Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zhagyma

    őstag

    válasz gabx76 #3992 üzenetére

    Értem.

    Megnéztem a korábban linkelt driverek "xxxx.inf" file-jait. Ez alapján úgy néz ki tényleg csak egy interface-t mutat a programok felé ez a Pinnacle driver. :F Mivel azt mondod, hogy most a keresés működik és így sem talál semmit, ezért térjünk rá a keresésre a DIGI kábel esetén. A DIGI a DVB-C "sugárzás" során a következő paramétereket használja

    1. DVB-C frekvenciák: DIGI ASZF 61. oldal városonként
    2. Szimbólum sebesség: 6900 Msym/sec
    3. Moduláció: 256-QAM

    A DVBViewer ezeket a paramétereket a következő beállítások mellett használja. Mivel most emlékezetből írok, így lehet más felíratokat találsz a valóságban. A fenti DVB-C paraméterek alapján a "Channel scan" dialógus ablakban a következőket kell beállítani:

    1. Adsz egy nevet a legelső mezőben a csatorna listának. Például: "digi".
    2. Beállítod a digitális vétel típusát a "Reception type" mezőben: "Cable". Ez akkor fog működni, ha a DVBViewer -> Settings -> Options -> Hardware -> Device listbox-ban felelhető interface-k között létezik egy, amelyhez a hozzárendelt "Tuner type = Cable". Ez az automatikus hardware keresés (scan device) során beállítódik.
    3. Transporder list: "Kabel (QAM 256)". Ez fontos, mivel kihagyja a keresés során a többi szabványos QAM modulációt és a digi által nem használt szimbólumsebességeket. Így sokkal gyorsabb lesz a keresés ( 1-2 perc ).
    4. Beállítasz az ASZF-ből kiovasott DVB-C frekvenciák közül egyet, vagy egy "tól-ig" tartományt. A csatorna sorszámokat szabad csak a nyilak segítségével változtatni, mivel a frekvencia érték közvetlen beírása hatástalan. Ezután kipipálod az "Update" jelölőnégyzetet és így nemcsak megkeresi, hanem a digi listába be is fogja írni a megtalált csatornákat. Végül a megfelelő gomb megnyomásával elindítod a keresést (scan frequency - csak a "tól" frekvenciára keres/ scan range..."tól - ig" frekvenciákra keres).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák