- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
-
Üdv mindenkinek.
Samsung 840 Basic, 120GB, 1 hét és 100GB adat után 99%-ra esett a kondíció, van ennek valami megmagyarázható oka?
4.10-es HDS /v4.10.9béta/
-
dobobazsy
őstag
sziasztok!
ma jött meg az SSD-m, át is költöztem rá, minden rendben volt mindaddig amíg:
az imént lecsekkoltam Hard Disk Sentinellel, hogy minden oké-e, és elszörnyedve pillantottam meg a kondícióját az ssd-nek.. 99%-ot jelez
mi a frász történhetett? jól gondolom, hogy nem kéne máris fél nap alatt esnie 1%-ot?maximum annyit tudok hozzáfűzni, hogy módosítottam a betűjelét az SSD-n lévő "rendszer számára fenntartott" meghajtónak Z-re (mert eltűntetni nem mertem egyelőre)
vajon én csináltam kárt benne?
mi a szöszt tegyek?
-
Balage76
senior tag
válasz
fogtunder #49032 üzenetére
Köszi, de megy a szövegértés.
Az írásom azért annyira szakmai amennyire, mert arra az egyszerű kérdésre ad hasonlóan egyszerű példával választ, amit az emberek 99%-a feltesz az SSD kapcsán.Az ajándék, az ajándék, az hogy Te ezt forintosítod, az egy más számolási helyzetet eredményez. A termék ára pedig a megjelenés óta bruttó 23 900, most is annyi. Nem maradt néhány helyen, hanem direkt ennyi és lesz is még ennyi egy ideig. A jól használható 120/128GB-os változatok közül ugye jelenleg ez a legolcsóbb.
Tökéletesen igazad van, viszont a HTPC-ben a 1-2%-os kondíciójú termék is tökéletesen elműködik még évekig. Egyrészt ugye nem áll meg 0%-os kondíciónál, másrészt a teljesítménye sem csökken számottevően.
-
Tomace91
senior tag
Hali!
Megvan az új gépem amiben van egy Samsung 830 SSD. Teljesen mindent fel kellett rá raknom így 1 nap 8 óra alatt 87.55 GB az összes írt adat mennyiség. Most csináltam AS SSD-vel meg CrystalDisMark-al egy sebesség mérés, és egyből leugrott a kondíció 99%-ra. Ennyire gyorsan menne tönkre? Gondolom ha ezen túl már nem lesz már rá igazán más telepítve csak netezek meg csak a fontos programok futnak erről mint office Acrobat meg PS, akkor nem lesz ekkora írt mennyiségem ugye? -
diegho
nagyúr
97GB-ot írtam eddig a Samu840-re, pár naponta nézegetem HDD Sentinel-el, most vettem észre, hogy 99% a kondíció, ez mitől csökkenhetett 1%-ot ilyen hamar?
-
fogtunder
nagyúr
válasz
storm4 #47993 üzenetére
nekem is ez volt, párszor meg kellett csinálni a tükrözést, mire jó lett és még első nap leesett 99%-ra, azóta nem változott napi használat mellett, bár még csak másfél hetes. a teljes írt adatmennyiség olyan 300GiB. kíváncsi vagyok a jövőre.
mod: nekem a defraget automatikusan tiltotta a win7, mikor áttükröztem hdd-ről. ezek szerint ezt nem minden esetben teszi meg?
-
V.Dave
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #48048 üzenetére
Én is feltettem, minden simán ment, kb 30mp volt az egész folyamat. A gyári firmware-val ezt produkálta:
Ez pedig az új:
Tanulság: Kevesebb lett az olvasás, ráadásul a kondíció is leesett 99%-ra
-
scope2007
addikt
válasz
CarrGomm #48029 üzenetére
2. azon be parázz.. [99%]
a samsung 830as így számolja.. az a 99% az valójában 99,9999999% ez így jó, mindenkinél ilyen1. nem kell számolgatni.. ezt elindítod és látni: AS SSD Benchmark
ami a képen zöld OK ott jelzi, hogy jó-e
-
CarrGomm
aktív tag
Üdv!
Két kérdésem lenne:
Samsung 830-at Easeus Partition Managerrel előre partícionáltam ill. formáztam, hogy a win ne hozza létre azt a 100 megát, de a telepítővel azért újraformáztam. Az "Átfogó elemzés az SSD-k természetéről" c. cikkben keírtak alapján megnéztem, hogy az alignálás rendben van-e. Én azt osztás után azt a bizonyos 7,875-ös értéket kaptam, ami ugye nem ok. Miért nem lett ez így jó? Előző hdd-met is így formáztam két hete, poénból ott is megnéztem, hogy mi lesz ez a szám és akkor kerek számot kaptam, pedig ugyanez volt a módszer. Most tényleg újra kell telepítenem a win-t ahhoz jó legyen az alignálás partíció törlésével és win telepítővel való újrapartícionálással?Másik dolog meg, miért van az hogy egy pár órás ssd-re 99%-os kondíciót ír a hdd sentinel?
Kösz!
-
kerekfej
őstag
válasz
KaiotEch #48000 üzenetére
Samsung 840-es 100% kondícióról indul és körülbelül 100-150GB írás után esik 1%-ot, mert 99,99%-ot 99%-nak mutatják a programok. Mindig a legfrissebb aktuális HardDiskSentinel-el kell ellenőrizni!
-
storm4
aktív tag
válasz
Intruder A 6 #47992 üzenetére
Ezek után kíváncsi lennék egy szakértő véleményére,hogy ez az új 840-es sorozat ilyen lesz?
Bár ez a 99%,ha sokáig így marad és nem esik tovább nem lesz vele gond, szerintem. -
storm4
aktív tag
válasz
Intruder A 6 #47990 üzenetére
Próbáld meg a javasolt Sentinellel megnézni,mert nálam is (bár 830-as széria),addig még nem ezzel néztem 99%-nak írta.
Jelenleg 307Gb írásnál tartok és még mindig 100%
innen ezt a béta verziót tedd fel: Hard Disk Sentinel Professional v4.10.7 (ZIP) -
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Mennyire normális dolog az hogy 15 óra működés után máris lement 99%-ra a kondíció?
Samsung 840 PRO 128GB-ról van szó.
-
storm4
aktív tag
Üdv!
A hd sentinel v4.10.7 pro beta a Samsung 830-as széria kondícióját már 100%-nak jelzi.
Ezt csak azért jegyeztem meg,mert sokan írták,hogy a 830-ast "csak" 99%-nak jelzik a korábbi verziójú Sentinelek. -
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #47815 üzenetére
Nem vagyok nagy szaki, de nem vagyok biztos benne, hogy csak az írás mennyisége alapján csökken a kondíció %-a. Nekem pl Samsung 830 128Gb SSD-m van. 99%-on kezdett mint mindenkinek, de 483Gb írásnál visszaesett 98%-ra. Látok képeket másoktól jóval nagyobb írásmennyiséggel, mégis 99%-al. De mégsem aggódom. De ezért nem is hiszek a kifejezettem írásmennyiség alapján változó kondícióban.
-
válasz
AndrewTdi #47814 üzenetére
Csak apró különbség, hogy a 840-esek 100%-ról indulnak, nem 99-ről, mint a 830 vagy 470...
Azaz esetedben az teljesen rendben van, ha 99%-ról indul...(Az én 470-esem is 99-ről indult még anno)A 840-nek 1TB írást követően kellene 1-el csökkentenie az MWI-t, persze az kérdés, hogy a legelső csökkentés mennyi írás után következik be, de 130GB írás után nem lehetne.
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #47812 üzenetére
Egyébként az én vadiúj 830-am is 99%-et mutat.
- maximus V gene
- windowsos partícionálás
- Intel RST 11.6.0.1030
- AHCI van
- HDS 4.10 prougyanazt írja nálam is HDS mint apollo12-nél.
-
-
apollo12
veterán
heló 4napja van meg az ssd, de a hd sentinelnél a kondukció 99% nem gond??
-
vlevi
nagyúr
válasz
Redplee #47419 üzenetére
Na, ez már érdekesebb. Csak negatív előjellel.
Mert az olvasási sebesség alapján SATA3 csatiban van (SATA2-n nem menne 260-70 fölé), de ha SATA3, akkor miért nem 400 fölötti, majd 500 körüli értékek vannak ott?
Az írásnak is sokkal többnek kellene lennie a 256-os SSD. Nekem a 128 Gigás, SATA2-n ír 254-el.A 99%-os kondícióval ne foglalkozz, a Samu mindíg lefelé kerekítve adja ezt az értéket. Hidd, el, 99.99999 az, csak nem látod a tört részét.
-
Redplee
senior tag
köszi a segítségeket.
A hdd sentinel: trim parancs: engedélyezve, oprendszer trim engedélyezve
de a kondíció csak 99%.. az gáz?
és ezt kaptam:
ez jó? nem kevés?ez is ugyan úgy 830, mint a fölöttem levőé, és ez sokkal lasabb :/
-
stewe780
őstag
válasz
Balage76 #47247 üzenetére
Köszönet az infóért
, kb fél percbe tellett, mire rátaláltam, hogy honnan látod a 0,7TB-ot
Ok, tehát akkor túl új ahhoz, hogy statisztika alapján élettartamot adjon.6000TB a 256GB-oson: na akkor most ezt is valahogy fel kellene fogni.
Mondjuk akkor a 6 ezer TB az 6 milla GB. Ha a méretével elosztom, akkor 6millióGB/256GB=23437 Tehát, hogy én is értsem: több mint 23ezerszer átírt minden egyes bitet az ssd-ben, és még működik? Az baromi sok! Vagy valamit nem jól értek, vagy az anandtech tesztjét nem értelmezem jól, mert itt csak 3000 átírási élettartamot írnak az MLC-re, elvileg az én 830-asomban is az van.
kerekfej: köszi, máris nézem. Na ez már bőbeszédűbb: Teljesítmény 100%, Kondíció:99% becsült élettartam több mint 1000nap Köszin még1*
-
kalap12
tag
Segítsetek!!
Ma vettem egy ilyet, mindenki mindenfele istenitette! Feltelepült a windows+driverek és proramjaim, ezután a hd sentinel 100 % kondiciót mutatott még délután 2-kor, most este 9-kor már csak 99%-ot ez mi?????????
Második kérdés, 64 gb-os, akkor miért 59 a windows 7-be
???? HELP!!!
-
válasz
Watto1991 #46566 üzenetére
Samsung 99%-ról indul(ez természetes és nem ingadozik) illetve (mivel nem használ tömörítést) többet ír, mint amit Te írtál rá.
A HDS által visszaadott infók a SMART adatokra támaszkodnak(másra nem is lehet), ott viszont a vezérlő által írt adatot adja vissza, ezért ez a "nagynak" számító írás.
Ha minden "cuccot" telepítettél, frissítettél stb, akkor ez realizálódni fog, nem lesz ennyi írás. -
Ice&Lime
veterán
Oksa, visszaállt a teljesítmény 100%-ra. Köszi mindenkinek a hozzászólásokat!
Egyébbként a kondíciót miért 99%-ra írja ki? már új kora óta ennyit ír ki rá, ez miért van?Ja, és a win7 drivere tényleg jobb, mint maga az amd drivere, ami fogalmam sincs miért van, win7 driverével picit gyorsabb is...?...
-
-
soultrapp
senior tag
szerintetek az miért van,hogy 2napja használom a samu 128gb-os ssd-t és a teljesítmény 100%,de a kondíció csak 99%.
Másnak is van ilyen?a 4éves 200gb-os vinyóm 100%,100%.
-
_seth_
veterán
Adott egy Acer 5552G laptop és egy Adata S511 60Gb-os ssd. A gép pedig néha hihetetlenül belassul szinte lefagy és használhatatlanná válik percekre és a sebessége sem valami kiemelkedő:
Az megvan, hogy az olvasás nem fog elszállni mert 99%, hogy csak sata2-ig megy a laptopnak de miért ílyen lassú az írás?
Amd ahci driver fel van rakva, trim működik biztosan. Super és prefetch valamint töredezettség mentesítés kikapcsolva. Win7 64bit és új telepítés.
Korábban egy v100-as kingston írása 130 mb feletti volt pedig ez az adata sokkal gyorsabb változat. -
Balage76
senior tag
válasz
rootmin #45755 üzenetére
Az egyéb furcsaságokra annyit hogy:
- a Samsung 99%-nál kezdődik, mert lefelé kerekít, tehát egyetlen bit írásánál is már a 99,999999% a kondíció, ami kerekítve 99%. Más gyártónál a 99,1% is 100% még. Nem mérvadó, majd ha 5% közelébe érsz akkor kezdj el gondolkozni a cserén (nem holnap lesz).
- Mivel SATA-1 a csatoló, nem tudsz az elméleti max 150MB/sec fölé menni. Amúgy meg (nagyon durván számolva) 1 Gigabit/sec = 125MB/sec tehát a 100-120MB/sec teljesen korrekt.
A többire majd a szakemberek válaszolnak.
-
rootmin
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Samsung 830 128 gigás SSD-t a Thinkpad X61 tabletembe.
Mint kiderült, sajnos csak SATA1-et támogat a drága, ráadásul a HW többi része is elég harmatos ehhez az SSD-hez, így a benchmark eredmények elég lesújtóak a papírformához képest, de így is sokkal fürgébb a rendszer (nyilván.
Amiért írok:
-Néha, ha magára hagyom a gépet 1-2 órára, arra jövök vissza, hogy a HDD LED folyamatosan világít, és a gép teljesen lefagy (Win7 64 bit, updatelve), nem reagál semmire, csak a hardveres restart segít.
Clean install a rendszer, a böngészőn és pár tesztprogin kívül nincs fent semmi.Szerintetek ez mitől lehet?
AHCI mode on, inteles driverek fent.Egyéb furcsaságok:
-Az normális, hogy a HDSentinel máris csak 99%-os kondíciót mutat? (A wear leveling billent át 1-re és a POP revocery 9-re ~15 óra aktív használat, telepítgetés, tesztelés után)-Meglepődve tapasztaltam, hogy az SSD-vel se sikerült kihajtani a gigabites internetkapcsolatomat torrentnél: már 100 megabit környékén megtelik a cache (akármekkora is), az Erőforrás-figyelő ilyenkor 100-120 MB/seces forgalmat mutat a uTorrent felől)
-
válasz
CoolBoy323 #45672 üzenetére
Ha kihelyezted a TEMP mappát, akkor helyezd vissza. A 99%-os kondíció (új állapotában) meg természetes bizonyos SSD-k esetén(Samsung 470/830 stb)
-
válasz
johnny82 #45602 üzenetére
"Így sikerült, 0 az értek, tehát működik a trim is"
Épp az imént írtam, hogy nem feltétlenül... Leírjam újra?Szerk - rögtön az első fülön(áttekintés) szövegesen kiírja
Másik kérdésedre: Az AHCI üzemmód egyik szolgáltatása(HotPlug/HotSwap) révén van jelen ez a menü
UI: Mielőtt esetleg jönne a következő kérdés, hogy miért csak 99% a kondíció, azelőtt: Nem a hsz-ek közt, kicsit feljebb a bejegyzésben
-
DeFranco
nagyúr
válasz
csucsu21 #44971 üzenetére
A samsungok nem támogatják az SSDlife állapotleírását, cserébe semmi értelme sincs, úgy hogy kár nem ér.
A samuk 99%-ról indulnak, ez természetes, nem kell aggódni, nem lesz 98% (legalább is nagyon valószínű)
#44973: igen, egy nagyon rövid ideig 100%, de egyből beáll 99-re.
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok
ma jött meg az öcskös gépébe az ssd egy 64 gb-és samu
az lenne a kérdésem az ssd life pro mért nem írja ki mien az állapota csak azt írja hogy mennyit írt és mennyit ment
jah és az normális hogy kb 30gb írás utána a kondíciója csak 99% ?
nem tom nekem vertex 4 van de azon közel 500gb után is 100% igaz az 128 gb
előre is köszi !!! -
potyi23
senior tag
Hali nekem valaki ? Miert lett 4 ora mukodes utan 99% os a ozc vertex 90 gb ssd m?ezek ilyen gyorsan bad sectorosodnak 4 ora utan ? Hd sentinel szerint gyanus szektorok vannak rajta .
-
Lazarus911
aktív tag
válasz
DeFranco #44368 üzenetére
ez az ?
Igen, kb. ez a helyzet.
Megkapod az SSD-t, hazaviszed, beállítod a BIOS-ban az AHCI módot (ha még nem lenne) (milyen lapod van?).
Gép kikapcs, többi HDD leszed, SSD betesz. Előtte nem kell betenni a meglevő rendszer mellé az SSD-t, felesleges, ne kavarjon, maradjon szűz. Jelentősége nincs, de tisztább így.
Telepítesz, felraksz minden frissítést, ami kell, legyen egyben a gép, aztán amikor kész, mehet fel a magician, és a HDSentinel
A HDSentinel ellenőrzi neked a TRIM-et, amit mond, az úgy van, ez a megbízható. Az állapotra 99%-ot fog kiírni, ettől ne ijedj meg, mindegyiknél ezt csinálja, természetes.
A magicianban lesz egy OS optimizaton, az kikapcsolja a superfetchet, meg az indexelést, elvileg ekkor már a defragnak kikapcsolva kellene lennie, mert a win7 telepítéskor észleli az SSD-t, aztán lelövi.
Ebből megcsinálod a 2-es pontot, de ez is rendben lesz, csak fő a biztonság.
3-as pont 4-es pont kész, magician megcsinálta, 5-öst megcsinálhatod, 6-ost 7-est ne csináld meg, 8-ast megcsinálta a magician, 9-est tilos, 10-est nem kell szerintem, 11-es nem kell.
Ezek után a magicianban overprovisioning, analyze, és shrink, ezzel helyettesíted a 11-es pontot. Ezen felül még azért hagyj egy pár gigát szabadon mindig.
Más nem kell, esetleg a download meg a temp mappát áthelyezheted, de nem fontos, nem ír sokat.
Tovább bonyolítani nem kell, csak használni. Mehet vissza a HDD, rendetraksz, és élvezed, hogy sose vó't még ilyen jó
" -
válasz
B@ldrick #44074 üzenetére
Szóval korábban 99% volt, majd frissítettél és 100 lett? Mindenesetre kösz az infót, bár ez érdekes gondolatot vet fel, nevezetesen, mit csinált volna a FW frissítés, ha pl 95%-os lett volna az SSD, akkor is visszavarázsolta volna 100-ra, vagy csak 1-et emelt volna rá, azaz 96-ra tette volna...
cozmo
SATA2-höz képest jó, de több dolog is hatással van a sebességre, a deszka chipsettől,a a SATA vezérlőn át, stb... -
válasz
balu077 #44061 üzenetére
Látom a 2 mérés között időutazáson voltál, mert ennyi idő alatt kb 300-szor kapcsoltad ki-be a gépet és kb 400 órát dolgozott az SSD.
(Az már csak hab a tortán, hogy ezen Intel meghajtó kondíciója is 99%-ról indul, nem 100-ról...)
Fogadjuk el, hogy ezek már valós értékek, akkor viszont egyáltalán nem nyúzod a meghajtót, mert az SSD-t írással lehet nyúzni(olvasással nem), az meg nagyon kevés ennyi idő elteltével. Persze ez az élettartamot nézve nagyon jó, pusztán a nyúzom kifejezés nem helytálló. -
batt
aktív tag
válasz
Willie #43755 üzenetére
Szia!
Csak idézem :
3. A Hard Disk Sentinel azt írja ki a vadonatúj SSD-mről, hogy a Teljesítmény 100%, de a Kondíció csak 99%. Miért van ez?
Azért, mert egyes gyártók SSD-inek kondíciója 99%-ról indul, nem 100-ról, ez teljesen természetes jelenség. Ilyen SSD-k pl Samsung 470/830 és Intel egyes SSD-i stb
bővebben! [link]
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Egy vadiúj Extreme Digitalban vásárolt 64 gigás Basic Samsung 830-as SSD-nek a kondíciójára a Hard Disk Sentinel 99%-ot ír. (ez az első SSD, amit használok, egyelőre számomra még nagyon új a technológia)
Az alaplapi UEFI-t a legfrissebb verzióra frissítettem, ezek után átállítottam AHCI módra. Amint ez megvolt, utána feltelepítettem a Samsung SSD Magician-t, ami közölte velem, hogy az SSD-m a legfrissebb firmwaret tartalmazza. Ezután Ubuntu alól leformáztam az SSD-t NTFS partícióra. Majd elkezdtem a 64 bites Windows 7-et telepíteni. Amint kész voltam
az itt leírt dolgokat beállítottam.Van még valami más teendőm, amit ezeken kívül meg tudok tenni?
A Hard Disk Sentinel egyébként ezt írja:
A mozgó alkatrész nélküli meghajtó (SSD) állapota hibátlan. Problémás vagy gyenge szektorok nem találhatóak.
Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.
A kondíciót a következő SSD-specifikus S.M.A.R.T. attribútum(ok) értéke határozza meg: #177 Wear Leveling CountNincs szükség beavatkozásra.
Gondolom, hogy nem kell vele foglalkoznom. De azért biztos, ami biztos alapon megkérdezem Tőletek.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv.
-
"Miért 99% a kondíció?" Válasz is benne van.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
vargapdavid #43199 üzenetére
Én is hasonló eredményeket kaptam...
Én klónoztam a meglévő wint, ez a leírás alapján....
haddent: Nem is tudtam a Samsung 99%-ról kezd, az egyik gépemben nekem is Samsung SSD van, és az is 99%-os mióta nálam van...
-
haddent
addikt
Üdv!
Bő 4 hónap használat után visszatértem egy kis tapasztalattal, hátha valakinek hasznos lehet. Szóval idén május elején szereztem be egy Samsung 830 -at, azóta 1.15TB lett rá írva, és még mindig 99% -os (félreértések elkerülése végett kb. 1 nap alatt ledobta magát 99% -ra, utánnaolvastam, a Samsungok valamiért 99% -ról kezdenek..). Sebességek nem változtak, hasít. Nagyon örülök, hogy ezt választottam, máshonnan hallani "érdekes" és problémás dolgokat, csak ajánlani tudom! -
válasz
chatran #42286 üzenetére
"3. A Hard Disk Sentinel azt írja ki a vadonatúj SSD-mről, hogy a Teljesítmény 100%, de a Kondíció csak 99%. Miért van ez?
Azért, mert egyes gyártók SSD-inek kondíciója 99%-ról indul, nem 100-ról, ez teljesen természetes jelenség. Ilyen SSD-k pl Samsung 470/830 és Intel egyes SSD-i stb." Forrás
-
chatran
őstag
Samsung 830 128GB SSD. Működési idő 19 óra, összes írt adatmennyiség: 111,8GB. Normális, hogy a Sentinel a kondíciót 99%-nak látja?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Predator2 #41783 üzenetére
Tök szuper. Ezt újonnan vetted, vagy használtan? A TRIM nincs bekapcsolva, ezért kaptad a 80%-ot valószínűleg. Csinálj rá egy tiszta win7 telepítést (töröld is a partíciót ami most létre lett hozva esetleg rajta, de adat persze ne maradjon rajta), így egyből lesz TRIM-ed és alignálásod is. Utána 100/99-et fogsz kapni.
A 99% ne zavarjon, az "gyárilag" ennyi mindegyiknél.
A 150 GB írás nem tudom mi, az kb. két windows telepítést és két nap - max. egy hét használatot jelent. Nem sok, gyakorlatilag minimális.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Bjørgersson #41692 üzenetére
Ha mindent az SSD-re raksz es marad eleg szabad hely, mert akkor nicns semmi gond. A telepitett programok 99%-a allando adat. Egyszer odairtad, aztan a kovetkezo frissitesig valtozatlan. (mar ha egyaltalan valaha is frissited)
DeFranco
Passz a hibrid alvasnak meg nem neztem utana, de ha ugy van ahogy mondod, akkor az ir.
Megpedig a RAM teljes tartalmat, igaz ha jol tudom, akkor Win 7 ota a hibernalas mar tomoriti a RAM tartalmat a hiberfil.sys-be. -
válasz
radi8tor #41468 üzenetére
"Jah, HDS már a media wearout indicator értékét nézi."
Egyrészt "normális" programnál azt szokás, mivel ha lemegy 1-re, onnantól nincs adatbiztonság, illetve garancia érvényesítésnek is kampeca(sokan rosszul értelmezik a 3-5 év garanciát), másrészt gyárilag 99%-ról indul némely SSD, nem kell még írni sem rá.
Ezenfelül meg ennyit a CDI-ről: no comment (MWI 1-en, szerinte meg 99%-os a Health, holott ilyenkor már kukázható az SSD) -
Mankó
veterán
válasz
Sontir Fel #41460 üzenetére
Gyárilag ilyen az összes, az első indítás után 99%-os lesz. Az Intel SLC-m is ilyen.
Nem kell aggódni, rendben van minden. -
Sontir Fel
őstag
Üdv!
2 napja használok egy samsung 830as 128as ssd-t, és a sentinel szerint 99%-os a kondíció.
Én zúztam le, rosszat kaptam, vagy a program a trimmelés miatt esetleg nem pontos adatot ír ki? -
maross
nagyúr
Udv
Megvettem ma egy 120as ocz agility 3-at, bios felismerte, pendriverol szepen bootoltam, windows telepitonel kivalasztottam hogy erre kernem a rendszert, 99%-ig felmasolta a fileokat, es ott szuttyogott utana 10percet, es hibauzenettel leallt, nem tudja felmasolni a fajlokat. Restartoltam, es mar nem latja az ssd-t, barmit csinalok. Se mas port, se mas tap, masik vinyorol is lehuztam a tap+sata-t, egy az egyben ratettem, az se. Bootnal egy zold lampa vilagit rajta kb 5 masodpercig, utana zold is, piros is. Otlet?
valtozas: bootoltam kis szunet utan 3x, most valamiert nem eg a piros lampa, csak a zold, egyeb valtozas nincs.
biosban ide modrol atraktam ahcira, semmi.
-
Avicularia
veterán
Az mennyire normális,hogy a ma vásárolt 128 gigás samsung 830-as ssd berakáskor még 100% volt a hd sentinel szerint,33 giga irás után már csak 99%-os.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Laraxior #40281 üzenetére
Állítólag ez a samsungoknál természetes hogy a HDS-ben 99%-ot ír,az enyém kb 1 hónapos 62GB írással és 99%-ot mutat,de ez nem állapot romlás csak állítólag régi samsung hdd-el sem volt százas a HDS.Van itt egy srác több mint féléves a samsung ssd-je meg sok giga írással és neki is 99%-ot mutat.Ha meg akarsz nyugodni és 100%-ot akarsz látni töltsd le a CrystalDiskInfo-t és ott 100%-ot fog mutatni.
-
-
Laraxior
titán
Van egy 470-es Samsung SSDm, ezen van a rendszer. Amikor megvettem vagy két hét után lement 99%-ra a HDS szerint. Mit kell frissíteni, hogy 100-on legyen? Semmi baja nincsen, csak jó volna ha 100on látnám
Most szedtem le a Samsung SSD Magiciant, hátha ér valamit -
Turbomann
tag
Tegnap éjjel feltettem a msi achi driver-t, de kicsi lasullást tapasztaltam. Igaz sokkal gyorsabban állt fel a rendszer és játék allat nem akad le 30mp-ént 1 mp re
Így inkább hagytam ezt fent. Egy Ős régi samu SDD 95% kondinciót írtak róla, peddi 99% fulra volt téve 32GB-os Azzon full semmi nem volt trim meg papíron sem ismerte És most is rendesen kiszolgál. Erre tettem a virtual memórit max:4096 és agility 3 120GB egyszer feltelepítem és nem szeretnék ráírni semmit. Tehát teljesen írás védetté szeretném tenni? Hogy lehet? MErt monitorozom és minidig picikét írogat és szerintem virusom lehet? NApokban kaptam virusos file-t és 200B volt benne valami virnyákról regélt. Magyarán rendszer kiszedte, de ez a magától pici írás kiakaszt! Köszönöm a segítséget.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Üdv a topiclakóknak!
Vásároltam egy Samsung 830 series 64GB-os SSD-t a minap. HDSentinel szerint 99%-os, ez nem éppen megnyugtató, mivel az átlagosnál nagyobb macerával jár ha be akarom építeni (iMac, tehát ripityára kell szedni a gépet, optibay, stb...), és nem volna jó hamarosan ujra eljátszani a kört.
Viszont azt az infot kaptam, hogy SSD ügyben inkább Crystal-nak érdemes hinni. Szerinte 100%-os. Egyébként valamivel több, mint 100GB írás történt eddig rajta, és egyébként is egy hetes kb.Mi az igazság?
-
vilmoskorte1
csendes tag
válasz
_seth_ #38186 üzenetére
Egyiknek se!
Az én ssd-m pl
Crystaldiskinfo 100%
HD sentinel 80/100
SSD Life 90
HD Tune 95Most akkor melyiknek van igaza?
Ha jól sejtem egyiknek se.>>>>
Érdekes például, hogy smart hibát nem lát a hd sentinel igaz az 99%-os healthot jelez és 100%-ot teljesítményre. SSD life szerint csak 92% a health. Most akkor melyiknek lehet hinni? -
_seth_
veterán
Érdekes például, hogy smart hibát nem lát a hd sentinel igaz az 99%-os healthot jelez és 100%-ot teljesítményre. SSD life szerint csak 92% a health. Most akkor melyiknek lehet hinni?
-
Tommer
tag
válasz
rgeorge #38092 üzenetére
Kösz a választ! Erre is gondoltam, de sem ez a program, sem más nem fog tudni azon változtatni, hogy az SSD vezérlője áthelyezett 4096 szektort a tartalékterületre.
Ez megtörtént. Ezen semmi nem tud változtatni.
Csak ez a program eléggé szigorúan ítéli meg ez ilyet, így egyik pillanatról a másikra, a kondíció 99% -ról, 59% -ra esett. Ez eléggé mellbe vágott.
Én nem tudom megmondani egy programnak sem, hogy hogyan hozzon ítéletet ez ilyen felett. Csak így ez szarul néz ki!(Ilyesmit ugyibár, csak az SSD ENDURANCE teszteknél láttam, de azt is csak 300-500 TB felírása után. Szóval 140GB felírása után ilyet látni, azért nem olyan örömteli!)
-
Chaser
legenda
válasz
Fire/SOUL/CD #37551 üzenetére
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
10 Perce kaptam egy hiba üzenetet a HD Sentinel programtól SSD-vel kapcsolatban.
Kondíció a 99%-ról hirtelen 0%-ra ugrott és azt írja meghibásodás várható.
Az SSD durván 5 hónapos és 1.3TB írt adatforgalomnál jár.
Létezik ez hogy tönkre megy?! -
haddent
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #37551 üzenetére
"Samsung-ok meg egyes Intelek kondíciója 99%-ról indul"
Hát ezt jó tudni
Én meg már fogtam a fejem, hogy 2 hét alatt elhasználtam 1% -ot, mi lesz itt
-
válasz
Chaser #37547 üzenetére
Oké, mérj Crystal-al (Samsung-ok meg egyes Intelek kondíciója 99%-ról indul)
A korábbi példánál az egy lapos volt, szóval nem lehetett vele kezdeni semmit, asztali gépnél viszont elképzelhető, hogy van lehetőség gyorsítani, ha a mérési eredmények annyira lehangolók lesznek esetleg. Jester01 egy ide-sata átalakítóval nagyon jó eredményeket kapott: [link] (és mint írva is vagyon, nem All 0x00 Fill módban lett mérve, azaz Agility 3 esetén még magasabb értékek lettek volna...)
-
HZoli87
veterán
válasz
csokislecso #37436 üzenetére
99%-ról indul (Intel és Samsung esetén), már párszor megbeszéltük itt a fórumban. Szóval nincs semmi baja, használd.
buherka: SSDLife nem támogatja a Samsung meghajtókat, ha jól tudom
-
csokislecso
csendes tag
Üdv!
1 napos Samsung 830 128GB-os ssd kondíciója 99% Hard disk sentinel szerint. Ez miért van? Win telepítés után még 100% volt pár óra múlva csökkent 99-re. Nem írja, hogy van hibás szektor és a naplóba se rögzített semmilyen hibát.Egy nap alatt 100GB-ot írtam rá, de csak azért mert ma vettem és még most telepítgettem meg próbálgattam.
-
jNk
senior tag
-
haddent
addikt
válasz
radi8tor #37055 üzenetére
Az mi is egész pontosan ?
Egyébként elnéztem, valami épp dolgozott, most kb. néhány másodperc 0kb/s, aztán felugrik 20-ra, 60-ra esetleg 1-200kb/s -re és megint 0... De mitől?:S
SZERK: utánnanéztem, hogy ez elvileg pont segít rajta? Hát nem tudom nekem még nagyon furcsa ez az egész. Azért köszi a tippet! És az nem gáz, hogy 1 hetes, kevesebb mint 80GB adat lett rá írva összesen, és már "csak" 99% -os a health-je? Emiatt: "#177 Wear Leveling Count" -
-
spiritex
veterán
válasz
zetecR #36778 üzenetére
A hétvégén szereltem be egy 128 GB-os Samsung 830-ast, és nem 99%-ról indult, hanem 100%-ról. Saját szememmel láttam. Igaz, hogy a klónozás utáni első gép indítás után pár perccel már néztem is a Sentinelt, és 100%-on volt a samu.
Az lehet inkább a valóság, hogy elég rövid használat után lemegy 99%-ra, ahogy nálam is lement rövid időn belül, csak ezt valószínűleg nem veszi észre senki, mert nem a beszereléstől számított fél órán belül nézi meg a Sentinelt. -
-
franc0
őstag
válasz
Coolmat #36114 üzenetére
Jajj hagyd már ezt... párszáz forintnyi (amúgy felesleges) alkatrész miatt itt izgulni.
Amúgy az esetek 99%-ában a cikkszám a helyes, tehát csak a drive. Csupán egy balfasz, aki nem ért/törődik az egésszel, nem megfelelő képet tett oda.
Megtévesztő vagy nem, aki ebben az országban él, az pontosan tudja hogy kép alapján semmit sem veszünk. -
vizirider
tag
válasz
Anfänger #36004 üzenetére
van egy 101 mb-s rész, amit a win kreált magának. a kérdés akkor továbbra is az lenne, hogy mi lehet a gond. átjött haver aki nálam sokkal jobban ért a gépekhez. volt bios frissítés, firmware frissítés, intel vezérlő telepítés, rendszer optimalizálás.bios beállítások átnézése hátha.... nincs több ötletünk. maradt a korábbi teljesítmény. sztem kifogtam a bandzsa halat
disk sentinel 99% jóra írja a lemezt. nem izgatna az 1% ha rendben lenne minden. de így?
nem tudjuk mit kéne tenni. disk sentinel szerint pöpec minden, közben meg az adatok viccesek (érzésre is) holnap (ami ma lesz, csak alszom előtte) kap egy új win-t hátha nátha............ -
válasz
csomi1977 #35971 üzenetére
Egyes SSD-knél 99%-ról indul a kondíció, pl Smasung 470/830 vagy Intel stb. Ezért ha ilyen SSD-t használsz, akkor az teljesen rendben van.
(Személyesen max fél óra alatt (ebben a W7 reinstall is benne lenne) gatyába ráznám a konfigodat és menne a TRIM a Marvell-el is(legalábbis ha 91xx-es a vezérlő)...) -
válasz
e00dgy #35902 üzenetére
Igen, teljesen rendben van mindkét partíció eltolási értéke.
Kékes525 #35903
1. Akkor korábban benéztél valamit, nem jó SMART értéket néztél, mert az nem lehet 4-en, 99% kondíció mellett (max a RAW value-t nézted, de az meg lényegtelen)2. Nem a Marvell vezérlőnek van gondja, hanem a driver-nek. Ebben a bejegyzésben megtalálhatod a megfelelő Marvell driver-t(ezzel megy a TRIM, biztos lehetsz benne, mint ahogy a W7 AHCI driverével sincs gond). Itt is igaz (mint sok más egyéb driver esetében), hogy attól hogy újabb egy driver, még közel sem biztos, hogy jobb is.
szunya1
Majd esetleg RC stádiumban fog érdemben foglalkoztatni a W8, meg a lemezkezelést érintő új features-ök, beta nem játszik, sok minden változhat... -
HZoli87
veterán
válasz
Kékes525 #35897 üzenetére
Nincs azzal semmi baj, nálam így néz ki jelenleg. KÉP
Míg a kondíciója nem romlik (99%), addig ne aggódj miatta, csak használd.
(#35907) liszi70: beírja magát az indítópultba (SSD Magician). Bőven jó, ha bizonyos időközönként lefuttatod az optimalizálást. Nálam állandóan fut, nem érzem a késztetést iránta, hogy kikapcsoljam (4 MB memóriát foglal le magának).
Aktív témák
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! PC Specialist Recoil VIII 17 notebook - i9 14900HX 16GB RAM 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest