- Házimozi haladó szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Ajánlott szakirodalmak a teljesség igénye nélkül (a lista még bővülhet):
Új hozzászólás Aktív témák
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #454 üzenetére
Nálam is minden így van beállítva, miután irkálom be pl. a City-nél, hogy Buda... ott mellette pörög az a kis kör, de nem hoz fel alternatívákat sem, se semmit. Másodsorban pedig sajnos a beírt címet nem jeleníti meg a térképen sem, csak "ha manuálisan adom meg neki, kézzel lerakva egy markert", akkor működik.
-
Sk8erPeter
nagyúr
a fielded beállításainál a "Search options"-nél mi van beállítva?
Nálam "Search box with Automatic Geocoding", és akkor autocomplete-tel egyből felkínál címeket, ahogy akkor, amikor a maps.google.com címen kezdesz beírni egy címet. Aztán nálam még a "City input method"-nál meg a többinél is Autocomplete van kiválasztva, így a kényelmes.
Így se jó? -
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #452 üzenetére
Sikerült remek!
Azt hogy lehetne beállítani getlocations field mezőbe, hogy a beírt cím paramétereket a geocode this adress gombbal meg is jelenítse a térképen közvetlenbó? Egyenlőre ott tartok, hogy sajnos ez a gomb kivan szürkítve, és meg sem lehet nyomni, miután beírtam a címet. Pedig beállításokban úgy van belőve, hogy ezzel is működnie kellene.
-
adam_
senior tag
Feltepeítettem a getlocations modult, de sajnos beállítások közben miután elmentem, ez a hibaüzenet fogad:
Request for invalid marker set drupal
Google API key-t belőttem, nem tudom mi lehet a baja. Nem jelenít meg térképet a fieldnél, és mind amikor beállítanám, mind amikor létrehoznék egy új hirdetést, ez a hibaüzenet jön fel kis ablakba. Librariesbe is bemásoltam a markereket.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nyelvi fájlok külön másolgatása helyett ezt a Drupal-disztribúciót ajánlom neked telepítésre, ha azt szeretnéd, hogy eleve többnyelvű Drupal-felületet tudj telepíteni (persze ez nem mentesít a többi kiegészítő többnyelvűséghez tartozó modulok telepítésétől!!):
http://drupal.org/project/l10n_install
lényege, hogy eleve már a telepítésnél ki tudod választani a megfelelő nyelvet a lokalizációhoz, és így lesz egy lokalizált Drupalod, plusz eleve telepítésre kerül az amúgy szinte kötelező l10n_client és l10n_update is.
Ettől még az i18n, i18nviews, entity_translation, title és egyebek is ajánlottak a többnyelvűséghez.===
"Most igaz azóta volt egy Windows reinstall, de most nem értem miért nem megy."
... és ment vele a MySQL-szervered összes adata is (adatbázisok tartalma), vagy azt legalább lementetted?"Próbáltam úgy is, hogy a nyelvi fájlt nem másolom be a translations mappába, ezt követően ugyan azon a részen túl is megy a telepítőbe"
Manuális b*zerálás helyett mondom, inkább rakd fel eleve az l10n_install disztribúcióval, többek közt Hojtsy Gábor a felügyelője, aki főszereplő a Drupal többnyelvűsítésében (Acquia-nál dolgozik, és jelenleg ő felelős többek közt a Drupal 8 többnyelvűsítéséért).
A többnyelvűséggel kapcsolatos cikkei amúgy is sok-sok hasznos infót tartalmaznak:
http://hojtsy.hu/================
(#448) Siriusb :
szívesen! -
adam_
senior tag
SQLSTATE[42S02]: Base table or view not found: 1146 Table 'drupal.languages' doesn't exist
Mi lehet a gond, drupal localhoston történő telepítés során XAMPPon keresztül, ezt írja ki, miután beállítottam a telepítőben az adatbázist (drupal) és a felhasználónevet: root A nyelvi fájlt a standard - translations mappába bemásoltam.
Az adatbázist előtte phpmyadminben is megcsináltam. Korábban mindig így telepítettem a Drupalt localhostra és semmi baja sem volt.
Most igaz azóta volt egy Windows reinstall, de most nem értem miért nem megy.Próbáltam úgy is, hogy a nyelvi fájlt nem másolom be a translations mappába, ezt követően ugyan azon a részen túl is megy a telepítőbe, de akkor ezt követően ez a hiba üzenet jelenik meg:
Fatal error: Call to undefined function field_attach_load() in C:\xampp\htdocs\drupal\includes\entity.inc on line 321
Mit gondoltok?
Előre is köszönöm az észrevételeket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest