Hirdetés

2012. május 26., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4890

(#2001) Croft-21 válasza schwartz (#1999) üzenetére

Croft-21
(senior tag)

ja hogy e scak a crysis warhead alatt :DD
sorry, ezt benéztem
Akkor valszeg tomb raider, assassins creed vagy mirrors edge alatt biztos több. :)

(#2002) HSM válasza Croft-21 (#1998) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Valahol a 300-400. hsz között csináltam jópár Crysis WH tesztet. Ha gondolod, keresd meg... :U

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#2003) zuchy válasza jer1cho (#1997) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Igen, de én 1680x1050-re értem. Nem tervezek egyenlőre nagyobb felbontásra váltani.
Néztem teszteket, pl 8800GT 100%, 4890 meg 190%. És kb mindenhol megvan ez a különbség, persze AA-val még nagyobb lehet a rés a két kártya között.
Meg amúgy is mire lenne 4890-re pénzem addigra már itt lesznek a HD5-ösök.

[ Szerkesztve ]

PC-STYLE.hu

(#2004) lala42 válasza jer1cho (#1995) üzenetére

lala42
(őstag)

Na most értem ide. Ezzel az auto tuninggal stabil a kártya. :K Igaz a hőfokok miatt nem használom, mivel az alapértékek tökéletesen elegek arra a használatra, amire nekem kell..
Igaz 3D-t nem futtattam (még ;] ) a huzott állapotban, de a Bf COD sorozatokat viszi. Bf2-2142, Cod4-5, FarCry 2. Semmi gond nem volt vele.(melegedés sem jelentkezett.)

Megjegyzem ezt a lehuzást (lehet, de nem biztos,hogy olyan ócsárolja, aki 9600 Pro-val vagy azzal sem rendelkezik.) Nem biztos,hogy fizikai kontaktusba került volna komolyabb kártyával, mivel több ócsárolós személy adatlapja sem kitöltött, ill. olyak konfigokat látok, ami finoman szólva nem összeillő cuccokat tartalmaz. Valamint semmiféle teszt, vagy kép nem kerül fel ide a topicba, amit ők készített volna. Tisztelet a kivételnek, mert látok itt extrém dolgokat is, amik tettszenek, és saját kezüleg készült képek (mert látszik az) kerülnek fel. Nekik csak grat. :C :R :R és a legnagyobb tiszteletem. Nekem ez a kártya van, ennyit tud, meg vagyok vele elégedve és punk-tum :P :K :C :C :R

[ Szerkesztve ]

Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "

(#2005) Croft-21

Croft-21
(senior tag)

...és milyen tapasztalatok vannak már, akinek van iylen kártyája, elég lenne neki a Corsair 450es táp? Légyszi az válaszoljon inkább, aki már kipróbálta :)

(#2006) HSM válasza Croft-21 (#2005) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Szerintem extrém tuningok nélkül E8400-al igen. Nekem az I7 rendszerem játékok alatt olyan 300W-ot vett ki a konnektorból 4890-el, +/-20W. Ezt furmark+rpime feljebb lehetett vinni akár 400W-ig is. (Furmark 350W körül.) De elvileg még oda is elég lenne a VX450.... Mondjuk, ez az alap, 850-es refi, a tuningosok esetenként sokkal többet is kérhetnek....

[ Szerkesztve ]

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#2007) Croft-21 válasza HSM (#2006) üzenetére

Croft-21
(senior tag)

Akkor a VaporX-hez még elvileg elég lenne a tápom

(#2008) jer1cho válasza loki22 (#2000) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem kicsit fordítva kellene megfogalmazni a dolgot:

Az teljesen mindegy, hogy melyiket veszed, de egy biztos, hogy ne ott vedd...

(#2009) jer1cho válasza lala42 (#2004) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Köszönöm. Gyakorlati tapasztalat, hogy a COD4 nagyon hárklis a VGA húzásra. Nálam annó olyan beálíltásokon, ahol minden játék pöccre ment, a COD4 kiakadt, visszább kellett venni.Tehát ha COD4 stabil, nagy gond nem lehet (illetve az az UT3 és a GoW hárklis még a memó húzásra...).

Hálás köszönet. :R

(#2010) p87

p87
(fanatikus tag)

Mától én is beléptem a klubba egy XFX 4890-el.
9800GTX-et cseréltem és hát ahoz képest azért van különbség.
Sajnos tuningban nem a legjobb. Auto ventivezérlésen az AMD automatikus tuningolása
975/1075 ment de ezt nem bírja játékok alatt.
Furmarkkal tesztelve 915-920/1150 ahol nem hibázik, 3dmark , crysis bench lemegy 950/1150-en is.
Hangja alapon és terhelve is ugyan olyan mint a 9800gtx.

Crysis bench alapórajelen:
2009.06.05. 16:01:13 - Vista 64
Beginning Run #1 on Map-island, Demo-benchmark_gpu
DX10 1920x1080, AA=No AA, Vsync=Disabled, 64 bit test, FullScreen
Demo Loops=3, Time Of Day= 9
Global Game Quality: High
==============================================================
TimeDemo Play Started , (Total Frames: 2000, Recorded Time: 111.86s)
!TimeDemo Run 0 Finished.
Play Time: 51.74s, Average FPS: 38.66
Min FPS: 31.42 at frame 161, Max FPS: 49.23 at frame 870
Average Tri/Sec: -33691868, Tri/Frame: -871585
Recorded/Played Tris ratio: -1.05
!TimeDemo Run 1 Finished.
Play Time: 47.34s, Average FPS: 42.25
Min FPS: 31.42 at frame 161, Max FPS: 51.54 at frame 89
Average Tri/Sec: -36284556, Tri/Frame: -858883
Recorded/Played Tris ratio: -1.07
!TimeDemo Run 2 Finished.
Play Time: 47.25s, Average FPS: 42.32
Min FPS: 31.42 at frame 161, Max FPS: 51.54 at frame 89
Average Tri/Sec: -36346272, Tri/Frame: -858763
Recorded/Played Tris ratio: -1.07
TimeDemo Play Ended, (3 Runs Performed)

Ez az eredmény rendben van?
Szerintetek érdemes lenne kipróbálni a Windows 7-et játékok alatt jobb mint a Vista 64?

Professzionális fejhallgató erősítő készítést vállalok, nézz be az apróba.

(#2011) Valty válasza jer1cho (#2009) üzenetére

Valty
(fanatikus tag)

Nekem a Godfather II csinált hasonlókat, annyi külöbséggel, hogy szinte bármilyen húzott órajelre lekapcsolta a monitort :)

(#2012) p87 válasza Croft-21 (#2005) üzenetére

p87
(fanatikus tag)

Én 450-es Asus-al hajtom és jelentem bírja 3 vinyó mellett, úgy, hogy a Q9450 proci 3,4GHz megy 1,24V al, + ventik.
Csináltam áramméréseket:
____________________________9800GTX ___________4890
idle áramfelvétel: ______________0,8A (188W) _______0.85A ( 200W)
GPU 100% (GPU caps) ________1,43A ( 336W) ______1,7A ( 400W)
GPU 100% + 3mag Intel burn ___1,69A ( 397W) _____1.97A ( 463W)

Mint látható elviszi bőven.
Ezek az áramértékek a konnektorból felvett értékek, tehát ezt nem a tényleges leadott teljesítménynek kell venni. Eből még lejön, a tápegység hatásfoka félterhelésen 79% fullon 76%. Így nekem a legmagasabb áramfelvételnél 352W-ot esznek ténylegesen az alkatrészek, tehát a 450W ban még van tartalék.
111W-ot meg elfűt maga a tápegység.

[ Szerkesztve ]

(#2013) lala42 válasza p87 (#2010) üzenetére

lala42
(őstag)

A Wistától minden jobb :DDD Még a DOS is :DD

Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "

(#2014) lala42 válasza jer1cho (#2009) üzenetére

lala42
(őstag)

Én nem UT-zok, nem GTA-zok nem WOW-ozok. :N A konfigom ott van az adatlapomon. Nálam eléggé tele van a gép, és így is bírja-(ta.) Szerintem bőven elég a tápd. :K

[ Szerkesztve ]

(#2015) p87 válasza p87 (#2012) üzenetére

p87
(fanatikus tag)

Jaj , most nézem, hogy elírtam, nem itel burn-el terheltem hanem Prime95-el.
Most nyomtam egy kis Crysis Warhead-ot 920/1100 on hiba nélkül megy 1920x1080 minden high,4xAA val 35-40fps van amikor 45 is megvan 30 alá elég ritkán esett.
Szóval elég jó kis kártya.

[ Szerkesztve ]

(#2016) Vistaboy

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Sziasztok.
Tegnap vettem egy MSI ATI Radeon HD 4890-et, és lenne vele kapcsolatban egy kérdésem:

Normális, hogy időnként 1mp-re lekapcsolja a képet? Nem tudom, hogy a kártya csinálja-e ezt, de a monitor nem lehet, mert az előző NV kártyával nem csinálta. :F

Ötlet?

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#2017) lsc

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

(#2018) jer1cho válasza Vistaboy (#2016) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Végre valaki! :C

NEKEM UGYAN EZ VAN! :C

Nekem nem MSI-m van, hanem Sapphire, úgyhogy biztos, hogy nem típushiba. Viszont tuti, hogy driver. Felrakod a drivert, csinálja egy ideig (nálam talán 1-2 nap volt), utána megszűnik végleg. Win újratelepít, driver fel, és megint csinálja egy darabig. (Mióta megvan a kari, a 3. win van fent)

Eddig azért nem írtam még erről, mert most a CPU-t nyúzom, de így már tuti, hogy driver. Gondolom 9.5-ös van fent. Sajna még nem vagyok járatos a Catalystokban, és sehonnan nem tudtam leszedni régebbit, hogy megnézzem azzal. De így, hogy nem vagyok egyedül már nem para annyira...

Egyébként grat a kártyához!

(#2019) GuB3Ra válasza jer1cho (#2018) üzenetére

GuB3Ra
(senior tag)

Bios frissítéssel megoldható a probléma.

MiNiMaL+TeChNo^ Ati FTW! BC2_NaMe: M0ZiLLA+ Lg Optimus+Android<3

(#2020) p87 válasza Vistaboy (#2016) üzenetére

p87
(fanatikus tag)

Csak úgy váratlanul , lekapcsolja?
Nem figyelted meg, hogy valamit dolgozol a gépen és akkor, vagy 2D-3D váltásnál?
Nekem tegnap reggel óta van meg XFX 4890 esem de én nem tapasztaltam még ilyet. Csak órajelállításnál ugrik egy kicsit a kép, de ez normális.

[ Szerkesztve ]

(#2021) roliii

roliii
(tag)
LOGOUT blog

ez a VGA erősebb VGA mint a 4850es Seria? vagy nem sokkal erősebb ? gondolom ennek is lesz x2-es változata meg OC meg ilyenek... kb ezek olyan 100.körül lesznek gondolom , ez most 60körül van nem?

[ Szerkesztve ]

(#2022) PowerBuldog válasza roliii (#2021) üzenetére

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jóval erősebb mint a 4850. Ez most az ATi csúcs 1GPU-s kártyája. X2-t egyelőre nem terveznek kiadni belőle. OC már van minden gyártónál. Pár ezressel drágábbak csak. 70 körül megáll mind.

(#2023) Valty

Valty
(fanatikus tag)

Hello!

A 4890 Toxic és Atomic között a különbség csak a 30 Mhz-es oc, és ennyi? :)

(#2024) jer1cho válasza GuB3Ra (#2019) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Volt már másnál is ilyen? Csak azzal oldható meg, vagy tényleg driver?

(#2025) jer1cho válasza p87 (#2020) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Csak úgy. Tök mind1, hogy net, játék, film, 3Dmark, vagy mi...1 mp-re eltűnik a kép, és rögtön utána visszajön. (Mint amikor felbontást váltasz...) a feladat megy tovább, nem fagy, nincs tőle semmi gond, csak zavaró...

(#2026) Donnie válasza jer1cho (#2025) üzenetére

Donnie
(senior tag)

Találtam rá megoldást, mivel sajnos nálam is ez volt a probléma. Bios update:

Dell 2408+4890

[ Szerkesztve ]

(#2027) lala42 válasza Vistaboy (#2016) üzenetére

lala42
(őstag)

Nem! Nem normális :( Csak a monitor kapcsolódik le és magától visszajön a kép, vagy a gép is kikapcsol?

(#2028) lala42 válasza jer1cho (#2018) üzenetére

lala42
(őstag)

[link]

Itt vannak a korábbi driverek :K :R

jer1cho milyen monitorod van? CRT, vagy TFT?

[ Szerkesztve ]

(#2029) Keldor papa válasza Vistaboy (#2016) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nekem is MSi van (bár mindegy, mert csak a matrica más a ref. kariknál, meg a BIOS) és pontosan hogy érted, hogy lekapcsolja a képet? Netezel mondjuk, és 1mp-re fekete kép, majd vissza? Ilyet nem tapasztaltam, max arra tudok gondolni, hogy neked valamiért váltogatja a ramfrekit, akkor ugrik 1-et a kép GDDR5-nél, de azt nem szokta váltogatni...

(#2030) Donnie válasza Keldor papa (#2029) üzenetére

Donnie
(senior tag)

Sajnos ez előfordul bizonyos monitorokkal. Leginkább a Dell 2408 érintett, de más típusoknál is jelentkezett a probléma. A megoldás #2026-ban található akit érdekel.
Az újabb biosoknál már minden OK.

(#2031) jer1cho válasza Keldor papa (#2029) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Pontosan úgy, ahogy mondod. És nekem is 2408-as moncsim van.

(#2032) jer1cho válasza Donnie (#2026) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Köszönöm, és ment PÜ!

(#2033) boogie84 válasza Keldor papa (#2029) üzenetére

boogie84
(PH! addikt)

mióta feltettem a 9.5ös drivert,nekem csak vindóz indulásnál, az elején egyet villan a kép. utána semmi gond. 9.4el nem csinálta ezt sem. lehetséges hogy akkor tölti be a driver beállításokat... nem tudom..

[ Szerkesztve ]

►► Eladó cuccok: http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=boogie84&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#2034) Donnie válasza boogie84 (#2033) üzenetére

Donnie
(senior tag)

Az boot-nál történő egyszeri villanás teljesen "normális". Főleg tuningnál, vagy CF-nél.

(#2035) Donnie válasza jer1cho (#2032) üzenetére

Donnie
(senior tag)

Nm! Ment válasz is:K

[ Szerkesztve ]

(#2036) RZS

RZS
(tag)

hali!
tegnap vettem 1 sapphire 4890 OCt. ma raktam be a PCmbe. kiprobaltam az autotuningot, 986/1120 ig ment. ez jo vagy sem? :F
far cry 2 vel meg nem fagyott le :D
elotte NVm volt, kicsit tartottam a VGA hangjatol. 2Dben semmi hangja, 3Dben hangosabb mint a 8800GTS G80, de nem veszes, ugyis fejhallgatoval nyomom....

(#2037) HSM válasza RZS (#2036) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Az nagyon jó. Nekem egy antituning Asus sima ref van, az autotunig le is fagyasztotta, kézzel tesztelve 900/1100 a max... :D
Amúgy meg lehet csinálni a karit kifejezetten halkra is... 1,2V, 800Mhz, és nekem már csönben is van... :D

(#2038) RZS válasza HSM (#2037) üzenetére

RZS
(tag)

neztem az aquaban 1 powercolor 4890et is ami 950/1050 en megy gyarilag, de annak a hutese nem gyozott +. a meleglevegot bent keringeti a hazban es nem fujja ki. meghat ez is megy azokon az orajeleken :DD

(#2039) HSM válasza RZS (#2038) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Áhh... Az egy hatalmaskalap fos az a kari... Hihetetlen igénytelen, olcsósított konstrukció... :U Úgyhogy jól döntöttél. :D :K
Teszt róla: [link]
Egykét sort idéznék a teljesség igénye nélkül:
"Ouch! The PowerColor HD 4890 PCS is a juice sucking beast in idle and load. Even though it clocks down to 500 / 1100 MHz in idle, this can not make much of a difference."
"When I received the card I would not believe my ears. The card was the single loudest graphics card I had ever heard in my life."

Ja, és elvileg 1,5V-ról megy a kari, míg a gyári 1,312V-on... Ez se biztos, hogy jót tesz neki hosszútávon.... :Y
Ja, és még amit mondtál ezen felül, hogy még csak ki sem fújja.... :C

[ Szerkesztve ]

(#2040) Vistaboy válasza Donnie (#2030) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez lesz a probléma. Pontosan ilyen monitorom van nekem is. Akkor ezt a BIOS-frissítést kell hozzá letölteni?

Megpróbálom. Köszi. :R

Melyik progival is lehet ezt beleflash-elni a kártyába?

[ Szerkesztve ]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#2041) Vistaboy válasza Vistaboy (#2040) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem aktuális, megvan. :DDD

(#2042) Vistaboy

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Van egy apró bibi. Az én kártyámhoz ugyanaz a legfrissebb BIOS a linkelt oldalon, ami benne van eredetileg is.

Valaki nem tudna linkelni újabbat máshol?

A kártyám pontos típusa: MSI R4890-T2D1G.

[ Szerkesztve ]

(#2043) Keldor papa válasza Vistaboy (#2042) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Feltehetsz nyugodtan mástól is BIOS-t. Mint írtam, csak a matrica más...

(#2044) Donnie válasza Vistaboy (#2042) üzenetére

Donnie
(senior tag)

Neked szerintem még a korábbi verzió van biztosan, mert azzal van csak probléma.
GPU-Z-vel meg tudod nézni a tényleges verziószámot.

VER011.022.001.000.032215 - "rossz"
VER011.022.001.005.032404 - jó

Friss ref bios 32404
Ez van fent nekem is és minden OK;)

[ Szerkesztve ]

(#2045) Vistaboy válasza Donnie (#2044) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Minden hiába. Akárhogy próbálom is, hibával elszáll. :(

Te melyik programmal raktad fel és hogyan?

[ Szerkesztve ]

(#2046) HSM válasza Vistaboy (#2045) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Ja, igen... Nem komálja a Winflash a nem "gyári hozzávaló" BIOS-okat... :D Atiflash kell hozzá, DOS alól, és az is "erőltetett módban". És Vista alól ne erőltesd a Winflash-t mert úgy hazavágja a karit, hogy öröm nézni. (Tapasztalat.) De készíts elő egy PCI-os karit, és egy rakás infót arra az esetre, ha esetleg nem klappolnának a dolgok, mert különben nem lesz egyszerű életre kelteni a BIOS-halott karid.... :U

(#2047) Vistaboy válasza HSM (#2046) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Na most jól rám hoztad a frászt. :(

Akkor inkább megtanulok együtt élni a dologgal, annyit nem ér nekem a rizikó, hogy elk*rjam a kártyámat. Nem Ferinek hívnak... :U

(#2048) Donnie válasza Vistaboy (#2047) üzenetére

Donnie
(senior tag)

Nem nehéz atiflash-el. Meg tudod simán csinálni! :K

Kis segítség hozzá:

Pl. adott egy bootolható pendrive, vagy floppy + az alábbi linken található ATIFlash 3.60

ATIFlash 3.60

Felmásolod a rendszerlemez, vagy bootolható pendrive mellé az atiflash 3.60-at + az említett biost és kész.

Parancsok:

atiflash -s 0 backup.rom (mented az eredeti biost)

atiflash -f -p 0 xxxxx.rom (ezzel tudod flashelni az új biost)

A kapcsolóknál a -f a "force flash" miatt kell.
A 0 pedig az hogy melyik slotban van a kártya, 99%-ban ez lesz a jó.

Üdv,
Donnie

(#2049) Donnie válasza Donnie (#2048) üzenetére

Donnie
(senior tag)

A letöltött bios kiterjesztése .bin lesz, tehát így fog pontosabban kinézni a flash:

atiflash -f -p 0 biosnev.bin

(#2050) Vistaboy válasza Donnie (#2049) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Köszi szépen, megjegyeztem, és majd megpróbálom később, amikor már kifizettem a cuccot. :DDD

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4890
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.