- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Mini kijelzős SSD-hűtő a Thermalright névjegyével
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Gyenge Wi-Fi otthon? – a leggyakoribb hibák és megoldások
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3DMark (2013) eredmények
- Mini-ITX
- Házimozi belépő szinten
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabx76
senior tag
Győzelem!
Azért lett értelme 6 év németnyelv-tanulásnak. Kibogarásztam a fórumból, hogy csak a 4.1-es verziótól tették be a tunerem támogatását. Nekem meg persze a 4-es volt fent. A 4.1.1.1-essel már megy minden, ahogy kell.
Hálás köszönetem a segítségért!
-
zhagyma
őstag
Értem.
Megnéztem a korábban linkelt driverek "xxxx.inf" file-jait. Ez alapján úgy néz ki tényleg csak egy interface-t mutat a programok felé ez a Pinnacle driver.
Mivel azt mondod, hogy most a keresés működik és így sem talál semmit, ezért térjünk rá a keresésre a DIGI kábel esetén. A DIGI a DVB-C "sugárzás" során a következő paramétereket használja
1. DVB-C frekvenciák: DIGI ASZF 61. oldal városonként
2. Szimbólum sebesség: 6900 Msym/sec
3. Moduláció: 256-QAMA DVBViewer ezeket a paramétereket a következő beállítások mellett használja. Mivel most emlékezetből írok, így lehet más felíratokat találsz a valóságban. A fenti DVB-C paraméterek alapján a "Channel scan" dialógus ablakban a következőket kell beállítani:
1. Adsz egy nevet a legelső mezőben a csatorna listának. Például: "digi".
2. Beállítod a digitális vétel típusát a "Reception type" mezőben: "Cable". Ez akkor fog működni, ha a DVBViewer -> Settings -> Options -> Hardware -> Device listbox-ban felelhető interface-k között létezik egy, amelyhez a hozzárendelt "Tuner type = Cable". Ez az automatikus hardware keresés (scan device) során beállítódik.
3. Transporder list: "Kabel (QAM 256)". Ez fontos, mivel kihagyja a keresés során a többi szabványos QAM modulációt és a digi által nem használt szimbólumsebességeket. Így sokkal gyorsabb lesz a keresés ( 1-2 perc ).
4. Beállítasz az ASZF-ből kiovasott DVB-C frekvenciák közül egyet, vagy egy "tól-ig" tartományt. A csatorna sorszámokat szabad csak a nyilak segítségével változtatni, mivel a frekvencia érték közvetlen beírása hatástalan. Ezután kipipálod az "Update" jelölőnégyzetet és így nemcsak megkeresi, hanem a digi listába be is fogja írni a megtalált csatornákat. Végül a megfelelő gomb megnyomásával elindítod a keresést (scan frequency - csak a "tól" frekvenciára keres/ scan range..."tól - ig" frekvenciákra keres). -
weresgyufa
tag
Hááát ha valakit érdekel akkor már itthon is elég olcsón be lehet szerezni DVB-C kártyát [link], igaz én most rendeltem ebay-ről és postával olcsóbban jöttem ki mint az itthoni ár, még így is, potom 50Euro volt postával együtt, kb 1hét és hazaér egy komplett TechniSat CableStar HD2 kártya + CI + táv + szoftverei és még garanciális, esetleg az itthoni márkaképviselettől megérdeklődöm hogy a garancia áttmozgatható hozzájuk vagymi, azt hozzáteszem hogy 3 mail-emre sem válaszoltak mert szerettem volna tőlük beszerezni... de így sem jártam rosszul, szerintem...
-
zhagyma
őstag
Nálam így néz ki a DVBViewer -> Settings -> Options -> Hardware -> Device listbox
1. A DVBViewer ugyanazt a BDA driver interface-t használja a DVB-T és a DVB-C eléréséhez is ("régi").
2. A DVBViewer a BDA driver által biztosított DVB-C interface-t használja a DVB-C eléréséhez("új"). Az látható, hogy az új driver egyúttal a "régi" típusú elérést is tánogatja.
Az egyes inteface-k letilthatók, akkor a DVBViewer nem használja őket. Így eldönthető mit használjon. A képek alapján kitalálhatod, hogy a DVBViewer hogyan kezeli a tuneredet. Minden esetre az alábbi linkeken találhatsz drivereket a pinnacle oldalán, talán segít.
-
zhagyma
őstag
Szia!
Gondolom ez lehet. Ilyen hibaüzenet több okból is előfordulhat. Némi segítség:
A "triple-mode" tunerek esetén a BDA driver 3 szeparált interface-t biztosít (Analóg / DVB-T / DVB-C) a programok számára a vevővel való kommunikációra. Az újabb driverek ezt a megoldást támogatják, de létezik egy régebbi metódus is, amikor a vevő DVB-C része a DVB-T interface-n keresztül érhető el. Ebben az esetben 2 interface-t biztosít a driver (Analóg / DVB ). Ezek az interface-k a DVBViewer -> Settings -> Options -> Hardware -> Device listbox-ban kerülnek kilistázásra. Amennyiben az interface nevéből nem derül ki a támogatott DVB szabvány, akkor rákattintasz egyre és a tuner type mezőben megjelenik az interface által támogatott szabvány (Terrestrial = DVB-T / Cable = DVB-C). Az Én esetemben a régi típusú interface-t támogató driverrel tudtam a DVB-C-t elérni. A 3 interface-s driver esetén hasonló anomáliákat tapasztaltam, mint Te, de gondolom ez gyártó / driver függő.
Nekem a "direct tuning" bejelölése / törlése semmilyen változást sem okoz az eszköz kezelésében.
-
gabx76
senior tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem.
Digi kábelem van itthon és egy PCTV Quatro Stick-et szeretném belőni DBVviewer alá.
Csakhogy alapbeállításokkal hardverhibát ír. Ha átállítom direkt tuningra akkor keres, de nem talál semmit. (DVB-C)(a saját szoftvere megy, de az annyire nem jön be...)
Help Please!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos autók - motorok
- Tesla topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB NZXT H710I Be Quiet 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 3100 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S2 TG Chieftec 500W
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M-A R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Cooler Master MasterBox Lite5 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 12GB Zalman N5 MF Be Quiet 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest