Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Debian GNU/Linux (kiemelt téma)

(#4201) CPT.Pirk válasza chab7 (#4200) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem gond, elég lesz.
A tmpfs-es dolog meg úgy is csak azt a pár megát foglalja, ami tényleges anyag benne, nem az egész 1G ramot, de az 1024M helyére írhatsz ami tetszik. Pl. 512M.

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#4202) chab7 válasza CPT.Pirk (#4201) üzenetére

chab7
(őstag)

Ok
Amúgy ezt a sort az fstab-ba kell tenni? :B (gondolom igen)

Lubuntu 12.04 | CyanogenMod-7.2.0-RC3-jordan

(#4203) CPT.Pirk válasza chab7 (#4202) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen, csak dobd be az aljára. Böngésző cache-nek meg megadod a "/tmp" -t.

[ Szerkesztve ]

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#4204) chab7 válasza CPT.Pirk (#4203) üzenetére

chab7
(őstag)

Ez a chromiumban merre adható meg? Nem találok rá lehetőséget. :F

(#4205) Sweet Lou 6 válasza chab7 (#4204) üzenetére

Sweet Lou 6
(őstag)
LOGOUT blog

sudo gedit /usr/share/applications/chromium-browser.desktop

az exec sort kell cserélni, az eredeti:
Exec=/usr/bin/chromium-browser %U

új:
Exec=/usr/bin/chromium-browser --disk-cache-dir="cache elérési út" --disk-cache-size=104857600
a size érték itt 100 MB-ot engedélyez, alapból 500 MB van.
Ezek után a ~.cache/chromium könyvtár törölhető (böngészőt be kell zárni előtte)

androbit.org | Ha két lehetőség közt nem tudsz dönteni, csinálj egy harmadikat.

(#4206) CPT.Pirk válasza chab7 (#4204) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én Firefoxot használok, még P3 kategóriás gépen is. Ott egyszerűbb, csak ennyi a beállítás:

Be kell írni a címsorba, hogy about:config, majd pedig létre kell hozni egy új stringet, aminek ez a tartalma: browser.cache.disk.parent_directory és ez az értéke: /tmp

Nekem nagyon bejön ez a módszer, mert leállításkor ugye a teljes /tmp tartalma törlődik. Manapság már nem tudok olyan lassú internetet találni, ahol hátrányt jelentene a weboldalak újbóli letöltése.

(#4207) tlac válasza CPT.Pirk (#4206) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

firefox önmagában is támogatja a cachelést ramba
[link]

Manapság már nem tudok olyan lassú internetet találni, ahol hátrányt jelentene a weboldalak újbóli letöltése.

szutyok adsl, korlátos mobil internet (mindkét eset fenn áll nálam)

(#4208) CPT.Pirk válasza tlac (#4207) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Köszi, ezzel még nem találkoztam. :R

(#4209) chab7

chab7
(őstag)

Köszi a tippeket, mindenképp kipróbálom mennyit lehet gyorsítani így :R :R :R

(#4210) Santosh

Santosh
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Linux Mint Debiant használok, és szeretnék feltelepíteni egy programot cd-ről. Terminálból próbálom, először su paranccsal bejelentkezek rendszergazdaként, majd beírom a
/konyvtar_helye/install &
parancsot.

Ezt követően ezt a hibaüzenetet kapom:
/lib64/libc.so.6: not found
-------------------------------------------------------------------

An error status was returned by the program 'xsetup',
the X Window System version of 'install'. The following
messages were written to standard error:

Segmentation fault

Attempt to fix the problem and try again. If X is not available
or 'xsetup' cannot be made to work then try the terminal
version of 'install' using the command:

install* -t or INSTALL* -t

Suse linuxnál így sikerült. Előre is köszönöm a választ!

[ Szerkesztve ]

(#4211) Jester01 válasza Santosh (#4210) üzenetére

Jester01
(PH! addikt)

Mit akarsz telepíteni? Nincs belőle csomag? 64 bites a rendszered? Ha igen, és nem létezik a /lib64, de létezik a /lib akkor például kézzel csinálhatsz egy symlinket.

Jester

(#4212) bambano válasza Santosh (#4210) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez így első ránézésre olyan, mintha az oprendszered meg a programod nem ugyanolyan architektúra lenne, az egyik 64 bites a másik meg 32.

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#4213) Santosh válasza Jester01 (#4211) üzenetére

Santosh
(lelkes újonc)

Matlabot. Scilab nem elég a munkámhoz. Létezik /lib64, és 64bites a rendszerem. Meg a program is.

(#4214) Jester01 válasza Santosh (#4213) üzenetére

Jester01
(PH! addikt)

És a /lib64-ben a libc.so.6 is megvan?

Jester

(#4215) Santosh válasza Jester01 (#4214) üzenetére

Santosh
(lelkes újonc)

Az nincs. Nem vagyok nagy linuxguru, nem hiszem, hogy kézzel létre tudnám hozni.

(#4216) Jester01 válasza Santosh (#4215) üzenetére

Jester01
(PH! addikt)

Nem is kell. Szerintem telepítettél valamit ami kicsit belerondított a rendszerbe és létrehozta a /lib64-et aztán belepakolta a saját cuccait. Dobj át mindent a /lib64-ből a /lib-be aztán töröld a /lib64-et majd csinálj egy symlinket /lib64->/lib.

Zárójelben jegyzem meg, hogy a rendszer directoryk piszkálása erősen ellenjavalt. Helyes megoldás a $HOME vagy az /usr/local, esetleg /opt használata ha nem disztró csomagokból telepítesz valamit.

Jester

(#4217) bambano válasza Jester01 (#4216) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ilyet nem csinálunk debianon, nem rondítunk bele a rendszeradatbázisokba.
meg kell keresni, hogy mi pakolta tele a /lib64-et, és azt leszedni vagy helyettesíteni hivatalos cuccokkal.
ha ez nem megy, akkor a /etc/ld.so.conf.d/libc.conf-ba fel kell venni a /lib64-et és frissíteni a linker cache-t.

én azt tartom járható útnak, hogy kideríteni, 32-64 bit ütközéssel van-e a gond, honnan került fel, ami felkerült és az alapján egyenesbe tenni.

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#4218) Santosh válasza Jester01 (#4216) üzenetére

Santosh
(lelkes újonc)

Köszi a választ! Nincs teleszemetelve a lib64, egy file van ott. Most viszont én megyek aludni. :)

(#4219) Jester01 válasza bambano (#4217) üzenetére

Jester01
(PH! addikt)

Ez nem 32-64 ütközés szokott lenni, hanem az, hogy a 64 bites libeknek nem egységes a helye, van disztró ami a /lib-et használja és van ami a /lib64-et. Ennek megfelelően a programok is össze-vissza települnek.

Mivel a libc6 csomagban eleve benne is vannak a lib64->lib symlinkek csak gondolom le lettek törölve ezért szerintem sokkal kevésbé belerondítás a rendszerbe ha azokat visszacsinálja.

Jester

(#4220) Santosh válasza Jester01 (#4219) üzenetére

Santosh
(lelkes újonc)

Maradtam még egy kicsit. Találtam a csomagkezelőben egy olyan csomagot, ami feltesz mindent, ami a Matlab telepítését/működését akadályozhatja linuxon. Ezt követően rögtön elindult a telepítő.
+1 nagy pirospont a linuxnak emiatt, és még +1, mert ilyen segítőkészek voltatok! Arról nem is beszélve, hogy 5-ször gyorsabban feltelepedett linuxra, mint windowsra szokott.

[ Szerkesztve ]

(#4221) Jester01 válasza Santosh (#4220) üzenetére

Jester01
(PH! addikt)

feltesz mindent, ami a Matlab telepítését/működését akadályozhatja linuxon

Ezen most egy jót mosolyogtam :D

Jester

(#4222) bambano válasza Jester01 (#4221) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

tippem szerint azt akarta írni, hogy feltesz mindent, aminek a hiánya a matlab működését akadályozza...

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Debian GNU/Linux (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.