Tudtam, hogy Rád számíthatok.
mondjam, hogy "köszi"???
[ Szerkesztve ]
Tudtam, hogy Rád számíthatok.
mondjam, hogy "köszi"???
[ Szerkesztve ]
előre is szívesen 
A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

G31-es lapok milyen fsb-t bírnak stabilan? sima 2 magos E6550 menne benne (talán). 450 esélyes?
NEEE!
340-nél tilt a legtöbb G31/P31 lap. E5200 való bele az ő 200-as FSB-jével. Vagy belerakhatod az E6550-t ne nem tudsz majd húzni rajta semmit. (na jó, +7 FSB)

ezt szomorúan hallom.
az E5200 most nagyon drága.. 
19K 
E6550 30 felett van 
[ Szerkesztve ]
true 
A barátok olyanok mint csillagok az égen...sok van belőlük de kevés ad a söréből...

használtan alkudoztam rá.
de úgy látom tényleg ki kell köhögnöm azt az 5200-at. 

ahhoz egy 965p-s lap is bőven jó, de ezt te is tudod 
e5200 is van használtan 
15k környéke 
E52-vel jobban jársz.
Kevesebb cache ugyan, de többet megy és kevésbé melegszik. 3,2 jó eséllyel alapfeszen, gyári hűtővel menni fog 

most valami integrált vga-s gépet építek netezni.. persze olyat amin majd esetleg játszani is lehet szóval nem egy celeronos gépet.
a @ tele van amennyit a quad gép eszik 3,72ghz-en a 4870-el mindezt netezés közben. 
a gyerekek gépe meg egy rom. nehogymá' átüljek oda. ![;]](/dl/s/v1.gif)

Azért az E1***-es Celeron széria nem olyan rossz választás ha költségkímélő akarsz lenni. 3-3,2 Ghz köré megrántod és máris kihajt akár egy 4850-et is. 

kicsit keveslem az L2 méretét..
persze biztosan elég lenne arra is amire tervezem használni ezt a gépet. 

akkor inkább ezt a lapot nézegesd
belerakod egy itx-es mini tápos házba, és idle 40W-ot fog fogyasztani a gép
az inteles igp nem jó játékra

Hi!
Nem tudjátok mitől lehet az, hogy rákötöttem a HDD és POWER LED-eket -amik ugyanebben a házban, másik lappal funkcionáltak- a lapra (EP31-DS3L rev2.1) és nem világítanak? A PC speaker, a POWER és RESET gombok hibátlanok, csak a LED-ek nem csinálnak semmit.
Hallottatok már ilyesmit, van ötletetek?
Kösz!
A hisztéria olyan betegség amit csak nők kaphatnak el, de férfiak halnak bele..

Szerintem ruházz be egy GIGABYTE GA-G31M-S2L E2180 kombóba.
Ha meg később rád jön a gamelhetnék akkor veszel egy 3850/4670-et.

nem is az inteles IGP-t akarom játékra. Kell az X16-s foglalat de egyelőre nem teszek bele vga.-t. Gondolom ez a kis szépség nincs meg 12 rugóbol. 
birozoli7800: van tartalék vga-m de szerintem nem teszem bele. 
[ Szerkesztve ]

sajnos inkább 3-szorosa
mondjuk amíg csak 1 vinyót teszel bele, meg videokártyát sem használsz, addig az a kis giga sem fogyaszt sokat, jó táppal
bár gondolom inkább még egy gépre van szükséged, mert a fogyasztást a quad-os, 4870-es gépen is lehetne jócskán csökkenteni
van fogyasztásmérőd?

nincs fogyi mérőm.
a procin nem spórolunk a 4870 pedig le van véve 100/218-ra 2D-ben.
de semmi több.
proci 1,4V 8x465.
Netezni elég a E1xxx is, de nyakunkon az E3xxx széria.
tlac
zotac alaplap...hát nem sűrűn lát ilyet az ember.
VGAjuk az yo ![;]](/dl/s/v1.gif)

az e1200 -100% tuninggal- simán elég mindenre!
netezni anyósom P3 800MHZes szupergépe elég. 

lehet kapni az országban
hol?
lajafix
Az E1200 vinné a 400as FSB-t? Az E52-k ált. nem viszik.
A P/G31 lapok jellemzően szintén nem viszik, és 340*8 még nem az igazi 
[ Szerkesztve ]

G31/E5200 2x1giga 800mhz kingmax lesz. alapfeszen mit mennek ezek a procik? gyári Q6600 intel hűtő lesz rajta. Esetleg ezzel elbír némi fesz emelést is?
Persze, csomószor jártam már így, ha megcseréltem a pólusokat mindig segített. (remélem ezzel a segítségedre voltam
)
"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)
alapfeszen 3-3,3GHz, és +0,1-t még a töpszli gyári is visz
javaslom is a lapra merőlegesen fújó hűtőket, az NB-nek kell a hűtés sajna

Jájjj
E3xxx-t mutassál, az érdekel. A Zotac lap ritka ugyan, de láttam már webshopban
A G31 lapomat velem fogják eltemetni 

Jah, azt nem tudok szerezni 
Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

Valaki segítsen nekem megérteni, hogy mi "baja" van a GA-G31M-S2L típusú lapomnak. Legtöbb hozzászólásban azt olvasom, hogy 340 FSB a max, ehhez képest nálam vígan elment kb 4 órán át (amikor is megállítottam) az Orthos 9 x 412-es értéken az E8400-ammal.
A gép úgy 420-425 között válik instabillá. (Alacsony szorzóval is, szóval tényleg a FSB a szűk keresztmetszet.)
És most jön a lényeg a BIOS-ban 100 Mhz-es freki van megadva a PCI-E-nél, nem pedig auto, ami esetleg magyarázná a dolgot. Érdekesség, hogy BIOS-os beállításokkal max 370-375-ig jutok, de azEasy Tuner 5 Pro használatával (szintén 100 Mhz a PCI-E beállítás) meg sem kottyan a 412. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Most ennyire jó lapot fogtam ki tényleg, vagy inkább ne kísértsem a sorsot, és nagyon hamar álljak le a 340 feletti értékekkel
Szerintetek ? 

köszi a segítséget, de sajna nem lesz jó. azt már én is néztem.
valami beállítás nem lehet? bár én nem találtam ilyesmit.
A hisztéria olyan betegség amit csak nők kaphatnak el, de férfiak halnak bele..
szerencsés vagy
a legtöbb P/G31 ledöglik 340-nél.
milyen BIOSod van?
ha bírja, tolhatod ![;]](/dl/s/v1.gif)
ilyet nem láttam még 
de örülnék én annyi FSBnek. te meg kevesled? 
A topik nagyöregjei, pl chaser biztos láttak ilyet
várom kommentárjukat 
csak láttuk volna már mi is 
minnyá rákeresek vhogy ![;]](/dl/s/v1.gif)
hajrá ![;]](/dl/s/v1.gif)
mczuzlak
azt is nézd meg légyszi, hogy hanyas REV a lapod
meg a BIOS verziót
Köszi 
van 1-2 ilyen példány...
p31ds3- 430as fsbig ment vele a kölök. de többen is 400 fölé mentek ezzel a lappal.
ugyan az a chipset. miért megy többet? nemértem.
vagy a régebbi lapok tovább bírnák?

Rev 1.1 van a lapra írva (bár a cpu-z 1.0)-t ír, és az F9-es BIOS-t használom.
Szerintetek akkor nyomassam nyugodtan a 412-t ? Alapból csak passzív hűtés van lapon.
Az biztos nem fordulhat elő, hogy valamilyen módon partizánkodik a lap és 100 Mhz feletti PCI-E értéket használ annak ellenére, hogy BIOS-ban és Easy Tunerben is 100 van megadva, ugye ? Nem szeretném hazavágni, az új 4830-amat
Totál nyugodtan tuningoltam eddig, abban a tudatban, hogy teljesen normális amit elértem, erre kiderül ez...ahhhh 
[ Szerkesztve ]
nekem is rev 1.1 van, de F6-tal
és 340-nél fal van 
ha fixálod a 100-at a biosban, akkor elvileg nem állítódhat el, ha nem nyúlsz hozzá az ETben.
neked is forró az NB borda?

Nekem F5 van fent és megy 340 felett egy kicsivel stabilan, nekem 350 felett van vége
Nekem is terhelés alatt olyan forró az NB hogy nem állja a kezem pedig van egy 22centis venti a gép oldalán 
Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.
nekem tök passzívban forró, még a prochűtés is passzív. Gyári hűtővel sokkkal jobb volt. Terhelés nélkül is lehet bacont sütni a bordán.
valamit csak kéne kezdeni vele
REV?
[ Szerkesztve ]

viszi a 400as fsb-t az e1200, csak kell hozzá egy p35ös lap persze itt van pár példa. Ez az eladó 415 FSBt ért el a procijával.
8x340 pedig hidd el mindenre elég.
már csak 8x325ön hajtom, 8x375ön is megy a g31em - 110es pcie-vel. Csak felesleges a 2600XThez ekkora órajel. És a játékok is 1440x900ban mennek nálam - persze nem maxon de ez a vga limitje, nem a processzoré.

én a helyedben setfsb progival ellenőrízném mennyi a tényleges pcie freki.
hát nem hittem volna...lehet, hogy az E52 nem éri meg az árát a E12 mellett.
össze kéne hozni valami táblázatot, hogy fix ? PCIe frekin mennyi a max FSB
(no meg kéne tudni, hogy melyik periféria mennyi PCIe frekit bír
) ATi állítólag jobban bírja, mint a NV

Rev. 1.1 
rev 1.1 F5, F9 megy 340 felett, F6-tal nekem nem
bár ilyen egyszerű lenne, hogy BIOS frissítés, de nekem nem fog menni az tuti, ilyen a szerencsém

Nekem idáig minden deszkánál sikerült pendriveról frissíteni