Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lajos1966
tag
válasz
M5Norbi #109524 üzenetére
Nekem Zen Dac V1 van SennHD600 fejessel,Oyaide kábellel..Pc-ről hajtom Audirvana,Foobar programokkal leginkább és nekem az Asio mód tetszik..Trubass szerintem kell HD600-nak.Ezzel a kombóval átlagos felvételekkel a poti 12-13 órás állásaival már van,hogy megfájdul a fejem a hangerőtől.Ja igen, természetesen 4,4 balanced mód kötelező ennél a típusnál.
-
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #108587 üzenetére
Igen, főként driverek okozzák a gondot, de régi alaplap BIOS is lehet vagy egy olyan rossz progam a háttérben, ami folyamatosan hardver állapotot kérdez le és ezzel megszakításokat okoz
BIOS-t, Windows-t és drivereket is érdemes a legfrissebbre frissíteni. A programok számát pedig a legminimálisabbra csökkenteni. Az én gépemen alaphelyzetben tökéletesek az értékek, minden zöld. YouTube lejátszás közben Highest interrupt 91,5 mikrosec, Highest ISR 11 mikrosec, Highest DPC 135 mikrosec.
-
Patice
nagyúr
válasz
SunMount3r #108551 üzenetére
Inkább itt válaszolnék, hátha másnak is hasznos lesz.
Ez a program ugye az audio lejátszás szempontjából elemzi egy PC működését.
Amit olvastam erről a témáról az röviden az, hogy minél nagyobb prociidőt kap a lejátazsás folyamata állítólag annál jobb hangot lehet kapni egy PC-ből.
Az, hogy mennyi prociidőt kap egy program, azt leginkább a párhuzamosan futó más programok fogják befolyásolni és az, hogy ezt az OP rendszer hogyan kezeli, melyik kap nagyobb prioritást éppen, mit kell csinálnia a gépnek ahhoz, hogy fennakadásmentesen működjön.Mérés közben lejátszottál pár YT videót....
A piros szöveg szerint a legnagyobb hatással a méréskor éppen a hálózat kezelése volt "útban". Persze, mert be kellett töltenie a videóhoz a képet és a hangot, majd azt időről időre ismételni, ahogy a buffer ürül.
És a program szerint ez már megütött egy olyan szintet, ami a felsorolt tüneteket okozhatja. Nem feltétlenül, de a lehetőség már a pakliban volt.
Ahogy előttem is írták, megfelelő buffer beállítással ez kezelhető, de ez is kétélű fegyver, minél nagyobb buffer, állítólag annál rosszabb hang.Azt még nem írtad, hogy ez a gép wifi-n volt, vagy kábelen? Mert ez is lehet a "probléma forrása". Wifi ugye sokkal változóbb dolog az átvitel szempontjából.
A PC optimalizáló programok ugye pont az olyan háttérfolyamatokat gyomlálják ki, amik a lejátszás szempontjából lényegtelenek.
Egy extrém optimalizálással olyan szintre lehet lecsupaszítani egy OP rendszert, hogy a lejátszáson kívül másra már nem is lesz alkalmas.
De persze van arany középút is, lehet játszani a programok affinitásával is, hogy melyik procimagon fussanak, meg sok manuális beállítással is lehet úgy faragni a rendszeren, hogy napi használatra alkalmas maradjon, mégis jobban szóljon.
De ezzel rengeteg időt el lehetne szüttyögni. Rengeteg írás is van neten ezekről.
Az esetedre visszatérve, ha nem hallasz hibákat a lejátszás közben, akkor nem kell emiatt aggódnod.
-
s4tch
veterán
válasz
itroh #107269 üzenetére
Huawei telefonokkal, illetve különösen a P30 szériával kapcsolatban elég sok hasonló panaszt lehet olvasni, úgyhogy nem biztos, hogy működni fog bármelyik javaslatom.
0. Próbáld ki a dacot és a kábelt másik telefonnal. Ha működik, akkor nem azokban van a hiba.
1. Fejlesztői beállítások között kapcsold ki a usb routing tiltását.
2. Fejlesztői beállítások szintén: amikor be van dugva a dac, az usb üzemmódot állítsd audio source-ra (nem tudom, a Huawei hogyan fordítja).
3. Próbáld ki a dacot Hiby és/vagy uapp programokkal.
4. Lépj be a recoverybe, és töröld a cache-t. -
bitrograde
senior tag
válasz
dgyuri0123 #105068 üzenetére
Bocsánat, ritkán járok erre mostanában, és csak most vettem észre, hogy meg lettem szólítva.
Alapvetően bajom van azokkal a programokkal, melyek úgy kínálják magukat a piacon, hogy még nekem kell hegeszteni meg matatni, miközben elvileg egy szolgáltatásért fizetek. Konkrétan a JRiver számomra sok felesleges, és sok nagyon rosszul működő szolgáltatást ajánlott (rémálom volt például addig a verziószámig az albumok rendezése, amíg egyáltalán követtem és volt fizetős licenszem), a wdm driverrel való trükközést nem is említve. A hangja verzióról verzióra változott, és sokkal megbízhatóbb programok álltak rendelkezésre ingyen, vagy hasonló áron (volt például HQPlayerem, játszottam sokat a Bugheaddel, próbáltam a Musicbeet, Winylt, nekem nagyon bejött a Linux alapokra hízható DeaDBeeF, de akár az egyszerű Volumio is, melyek kezelése semmivel nem kívánt több szakértelmet, mint a JRiver hegesztése. Azért nem fizetek, hogy újabb magyar káromkodásokat fedezzek fel, mert valami már megint nem működik.
A WTFPlayer egyébként tényleg szenzációs hangú, ha az ember csak helyi forrásról játszik le.
A JRiverrel szemben akkor inkább már tényleg a streamer. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
btraven #105057 üzenetére
Hja... Ubuntut én is próbáltam (Win után) és majdnem eret vágtam magamon, mert rengeteg dologban nincs átjárás win vs ubuntu vonalon. Folyamatos inkompatibilitási problémák, "használhatatlan", fillért nem érő zenelejátszó és egyéb programok, stb. Gyorsan el is engedtem.
Mondjuk ott a JRiver, ami ugye fizetős (lenne elvileg). Úgy is néz ki és úgy is működik, ahogy elvárható egy ilyen programtól. Simán jobb, mint bármi, amit addig használtam, beleértve pl. a Foobart is. Szerverként is tök jól működik (működött) és tkp. minden kapcsolt szolgáltatása is hibamentesen működött nálam (már amit használtam). Kicsit bonyolult a beállítás, de aztán vajsima.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Ear001 #103346 üzenetére
Nem tudom hogy ez (és a LAN-kábel) egyáltalán jelenthet-e valamit is, hiszen nálam csak fizetős Spotify Premium és ingyenes Youtube van - ezek a programok meg ezerrel "előtöltenek". Ha elindítasz egy zenét Youtube-on, 1 perc után kihúzod a routert, akkor is végig tudja játszani, tehát "nem igazi" streamelés az sem. Akkor meg ugye nem kellene számítania.
Én inkább csak mint zavarforrásra tekintek a két kapcsolóüzemű tápra itt a csöves cuccom mellett, azért gondoltam kiirtani ezeket.
Még azon agyalok, hogy a padlásról előtúrom a 10W-os halogén izzós íróasztali kislámpámat a mostani LED-es helyett. Mert ez utóbbi kapcsolóüzemű tápos....
-
-NoVa-
addikt
válasz
stellaz #99628 üzenetére
Én ráfogom a vasra, meg a háttérre, hogy miért nem hallok annyi eltérést a programok között. Nekem tipikusan puritán céleszközeim vannak erősen szeparált, árnyékolt komponensekkel, és/vagy Mac-ek. Egy standardabb Dell/Lenovo notebooknál valószínűleg több múlna ezeken az apróságokon. Aztán a Gryphonban van reclocker modul, most már elé is szűrök, galvanikusan izolált erősítő alatta 4V balanced line-on áttolva az analóg résznek a hang, onnan meg már csak valami fantasztikusat rá kell dugni, és élmény.
Egész jól tudom skálázni különböző earbudokkal, hogy honnantól van meg a helyes tonalitás, de még nem kapcsolódik hozzá mély érzelmi behúzás, aztán honnan visz el a zene magával teljesen.
-
válasz
btraven #99094 üzenetére
A bitperfektsággel nincsen baj. Le lett tesztelve már rég itt PH!-n is, hogy a bithiba pattanó hangot eredményez lejátszáskor. És programok is vannak rá, amik össze tudnak vetni 2 fájlt. Másolj egy fájlt át 10-szer valamik közt, aztán vesd össze az eredetivel!
Az ethernet és egyéb kommunikációk hibajavítással és csomagújraküldéssel dolgoznak, hogy biztosítsák a bitperfektséget, ettől lassulnak be.Audio-ban a hangminőségbeli különbséget az adat időzítése adja, hiszen azt időben kell reprezentálni, amikor analóg jelet csinálunk belőle.
-
s4tch
veterán
válasz
liszi70 #98547 üzenetére
Azért longgal érvelni bármi mellett/ellen, ne már.
A magam részéről legfeljebb sejtettem különbséget tápkábelek között. Semmi jelentőséget nem tulajdonítok nekik azon kívül, hogy milyen az ergonómiájuk: ami nekem van (black rhodium akármi, avx-en árulja egy koma), az könnyű, puha, nem rántja le a könnyű készülékeket a helyükről, ennyi nekem megfelel. A vaktesztet is elfogadom formátumok, lejátszó programok, dacok teszteléséhez. Viszont ezek az "annyi idő van tesztelni, amennyi csak kell" érvek... Eleve kb fél óra, amíg koncentráltan tud figyelni az ember, és az audio memória nem túl megbízható. Vagy van különbség rövid idő alatt, vagy nincs. Viszont a vakteszt mint stresszhelyzet a maga gyors döntésre szorító jellegével - főleg, ha egy cuki mérnök ott duruzsolja a füledbe, hogy úgysem hallod - nem ideális helyzet. Vagy magad csinálod, a saját tempódban, és tudomásul veszed, hogy így is tévedhetsz, vagy értelmetlen.
-
szaki58
aktív tag
válasz
Pityu. #96164 üzenetére
Ember! Nem erről beszélek, beszéltünk!
Egy idős ember nem a másik szobából akar internetezni. El tudod ezt képzelni? Egy átlag felhasználó (mint én) ül a monitor előtt, mellette, vagy az asztalon a gépe, és nyomkodja a billentyűket, a már felsorolt, és akár kiegészíthető progikkal, amik ingyenesek, szerintem biztonságosak, és nem utolsó sorban könnyen kezelhetőek. Nekem a Windows egy káosz, természetesen aki azon nőtt fel, annak természetes felület.Miket is használ az úgy nevezett idős ember? Böngészik, Youtube nézés, képek (csládi) nézegetése, egyszerű szerkesztése, fil műveletek (ide-oda) levelezés (egyszerűbben, mint sok Windowsos ismerősöm tudatlanságukban teszik, de nem szólok nekik
)... Sorolhatnám, nem teszem. Úgy érzem, nincs értelme, aki meg linuxol, az szép csendben mosolyog. Nos ezen programok közül szerintem sok könnyebben kezelhető mint Windows amúgy nekem káosz felületén.
Öregúrról beszéltünk most, alap felhasználóról, és nem másról.
-
bitrograde
senior tag
válasz
Bogyó bá' #95569 üzenetére
Bkercso szerintem arra célzott, hogy leginkább be kellene rippelned az Exact Audio Copy (EAC) program segítségével a CD-idet, mintsem a külső lejátszót használni a megszólaltatásukra. Aztán ha ez megvan, akkor beállítani a lejátszást úgy, hogy a Windowsos konvertálgatást amennyire lehet, kiiktatod, és vagy natívban játszol le, vagy profi programra (nem tudom, mi megy most az ablakok alatt: foobar ingyenes, vagy jRiver fizetős, stb.), és annak algoritmusára bízod a felskálázást, azt állítod be ízlésednek megfelelően. Onnantól viszont neked kell hallani és eldönteni, mi szól jobban, mert ez a géped felépítésének és a rendszered egyéb adottságainak is függvénye (tápellátás, órajelek és energiaellátás, hűtés, a processzor egyéb programokkal való leherheltsége, stb., stb.).
-
stellaz
veterán
Nem tudom, hátha valaki másnak is megoldást jelent.
Sound-Magic A30 usb dac csak azokkal a programokkal szólt jól, amelyiken a beállításokban be lehetett állítani, hogy közvetlenül az usb -re küldje a zenét.
A zenei streaming szolgáltatók appjai nem ilyenek, azokkal az egyik oldal halkabban szólt, sokszor el sem indult vele, stb.
Most végre megtaláltam a beállítást, ami megoldotta a problémát. Androidon beléptem a fejlesztői módba és itt az USB alapértelmezett kapcsolatát MIDI módra állítottam.
Most bármelyik appal úgy működik, ahogy kell. -
s4tch
veterán
válasz
-NoVa- #92014 üzenetére
Szerintem nem hallottál még jól tápolt Pi-t. Hobbi játékszer? Rengeteg célszoftver van rá, ami talán hangyányit túlmutat a hobbi és a játékszer szintjén.
"azért inkább olyanoknak, akik amúgy is szeretnek elszöszölni egy PI-vel bármi másra is" - nem. Csak az ismerősi körben négyen használnak Pi-t zenehallgatásra, de ezen kívül semmi másra.
Lehet, hogy van, akinek kényelmesebb egy mobilt töltögetni, meg megfelelő programokat vadászni. A hiby viszont egy fostalicska, alkalmatlan szerverről való lejátszásra: gyakorlatilag az egyetlen dlna-képes szoftver, amelyik képtelen track number szerint rendezni mappánként a trackeket. Illetve mikor utoljára néztem, a hiby link bt-n keresztül működött... A hordozhatóság nálad nyilván szempont, mert fülesezel. De hangfalas rendszernél abszolút semmi jelentősége.
Persze virágozzék minden virág.
-
stellaz
veterán
Most, hogy használtam pár napot a Soundmagic A30-at, van némi tapasztalat vele.
Csatlakozik a telefonomhoz pluq&play, de az otg támogatást engedélyezni kell, ami nálam lecsatlakozás után 10 perccel automatikusan kikapcsol, tehát ezt mindig meg kell csinálni. Nem lesz univerzális hangforrás, csak a lejátszó programokkal működik együtt, a neutronnal nagyon simán, csatlakozást követően automatikusan el is indítja, a youtube musickal elsőre nem indult el, de nem is próbálkoztam vele nagyon, az apple musickal is megy.
Apple music esetében a hangerő nagyobb, mint a telefoné, de nem számottevően. Neutronban viszont a külső audio hardvert lehet konfigurálni, és ott közvetlenül, ha jól értem az operációs rendszert kikerülve lehet rá hangot küldeni, ami így szerintem tisztább is, de főleg sokkal nagyobb a teljesítménye, feles hangerő már dobhártya szaggató nálam.
Az aksit nem meríti különösebben, feltöltött telefonról ez nem lesz szűk keresztmetszet a zenehallgatásban.A hangja nekem fantasztikus a telefonhoz képest, amiről eddig azt gondoltam, hogy aránylag jól szól a telefonok között (egy SM E80-an hallgatva). Nagyfelbontású zenét lejátszva elképesztően részletessé, erőteljessé és dinamikussá válik az egész. Mintha nem ugyanaz a zene szólna. A fuvolásnak még a lélegzetvétele is tisztán hallatszódik és nagyon határozott jelenléte van minden hangszernek és nagyon jól el is különülnek, a mélyek részletesek és erőteljesek. Az énekhangok is tiszták, igazából nem tudok hol belekötni.
Nagyobb fejessel még nem próbáltam, de elvileg azokat is támogatja 600 ohmig.
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
pendre54 #88817 üzenetére
AVX-en valaki azt írta, hogy jobb a hang Windows 11 alatt, mint 10 alatt. Hogy miben és mennyire, azt nem tudom.
Én próbáltam Windows 10 vs. Linux összehasonlítást (többet is) és bár van hallható különbség köztük, maradtam a Windows mellett, mert eget verő különbséget nem véltem felfedezni. Igaz a Windows ki van kicsit herélve, sok minden ki van kapcsolva vagy le van tiltva benne, akár registry szinten.
Ugyanez a lejátszó programoknál is, jRiver+Fidelizer, aztán kész. Akkora különbséget nem hallok pl. a VLC vs. jRiver között, inkább a lelkem megnyugtatása miatt használom utóbbit.
-
Zoliee
senior tag
válasz
Capt.Obvius #87175 üzenetére
"... Valahogy így fogalmaztak: Az initium kopogtat, a premier rádrúgja az ajtót..."
Nem rúg az rád semmit, marketing duma szvsz.
Nekem van mindkettő, és szerintem a titok nyitja a jó készülékek használatában van.
Aztán ha még van feles pénz/kíváncsiság/stb akkor hajrá, én is beszereztem belőlük
Nálam a különböző zenei lejátszó programok használata, illetve egy hálózati lejátszó beszerzése többet hozott a "konyhára" -
s4tch
veterán
válasz
contaxg #86132 üzenetére
Itt szó sincs "lopkodásról", a Tidal előfizetés mellé jár a lehetőség, hogy androidra le lehessen tölteni a zenéket. Arról meg nem a csóri Kann tulaj tehet, hogy a gyártó magára hagyta a problémájával. Vannak kereskedelmi forgalomban kapható Tidal letöltő programok, amik értelemszerűen csak élő Tidal előfizetéssel működnek.
-
audiophile2!
csendes tag
válasz
nbencee #83189 üzenetére
Azért is szólhat másképp 2 lejátszó mert a programozó urak nem csak a biteket másolják ide-oda.
Például jellemzően különböző hangerőn szólnak a programok. A készítők ismerik azt a trükköt hogy a hangosabbat jobbnak halljuk.
Hangosabb pedig csak úgy lehetnek a bitek ha módosítják őket.
Aztán ki tudja mit piszkálnak még -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Windows-os zenehallgatásra mik a jelenlegi legjobb (hangminőségű) lejátszó programok? JRiver-t használok évek óta, mert anno szinte mindenki ezt ajánlotta és ugye a Foobar is elég jó, de hátha van már azóta más jó/jobb alternatíva is...
THX!
-
HUNRobar
tag
válasz
bkercso #80663 üzenetére
Ezt vettem
https://www.aliexpress.com/item/32866534659.html
Csak sima windows 10-be dugtam be, nem raktam fel semmit külön. Felismeri, de a rendszer hangerejére nem reagál, csak az egyes programok tudják szabályozni, de az ugye nem az igazi mert minden 100%-on szól alapból, halláskárosodást pedig nem akarok kapniAndroid telefonon otg-vel jól működik, a hangerő növelésével egyre jobban kinyílik a hang. Sima telefon hangjánál tisztább, részletesebb, nyitottabb, jobban meghajtja a füleseimet, bár nekem kicsit sok a magas (mondjuk nekem az SMSL X4 is éles hangú picit) de nem vészes. Lehet akkor inkább rádugom valami hangfalra…
A nagy tesó persze sokkal jobb, az egy másik kategória és tudom ajánlani mindenkinek pc-hez.
https://www.aliexpress.com/item/32932392383.html
Ez a review győzött meg annak idején, szerinte bőven veri a SMSL IDEA/Sabaj DA2-t és még a DA3-t és IQ-t is kicsit felülmúlja
https://youtu.be/Vhj12qh6Jf0 -
borix
addikt
válasz
I.T.E.M #75561 üzenetére
Hogy lehet az, hogy rajtad kívül talán még vagytok páran de pl nem a főhelyre teszik a 90K 200K lejátszók programok szerepét? Lehet, hogy a sokaknak az egész rendszere került annyiba?
Csak csóró söpredék zenei analfabéta mind? Ezt mondod akkor elfogadom az érvelésed vagy inkább nem.... -
niof
veterán
válasz
lapalapa #71929 üzenetére
Ezzel nem lettem okosabb...
Azzal kezdtem a kutakodást, hogy kiderítettem, mik ezek. Aztán frissítések (nem volt mit, a rendszerem frissítve van mindig), programok eltávolítása, egyes hadverelemek letiltása, teljesítménycentrikus energiagazdálkodás beállítása stb. stb... Lehetne sorolni itt kb. 10-15 sorban, hogy miket próbáltam eddig az elmúlt 2-3 hétben. Volt, ami semmit nem ért, volt ami sokat hozott, de nem eleget (energiagazdálkodás és a wifi modul tiltása). A hálókártyát meg minek tiltanám le, akkor mit ér a Spotify? -
p76
senior tag
válasz
AMDFan #68701 üzenetére
Igen volt ilyen, az egyik este nagyon elégedett voltam a hangzással, de másnap már nem sikerült megismételni az élményt
De ezt én az éppen aktuális hangulatom számlájára írom. Nyilván az is számít.
De itt negyedóránként cserélek kábelt.
Azért még tesztelgetem még ezt hátha 1-2 hét múlva meg majd pont fordítva hallom, nehogy idő előtt vegyek egy 4milliós kábeltAz is lehet hogy a Hama kábel aránylag új és még nincs bejáratva
Biztos tudjátok hogy a hangyák idővel hogy optimalizálják 2 pont között a távolságot, lehet ugyanez van az elektronokkal is, idővel kitapossák az utat a kábelbenExodius: Ha bkercso azt mondja hogy kell tápszűrés én elhiszem neki. Hoy a lejátszó programok másképp szólnak azt is megmondta előre, csak akkor én még nem hittem el neki, aztán a saját káromon tanumtam meg,
1 hónapig sikerült az általam ismert de legrosszabb minőségű programot hallgatnom pc-n. -
p76
senior tag
válasz
bkercso #68204 üzenetére
Ez így igaz. Meg manapság már vannak NYÁK-terv készítő programok is. Bár ezekhez anno, amikor elektronikai műszerésznek tanultam, nem volt szerencsém.
Exodius : azok transzformátorok
Egyébként mennyire jellemző a mostani cuccokban hogy a trafó cicereg?
Mert ha itt mind a három elkezd rezonálni és hangot adni, akkor kár hogy nem négy van, egy vonósnégyes művet eljátszhatnának. -
Ixion77
addikt
válasz
I.T.E.M #66262 üzenetére
De igen, a PCs programok ugyanazt csinálják, és általában még nagyobb teljesítményre képesek. Főleg Cuda támogatással.
A gond az hogy ezeket az algoritmusokat macerás jól megírni, és annyira pici rétegigény, hogy szinte senki sem fárasztja magát vele. Ráadásul a Dave célközönsége hajlandó 10x-100x annyit fizetni példányonként, mint amennyit egy PC programért annak felhasználói. Nem beszélve arról hogy a Dave-ből vagy Yggdrasil-ból nem lehet kilopni. -
Üdv urak!
Gondolom már volt párszor téma, és mindenkinek más a véleménye erről. A Chord és a többi gyártó által használt FPGA-k teljesítménye mára már elért egy elég nagy számot, Pl a Chord Blu MK.2 CD transportban lévő Xilinx Artix7 X7A200T 740 DSP maggal és 215.360 logikai cellával rendelkezik, amihez 16MB memória is tartozik. Összehasonlítva pl a Chord Dave 164.000 Tap-ot tud, míg az új FPGA-val a Blu MK.2 átlépte a milliós határt is. (1.015.808 TAP) Az árakon most nem érdemes elmélkedni, sokunknak ezek az eszközök, úgyis csak távoli elérhetetlen dolgok lesznek, maradnak egy jó ideig. Kérdés érdemes-e ennyit elkölteni ilyen berendezésekre, valóban annyival jobban szólnak, annyival többet nyújtanak? Egy bizonyos stílus esetén számít vagy stílusfüggetlenül minden zenét jobbá tesznek, szólaltatnak meg?
Ami engem igazából érdekelne, hogy ezeket a szűréseket, feldolgozásokat szoftveres úton nem lehet megoldani? A számítógépek manapság elég nagy számítási kapacitással rendelkeznek, többek között ott vannak pl a GPU gyorsított megoldások is. A különböző lejátszó programok, mint a HQPlayer vagy a jriver, audirvana+ nem hasonló eljárások alapján dolgozik ? A sávszélesség sem lehet már akkora probléma gondolom?! Próbálok okoskodni ebben is, elnézést, ha esetleg ez itt kicsit Off téma, remélem nem az. Magát a Robert Watts féle szűrést / feldolgozási megoldást nem teljesen értem még (sőt rajta kívül szerintem más sem
) a többi piacon lévő egyéb megoldásokhoz képest. Watts szerint a többi megoldás, mind mind sokkal rosszabb eredményt produkál,mint a saját megoldása.
Folyton azt hallani tőle, hogy a fixDSP megoldások, mint az ESS vagy az AKM vagy a TI a nyomába sem érhet, ha az eredeti hanghoz a legközelebb álló eredményt szeretném elérni, reprudukalni, vagy csak a lehető legjobb minőséggel szólaljon meg a kedvenc muzsikánk. Vannak olyanok is gondolom, akik kizárólag full analóg zenében gondolkoznak, ott az analóg forrás (lemez,szalag,stb) az erősítés (előfok, végfok) és a megszólaltatás (hangfal, fejhallgató) a drága, és itt elég keményen bekorlátozódik a zene stílusa is. Nem mindenki hallgat kizárólag Jazz-t vagy komolyzenét.
Kinek mi a véleménye erről, ez is olyan lehet gondolom, mint az, hogy mindenki máshogy éli, tapasztalja meg a minőséget, vagy a részletességet, az adott zene hallgatása közben?! Érdemes-e egyáltalán egy bizonyos határ fölé menni ? Nálam ez kb a milliós határnál húzódik meg és be is fejeződik. Ennél többet szerintem nem ér, egyetlen berendezés sem, bár itt is lesz, biztos olyan, aki nem ért ezzel egyet, amivel természetesen nincs is semmi baj.
-
orbano
félisten
Ez a régebbi dacjuk. Az a rohej hogy ha megnyitom a windows keverőjét, egyesével tudom a csuszkákkal az alkalmazások hangerejet állítani, de a master csuszka nem csinál semmit. Meg a nemitas sem megy :/ vicc. Meg nyilvan a programok saját hangeroszabalyozasa is működik (foobar, youtube, mpc).
-
NandorHUN
addikt
válasz
korpicschess #62789 üzenetére
Kösz a választ.
Őszintén szólva engem a színe nem nagyon érdekelt, az annál inkább, hogy ez alapján az jött le nekem, hogy DAC az nem megy pl. PowerAMP-ben csak az AMP része a készüléknek.... Ellenben USB Player-ben megy mindkettő.Kérdésem még mindig ugyanaz: bedugom a DAC-ot. Akkor programok alapból fogják használni a készülék DAC részét is vagy audio nem képes "átugrani" az eredeti androidos internal DAC-ot ?
-
korpicschess
veterán
válasz
NandorHUN #62788 üzenetére
Szia!
Fontos nem összekeverni a dolgokat.
Nagyon leegyszerűsítve így néz ki a folyamat:
digitális hangfájl (telefonon) -> digitál-analóg átalakító (DAC) -> analóg jel -> fejhallgatóA telefonod USB portjához csatlakozol, az pusztán a digitális jelet továbbítja, a feldolgozást a külső eszköz végzi. A Dragonfly színváltását pedig azért látod, mert az egyes programoknak lehet saját audio drivere. Az android alapból, ha pl. gyári lejátszót használsz, akkor fix mintavételi frekvenciával működik, de egy USB audio player pro már tudja a fájlnak megfelelő natív mintavételi frekvenciát kiválasztani az eszközön.
Ez megint leegyszerűsítve azért jó, mert a különböző frekvenciákhoz a Dragonfly-ban van 1-1 dedikált oszcillátor, amik többszöröseikkel (amit egyszerű matematikailag elvégezni) lefedik a különböző mintavételi frekvenciákat. Ott lehet minőségromlás, hogyha pl. egy 48kHz-es mintavételezésű zenét az alapbeállításnak megfelelő (asszem) 44,1kHz-es mintavételezéshez (és annak többszöröseihez) dedikált oszcillátor segítségével játszol le, mert ilyenkor az órajelosztás nem egész számú. Szerintem mobilos környezetben, nem drága cuccokkal ez is ~elhanyagolható, persze a Dragonfly-ban nagyon fancy, ahogy váltja a színt. -
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Kérdésem lenne: ha Android telefonba (S7 Android 7.0) simán bedugok egy DAC-ot, akkor az tudja használni az a készüléket?
Tudom, hogy elvileg "tudja" és ha ezt megteszem (Dragonfly Red, FiiO K1 Q1, Musiland 01 mrk2) van is hang, DE a kérdés, hogy tényleg használja e ilyen esetben a készülékek DAC-ját vagy csak az AMP része érvényesül a készülékeknek?? Mert olvastam olyat, hogy ilyenkor megy ki a signal, de valójában az android "csal" és a saját DAC-ját használja, nem a készülékét.Egyszerű pldéa: bedugom a Dragonfly RED-emet a telefonba, megy, van hang, DE pl. PowerAMP-vel a kis világítos cucc rajta ugyanolyan színű lesz. Ellenben a kifejezetten erre kitalált programoknál: Neutron, USB Player Pro vagy Fiio Player-e külön kiírja, hogy DAC.ot csatlakoztattam és kisajátítja" az audio sávot magának + ilyenkor már megy a zöld-kék világítás is a 44 vagy 48khz frekvenciákhoz mérten.
Youtube és többi audio programmal mi újság?
Hogy miért kérdezem? Mert ezek a programok drágák és az UI is sokkal szarabb, mint pl egy PowerAMP esetén... Tehát lehetőségekhez mérten ha többi program is tudja ezt, akkor nem akarnám használni a felsoroltakat. + elég idegesítő az audiosáv kisajátítása is náluk és bugosak is néhol.
-
Üdv!
Egy-két napja volt ismételten szó arról, hogy a TEAC-os cuccok gyári driverével nem működik együtt a Win 10. Nos, tegnap megjött az új SSD-m, tisztán telepítettem a 64 bites Win 10 Home-ot, és csak az alaplapi dolgokat raktam fel elsőként, se víruskergetőt, se programokat, se egyéb mást, hogy esetlegesen ne kavarjanak be, majd ezt követően telepítettem a TEAC driverét. Ismételten nem jött össze a dolog, még az ez év márciusában kiadott legutolsó driverrel sem. Látni, látszódik a DAC a Win hangkeverőjében, de semmilyen beállítás nem érhető el, így értelemszerűen nem is szól sehol, csak az MS által felrakott USB2-es driverrel hajlandó megszólalni a DAC. -
PuMbA
titán
válasz
ribizly #58302 üzenetére
"Ha az ESET nem válaszol, vagy nem tudják megoldani, akkor megy a ticket majd a Microsoft-nak is. Hátha van már erre valami érdemi válaszuk, mert a legtöbben arról írtak, hogy Windows 7-en nem volt ilyen probléma."
Microsoftnak ne írj szerintem, mert ők nem tehetnek róla. Windows 7-en azért van kevesebb probléma, mert már tökéletesen kiforrott, nagyon sok éve fejlesztett driverek vannak hozzá. Az ESET-ről meg csak annyit, hogy még mindig kilistázza a Windows 7-es és 8-as frissítéseket is a 10-es rendszeren, tehát nem állnak az operációs rendszerek támogatásának magaslatán. Szóval a Windows 10-es driverekkel és programokkal van a gond, mert egyébként nálam sem menne jól Windows 10-en a hang
-
PuMbA
titán
válasz
ribizly #58235 üzenetére
Az a baj, hogy szerintem ezek a trükkök nem érnek semmit
Én még nem láttam olyat, akiknél ténylegesen segített, maximum kicsivel jobb lett. Régen lehet, hogy értek valamit, de nekem sem működött egyik ilyen megoldás sem, csak megkutyultam a rendszert.
Nálam, mivel nem futott a gépemen semmiféle nagyobb program és nincs semmilyen külső eszközöm az egér, billentyűzet és kormányon kívül, egy BIOS frissítés oldotta meg a gondot
Nálad valószínűleg az lesz a megoldás, hogy frissítesz minden alaplaphoz tartozó drivert (USB, chipset, mindenféle vezérlők), vagy, ha ezt megtetted, akkor kigyepálod a gondot okozó programokat / hardvereket, mert ha egy eszközöd driverét összecsapták, azzal nem tudsz mit kezdeni.
-
Üdv!
Napi rendszerességgel olvasom a topikot, de ritkán fordulok ide problémával, de ezért most kérném, hogy mindenki próbálja már a józan ész alapján megmagyarázni az alábbiakat, mert engem már elhagyott a józan eszem.
Szóval, kezdem az előzményekkel. A Microsoft elérhetővé tette tegnap este, a legújabb Win 10-es Creators Update-ot, az 1703-as verziót. Az MCT-vel szépen le is ment a frissítés.
A tavalyi évfordulós frissítés szopásából tanulva, amikor is az Audio-GD NFB-15-öt nem tudtam többé szólásra bírni a driver mizéria miatt, itt is azonnal a TEAC UD-301-et kezdtem tesztelni, az új Win felállása után.
Erre mi fogad:
Szóval nuku hang, egyetlen lejátszó se szól értelemszerűen(Foobar2000, Jriver, AIMP4 ill. a TEAC saját lejátszója). A vicc az, hogy a Win hangkeverőjénél viszont továbbra is látszik a TEAC, mint elsődleges lejátszó, az eszközkezelőben úgyszintén, tehát nincs sárga felkiáltójel. Egyébként a lejátszóknál a TEAC ASIO USB driver volt kijelölve.
Az első reakcióm az volt, hogy töröltem a drivert, majd a TEAC honlapjáról leszedtem a legújabbat, újratelepítés, géprestart, a helyzet változatlan. A programok eltávolításakor egyébként én soha nem a Win beépített eltávolítóját használom, hanem az IObit Unistallert, mert ez a registryt is kipucolja, tehát nem marad hátra semmilyen szemét. A próbáltam a korábban használt driverrel is, eredménytelenül.
Akkor a lényeg, amire választ várok, amit nem értek, mert lehet, hogy ideológiailag nem vagyok elég képzett.
A többszöri driver eltávolítás, telepítgetés közben, a legutolsó driver eltávolításkor, géprestart után, az asztal jobb sarkán, a hangkeverőnél eltűnt a piros X, és az jelent meg mint korábban: "Digitális hangillesztő(USB) 100%" próbaként megnyitottam a Foobart, persze nem szólalt meg, viszont az Output opciónál kíváncsiságból beállítottam a DSD Wasapi Event digitális hangillesztő TEAC USB Audio Device opciót, és lőn hang.Ugyan így működik a Jriver is, nyilván a TEAC HR Audio Player az továbbra se szól, hiányolja az ASIO drivert.
Szóval, hogy a rákban van az, hogy a DAC mindenféle driver nélkül működik, én eddig ugyanis abban a tévhitben leledzettem, hogy USB-s eszközöknél, nem csak DAC-nál, driver nélkül semmi nem működik, ami egyébként így is van, mert pl. a nyomtatóm driverét is újra kellett raknom, szerencsére ott nem volt gond.
Bocs, hogy kicsit hosszú lett, de csak érdekelne, hogy ez így mennyire tekinthető normálisnak? -
Bodz
nagyúr
A komplett jriver audio engine-t te sehogy sem fogod tudni beleaplikálni az aimpba. Azért találták ki ezt a jriver asio megoldást, hogy a kompatibilis programokkal használható legyen. Az nyilván nem volt a lista elején, hogy gui nélkül, villámgyorsan, akár láthatatlanul történjen mindez.
-
robi-k
őstag
Akinek multibites PCM1704UK chipes Audio-gd DAC-ja van (Reference 1,2,3,5,5.32,7,9, SA1,SA2, DAC19, Master 7,11, stb.), annak javaslom a most november hó végéig ingyenes DSP firmware upgrade-t.
A firmware cserét maga az Audio-gd végzi (TeamViewer-en keresztül), de előtte be kell szerezni az Altera Cyclone II programozásához szükséges USB adaptert (pl. ezt, ami nekem bevált), és fel kell tenni a PC-re (laptopra) az Altera QURTUS II 12.1 és a TeamViewer programokat). -
emiki6
veterán
"A felkeresni kívánt webhely ártalmas programokat tartalmaz
A(z) www.smsl-audio.com webhelyen lévő támadók megpróbálhatják rávenni Önt olyan programok telepítésére, amelyek károsak a böngészési élmény szempontjából (például módosítják a kezdőlapot vagy plusz hirdetéseket jelenítenek meg a felkeresett webhelyeken)."
Lel, én ezt meg nem nyitom...
-
válasz
Dorian #50729 üzenetére
Az a biztos megoldás megoldás, ugye nekem volt szerencsém szopni az Audio-GD-s DAC driverével az augusztusi tiszta telepítés után. Az a driver is 2014-es, és amikor egy éve frissítettem Win 7-ről a 10-esre vígan működött egy évig.
Sajna más megoldás nincs, régebbi cuccok esetén most már alaposabban körbe kell járni a driver kérdést, ha nem akar az ember pofára esni. Megjegyzem egyébként, hogy nem csak drivereknél jöhet elő a gond, hanem programoknál is, nálam konkrétan négy olyan progi van, amit már nem tudok működésre bírni az 1607-es tiszta telepítésű Winnel, ami korábban működött, pl. az eddig használt rendszermentő progit(AOMEI Backupper) is dobhatam a kukába, az összes eddigi rendszermentéseimmel egyetemben. -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
emiki6 #48844 üzenetére
Igen, sajnos ott.
Ez nem idegesítene, az már sokkal inkább, hogy az asztali gépemen időnként elfelejt működni. Egy ideig megy, majd egyszer csak már nem jön hang a cuccból, ilyenkor a lejátszó programok is kiakadnak, lefagynak. Ilyenkor a win teszt sem fut le rajta, tehát teljesen megáll a tudomány.
USB kihúz, visszadug, lejátszó eszköz visszaállít, és működik tovább, de hosszú távon ez így nagyon nem lesz jó. Lehet a laptopon is csinálná, csak ott eddig még nem használtam huzamosabb ideig. (Volt olyan is, hogy 10mp-ig ment a lejátszás, majd befagyott a zenelejátszó program, és a fentebb leírt jelenséget tapasztaltam.)Naívan azt feltételezem, hogy talán amiatt, mert régi a driver (2014), amikor ezt kiadták, a win10 még sehol nem volt. De ez csak feltételezés..
-
Wolfskin
őstag
válasz
Ereshkigal #47183 üzenetére
szia, a hybi musicot használom.
elsőre frankón felismeri, aztán ha kikapcsolom (kilépek a lejátszóból) és lekapcsolom a dac-ot is) akkor már még egyszer nem lehet felismertetni vele, vagy csak nagyon nehezen. igazából, ha 20 percet szakosodok vele, akkor lehet, hogy összejön, de semmi olyan elemet, mozzanatot nem vettem észre, ami következetes lenne. tehát véletlenül egyszer csak megszólal. de ált hagyom a fenébe és hallgatom a fejhallgató kimeneten. csak akkor meg minek a dac...?am android 4.x van rajta (jelly bean) de nem akartam frissíteni, mert azt olvastam, hogy az újabb verziók nem engedik külső programoknak (pl total commander) látni az otg csatlakoztatott eszközöket (pl pendrive-ot). ezt a funkciót pedig nagyon használom, nem akarok kísérletezni vele.
-
Bl@tty
tag
Üdv!
Fiio E10k-val kapcsolatos kérdést szeretnék intézni felétek. Win10 alatt használom, ASIO drivere telepítve van.
A kérdésem az lenne (leginkább olyanok felé, akik használják is ezt a kütyüt), hogy nálatok az ASIO hogyan működik? Kizárólagos ("exclusive") hozzáférést kap a médialejátszó, vagy nem és pl. zenehallgatás közben hallani más lejátszók, programok hangját is? Melyik a normális?
Ezen felül nálam nem játszik addig a zenelejátszóban (AIMP3 és Foobar) korábban beállított 96KHz/24bit-en, amíg el nem indítom a Fiio-s ASIO beállító felületet (amin ez az érték van kiválasztva) és újra nem indítom a lejátszást. Addig csak 16 bitet "tud", de miután ezt megtettem, akár be is zárhatom a panelt, mert a zenelejátszó újraindításáig képes használni ezeket a paramétereket. Ez normális dolog?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
dgyuri0123
nagyúr
Minden tiszteletem a Tiéd, de miért vacakolsz veszteséges tömörítéssel?
Tudom, szerinted nincs hallható különbség az FLAC és a-között, de amiket én teszteltem és magam konvertáltam, mindnél jelentkezett a kiürülés, prezensz tartomány elsikkadása és a grízesebb hangzás, hogy csak pár dolgot említsek. Biztosan kellően jó a hangfalad, vagy az erősítőd? Nem akarlak piszkálni, vagy ilyesmi, tényleg, de én évekkel ezelőtt lemondtam ezekről a veszteségesen tömörített "minőségű" anyagokról.
Egy saját CD-ről készült FLAC-t és egy, ugyanarról a saját CD-ről készült tömörített anyagot bármikor egymás mellé rakok és azonnal hallom a különbséget. A YTube esetében ezt soha nem tudod megtenni, csak találgathatsz maximum. Ergo etalon hiányában mondhatod is akár, hogy hűűű, de szépen szól, miközben ugyanezt az anyagot nem hallod tömörítetlen formában, ugyan attól a feltöltőtől. Sőt, soha nem fogod tudni összehasonlítani, mert a YT-on minden tömörítve van.
A minap kaptam Tőletek egy két "program ajánlatot", amikkel elég jól ki lehet szúrni az FLAC-ba visszakonvertált MP3-akat. Találtam is párat és tudod, egyáltalán nem lepett meg, hogy amit találtam az MP3, mert folyamatosan fanyalogtam a hallgatásuk közben, annyira vacak volt. De továbbmegyek, mert előre megmondtam volna több esetben is, hogy melyik az MP3, így ezekkel kezdtem az ellenőrzést. A javasolt programok csak megerősítették, hogy ez valóban nem FLAC. Ha nagyon félreértek valamit, bocsánat, de úgy vettem ki, hogy azért nagyrészt erről esett szó, habár nem pont ebben a kontextusban.
-
Tomacko
őstag
-
PuMbA
titán
Nem feltétlen, elég egy rossz program és jönnek a furcsaságok Windows 10 alatt. Az egyik gépre például felkerült egy rendszerbe alaposabban bemászó jelszókezelő program, ami miatt hibával elszálltak egyes Windows frissítések. Én úgy tapasztaltam, hogy a Windows hibák nagy része inkább a rosszabb minőségű programoktól van. Amint van egy "bejáratott" vagy megbízható program kollekciód a hibák megszűnnek.
-
dgyuri0123
nagyúr
Mikor felraktam a win10-et és először bedugtam a DA300-at, azonnal telepítette a drivert, mint általában mindenhez. ( nem a Denon sajátja lett elindítva ) Ezzel működött is pár napig, majd egyszer csak semmi.
Hiába ki-be kapcs, hiába újraindítás,hiába ki-be dugdosás, nem látta a dacot. Erre felraktam a saját driverét, amivel pár napig hibamentesen működött és most itt tartunk. Bár a telepített programok között engedné a DA300 driver "módosítás"-t. Ki fogom próbálni, mi bajom lehet.Ráadásul win-ben kitiltottam az automatikus driver frissítéseket is ( vagy mi a szösz ), hogy ne buzeráljon bele a "jól" működő rendszerbe. Ennek ellenére ez van.
Hát, ezt utálom nagyon ebben a sportban.
-
Soma01
veterán
Laptopról van szó és DJ programokról. Nem kell 16bit 44kHz-nél sem nagyobb felbontást tudnia sem. Nem hi-end zenehallgatás lesz. (analóg bemenet sem kell rá)
-
Soma01
veterán
Köszi a segítségeket.
Lejátszó programokban úgy tudom lehet választani eszközt/kimenetet. Vagy nem így van? -
Kékes525
félisten
Letöröltem a Windows 7 pro 64bit rendszeremről a kb. 5év alatt összegyűlt devices maradványokat. Az 5 év alatt nagyon sok programot tettem fel kipróbálásra amit azután szabályosan uninstalláltam. Ennek ellenére -a rendszeres CCleaner pro és a Wise Registry Cleaner használata mellett- nagyon sok device maradvány gyült össze, ami mint később kiderült -főleg az USB portokon- nagyon zavarta az USB DAC-om rendes működősét, a hangminőséget. Ezek döntő többsége a rendszergazdai parancssorban kiadott set devmgr_show_nonpresent_devices=1 parancs hatására sem jelent meg az eszközkezelőben (devmgmt.msc) ezért hosszas keresgélés után ráakadtam a GhostBuster programra, ami mintegy 250 maradványt talált. A kezelése nagyon biztonságosnak tűnik, a mintegy 250 törlésre felajánlott programból csak 1 bizonyult feleslegesnek (a rendszerem újratelepítette, persze lehet hogy ebben sem tévedett, mert nem biztos hogy használja a rendszer) Érdemes mindenkinek ránézni, hogy mennyi fölös cucc van a rendszerbe, amit a takarító programok nem találnak meg. Néhány leírás róla:
Remove Hidden Devices by Calling on Ghostbuster,
Clean up leftover “ghost” devices from your PC with GhostBuster,
Remove old, unused, hidden device drivers in Windows with GhostBuster
-
A kilencvenes évek közepén nekem is volt egy olyan Rahmanyinov 2. zv. (Sz. Richter) felvételem, amit úgy sikerült akkoriban megszerezni, hogy egy ócska lemezjátszóval kazettára másolta valaki, onnan digitalizáltam egy akkori pro Yamaha hangkártyával, és heteket töltöttem az akkori hangfelújító/javító programokkal, hogy a zajt, sercegést és pattogást leradírozzam róla. És imádtam. Kb. 10 éve megtaláltam akkori füllel már szörnyű volt. Azóta szerencsére szerencsére megvan az eredeti CD kiadás. És az is szörnyű
Tele van digitális torzításokkal. Nem tudom mit csinált vele a Deutsche Grammophon, de bár ne tette volna.
-
s4tch
veterán
válasz
#16820480 #44194 üzenetére
"a rendszer támogatja az USB audio kimenetet natívan (igazából már 5.0 óta)"
Na ez is megér egy misét. Elvileg valóban így van, gyakorlatilag meg nem mindegyik program/DAC működik natív usb audióval akkor sem, ha 5.x alapú rendszer fut a telefonon. Saját tapasztalat: Mi3, CM12, Denon DA300, és csak a szokásos programok (Onkyo HF, Hiby, UAPP, stb) működnek a DAC-kal. Pedig a tidal és a bubbleupnp jó lenne, ha mennének. Hasonlót lehet olvasni a head-fin más típusok esetében is. Ilyen szempontból talán az iPhone-ok a legkevésbé problémás telefonok.
-
dgyuri0123
nagyúr
"Hidd el, ha lenne egy olyan minőségű DLNA lejátszó program mint akár a Foobar (asio vagy wasapival) nem hallanál semmi különbséget a lokálisan lejátszott és a DLNA (transzkódolás nélkül) átvitt fájlok között."
DE NINCS !.......
Ebben a mondatban leírtad a lényeget. Nekem sem a DLNA-val, mint szabvánnyal van gondom, hanem azzal, hogy nincs olyan DLNA program, ami a nyomába érne a Foobar-nak és ragozhatjuk ezt napestig, akkor sem lesz más a véleményem. Program nélkül a DLNA egy nagy nulla és bizony a létező programok nem alkalmasak zenét hallgatni. De megint ott tartunk, ahol a legelején is tartottunk.
Az meg, hogy pongyolán fogalmazok DLNA ügyben, ( meg máskor is) azért van, mert bizonyos helyzetekben, nem tartom fontosnak a részletek pontos ismertetését úgy, ahogyan a szakirodalom is megírja. ( magyarán, tojok rá )
A lényeget Te is látod, hiszen imént leírtad.
-
PuMbA
titán
Szüleimnél van egy MSI AM1 alaplap + 4 magos Athlon 5150 + 4GB RAM összeállítás, ami 20W-ot fogyaszt maximum és nagyon olcsó. Egyszer poénból megnéztem és még kisebb a késleltetése LatencyMon-nal mérve szintén Win10 alatt, mint az én közép gépemnek most már mindent lehetséges megoldást bevetve - új BIOS stb.
Nekem 100uS, az meg 60uS, bár mindkettő már bőven megfelelő érték zenehallgatásra. Pedig hasonló programok vannak felrakva...vagy az alaplap okozhatja ezt vagy az, hogy az Athlon 5150 teljesen 4 magos dizájn.
-
krichd1
addikt
válasz
Kékes525 #43978 üzenetére
A Windowst nem tudja teljesen kikerülni. Csak a különböző mixereket, plusz, felesleges hangba belenyúló programokat kerüli ki, de az operációs rendszer audioért felelős program magját/motorját nem.
A Win10-nél pont a WASAPI-t (Windows Audio Session API) fejlesztették tovább többek között, jóval kisebb lett a késleltetése.
A Win10 audio motorja is teljesen új, sokkal jobb, mint a korábbiak. -
Montesantos
senior tag
Megjött a Solo....
találtam itthon kgst korszakból való rca kábelt (amíg megjön a másik megteszi) hááát nem gondoltam volna hogy ezekből a hangfalakból egyébb hangok is kitudnak jönni. Az alaplapi után kolosszális
Összekötöttem telepítettem és működik egyszerű mint egy lapos alátét.
Első tapasztalat: mélyet elég rendesen vissza kellett venni, magas maradhatott lágyabbak lettek a hangok vagy nem is tudom hogy írjam le, másként szól az egész hihetetlen pedig nem is egy felső kategóriás hangfal cucc....Kíváncsi leszek lesz e még javulás a megrendelt rca kábeltől....
Azt nem tudom hogy egyéb programok kellenek (nem gitározok, énekelek) vagy ennyi és kész?
Köszönöm a szakmai segítséget
sokadszorra se csalódtam a ph közösségben.
-
joe999
tag
válasz
dgyuri0123 #42577 üzenetére
Még mindig nem írtad meg, hogy hallottad-e a Knight 2-t szólni vagy csak láttad valahol képen és hogy te milyen dobozokat hallgatsz, ami annyira kihozza a különbséget.
Nem írtam ilyet, hogy sz@r a Denon és szabadulni akarok tőle, még ha te ezt is gondoltad bele a mondanivalómba, csupán azt írtam írtam, hogy elsőre nem hallottam azt az óriási különbséget, amit az itteni fórum hozzászólások alapján vártam. Azt is írtam, hogy Win7 --> Win10 váltással jelentős javulást tapasztaltam, amit még egy jobb USB kábellel nyilván finomítani lehet. Ugye mivel számítógép a forrás, az sem mindegy milyen programot milyen kimenettel használunk (ASIO, Wasapi, Kernel Straming) ez is még próba, tapasztalat kérdése lesz. A programok fontosságára visszatérve azt is leírtam, hogy korábban Windows 7-en az SB-vel kimondottan tetszett pl a Bughead, de Windows 10-en Denon-al nem, ellenben most Windows 10-en a Denon Jriver-el marha jól szól. Érdekes dolog az is, hogy Windows7-en a Denon halkabban szólt, mint az SB, Windows 10-en ez pont megfordult (nem értem miért), remélem azért abban nem kételkedsz, hogy a hangerő különbséget meghallom.
Úgy érzem, hogy az önérzetedet sértettem meg azzal, hogy közzétettem az általam tapasztalt dolgokat és rögtön nem szuper lativusokban beszéltem a szóban forgó gépezetről, ezért ezennel elnézésedet kérem. De tényleg arra kérlek, hogy áruld már el milyen láncon hallgatsz zenét, hogy legalább legyen követendő példa számomra! -
hm74
aktív tag
válasz
pendre54 #42131 üzenetére
Az Audio-n belül Sound outputra érdemes időt fordítani.
Nem vagyok szakértő a témában, de a következő dolgokkal próbálkoztam, ami javított a hangzáson:
A legfelső legördülőben lehet ASIO, WASAPI kimenetet is választani. Az Musiland USB/SPDIF konverteremnek van saját ASIO-ja (volt a telepítő csomagban), amivel elég jól szól, én arra állítottam és az ennek megfelelő eszközt is kiválasztottam az alatta levő legördülőből.A lejátszó programoknál általánosan ajánlott, hogy a Sound buffer size is legyen minél kisebb, de 200ms-nél kisebbet nem enged, így én arra állítottam.
-
krichd1
addikt
válasz
dgyuri0123 #42087 üzenetére
Kezdetnek Windows alatt próbáld ki a PlayPcmWin, uLilith, Jplay(fizetős) programokat Jriveren kívül. Vannak még nagyon fapados, viszont jó hangú lejátszó programok, de az eddigi hozzászólásaid alapján azokkal szerintem nem kínlódnál. Windows alatt az is sokat számít, ha egy nagyon lecsupaszított verziót használsz, ami nincs teleszemetelve mindennel, vagy kipróbálsz egy Windows Servert core módban, akkor megérted miről írtam. Ajánlom OSX vonalon az Amarát, Audirvana Plust, utóbbi CAD scripttel megtámogatva nálam még mindig etalon. Nagy hátránya, hogy kell hozzá egy Mac gép vagy egy jól összeválogatott hardverből épült hacintosh. Továbbá ott vannak még a linux alapú zenelejátszásra optimalizált szoftverek, de ezekkel még nincs olyan széles körű tapasztalatom.
Ennek a témának van külön topikja Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért néven, ez inkább oda való, ha már van ilyen topik is.(#42092) KnockOut87: Én olcsón (10eFt alatt) Van Damme Cable, Klotz, esetleg Qed, Supra kábeleket szoktam ajánlani. Big sur mellett próbálj ki egy VDC XKE Pro Patch kábelt valami jobb csatlakozókkal ( például Neutrik, WBT, Fututech). AQ Sydneyt nem ismerem annyira, házimozis topikban kérdezz róla, biztos van/volt már valakinek ilyen kábele.
Kábelt úgy válassz, hogy letétben ellenében hazaviszel minél több félét, próbálgatod őket, aztán azt választod ami neked legjobban megéri ár/érték arányban.(#42093) schawo: Tegnap próbálgattam ezt a Bug Head csodát, végül letöröltem, mert csak jól összezavart, nem sikerült előrelépni vele. Amikor az upsampling beállítások között választok, annak olyan a hangra gyakorolt hatása, mintha különböző DSP beállítások között váltogatnék. Nem tudom, hogy milyen trükköt használ, volt olyan beállítás, hallgatott zene kombináció, amikor tetszett, volt amikor nagyon nem. Nem tartom egy kiforrott programnak, bár játszani el lehet vele, ha valakinek van hozzá kedve, ideje.
-
Zanik
addikt
Sajnos a kollégák szóltak, hogy a céges programokon túl nem nagyon lesz idejük vásárolgatni, meg messze is van a szállás a cég kínai központjától, szóval vagy bevállalom az ebay-es kínai rendelést, vagy nézek valamit EU-n belülről.
SMSL M6 DAC/AMP ennyiért jó vétel?
-
.DLL
veterán
Amíg a zene az operációs rendszerben és a programokban "halad" addig csak digitális jelről beszélhetünk. Ha a BT. eszközt választod ki, akkor az oprendszer a hang-adatokat a hangkártya helyett az USB-s BT. pöcök felé irányítja az pedig elküldi a fejesnek és ott alakul át analóg jellé.
-
Radomer
aktív tag
"Megosztott mód" Gondolom az egyéb programokra érti ez alatt amik ezt a kimenetet használják.
Bodz: Miket nem találsz.
Pont ez az amiért a kevésbé minőségi anyagot is elfogadhatóbb minőségben képes tálalni a dac. Pont ugyanezt jegyezte meg a Kiskuntalin az öreg barátom akinek van a Denon mellett egy ud-501 is.
-
Taposo
aktív tag
Üdv, egy problémával fordulnák hozzátok segitségért. Vásároltam egy FiiO E10K erősitőt a Sennheiser HD 598 -hez és az operációs rendszeren belül ropogó pattogó hangot ad zene, játék alatt nem produkálja csak ha kilépek programokból vagy ha játék alatt kilépek a feladatkezelőbe akkor nagyon hallani ezt a pattogást. Mi okozhatja ezt ? Az alaplapi hang proci kikapcsolva, az erősitőt USB 3.0 keresztül használom és a drivere is naprakész, köszi előre is
-
hm74
aktív tag
válasz
Bobrooney #36893 üzenetére
Sok mindent nem tudsz állítani. A Windows automatikusan felismeri a DAC-ot. USB-n pedig csak 16 bit és 48kHz max.
A lejátszó programokban vannak még lehetőségek. Windows alatt a foobar ajánlott, abban is van sok opció, de erről néhány fórumtárs talán többet tudna mondani.
Addig olvasni valónak ezt tudom ajánlani: [link] -
MC Pite
veterán
válasz
korpicschess #35276 üzenetére
A keverőn a musiland hangerejét állítom (fejlécben az szerepel,ugrál a vu meter) - de nem változik a hangerő, csak a hw-es gombok nyomkodásakor (meg persze a Musiland saját keverőjében húzgálva a csúszkát).
Az, hogy a különböző programok nem adnak hangot, elsőre DAP mód probléma volt, utána asio/wasapiban ment, DS-ban nem (így spotify, böngészők, és egy csomó dolog hangja nem került ki rá).
Majd egyszercsak éktelen torz sistergéssel megszólalt a youtube (a majd max hangerős sistergés mellett, persze, hogy épp a fejes volt rajtam). Kikapcsoltam, majd vissza a DAC-ot, és azóta szól rendesen. Hogy mitől lett DS hang a semmiből,
azt nem vágom, de legalább megy.
-
.DLL
veterán
válasz
contaxg #34639 üzenetére
Nagyon komoly ez a fejes, olvadozok most a hangjától.
Akitől vettem ott volt a Lavry, jó lett volna meghallgatni, de este 7-kor mentem át, úgyhogy hanyagoltuk a kötögetést, szét kellett volna húzni az aktuális rendszert is...
És hoppá, na ne
most hallok először különbséget lejátszó programok között is, az SHP-5401-el erre eddig nem figyeltem fel!
-
PuMbA
titán
válasz
bkercso #33543 üzenetére
"Valószínű, hogy sérült lehet a fájl, mert azt meg nem 24 biten szokás tárolni. "
Nem azt írja ki, hanem azt, hogy 24 bit van megadva kimenetnek és ezt akarná használni, csak ugye a 8000 Hz miatt nem tudja
16 bites forrás esetén is 24 bitet nyomnak ki a zenelejátszó programok, ha a kimenet 24-re van rakva.
-
vodkaboy22
addikt
Nem ezt mondtam de a szimulációs programok határait is tudni illik.
Pl: A szim programok minden alkatrészt ideálisnak vesznek és elég sok állítgatás révén tudsz csak pár valós tulajdonságot is adni egy alkatrésznek (még mindig kevés tulajdonság.) Kapásból én pl nem láttam olyan szimulációs softvert ahol korrekt módon meg lehetett volna adni vaskeresztmetszetet és méretet illetve maganyag tulajdonságokat egy fojtóhoz. Innentől kezdve milyen fojtót is szimulálsz? Jaaa olyat ami csak papíron létezik...
De olyat se láttam még ahol konkrétan az elektrolit kondit értelmesen tudta volna kezelni a softver... (Frekvencia függő elektrolit tulajdonságok...) Megint mit is szimulálsz?
És képzeld ha ezt fel is fogod rá jössz (tényleg így van) az ipar nagy nagy rákfenéje hogy 3-4 szimulációs softver kell mert egy softver kapcsolás munkapontokat tud jól számolni és DC-ben helyes adatokat adni, egy softver bizonyos (erősen megszabott) sávszélen átvitelt számolni, egy softver EMI/RF/PowerSim jelenségeket számolni, és még egy softver termodinamikailag szimulál (lehetne tovább fojtatni is...)
Szerinted egy olyan softver ahol digit IC-k kommunikációt tudják jól leszimulálni az jól tud neked analog átvitelt számolni? (Segítek nem...)Ha a matlabot ismered és tudod használni akkor egy egyszerű CRC szűrőt valós elemekkel és valóshoz közeli tulajdonságokkal szimulálj majd le... Nekem volt valahol egy létra CRCLCRC szimulációm hát nagyon kínos az elmélethez képest, viszont mégis az eredmény bőven a gyakorlati felhasználhatatlanság határa alatt volt...
Ne feledd az alkatrészek erősen eltérő módon tudnak viselkedni más más sávszéleken!. Pl egy elkó 20-30kHz felett inkább egy soros induktivitás+ellenállás kombó mint kondi.
Más:
Én nem mindig hinnék a softvereknek, mivel azokba könnyű hibát vinni... -
Ribi
nagyúr
válasz
vodkaboy22 #33351 üzenetére
Áhá, szóval a szimulációs programok semmit sem érnek. Hihető.
-
Bargyu
tag
Kereső rossz most, ezért nem tudom visszaidézni, aki a Windows Server 2012-re telepített lejátszókról írt, mint egyfajta konszenzus a számítógépes audió lejátszás területén.
Részermől egy
köszönet neki, csináltam külön partíción egy WS2012-öt és csak az audió programok vannak telepítve. Ezek közül az MQnplayer tűnik a legjobbnak, ezután tenném a JPlayt és a Foobar2000-et. Természetesen memóriából és kernel streammel lejátszva. Nem hittem volna, de tegnap órákon át hallgattam az MQnplayert és dinamikusabb, tisztább a hangzása, a Foobar2000 kicsit laposnak tűnik hozzá képest, persze csak marginálisan és nyilván szubjektíve. Még egyszer köszi az ötletet.
-
Zsianett
tag
válasz
contaxg #29074 üzenetére
Miért függene a fejhallgatótól az erősítő? Az átviteli anomáliákra nem megoldás egy kevésbé vagy jobban csilingelő előtag. 10dB-es átviteli hibákat nem fog korrigálni egy DAC vagy erősítő sem. Nagyon sokszor olvasni az oylan véleményeket, hogy ehhez ilyensúlyos, másikhoz olyansúlyos amp. való. Egy erősítő frekvencia-hangnyomás diagrammja hacsak nem szándékosan nyúlnak bele, közel lineáris elég széles tartományban, ahol a fejes dolgozik, mindenképp. A hangkártya meg méginkább.
Ha ennyire zavar valakit a fejes adott tulajdonsága, akkor érdemes a legsúlyosabb hibákat korrigálni, akár jól méretezett passzív szűrőkkel is. Bár itt nehézkes az ügy, mert nem mindenkinek van otthon mérőfej torzója, de számításokkal vagy szimulátor programokkal is közel jó eredményt lehet elérni.
Az erősítő dolga, hogy erősítsen, ne saját hangja legyen. Igaz, van aki szeret adott hangzásvilágot, mint például a csöves készülékek, amiket én kifejezetten nem szeretek, nekem nem jön be a nehéz, forró, telített hangja, oylan "csöves"
Ja és van akik esküsznek a TPA IC-k hangjára, szobai hangdobozokhoz is építik, párhuzamba kötve igény szerinti számban. És semmivel sem olcsóbb láncban, mint egy LCD2 kategóriája.
-
AGE-T
őstag
Sziasztok!
Adott egy nem túl ismert Androidos lejátszó. Hibino-Intersound HDP-R10-es készüléke. Ezen 2.3.1-es android fut. A lejátszóhoz tartozik egy HD MUSIC PLAYER (gondolom saját fejlesztés) lejátszó szoftver. Ami baromira jól szól, de funkcionalitásaiban akad némi lemaradás, konkurenciához képest. Idáig Neutron (ezt meg is vettem, mivel bugzott a trial), és PowerAMP lejátszókkal próbálkoztam, de egyik sem hoz olyan színvonalú hangminőséget, amit a gyári szoftvere tud. Feltételezem, nem úgy érik el a hardvert, ahogy azt kell. Kérdés, lehet valamit konfigurálni ezeken a programokon amitől jobbá válik a hangjuk, vagy egyszerűen arról van szó, hogy képtelenség elvárni azt a minőséget, amit a gyári szoftver képes produkálni. Nem kis különbségről van szó. Konkrétan ég és föld a különbség, a gyári, és a fent említett két szoftver hangja között.
Kb. ez lenne a létra HD MP 10, PowerAMP 6, Neutron 3 pontot kapna minőségben. Természetesen minden hangjavító, equlizer funkciót kikapcsoltam.Ötlet?
-
bajnokpityu
félisten
be kell,ha még nem járatták be előtted.
Bkercso: Valahogy úgy,hogy megkeresem előbb mindenkinek a saját beállítását (átviteli mód, bufferméret,drótok, programok, digi forrás), aztán megpróbálok minél többet hallgatózni egybe. Először munka,utána szórakozás. Pl Myteket azóta staxon már finomhangoltam., le akarom majd vinni, mit művel odalent.
Ha valahol találtam valami érdekeset, aztán leellenőrzöm, hogy tényleg úgy van-e.
Most jutott eszembe, h dacos tesztben említést tettem a tápkábelekről. Vagy csak akartam? alaccal az antelop, diy a brahmával, mytek meg ag3 tápkábellel volt az épp elérhetőekből a legjobb. DIY, és az antelop felét érte,ha nem a saját kedvencéről ment,hanem a másikéról. Antelop brahmáról, diy meg alaccal volt szánalmas.
Mytek ennyire nem érzékeny tápkábelre,de azért kerekebb hangja van Valhalla Ag3as táppal,mint pc táppal. Ezzel a táppal meg tudom,h a diy naaagyon lassúúúú. Eskü,mint a lassított felvétel.
A pármondatos ugatásban egy nagy szerencsém azért volt, ami könnyítette a dolgot, akkor, ott mindenki a tabláról adta legjobb formáját, ugyanazzal a szoftverrel, tápkábelre kellett egyedül figyelni.
-
bajnokpityu
félisten
Vagy 10-15 USB kábel biztosan volt már nálam, és a normális kábeleknél súlyozni kellett. (Vagy 8-10 kábelt 0-50eFt-ig azonnal elvetettem, ezeket nem tartottam ízlés kérdésének)
Nem volt olyan, hogy x kábel mindenben jobb lenne y kábelnél.
Persze tudom, h nincs különbség a digitális kábeleknél, hiszen nullák meg egyesek, a legjobb néhány drót okozta hangi különbségeknél nagyobb különbséget véltem hallani a lejátszó programokban, vagy azok beállításaiban. Hasonlóan differencia volt, hogy a laptop melyik oldalába dugom a kábelt.
Az én láncomon, az én fülemnek sorrend nélkül ezek ajánlott kábelek:
- Valhalla kétágú fekete USB kábel. (nem tudom a tipusát, nem is érdekelt, kértem demokábelt, kaptam)
- Humanék piacra dobtak egy kábelt. Ennek a végleges előtti verziója volt itt.
- A nirvana szerelőkábelből készült kábel.
- "Gábor féle USB" No, benne van azért hiba, de "filléres" kategória, és jobban tetszett pl az AQ carbonnál.
- Néhai V nevű kábele.Ezek árai 10-65e között vannak. Nyilván ezer másik vezetéket is ajánlanék,de még nem voltak itt. És megmondom őszintén, már kedvem sincs hifizni. Rendszerint amikor beraktunk ezekből valamelyiket, azon vettük észre magunkat, hogy órák óta zenét hallgatunk, és a tesztelést szinte erőltetni kellett.
-
mexel
veterán
Sziasztok! Érdemes Fiio E10 kütyüt venni füleshez? Most a zenét sztereó Luxman erősítőn hallgatom amin van optikai és SPDIF bemenet. Az alaplapi realtek hangkeltőről jön a hang. Sajnos az erősítő a helyhiány miat nehézkesen üzemeltethető.
Az E10 szintén a digitális jelet erősíti? AKG fülessel hallgatom legtöbbször. Ebay-ról kb 70$ az ára. Roszabb lenne a hang mint az erősítőről?
Ezt be tudnám úgy kötni, hogy a füles az előlapon van, a hátulján a line in kimenetre meg mehetnek a pc-s hangfalak?
Teljes mértékben kiváltható az alaplapi realtek hangkártya? (programok-játékok kezelik gond nélkül?)Ja még kérdés
- mennyire igaz, hogy pattog a hang, és esetleg féloldalas? Néhány külföldi oldalon nagyon lehúzták, hogy túl van hypolva, recseg, stb.
- mennyire terheli az usb portot?
- elég a hangerő? Elég hangosan szoktam a fülest hallgatni. -
bajnokpityu
félisten
válasz
bigmasterg #14876 üzenetére
A 8740 papiron joval magasabb szint, mint az agyonintegralt sgs.
Milyen programokkal? -
válasz
imibogyo #10944 üzenetére
Igen, ún. DIP-tokosat vegyél. (A rövid lábú az SMD (felületszerelt), SOIC tokban.)
De ne Fairchild-et vegyél, hanem Philipset (ha találsz) vagy TI-t.
Nem a sajátomat akartam eladni, egyszerűen sok jót hallani a wolfiról, és meglepetésemre én is arra váltottam. Nem csak a kínaiakk készítenek ilyet, de nem tudom, még ki. Mindenesetre ne vegyél semmit ebben az árkategóriában már, amit nem hallottál vagy nincs lehetőséged visszaküldeni.MÁS: Van valakinek PCM2706-tal felépített DAC-ja? Az lehet, hogy ez alapból kikerüli a Win hangerőszabályzóját (keverőjét nem). Programok alól tudom halkítani, de win alól nem, pedig a testvére (PCM290X) szabályozható win alól is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Életre szóló garancia Bennem bízhatsz!
- Expressz kézbesítés 5 percen belül e-mailben!
- Ohh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Windows 11 Pro + AJÁNDÉK AAA játék!
- Akció! Dell Latitude 7410 Üzleti Strapabíró Profi Fémházas Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/256 4K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest