Hirdetés

2012. május 26., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4890

(#4001) schferenc77 válasza HSM (#4000) üzenetére

schferenc77
(lelkes újonc)

A tápból alapból egy 6-os jön ki, az megy a kártya 6-osába. A másik tápcsati a kártyán meg 8-as, de 8-as nincs a tápon by default, így használtam a molexből 6-os átalakítót, amit a kártyához adtak, és ezt a 6-os toldót bedugtam a kártya 8-asába, úgy hogy ott ugye két lyuk szabadpn maradt. A táp egyébként 80Plus-os 500W-os.

(#4002) HSM válasza schferenc77 (#4001) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

És így működik a kari? :U (Baja tuti nem lesz így, max nem biztos, hogy elindul...)

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#4003) schferenc77 válasza HSM (#4002) üzenetére

schferenc77
(lelkes újonc)

Igen, így legalább elindul a kártya és nem csak pittyeg, mint az egy 6 pines csati esetében. Mondjuk este alaposabban megnézem a tápot, mert ez egy gyári konfig, két pci-e slot-tal, és egyébként by default quadro fx-eket adnak hozzá, tehát lehet, hogy a dzsumbulyban el van rejtve egy 8 pines (vagy egy másik 6 pines) csati még, csak nem találtam...

(#4004) scope2007 válasza schferenc77 (#3999) üzenetére

scope2007
(őstag)
LOGOUT blog

elvileg csak tuninghoz kell a +8pin
legalábbis nálam így volt 3870x2 nél
ha 2x6pin volt bedugva akkor nem lehetett overdrivelni... ha meg 6+8 akkor élt a lehetőség

BF3: Anzani-HUN || WIN7 Telepítés USBről: http://href.hu/x/fqad ☆ ☆ WIN7 SSD BEÁLLÍTÁS: http://href.hu/x/ffcd ☆ ☆

(#4005) schferenc77 válasza scope2007 (#4004) üzenetére

schferenc77
(lelkes újonc)

Tuning nem lesz, csak a hűtést akarom lejjebb venni, hogy ne legyen alapból hangos :-)

(#4006) HSM válasza schferenc77 (#4005) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Én 3D-ben is levettem 750/900Mhz-re 1,18V-ra.... :D Úgy terhelés mellett is halk marad, nyoma sincs a porszívóhangnak, és általában az igényeimet így is kielégíti.... :C Ha meg nagyon hiányzik pár FPS a boldogsághoz, még mindig vissza tudom lőni 1,312V-ra és 850/975Mhz-re.... :D

[ Szerkesztve ]

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#4007) ImI87 válasza zack (#3993) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Már írtam Abu-nak, de nem válaszolt.......

Nem hisezm, hogy user error, már mindent átnéztem 25x.
Azt is kételm, hogy a lappal lenne gond. X58-ban természetesen alapból benne van a CF támogatás, és mindkét slot x16-os. Átnéztem a bios-t is, de nem találtam semmilyen ehhez kapcsolódó beállítást. (Mégha SLI-vel lenne gond, azt esetleg megérteném, mert az külön licence alapján működik.)

zippofcy: Kösz az ötletet, de ilyesmivel nem fogok szórakozni. Edig is DVI volt, és 60 Hz, nem volt vele soha semmi gond. Ráadásul v.hol olvastam is, hogy az LCD-knek kifejezetten káros, a ha a gyári 60Hz-nél magasabb képfrissítést erőltetsz rá. :U

tzsolesz: 8xAA persze sok, ezt nem is vártam el. Csak kiváncsiságképpen megnéztem, hogy bírja-e. A GTX295-tel 2xAA-val nyomtam, így volt meg az a szint, hogy nem ment 30 FPS alá. Persze húzva volt a kari.

(#4008) HANDO88

HANDO88
(fanatikus tag)

Segitséééééééééééééééég. Hozzájutottam egy 4890-es karihoz,de nem hajlandó rendesen dolgozni.Van mikor megy rendesen de van mikor meggondolja magát és 8-10 fps-el ballag a játékokban.Uj rendszer/win7/ 9.8-as catalyst van fent.Valaki légyszi segitsen ha tapasztalt már ilyet.Kö :K szi

Szerintem legtöbbet a ph-s tagok költöznek mert mindenki akkor hagyja el a gari papírt.

(#4009) zack válasza ImI87 (#4007) üzenetére

zack
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A 4890 CF sem mindenható. :U Eleve egy nV kártyákon sokáig jobban teljesítő játékban nézed mint a Crysis is, olyan szűréssel ami azért brutál. Kérj meg bárkit nézze meg a 295-öt 8xAA-val 1920-ban. Jól el fog maradni a 4890 CF-től, ebben biztos vagyok. De ettől még nem lesz játszható a 4890 CF-el sem! Ez 2 különböző dolog. Mondtam hogy hasonlítsuk össze, és abból azért kiderülhet pár dolog, de ez eddig nem jelentkeztél.

Samsung Galaxy S II (CriskeloServanTEAM ICS V10) + 32GB Class 10 MicroSDHC + Sennheiser IE8 (Sony MDR-EX10 Hybrid) + FiiO E11 + SanDisk Sansa Fuze+

(#4010) ImI87 válasza zack (#4009) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

OK, igazad van. 8xAA csak egy próba volt, nem ettől vannak a gondok. Mondtam, ezt nem is várom el.... A darabos működés meg a V-Sync mizéria jobban idegesít.

Ez aWarhead csak 1 játék, tehát még nincs okom siránkozni. Megnézek még másokat is, aztán szólok, hogy mire jutottam.

Hasonlítás majd kell, csak most sok a meló, és esténként épp csak átnézem a fórumot, játszani most nem nagyon van időm. Majd jelentkezem ezügyben. ;)

(#4011) zippofcy válasza ImI87 (#4007) üzenetére

zippofcy
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

"az LCD-knek kifejezetten káros, a ha a gyári 60Hz-nél magasabb képfrissítést erőltetsz rá"

Ja, a tuning meg kinyírja a CPUt meg a GPUt, az emelt hiteltörlesztőrészletek meg nem a bankoknak hanem a gazdaságnak kedveznek.

Kíváncsi lennék rá ki az aki ekkora baromságokat írogat ;]

Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.

(#4012) schferenc77 válasza HSM (#4006) üzenetére

schferenc77
(lelkes újonc)

Ezt a lejjebb tekerést CCC-ben csináltad? Mert nekem a CCC-ben inaktív az összes állítási lehetőség az ATI Overdrive fülön. Lejet, hogy tényleg az a baja, hogy "csak" 2x6 pinnel van a tápra rakva?
Ha az Expertools-szal megnézem, akkor "Dynamic" beállításnál 25% körül megy alapból a venti (a fixet meg nem lehet csak 50%-ra levenni). 25%-os ventifordulatnál már egészen jó a hangja, igazából nem tűnik ki a többitől. Van a tápnak egy ventije, meg egy 12-es házhűtő, de egyformák, elfogadható zajt adnak.

(#4013) HSM válasza schferenc77 (#4012) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

A lejebb tekeréshez és a takarékos 2D módhoz az ATT friss bétáját használtam, amit nemrég be is linkeltem. ;) Az expertools tudtommal régebbi GW karikhoz volt való... :U
A CCC-ben könnyen lehet, hogy nem lesz overdrive füled 2*6 pinnel... :DDD
Amúgy a GPU-Z nevű progival szoktam monitorozni [link], nálam üresben 900 körül van az RPM, ami az én karimon 20%.

(#4014) schferenc77 válasza HSM (#4013) üzenetére

schferenc77
(lelkes újonc)

És az ATT felment Win7-re? Több helyen írják, hogy kell neki a dseo program (a driver signature miatt), de azt meg nem tudom leszedni, mert a vírusírtó trójait lát benne.

(#4015) HSM válasza schferenc77 (#4014) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Hjajjajj... Ismerős móka.... :D Thx, M$... :(( Nálam Vista64 SP1 + XP 32bit SP2 van fenn, mindkettőn jól megy, a Vistán a driverellenőrzést [ezzel] a progival oldottam meg, "teszt módba" rakta az OS-t, és így engedi a drivereket. Nálam nincs vírusirtó Vistán, nem volt pofázás.... :D Eddig nem volt gond se belőle, igaz, csak pár hete használom, és nem is túl gyakran.... Jobb megoldást keresni nem volt még sajnos időm/energiám....

(#4016) ricshard444

ricshard444
(őstag)
LOGOUT blog

Egy sima Sapphire 4890-el ellehet érni a stabil 1Ghz-es gpu sebességet?
Mondjuk 100%-os venti mellett.. :C

Vannak dolgok...

(#4017) zack válasza ricshard444 (#4016) üzenetére

zack
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kizárt, mivel az 1Ghz GPU-hoz 1,4V kell. A gyári 1,31V ehhez már kevés. :U De miért fontos az 1Ghz? :U :F Miért nem elég a 900-930Mhz? :U

Samsung Galaxy S II (CriskeloServanTEAM ICS V10) + 32GB Class 10 MicroSDHC + Sennheiser IE8 (Sony MDR-EX10 Hybrid) + FiiO E11 + SanDisk Sansa Fuze+

(#4018) Keldor papa válasza zack (#4017) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mert szép kerek és jól mutat aláírásban. :P

(#4019) ricshard444 válasza Keldor papa (#4018) üzenetére

ricshard444
(őstag)
LOGOUT blog

Pontosan :C
Hát akkor 950Mhz-en remélem fog menni:) :DD
A memória órajel meddig stabil?
ZACK: Neked hogymegy a Crysis Warhead?

[ Szerkesztve ]

Vannak dolgok...

(#4020) killer1203

killer1203
(senior tag)

XFX 4890 Lite és a sima XFX 4890 között mi a külömbség hogy ekkora az árkülömbség közte?

Xsara 1.6 16v | Motorola Defy

(#4021) ImI87 válasza killer1203 (#4020) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Lite-hoz nincs semmi cucc, csak driver CD.
Meg asszem v.ki írta, hogy v.mit a hűtésen is lespróroltak, nincs rajta v.mi lemez. De biztosat az tud mondani, akinek olyen van.

(#4022) stamy1

stamy1
(újonc)

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem , a garanciáztatott HD4890-em árán (de rá is fizethetek) vehetek egy másik kártyát.
Az lenne a kérdés hogy milyen gyártótól vegyek (maximum 58k-ért) ( a garanciás az sapphire volt, csak az ipon.hu-ról tudok venni mivel onnan volt az előző kártya is ami garanciába ment)
és még azon goldolkozok hogy esetleg vegyek-e GTX275-öt ha igen akkor miért, ha nem akkor miért?
(Ha HD4890 akkor vapor-x-et nem szeretnék venni)

[ Szerkesztve ]

(#4023) Daffni2 válasza stamy1 (#4022) üzenetére

Daffni2
(őstag)

Gigabyte,vagy Power Color a javaslatom.
A legkevesebb rosszat hallani felőlük.

ATI-t nem cserélnék NV-re.

CORSAIR HX 650 GigaX48DQ6 INTEL Extreme Quad QX9650@3.6GHz 8GB OCZ Platinium 1066MHz Gigabyte GV-R695OC-1GD Philips 32PFL5625H Win7 ULTIMATE 64 bit AEROCOOL RS-9 Ház

(#4024) zippofcy válasza stamy1 (#4022) üzenetére

zippofcy
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Én ma raktam be egy GTX275-öt a 4850-esem helyett.
Mindenki 4890-et ajánlott de gondoltam kipróbálom az nVidiát is.
A DX11-es kártyák megjelenéskor ugye drágák lesznek, aztán mire lemennének itt a Karácsony, szal szvsz úgy tavasszal éri majd meg cserélni. Addig meg kitart majd ez.

Iponról vettem, ezt: [link]
Gyárilag húzott, feljebb még nem próbáltam de a Rivatuner már fenn van, Crysis Warheadban nincs akadás, bekapcsolt Vsync mellett sem ;] (meg van rajta HDMI csati is)
Amikor kezdődik a játék, átbújsz az első szikla alatt rögtön van 2-3 lángoló ház, a másik oldalukon meg egy szikla aminél füst van.
Na ott 31-40 FPS között mozog 1680x1050-ben, Gamer beállításokkal (motion blur OFF mer azt rühellem) :D
Ha vki tud mondani exaktabb mérési módot Warheadhoz írja meg és megcsinálom aztán írom be az eredményt.

Itt van két kép 3D Mark Vantage eredményekről:
[link]
[link]

A gép amivel ezt produkálta: (elég low end :U )
Gigabyte GA-P35-DS3L + C2D E7200 @ 3.6ghz (stock cooler) + 4GB ram (500mhz) + Chieftec 450W (wattmérővel mérve Warhead ill. Vantage alatt se megy 310W fölé az áramfelvétele a gépnek, ez 50W-al több mint a 4850essel volt) + Win7 x64.

Win7et se raktam újra, csak még az ATIval csináltam egy express ATI software uninstallt aztán be az nVidiát és reboot.
Driver 190-es FW a Guru3Dről + Rivatuner is (asszem 2.24-es)

Kövi VGAm valszeg ATI lesz újra ... én már ehhez szoktam, egyik után a másik kell ;]
Ja amúgy a 4850em eladó, ha kell vkinek debreceniek előnyben. Asus, 1 slotos de kifele fújós hűtős, 1 éves, hibátlan (2 év garis asszem, PC Studiós)

[ Szerkesztve ]

Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.

(#4025) Chalez

Chalez
(senior tag)

Gigabyte 4890 refről vélemények? Normálisan működik? Megbízható? Mert ezt tudnék normálisabb árban szerezni...

Telón hamarabb elértek! LUXUS és feromonos parfümök verhetetlen árakon, hívj vagy írj!

(#4026) HSM válasza zippofcy (#4024) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Itt [link] (és a következő 100 hsz között, könnyű amúgy megtalálni) van jópár mérés, régi driver-el, picit visszavett órajellel....
Amúgy jól érezted, van egy jól érezhető különbség a 4850 és a 4870-1GB, 4890, GTX260, GTX275 súlycsoportja között... Nem véletlen a 4850 "csak" mainstream... :U Amúgy a GTX260 (216sp) 4890 váltást alig lehetett érezni, pici gyorsulás, annyi.... Nem úgy, mikor a 4850-ből lett GTX260.... :D

Ja, és Vantage-nál illik kikapcsolni a Physx-et Nv-n... ;)

[ Szerkesztve ]

(#4027) gandalf válasza zippofcy (#4011) üzenetére

gandalf
(tag)

ja, amugy meg tök felesleges lcd-nél Hz-eket állitgatni, mivel semmi köze a sima crt Hz állitásához..na de mind1..

Gandalf The Grey

(#4028) zippofcy válasza gandalf (#4027) üzenetére

zippofcy
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Attól még hogy nem tudunk vmiről az még létezhet :P

Szal: minél többel nagyobb a frame / sec érték az adott játékban mint a monitor refresh rate értéke, annál nagyobb mértékű lesz a "tearing" vagyis a "vsync hiba" "képrángatás" vagy milyen neveken fut még.

Vagyis az LCDknél már az egyik ok amiért a lehető legnagyobb hz-en kell hajtani a monitort az kiesik, vagyis a CRTk vibrálása ami anno basztatta a szemet.
De ez az ok, ez ugyanúgy megvan mint a CRTkél volt. Csak épp ott nem tűnt fel mert azokat senki nem használta 60hz-en.

Persze miért nem lehet bekapcsolt vsync-el játszani? Hiszen akkor sose nagyobb a frame / sec mint a refresh rate.
Lehet ... kivéve az FPSeket. Ott is főleg mikor nem a gép ellen játszol.
De ez kevesebb embert érint mint az hogy a bekapcsolt vsync lassítja a frame/sec-et.
(itt is ez merült fel, a Crysis kapcsán)

Szal ha a fenti két okból HA mégis ki KELL kapcsolni a vsyncet, akkor SZÁMÍT hogy a lehető legnagyobb HZ-en járasd a monitorod.
Főleg mivel (egyes "hozzáértők" véleményével szemben) NEM ÁRT NEKI.
Ha ártana nem is "tennék beléjük" a gyárban ... ahogy pl. az alaplapodban se állíthatod be hogy 3-5-10v-ot adjon a procidnak, hiába teszel rá folyékony nitrogén hűtést.
Ez a hülyeség hogy árt nekik az ANALÓG CRTk idejéből maradt vissza, amikben nem volt áramkör ami figyelte volna a refresh ratet, így olyat is megpróbáltak megjeleníteni amire már nem voltak képesek és ez tönkreteHETTE őket. Tehát még azokat sem BIZTOSAN tette tönkre. (nem hinném hogy innen bárkinek lenne még olyanja, nekem van egy 1988 körül gyártott 20 colos SAMPO-m, igaz legalább 15 éve nem használtam. 800x600at már nem bírta 60hz-en, "csíkozott" rajta a kép de mégse ment tönkre még az sem)

Ahogy észrevettem kikapcsolt vsyncnél 60hz-en a tearing olyan nagy hogy totál élvezhetetlenné teszi a játékot.
75hz-en lecsökken a felére. Vagyis ott már játszható. Fel se nagyon tűnik.
Nyilván ha a játék mondjuk 100 frame/seccel megy akkor a 75hz is édeskevés. (de ebben az esetben az egyik ok, vagyis a bekapcsolt vsync lassítása kiesik vagyis nincs rá ok hogy kikapcsoljuk. Kivéve az online FPSt de azt úgyis CRTn tolják a pro-k, a többieknek meg ott az aimbot)
Mivel hogy a lényeg nem a hz értéke, hanem a hz érték és a frame / sec érték KÜLÖNBSÉGE. Minél nagyobb, annál több frame megy a levesbe a rendereléskor.

Aki ezek után a szájbarágos magyarázat után sem érti azt birom sajnálni. És csodálom hogy olvasni tud ;]

(#4029) zippofcy válasza zippofcy (#4028) üzenetére

zippofcy
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Aki nem hiszi az ne velem vitatkozzon hanem a "Milyen videókártyát" topikban a #32557 számú hozzászólásnál Dj Gollum-al. :P
Mondjuk magyarázza meg neki hogy nem is létezik a problémája ;]

(elfelejtettem neki megemlíteni hogy ha a CS 1.6 helyett mondjuk a Crysis Warst tolná tutira nem jönne elő ez a hiba :D )

[ Szerkesztve ]

(#4030) scope2007

scope2007
(őstag)
LOGOUT blog

hi!

4890 + 9.8as xp driver van fent.. és a tuning opciót nem lehet bekapcsolni :(
ötlet? eddig jó volt, 9.7os volt fent de format miatt felkerült az új cata

BF3: Anzani-HUN || WIN7 Telepítés USBről: http://href.hu/x/fqad ☆ ☆ WIN7 SSD BEÁLLÍTÁS: http://href.hu/x/ffcd ☆ ☆

(#4031) Daffni2 válasza scope2007 (#4030) üzenetére

Daffni2
(őstag)

Nyomd meg a kulcsot, és megjelenik egy nyitott lakat. :C
Utánna fog menni a tuning.

Új drivernél először mindig ezt kell tenni.

[ Szerkesztve ]

CORSAIR HX 650 GigaX48DQ6 INTEL Extreme Quad QX9650@3.6GHz 8GB OCZ Platinium 1066MHz Gigabyte GV-R695OC-1GD Philips 32PFL5625H Win7 ULTIMATE 64 bit AEROCOOL RS-9 Ház

(#4032) Henker2

Henker2
(őstag)

Üdv!
Végre sikerült belőnöm az ATT-t 100MHz-es GPU-ra és 200MHz-es MEMO-ra 2D-ben.
3D-ben meghagytam a gyári 850/975-ös órajeleket.

Igy 2D-ben 37-38'C-os lett a kártya, a gyári 47-48'C után.

Bár a gyári hűtését:[L:http://kepfeltoltes.hu/view/090707/asus_radeon_hd_4890_custom_nh__1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg][link][/L]

[ Szerkesztve ]

Hirdetésem: http://hardverapro.hu/apro/intel_r_core_tm_2_quad_q9550_yorkfield-e0_asus_p5q/hsz_1-200.html

(#4033) Henker2 válasza Henker2 (#4032) üzenetére

Henker2
(őstag)

Szépen lecseréltem és ilyen lett :DDD :

[ Szerkesztve ]

Hirdetésem: http://hardverapro.hu/apro/intel_r_core_tm_2_quad_q9550_yorkfield-e0_asus_p5q/hsz_1-200.html

(#4034) scope2007 válasza Daffni2 (#4031) üzenetére

scope2007
(őstag)
LOGOUT blog

kösz.. hmm pedig rámentem és nem csinált semmit.. nem most látom először azt az ablakot CCCben :D
na mind1 most jó lett :) thx :R

(#4035) Henker2 válasza Henker2 (#4033) üzenetére

Henker2
(őstag)

A ventikhez most keresek előlapi vezérlőpanelt.
A gépház elejében és hátuljában is egy 12cm-es venti dolgozik, úgyhogy az átszellőzés is megoldott.

[ Szerkesztve ]

(#4036) Daffni2 válasza Henker2 (#4035) üzenetére

Daffni2
(őstag)

[link]

(#4037) Henker2

Henker2
(őstag)

Ezt néztem ki!

És elvileg HIHETETLEN áron van!

(#4038) Daffni2 válasza Henker2 (#4037) üzenetére

Daffni2
(őstag)

Tényleg jó ára van, jól is néz ki.
Nekem olyan gépházam van amibe ilyen van gyárilag.
Ezen kívül van a másik vezérlőm is.

(#4039) zack válasza ricshard444 (#4019) üzenetére

zack
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jól. ;] Most tettem fel Imi kedvéért, majd megnézem az első pályán hogy alakulnak az fps értékek. Emlékeim szerint jól megy. A Wars multi, jóval gépigényesebb mint a Warhead és a Wars-ot is viszi 2xAA-val. Bár az hogy mennyire megy jól sok mindentől függ. Ha 10 játékos van relatív kicsi pályán szvsz. menne a 8xAA is. Battleground-on, Savanna-n pl. ez már esélytelen. Iszonyat nagy, és látványos pályák. Ha sokan vannak, iszonyat megterheli a VGA-t szűrés nélkül is. Gondolj csak bele... elnézel egy adott irányban és pl. látsz 10 játékost, akik egymást lövik, 4-5 nagyobb erejű robbanás közepette, úgy hogy közben te is harcba keveredhetsz másik 2-3 játékossal.
Erre jelenleg egy VGA-s rendszer sincs felkészítve. Talán majd az új generációs kártyák ősszel. De szvsz. ehhez még azok is kevesek lesznek. :U
Ezért is mondtam párszor hogy Wars-hoz 1920 full-ban kevés az 1 GPU, még ha az GTX 285 akkor is.

(#4040) ricshard444 válasza zack (#4039) üzenetére

ricshard444
(őstag)
LOGOUT blog

Az klassz :))
Várom már a 4890Cf-t, azért is hajlok inkább efelé mint a Gtx 295 felé, mert a Dirt 2 Dx11-es lesz, és 10.1-en is megy a Dx11 ha jól tudom, és több fps-t is produkál a 10.1 mint a sima 10
Ígyhát hossszabbtávra a 4890Cf a nyerőbb ötlet :DD

Vannak dolgok...

(#4041) zack válasza ricshard444 (#4040) üzenetére

zack
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez így van. A DX11 megjelenésével az nV DX10 kártyái és az ATi DX10.1 kártyái között még nagyobb lesz a szakadék. Konkrétan az nV "dobhatja ki" a DX10 megoldásait rövidesen. Ez megint csak az nV júzerekkel kibaszás, főleg aki hosszabb időre tervezett, és nem rég vette a kártyáját. :F Bár idén a DiRT 2 kívül nem nagyon lesz DX11 game, szóval azért akkora pánik még nincs, főleg akit nem hoz lázba a DiRT 2, de az borítélkolható hogy 2010 Q1-Q2 legkésőbb kártyát kell cserélnie a jelenlegi nV tulajoknak. Akinek meg a DiRT 2-re fáj a foga az járt a legrosszabbul, mert már idén ősszel-télen cserélhet ha normális sebességgel, és megfelelő részletességgel akarja játszani.
Elvileg az RV790 nem lesz lassabb mint a DX11 RV870, csak a plusz fícsöröket nem fogja tudni megjeleníteni, ellenben az nV-s G200 sebességben és látványban is el fog maradni.
De a végleges konklúzió majd a next gen. kártyák és DiRT 2 megjelenése után fog kiderülni.

(#4042) ricshard444 válasza zack (#4041) üzenetére

ricshard444
(őstag)
LOGOUT blog

Szeptemberben veszek egy X48as alaplapot meg egy 4890et, azt az azutáni hónapban meg még egy 4890et
Nincs egyszerre ennyi pénzzem :DDD
Elfogja bírni a tápom , akkor Sunshine lesz :DD

Vannak dolgok...

(#4043) zack válasza ricshard444 (#4042) üzenetére

zack
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

X38/X48 jó választás. :K Sokkal többet nem tudnak a modernebb lapok se sebesség terén. Jelenleg egy X48+E8600/Q9550+4890 CF az egyik legjobb ár/teljesítmény arányú konfig lett. Core I7 vételét még mindig nem látom jó megoldásnak játékok aspektusából. De még azt is mondhatom hogy a DDR3 sem tud annyival többet mint a DDR2...kicsit megrekedt a gyártói oldalon teljesítményhajhászás. Egész egyszerűen a fent vázolt konfig mindenre jó, és harmadába kerül mint egy Core I7 konfig. Az alkalmazások és játékok pedig még mindig a magasabb Mhz-et részesítik előnyben, mint a +2 magot. Simán odarakom Crysis tesztben a konfigomat (Asus Maximus+E8600@4400Mhz+4GB DDR2 1170Mhz+4890 CF) egy Core I7 konfig mellé.
Szóval aki összerakott egy jó konfigot annak sokáig nem kell cserélnie, hacsak valami össze nem fossa magát. Nekem ha most megadná magát a lapom, simán vennék egy X48-as Rampage Formula-t helyette (bár még mindig 50k környéke) , és nem kellene cserélnem konfigot. ;)

(#4044) ImI87 válasza zack (#4039) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor megnéznéd nekem, hogy rögtön a kezdés után, amikor mész a folyómederben mit produkál a cucc?
1920x1200, minden "csúcs", és mondjuk 4xAA. Persze V-Sync off. Légyszi írd be a min és max FPS-eket, meg hogy általánosan milyen, van-e v.mi beröccenés, stb.......

(#4045) zack válasza ImI87 (#4044) üzenetére

zack
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

4xAA mellett 40-50fps. Átlag 45 kb.

(#4046) ricshard444

ricshard444
(őstag)
LOGOUT blog

Az szép eredmény :K :C

Vannak dolgok...

(#4047) zack válasza ricshard444 (#4046) üzenetére

zack
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tudom. ;]
Nem véletlen mondtam hogy nem rossz csere a GTX 295 2db 4890-re. Nem akarok én senkinek se rosszat! :K
Megnézem 8xAA-val is és simítás nélkül is... :K

És azért halkan megjegyezném a Crysis Warhead és úgy globálisan a Crysis széria az nV felé húz, tehát nem az a kifejezett ATi párti játék, mégis így megy. :B

(#4048) zack

zack
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

8xAA-val a minimum az 30fps, a max. az 45fps volt. Átlagnak kb. a 30fps felel meg.
AA nélkül érdekes eredményjött ki. Minimálisan javult csak a 4xAA képest. 47-48 fps körül volt az átlag noAA-val. ;)
Itt jön képbe az az elmélet, miszerint az ATi teljesítménye nem romlik számottevően ha bekapcsoljuk az élsimítást. Ellenben a GTX 295-tel és az összes többi nV kártyával, ahol drasztikusan csökken a teljesítmény az élsimítás növelésével.

(#4049) ricshard444 válasza zack (#4048) üzenetére

ricshard444
(őstag)
LOGOUT blog

Igenám, sajnos az Nvidia karik nemszeretik nagyon az élsimítást :(
Imátkozom hogy elbírja a Chifi 550W-os tápom a 4890Cf-t, nagyon szeretném :B
4890CF!! :Y :R

Vannak dolgok...

(#4050) zuchy válasza ricshard444 (#4049) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Háát necces lesz. :))

PC-STYLE.hu

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  ATi Radeon HD 4890
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.