Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • XoZ

    aktív tag

    válasz Bubanc #4755 üzenetére

    A CCC profilozást én így oldottam meg:
    1. CCC indítása
    2. Graphics menü -> ATI Overdrive
    3. Legyen engedélyezve az overdrive (kulcs ikonra kell kattintani)
    4. A beállításokon (órajel, fordulatszám) itt nem kell módosítani
    5. Options menu (jobb felső sarokban) -> Profiles -> Profiles Manager
    6. Profil név beírása, majd Save (én két profilt készítettem OverdriveNormal és Overdrive2D néven)
    7. Profiles Manager Close, CCC OK
    8. A profilok xml fájlként tárolódnak a c:\Users\<username>\AppData\Local\ATI\ACE\Profiles mappában
    9. Az Overdrive2D.xml fájlt a Notepaddal megszerkesztettem úgy, hogy a CoreClockTarget_0 mindhárom értéke (Want_0, Want_1, Want_2) 24000 legyen, így ha az asztalon 3D módba váltana a kártya (ami sajnos gyakran indokolatlanul megtörténik), akkor is marad 240 MHz-en, a MemoryClockTarget_0 értékeket 48750-re állítottam (így az eredeti memória órajelet a felére veszi vissza), a CoreVoltageTarget_0-et pedig a 2D-nek megfelelő 1053-ra. Ennél alacsonyabb órajel/feszültség beállítást CCC profilból már nem sikerült megoldanom (valószínűleg BIOS, illetve szoftveres korlát). A fordulatszámot én meghagytam automata vezérlésen. Kevés erőforrást igénylő játékokhoz érdemes lehet egy alacsonyabb órajeles/feszültséges 3D profilt létrehozni (pl. a default Want_1 500 MHz, 1,183 V értékeit beírva a Want_2-be).
    10. A tálcán lévő ATI ikonon jobb klikk -> Activate Profile: Overdrive2D
    11. Játék előtt ATI ikonon jobb klikk -> Activate Profile: OverdriveNormal (sajnos ezt így manuálisan kell megtenni, mert különben a 2D-s profil miatt a játék alatt is megmaradnak az alacsony órajelek)
    12. Játék után 10-es pont :)

    Néhány tapasztalat:
    - néha még így is felvált 3D módba, hiába aktív a 2D profil, pl. Media Player videó lejátszásnál (de nem minden videónál)
    - a biztonság kedvéért mindig kétszer aktiválok egy profilt, mert valamiért elsőre nem mindig jó (GPU-Z-vel ellenőrizhető, hogy van-e ugrálás 2D módban)
    - ha a 2D profil az aktív a Windows leállításánál, akkor a következő indításnál a CCC indulásakor is a 2D profil aktiválódik (de azért inkább itt is még aktiválom manuálisan, biztos ami biztos)
    - a memória órajel váltás egy pillanatnyi képvillanást okoz, mert a GDDR5 memóriák újrakalibrálják magukat (az új 58xx kártyákon szerencsére már nincs ilyen probléma)
    - a catalyst újratelepítése után a profilok nem működnek, amíg újra nem engedélyezzük az overdrive-ot a kulcs ikonnal
    - érdemes lehet az ATT-t is kipróbálni, mert azzal alacsonyabb 2D órajelek is beállíthatóak, illetve ott működik az automata 2D/3D váltás

Új hozzászólás Aktív témák