Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    válasz .DLL #44193 üzenetére

    Nem hagyod magad rábeszélni az audiofil kábelekre? :N

    Próbálgattam ma egy Android 6.0-t futtató telefon és az UD-301 közt az USB audió átvitelt, és pár meglepő tapasztalattal lettem gazdagabb. Eddig azt hittem, hogy az USB audió kimenet zabálja az akksit, amit egy MiPad és a Hiby Player, valamint az USB Audio Player segítségével szűrtem le. A valóság azonban az, hogy a MiPad és a fenti két lejátszó app esetében (a hidelmemmel ellentétben) nem a droid natív USB audió hangkimenete dolgozik, mivel az a tablet még Android 4.4.4-re épül, hanem a fenti két lejátszó, megkerülve a rendszer kimenetét, közvetlenül tolja ki az USB-n a jelet. Ennek következménye volt, hogy a lejátszás alatt elképesztő módon merült a tablet, kb 5 órát bírt volna folyamatos lejátszással a 6700 mAh-s akksi ellenére, ami nagyon gyatra sajnos.
    A ma próbált telefonon viszont már Android 6.0 van, amiben már a rendszer támogatja az USB audio kimenetet natívan (igazából már 5.0 óta), így bármilyen lejátszóval működik a dolog. Ezzel a felállással olyan 6-7% körül merült egy óra alatt a telefon, ami több ugyan a sima lejátszás által fogyasztott energiánál, de teljesen elfogadható mértékű igazából.

    Tehát a következtetés, hogy nem az UD-301 USB egysége szívja a több áramot, hanem egyszerűen a Hiby Player a közvetlen USB elérésvel. Egyébként úgy vettem észre, hogy ez a lejátszó nem is veszi figyelembe a rendszerhangerőt, hanem kvázi vonalkimenetként működik, maximális jelerősséggel küldi ki a hangot az USB-re, míg a többi lejátszó, ami a rendszer USB audió kimenetét használja, azok a rendszer digitális hangerőszabályzójával dolgoznak digitális kimenet esetén is. Tehát aki azt szeretné, hogy az Android rendszer lehetőleg ne nyúljon bele egyáltalán a hangba, annak jobb lehet a Hiby, de a hangerőn kívül én igazából nem véltem hallani különbséget.

    Egyébként USB vs. koax meghajtást összevetve, én mintha jobbnak hallaném az USB-t az UD-301 esetén, de kéretik ezt a véleményemet fenntartásokkal kezelni, mert ugye ezt nem is nagyon tudom vaktesztelni, csak kicsit élénkebbnek, magával ragadóbbnak tűnik USB-ről a zene.

Új hozzászólás Aktív témák