-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
stopperos
senior tag
Pl első körben a <span tageket szedd le. A sor a -j MASQUERADE -vel záródjon, utána nem kell semmi.
Nem tudom mennyi elérhető belőle, de Czakó Krisztián nyomott egy jó előadást. Itt van az oldala: http://www.linuxakademia.com/linux-oktatovideo-2013-openvpn-szerver-keszites-1
Nekem nem sikerült beletekerni, de talán pont annyit lefed, hogy a szervert elkészítsed.
-
sonar
addikt
Hi,
Raspbian alatt szeretnék VPN szervert csinálni ezen tutorial alapján: [link]
Ha kiadom ezt a parancsot
sudo iptables -t nat -A POSTROUTING -s 10.0.0.0/8 ! -d 10.0.0.0/8 -o eth0 -j MASQUERADE<span style="font-size: 13px;"> </span>
akkor azt mondja, hogy syntax error '<' jel körül.Tudna vki segiteni?
Vagy esetleg egy jobb működő tutoriált adni. -
Rimuru
veterán
Adott egy gép, Windows 8 telepítve UEFI, GPT, minden szépséggel együtt, felment egy Debian expert install, rendszerbetöltő telepítése pontnál nem kérdezett semmit, de látszólag megcsinált mindent, uefis dolgokat is rakott, UEFI menüben még ott is van hogy debian de utána az üres, igazából nem tudom mit nézzek, saját gépemen direkt nem szórakoztam UEFI-vel.
-
Jester01
veterán
válasz
Speeedfire #5570 üzenetére
Ugyanaz a csomag lehet, de mivel a debian csomagban debian patchelt változat van, az nem ugyanaz mint a centos csomag. Beállítások meg pláne különbözőek lehetnek, tekintve, hogy más konfigurációs rendszert használhatnak.
-
Jester01
veterán
válasz
Speeedfire #5568 üzenetére
Debian elég sok patchet alkalmaz a php-re, még ha lenne csomagból ugyanaz a verzió az akkor sem egyezne pontosan. Kérdés, mennyire ragaszkodsz az abszolút egyezéshez.
-
Speeedfire
félisten
-
Jester01
veterán
válasz
Speeedfire #5566 üzenetére
Ezért kell leszedni a debianos forrást, abban módosítani és az abból készült csomagot telepíteni. Lásd apt-get source és dpkg-buildpackage
-
törölt tag
válasz
Speeedfire #5564 üzenetére
Debian alatt nem mukodik az, ami ubuntu alatt? En lamp-ot ugy szoktam feltenni, hogy feldobom a tasksel-t aztan elinditom es ott bejelolom a lamp-ot es felteszi bekonfigolva.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #5563 üzenetére
Nálam valami nagyon nem kerek.
root@iserver:/etc/apache2/mods-enabled# which php
/usr/local/bin/php
root@iserver:/etc/apache2/mods-enabled# php -v
PHP 5.4.17 (cli) (built: Nov 28 2013 14:12:16)
Copyright (c) 1997-2013 The PHP Group
Zend Engine v2.4.0, Copyright (c) 1998-2013 Zend Technologies
root@iserver:/etc/apache2/mods-enabled#Phpinfo szerint pedig ez fut az apache2 alatt:
PHP Version 5.4.4-14+deb7u5
-
Speeedfire
félisten
válasz
Jester01 #5560 üzenetére
Az adatbázisban iso-ban vannak az adatok én pedig utf8-ba kérem le, emiatt túl szokott csordulni a memória. A forrás fájlban át kellett az egyik fájlt szerkeszteni, hogy a megfelelő memóriát foglalja le.
Ezt feltelepítettem, de húzta a sima php5-cli és php5-common csomagokat is, ami miatt nem az én forgatott php-mat akarja használni, hanem a debian repos csomagját.
Ezt a csomagos megoldást kipróbálom.
-
gyugyujol
tag
válasz
Speeedfire #5559 üzenetére
jah,én se vagom,h mi vett rá a forrásból fordításra
eszembe sem jutna nekiállni, pláne nem debian alatt.
de folyjon ki a szemem,ha nincs 500 helyen step-by-step leírva..
hát dehogynincs:
https://www.google.hu/search?biw=1336&bih=788&tbs=qdr%3Ay&q=lamp+debian+7+how&oq=lamp+debian+7+how&gs_l=serp.3..35i39.69927.70048.0.70303.3.3.0.0.0.0.159.379.1j2.3.0....0...1c.1.32.serp..1.2.301.-ehpz50NbSkés itt egy konkrét:
http://www.unixmen.com/install-lamp-apache-mysql-php-debian-7-wheezy/bocs,h nem a link teget használtam!
-
gyugyujol
tag
válasz
Revajzz #5557 üzenetére
hát ez ennél keményebb dió,öregem!
a VB-t hosztoló gépen [ha jól választottál NIC-t] először is az IP forwardingot kell engedned, aztán ahhoz, h tudjál kommunikálni a külvilággal, a hoston a network address translationt is meg kell oldanod, nem beszélve a helyes hálózati beállításokról...
... és ha már ilyen fába vágtad a fejszédet, akkor érdemes a NAT, ip_forward és az iptables kulcsszavakra rákeresned [ezért is nem írtam le a konkrét megoldást], aztán pedig ugye a DNS, DHCP és társaira, nem említve a Microsoftos megoldásokat, amik külön szakma.
bár nem tudom, hogy a BGF-en mennyire kell mélyen beleásni ebbe, de ártani nem fog, ha következetesen és részletesen utánaolvasol ezeknek.
google://"enable nat iptables ip forward linux how to"
és itt minden ismeretlen dologra legalább wikipedias szinten ráolvasol, és _jegyzetelsz_. -
Jester01
veterán
válasz
Speeedfire #5559 üzenetére
Mi késztetett a kézi fordításra?
Alapesetben apt-get install libapache2-mod-php5
Ha meg mindenképp kézzel akarsz fordítani akkor is érdemes deb csomagot csinálni és akkor lásd előző pont. -
Speeedfire
félisten
LAMP-ot szeretnék debian7 alatt, de sehogysem akar összejönni.
Apache2 fent van, php-t leforgattam forrásból, viszont a loadmodule részhez nem találom a /usr/lib/apache2/modules/libphp5.so fájlt, ami a php fájlokat ehető tartalommá alakítja.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Lemezes kiadás!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 3100 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S2 TG Chieftec 500W
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest