Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Ez már kevéssé kapcsolódik a témához, talán alaplapos topikban lehetne érdeklődni, de annyit esetleg hozzátennék, más alaplapnál van olyan, hogy amikor a videokártyát teszek be, az integrált videótól automatikusan elveszi megosztott RAM-ot.
Ha ilyenkor mégis szeretném az integráltat működésre (is) bírni, akkor manuálisan kell adni neki a RAM-ból. Shared RAM vagy ilyesmit keress valahol, továbbá BIOS-frissítést, ha van, hátha attól javul a kompatibilitás.
-
golya87
őstag
válasz
wassermann #14147 üzenetére
Megvárom, hátha erre téved.
-
Maret
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni az alábbi gondommal. Már ugyan beírtam másik helyre is, csak gondoltam hátha itt jobb helyen van a kérdésem:
A következő problémám lépett fel, vettem egy PCI-E-s tv-tunert, de sajna a gépem (dell optiplex 755 sff) már indulásnál közli, hogy mivel van valami ebben a csatolóban nem hajlandó az integrált videokártyát használni, és a biosban sem találtam olyan opciót, hogy megmondjam neki, hogy az integráltat használja, mert a PCI-E-s csatolóban nem az van.
Erre van valamilyen megoldás, hogy működjön, vagy semmi esélyem???? -
golya87
őstag
válasz
wassermann #14141 üzenetére
Jelenleg ilyen tunereket használok.
Leírásod alapján lehetséges lenne komolyabb tunerrel a gyorsítás, vagy ez inkább szoftveres ok?
A többieknek is köszönöm a felvilágosítást, így már világosabb a dolog! -
Kernel
nagyúr
Nem jó helyen, de engem egyébként nem zavar.
Egy D-Sub / DVI adapterrel ezt nem tudod elintézni, az ugyanis nem alakít a jelen, csak egy kivezetés a kártyáról. A videokártya DVI-kimenete ugyanis analóg és digitális jelet egyaránt szolgáltat. A D-Sub adapter ebből egyszerűen csak kivezeti az analógot.
Ezt az elterjedt adaptert ráadásul visszafelé nem is lehet használni semmire, vagyis D-Sub --> DVI módon értelmét veszti.
Legfőbb gond pedig, hogy a D-Sub analóg jelet ilyen egyszerűen nem tudod átalakítani digitálisra (DVI vagy HDMI, mindegy). Aktív, elektronikus átalakítóval lehetne megoldani, jóval drágábban.
-
Org
aktív tag
Egy olyan kérdésem lenne, h vettem egy LG Tv-t és össze szeretném kötni a PC-vel.
A PC-n D-Sub-os kimenetel van (monitorral működött D-Sub -- D-Sub).
TV-n csak HDMI.
Vettem egy D-Sub DVI átalakítót, DVI HDMI átalakítót + HDMI kábel. Valamiért nincs képem a TV-n.
Notebook-om meg nem veszi észre h van hozzá csatlakoztatva valamilyen kimenetel.
Remélem jó helyen raktam fel a kérdést, ha nem akkor sorry.
Előre is köszönöm a segítséget. -
csendes
addikt
válasz
golya87 #14136 üzenetére
Kb. 5 másodperc. Nálam csak egy régi DVB-T tuner van. Nyilván függ a tunertől és a vételi viszonyoktól is, illetve talán van különbség földi, műholdas és kábel DVB között is.
Böngészőbe vlc plugin-t vagy gecko-mediaplayer-t (gnome-mediaplayer böngésző plugin) telepítve a tvheadend szerver beállításakor már azonnal lehet tesztelni, hogy vlc-vel, illetve mplayer-rel mennyi a váltási idő. A vlc plugin közvetlenül a tvheadend "Channels" menüből indítható a csatorna sorában a "Play" gombbal. A gecko-mediaplayer annyiból kényelmetlenebb, hogy a playlist-en belül a sorszám nem feltétlenül egyezik a csatorna sorszámával, illetve kézzel kell begépelni az URL-t. Így el lehet dönteni, hogy a hálózat okoz-e lassulást. -
wassermann
Topikgazda
válasz
PeterPH #14140 üzenetére
Igen, pont erre gondoltam én is. A TV-k valószínűleg először egy FIFO cache-be nyomják a teljes DVB-T mux-ot, így hiába mpeg4, csatorna-váltáskor a memóriából gyorsan össze tudják állítani az épp aktuális képkockát. Ez egy olcsó cuccokból felépített otthoni rendszernél sajnos nem evidens.
-
PeterPH
senior tag
válasz
golya87 #14138 üzenetére
Az sem mindegy, hogy mpeg4 vagy mpeg2 adók között kapcsolgatsz, mert gondolom a kép akkor fog megjelenni, mikor egy teljes frame-et össze tud állítani a stream-ből. Leegyszerűsítve, ha jól eltalálod, akkor pont egy I frame jön a stream-ben, és rögtön indulhat a megjelenítés.
-
golya87
őstag
válasz
wassermann #14137 üzenetére
Nekem egy ubuntu virtuális gépen fut a tvheadend szerver három tunerrel. Míg a vezetékes hálózat másik végén egy openelec+RPi kombó. Van amikor 1 másodperc a csatorna váltás és van amikor sokkal több (3-4s). És még azt se mondhatom, hogy multiplex váltás miatt van, mert van amikor azonos multiplexen lévő csatornákkal is csinál ilyet.
Még amit ki fogok próbálni, hogy a csatorna logókat lokálissá teszem. Bár szinte biztosan nem ez a gondja... -
wassermann
Topikgazda
válasz
golya87 #14136 üzenetére
Én Windows alatt futó Argus-TV szervert és a WiFi-n Windows-os klienseket használok. Nagyon változó a kapcsolási idő: mert ha épp nem csinál semmit, kb. egy másodperc, ha inicializálnia kell a DVB-T-tunert vagy ha a szerver épp EPG-adatokat vadászik le magának, akkor néha 8s is eltelik.
-
golya87
őstag
Hello
Információt szeretnék kérni azoktól, akik tvheadend + xbmc kombót használnak tévézésre.
Nektek milyen gyorsan történik meg egy csatorna váltás? (A csatorna műsorát látod <-> B csatorna műsorát látod)És akiknek a fent említett kombó mellé még iOS készülékük van:
A tvhclient nevű applikációval ti el tudjátok indítani a kívánt csatornát xbmc-n?Köszönöm a segítséget!
-
Kernel
nagyúr
válasz
_ntamas #14132 üzenetére
egyedül a lakásba érkező, falban lévő a hagyományos nem menetes hanem dugdosós fajta.
Ez már eleve nem jó, hogy "dugdosós" aljzatot (ami általában belső illesztést, 75 Ω ellenállást is tartalmazhat) tovább osztani. Splitter kellene helyette. Viszont a fali csatlakozó kiiktatása már a szolgáltató rendszerébe való beavatkozásnak minősül.
-
Kernel
nagyúr
válasz
_ntamas #14130 üzenetére
Láttam már olyat is, hogy valaki rosszul köti be a csatlakozókat, az árnyékolásról nemes egyszerűséggel megfeledkezve, legyen az IEC (koax) vagy F-csatlakozó. Ilyenkor aztán minden bezavar. Normális esetben ugyanis a monitor, vagy netán a HDMI-kábel kisugárzása egyáltalán nem hat vissza a koaxiális kábelre.
A hibajelenség egyértelműen alacsony jelszintre utal, amit itt még külső zavar is tovább ront.
Igényes munkához eleve F-csatlakozó kell, megfelelő minőségű kábel és splitter.
A szolgáltató általában csak a bemenő csatlakozóig garantálja a szolgáltatást, vagy az általa kiépített elosztásokra. Barkácsmunkák nem tartoznak ebbe a körbe, így ez további megegyezés tárgya, hogy vállalják-e a szakszerű kiépítést (nyilván nem ingyen) vagy akár azt is mondhatják, hogy hívni kell egy szerelőt, saját költségre. Ez változó lehet, ügyfelektől hallottam már többféle variációt is.
-
_ntamas
csendes tag
válasz
Watt25 #14131 üzenetére
Köszi!
Mindkét osztó fém, az egyik itt volt már a lakásban, a másikat már régóta cipelem magammal lakásról lakásra, eddig mindenhol rendben volt. A csatlakozó is fém az összes, menetes kötéssel, egyedül a lakásba érkező, falban lévő a hagyományos nem menetes hanem dugdosós fajta. És ha kijön a szerelő, mit fog tudni tenni? Lehet ezzel csinálni valamit? Ha pl. egy másik, rendes tv-t vennék akkor azzal is ugyanez lenne a helyzet?
-
Watt25
veterán
válasz
_ntamas #14130 üzenetére
Kérdés, hogy milyen minőségű osztókat/csatlakozókat használsz. Ha jó minőségűeket, akkor gyenge a lakásba bejövő jel. Szokásos sablonválasz: jelents be a hibát analóg hibára (szemcsés a kép), és amikor kijön a szerelő, akkor mond neki, hogy mi az igazi probléma.
Ha a legolcsóbb, műanyag fedelű vackokat használtad kábelezéshez, akkor azokat dobd ki, vegyél normálisat. -
_ntamas
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Synaps CHD-3100M típusú eszközt. DIGI kábeltévénk van, sok digitális csatornával. Nem igazán akar jól működni a rendszer, a felállás a következő:
Van két szobánk, egy nagy meg egy kicsi. A kábel a lakásba a kisszobába érkezik a fali csatiba, onnan egy szintén falban vezetett kábellel van továbbítva a nappali fali csatijába. A kisszobában a két kábelvég egy kb 20 cm-es kábeldarabbal van átkötve. A nagyszobában van egy LG smart tv-nk, frankó képminőség, semmi probléma. Mivel én néha mást néznék, ezért gondoltam veszek egy ilyen fent említett dvb-c set-top boxot, a HDMI kimenetére rákötöm a számítógép monitorát (egy DVI-HDMI kábellel, mert a monitoron csak DVI van) és nézem a focit az íróasztalomnál vagy akár a kisszobába is átviszem a monitort.
Összedugtam, de nem a várt hatás jött. Először a nappaliba érkező kábelt egy elosztóval kettéosztottam. Amikor a synaps be volt kapcsolva, a tv-n megfagyott a kép, kockásodott, stb. A monitoron folyamatos volt az adás, csak ritkán szakadozott. Ha kikapcsoltam a monitort a gombjával (a synaps maradt bekapcsolva) minden helyreállt, a tv-n kitűnő volt az adás. Átvittem a kisszobába a cuccot (synaps + monitor), az átkötő szakaszba beraktam az elosztót, a nappali kapcsolatát is helyreállítottam. Cucc bekapcs, van kép, szakadozás mentesen megy, nappaliban a tv nincs bekapcsolva. Újra kerestettem a csatornákat a kisszobában. A felét sem találta meg annak, amit a nappaliban megtalált és egyik csatornát sem lehet nézni, mert mikor odaváltok, akkor kb. 1 másodpercig van mozgókép, utána megfagy és nagy ritkán utána 1-1 mozdulat még van. A nappaliban a tv-n eközben tökéletes az adás.
Szóval ez a jelenség és az lenne a kérdésem, hogy hol a hiba a rendszerben? Rossz a box? Gyenge a jel? Túlterhelődött valami? A monitorom max. felbontása 2048x1152, okozhat ez gondot?
-
-
é.n.
csendes tag
Sziasztok,
Segítsetek, légy szíves.
DVB-C előfizetésem van a Telekomnál. Megváltoztatták a frekvenciákat, ezért újrahangoltam a csatornákat.Csak egynek, az Ozone Networknek nincs hangja.
Próbáltam sok mindent, újrahangoltam, visszatöltöttem a régi beállításokat, semmi. Most úgy lehet használni, hogy a csatorna nyelvét angolra, majd vissza magyarra váltom, és van hangja. Mi lehet az igazi megoldás? Így elég macerás nézni, hogy közben barangolni kell a menükben.Melyik csatorna paraméter mutatja a csatorna nyelvét , és a T-nél mi az alapértelmezett az Ozone Networkre?
A segítséget előre is köszönöm. -
golya87
őstag
válasz
csendes #14126 üzenetére
Tudtommal a tőlem 1,5km-re lévő Avasi toronyról kapom az adást, de a tévedés jogát fenntartom.
Viszont itt is a C multiplex a leggyengébb. Tesztelem majd holnap, hogy mennyire rossz így az adás.
Gondolom az antenna áthelyezések és az antenna teljesítmény növelések - amik jövő év elején végbemennek - ezt gondolom orvosolni fogják.
Ha ezt a kis "csodát" forgatom/döntöm/mozgatom, akkor várható javulás? -
-
Kernel
nagyúr
válasz
golya87 #14123 üzenetére
Antennánál a rezonanciafrekvenciát a fizikai méretek és a hullámhossz viszonya határozza meg, a méreten pedig itt nem tudsz változtatni. Alacsonyabb frekvencia nagyobb méreteket igényel, ezek a kis antennák pedig már eleve rövidítve vannak (így mondják a szaknyelvben).
Egy hurokdipólusnál a méret növelésével vihető lejjebb a frekvencia, vagy például egy lepkeantennának rövidebbre lehet vágni a "bajszait", amitől felfelé megy a frekvenciahatár.
A parabola nem egy jó példa, mert a tányér átmérőjének növelése nem a rezonanciafrekvenciát változtatja, hanem a felfogott energiamennyiséget, végeredményben. Itt a fejen belül vannak a rezonanciát meghatározó fizikai elemek, apró fémcsapok formájában, ami az igen rövid hullámokra van méretezve.
-
golya87
őstag
Hello
Van egy Evolveo Shark típusú antennám. Táppal a Prog Finder 666 és 554 Mhz-eken tökéletes 100%-os jelet mér, ám 530 Mhz-en csak erős 40%-ot.
Hogy tudok egy ilyen antennával finomhangolni? Parabolával kézenfekvő lenne, de egy ilyen cápauszonnyal?Köszönöm a segítséget!
-
csendes
addikt
válasz
azbest #14117 üzenetére
A tvheadend-et sajnos nem tudom kicselezni, megtalálja a budapesti helyi adót, kiírja, hogy 100% a minőség, aztán azt, hogy nincs bemenet (no input), próbáltam kézzel átírni a MUX beállítást, de nem sikerült megoldani. Automatikusan ezeket a paramétereket állítja be a multiplex-re, a csatornabeállítások már jók:
{
"quality": 100,
"enabled": 1,
"status": "No signal",
"transportstreamid": 258,
"originalnetworkid": 8903,
"network": "PANNON_BRTVKFT",
"frequency": 554000000,
"initialscan": 0,
"bandwidth": "8MHz",
"constellation": "QPSK",
"transmission_mode": "8k",
"guard_interval": "1/32",
"hierarchy": "NONE",
"fec_hi": "2/3",
"fec_lo": "2/3"
}
Kaffeine meg sem találja (az initial scan-be pedig betettem). A tzap egyébként be tudja fogni a csatornát (FE_HAS_LOCK), ha benne hagyom a channels.conf-ban az eredeti paramétereket, csak a guard interval-t kell 1/32-ről 1/8-ra átírni:
Fonix TV:554000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_2_3:QPSK:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE:101:102:1000
Vlc viszont már csak az AUTO beállításokkal hajlandó beolvasni a channels.conf-ot. Elég fura, de a lényeg, hogy vlc-vel, *mplayer-rel és mpv-vel tudom nézni a Főnix TV-t. -
azbest
félisten
válasz
Nakivagyok #14120 üzenetére
érdekes, a doksi szerint az 1-es mindenre engedi, a neve pedig csak a felsoroltakra.
Nekem akkor volt vele gondom, amikor a reader és account részen nem ugyanaz a caid és group volt megadva. A lényeg, hogy sikerült. Lehet, hogy változott valami az újabb verzióban
-
Nakivagyok
tag
válasz
Nakivagyok #14119 üzenetére
De ezzel a beállítással az oscam logjában ez van:
c AU disabled for teveEgy kis guglizás után viszont megtaláltam, hogy az au-nak a reader nevét kell megadni, tehát esetemben:
au = mypcscreaderÉs voilá:
c AU enabled for user teve on reader mypcscreader -
azbest
félisten
válasz
Nakivagyok #14115 üzenetére
Az oscam beállításánál is engedélyezni kell, hogy írhassa a user a kártyát. Valószínűleg ott nem állítottad ezt be. Az account részen au = 1
(#14116) csendes:
a szegedi kábeltévét nálam sem szerette a tvheadend, úgy tűnt hogy dolbynak hiszi a hangot, valamilyen paraméter eltér a szokásostól és ettől megkergül. -
csendes
addikt
Megpróbáltam Linux alatt a MinDigTV helyi TV-t, konkrétan a budapestit. Sajnos csak 1 kW teljesítménnyel adják és nem a nagy toronyról [link].
Feltekertem az antenna erősítőt, de elsőre nem sikerült a channels.conf-ot generálni, bár a w_scan a multiplexet felismerte és az "initial scan file" jó. Viszont közvetlenül vlc-ben a frekvenciát (554000 kHz) megadva. minden további nélkül ment. Kézzel beírva a paramétereket a channels.conf-ba sem működött a dolog, a vlc már alapból azt a sort egyszerűen kihagyta a playlist beolvasásakor, és az mpv is hibaüzenetet adott. Végül arra jutottam, hogy valamiért a QPSK-t nem szereti a channels.conf (talán azért, mert ez inkább DVB-S-nél használt, bár a tzap-ban is definiálva van [link]), ezért a modulációt, illetve néhány további paramétert is vissza kellett rakni AUTO-ra és így már működik a channels.conf vlc-vel, illetve mplayer formátummal mplayer-rel és mpv-vel.
VLC channels.conf sor:
Fonix TV:554000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_AUTO:QAM_AUTO:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_AUTO:HIERARCHY_NONE:101:102:1000
mplayer-hez:
Fonix TV:554000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_AUTO:QAM_AUTO:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_AUTO:HIERARCHY_NONE:100:101+102+103:1000 -
Nakivagyok
tag
(Bocsi lejárt a szerkesztési idő ismét...)
Jelentem megjavult, nem voltam elég türelmes. Homesys-ben hagytam még pár percig és láss csodát minden rendben.Úgyhogy aki hasonló cipőben járna és nincs box-a vagy tv-je, az csak indítsa el a Homesys-t és pár perc alatt frissül a kártya.
-
Nakivagyok
tag
válasz
m_kovacs #14112 üzenetére
Fejlemény az ügyben:
Felraktam a Homesys-t ami úgy néz ki befrissítette a kártyát:
[2013.11.16. 20:31:37] - 20:31:37 80060B20 r mypcscreader [conax] Package: 1, id: 1010, classes: 01808000, date: 2013/11/01 - 2013/11/30, name: ConaxDe a csatornák továbbra sem mennek, az Acamd logja ugyanaz mint azt fentebb bemásoltam.
-
m_kovacs
tag
válasz
Nakivagyok #14111 üzenetére
Biztos hogy nem frissül! Be kéne dugni egy stb-ba vagy tv-be, hogy frissüljön.Utána menni fog egy darabig.
(saját tapasztalat)
m_kovacs -
Nakivagyok
tag
Sziasztok,
DVBViewer + Oscam + Acamd kombóval nézem az extra csatornákat laptopon. Vagyis néztem október 31-ig, azóta ugyanis nem tudom elérni. Az oscam indulásakor, amikor ellenőrzi a kártyát ezt véltem felfedezni:
[2013.11.16. 17:16:38] - 17:16:38 8005E4E0 r mypcscreader [conax] Package: 1, id: 1010, classes: 01809407, date: 2013/10/01 - 2013/10/31, name: Conax
Itt nekem gyanús az októberi dátum. Október 1-én kötöttem az előfizetést (ami egyébként havidíjas, és fizetve van). Mintha nem frissülne a kártya? Sajnos nem értek hozzá...
Kódolt csatornára váltáskor pedig ezek az üzenetek jönnek az oscamból:
[2013.11.16. 17:25:08] - 17:25:08 80065C50 c teve (0B00&000000/0000/00D2/67:2DFEB5A0132ABB2C69979AA65137C182): not found (368 ms) by mypcscreaderIlletve ezek az Acamd pluginból:
17:27:17.083: Newcamd 0: ECM [083D][0B00/00000000] Pro (0.374)
17:27:17.083: Newcamd 0: ECM [083D][0B00/00000000] not able to decodeValami ötletetek van esetleg?
-
csendes
addikt
válasz
pusi1981 #14105 üzenetére
Az az USB kábel valószínűleg nem rossz, csak túl hosszú volt, illetve gyengébb minőségű, vékony dróttal; kisebb teljesítményű eszközökhöz megfelelő. Ha lehet, akkor a tunert mindig közvetlenül az alaplapi hátsó USB csatlakozóba célszerű dugni, úgy 2,5 W teljesítményt tud felvenni, minden egyéb külső USB táp nélküli megoldással ennél kevesebbet. Ezt a típust persze csak kábellel lehet csatlakoztatni.
-
-
-
trec12
addikt
válasz
pusi1981 #14097 üzenetére
Nálam Win8 alatt játszotta ezt. Ezért kellett feltennem a 7-et. Érdekes, hogy német fórumokon olvastam olyat, hogy Win8 alatt mégis is ment pár embernek. A többség persze ott is panaszkodott. Szerintem USB portok környékénél, alaplapi drivernél lehet a gond..... De beleuntam a kinlódásba hála Isten a 7-el jó....
-
csendes
addikt
válasz
pusi1981 #14099 üzenetére
Ha nem akarsz távirányítót használni, akkor a HID driver-t le lehet szedni. Esetleg másik lejátszót is ki lehet próbálni a DVBViewer helyett; ha a UDST7000Bda.sys driver fent van, akkor bármelyik lejátszó jó lehet, ami támogatja a BDA-t. Itt [link] még annyit írtak, hogy amikor USB3 csatlakozóba dugták, akkor kék halál jött röviddel a DVBVIewer indítása után.
-
golya87
őstag
Hello
Minél kisebb méretű kültéri antennát tudnátok ajánlani?
Az Evolve Shark típust néztem ki. A Miskolc/Avasi toronyhoz légvonalban kb 1000-1500 m-re vagyunk tiszta rálátással.
Valamint tudnátok valami koax kábelre szerelhető villámvédő megoldást?
Sajnos csak arra a kéményre tudom feltenni az antennát, amin a villámhárító is van, aztán nem szeretném még a fluxuskondenzátorom elindítani.Köszönöm a segítséget!
-
smkb
őstag
Ma vettem egy synaps chd 3100m cx -et digi tvhez itt, igen baráti áron megy...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Asus Rog Strix G16
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest