nekem is ud3r-es lapom van és vígan megy vele a 4890es vga igaz sapphire
BF3: Anzani-HUN || WIN7 Telepítés USBről: http://href.hu/x/fqad ☆ ☆ WIN7 SSD BEÁLLÍTÁS: http://href.hu/x/ffcd ☆ ☆
nekem is ud3r-es lapom van és vígan megy vele a 4890es vga igaz sapphire
BF3: Anzani-HUN || WIN7 Telepítés USBről: http://href.hu/x/fqad ☆ ☆ WIN7 SSD BEÁLLÍTÁS: http://href.hu/x/ffcd ☆ ☆

Hol tudom ezt a számot megnézni ?

A dobozon rajta van, ha megvan.
10 éve a PH-n

sajnos már nincs

Gondolom a kártyán is fel van matricázva, de ezt nem tudom biztosan, nem néztem.
10 éve a PH-n

Windows XP, Catalyst 9.9:
(#4978) hozzászólás
Nekem egyébként csontra az a kártya SKU és PN-e is amit linkeltél, alaplap Asus P5K, XP-t használok és nekem megfelelően működik, 930/1100-on is remekül megy.
Lehet hogy csak szerencsém van? 
[ Szerkesztve ]
''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''

Sziasztok!
Gondolkodok egy 4890-es kártyán. Szerintem még nem érdemes az 58xx kategóriát megvenni, még úgy sincs olyan játék ami támogatná a DX11-et.
Na szóval, van egy hirdetés itt az aprón: XFX
De sokallom kicsit
Illetve van ez: Sapphire
Itt pedig nem tudom mennyi a garancia. De ez új
Szerintetek melyik halkabb illetve jobb? Az első GPU órajele magasabb a Sapphire kártyáénál 40Mhz-el. A memóriája pedig a 2.-nak gyorsabb ha jól néztem.
Köszönöm!

Szia!
Egyértelműen Toxic! Az XFX-el ellentétben, ennek hangja sincs. Tapasztalatból mondom, mert nekem ilyen van. Ha meg nem lennél megelégedve a 960Mhz-es GPU-val (amit én kizártnak tartok), akkor húzol rajta 40Mhz-et és lám....már ott is vagy, mint a Black Edition sokkal jobb hűtéssel (alacsonyabb hőmérséklet), és zajtól mentes teljesítménnyel.

XP-n állítólag nem csinál ilyet.

IGen ez az széria ami a postban van említve. Ilyenkor akkor hívjam azt akitől vettem és elvileg cserélik ???

Ha jól olvastam akkor ez az érintett széria, de nem mindegyik kártya hibás.
Itt a fórumban is kivesézték egy páran a dolgot, szerintem van aki többet tud nálam erről.
Nekem az SKU kicsit más, és szerencsére működik.
Nálam 870/1050-en megy alapból, pedig elvileg nem OC vettem (hanem ilyet:850/975) 
[ Szerkesztve ]
10 éve a PH-n

Valami Ati forumon levelezgettek egy páran és ott azt irták, hogy cseréltessék ki.
De nem tudom sajnos pontosan, hol írták.
Én biztos megpróbálnám cseréltetni, hiszen nem úgy működik ahogy kellene 
10 éve a PH-n

"XP-n állítólag nem csinál ilyet."
Azt írtad bekapcsoláskor nem kapsz semilyen képet a monitoron (a többiek is ezt mondták), csak pörög a venti ezerrel.
Tehát ilyenkor még a bios boot sem jön be, nem hiszem, hogy ennek bármi köze lenne az op. rendszerhez.
"javítsd ki" ha pontatlant írtam
10 éve a PH-n

Szia!
Én is abban a cipőben járok mint Te... 
Az én kártyám már egy hónapja gariban van, és bánom hogy megvettem, igaz van akinek jól muzsikál...
Ebben a hsz-ben írtam ami legutóbb történt, vagyis hogy, törölték az ATI fórumáról a segítő hozzászólásokat.. (Még nem reagáltam, de fogok, a képernyő fotók megvannak.)
A Shappire oldalán pedig nem találtam fórumot, meg kontakt lehetőséget sem.. Kapják be...
A link:
[link]
Nem az zavar, hogy hibás kártyákat adnak ki, hiszen ez bárkivel megeshet, hanem az, hogy egy hivatalos közleményt nem adnak ki, és emiatt én szívok amikor gariztatni szeretném a kártyát...
Szóval a szőnyeg alá söprik ezt a dolgot úgy érzem...
Papa

Én is a TOXIC-ot várom már nagyon.Állítólag kedden lesz náluk!
"Magyarország mi a fasz van veled mondd csak, Beteg vagy vedd észre felment a lázad!Semmi okom nincs rá hogy pezsgőt bontsak,Mert amit látok meg amit hallok az gyalázat!"

Szóval akkor cseréltetni kell nem úszom meg
De basszus ha ennyi ideje tudják h szar van miért nem vonják vissza ? Ez így most aztán sokkal jobb... :-(

Nálam is a gyártónak küldte vissza a nagyker, miután ők megkapták a kiskertől...
Az ATI fórumán írták, hogy "kis számú kártyát érint..." Persze....
Ahhoz képest csak ide majd minden hétre jut egy szerencsétlen aki így jár...
Papa
és amúgy szerintetek hogy van ez?
van rá valami idő korlát?
teszem azt valaki később jut hozzá egy ilyen hibás vaporhoz akkor az élni fog mindig?
mármint a lehetőség hogy kicseréljék egy jóra

Szia!
Ha egy hónap után (munkanap) sem kapsz csere kártyát jogod van elállni a vételtől. Ekkor a teljes vételárat visszakapod, vagy levásárolhatod.
A garancia csakis Vapor X cserére jogosít fel, és mivel hivatalos közlemény nincs, a kiskernek nem kötelessége figyelni milyet ad vissza, tehát megint kaphat egyet a hibás szériából...
Üdv:
Papa
Papa

Még egy olyan kérdésem lenne, hogy amikor HDMI kábellel kötöm össze a vidikarit a géppel, akkor furcsán élénkebbek a színek és játékoknál lehet látni ilyen függőleges csíkokat a monitoron Olyan mint amikor a TV-n nem jön be jól egy adás. Csak ezek a csíkok nagyon halványak. Viszont mint mondtam nagyon élénkek a színek és ez kissé zavaró.. Ez mitől van, hogy lehet javítani?

Have a question? Interested in learning more about our company? Would you like to be in contact with one of the fastest growing technology companies? Be our guest to call upon your regional SAPPHIRE branch for a timely responses to all of your pressing matters.
USA technical service :
Email: tech@althonmicro.com
USA RMA/Warranty service:
Email: rma@althonmicro.com
[ Szerkesztve ]
10 éve a PH-n

Nagyon szépen köszönöm a segítséged! 
Papa

Csak csatlakozni szeretnék a "kevés vevőt érint" cáfolatához +1-ikként.
Nekem szintén 3/2-szer őrült pörgés hangerő bootoláskor, bioshibasíp fagy.
Néha csak negyedikre indul el rendesen.
példányom:
Sapphire Radeon HD 4890 1GB GDDR5 Vapor-X
GIGABYTE P31-ES3G alaplap
Pentium Core2 Quad Q9400
GEIL Black dragon 2x2GB ram
FSB Epsilon 700W táp
A karim kb 5 hónapos (kb 50+ eHUF volt), de nem bíztató, hogy ha visszavinném a kereskedőnek számlával akár 1 hónapig nem kapnék vissza semmit.
Modding Computer-rel kisker a Bazilikánál valakinek van tapasztalata? Érdemes előássam a számlámat? (doboz és minden egyéb is megvan) 

Szerintem vidd vissza... Hosszú távon jobban jársz, ha meg több mint egy hónapig nem cserélik, kérheted vissza az árát...
A sok reset a vinyódnak sem tesz jót...meg egyébként is, egy majdnem 60 ezres kártya ne szarakodjon. Még most garis kártyád tudod cserélni. Egyébként nemrég írtam egy szívhez szólót a Shappire-nak (Ezúton is köszi Kobornak a segítséget!), amiben kértem őket, hogy hivatalos közleményt adjanak ki a hibás szériát illetően. Menjenek a picsába...
No, mindegy, remélem lesz valami eredménye.
Papa
Papa
Ha valaki keresne jó kis XFX 4890 XXX kártyá(ka)t: [link]

[ Szerkesztve ]

Igazán nincs mit, remélem lesz valami pozitív fejlemény végre.
Azért elég sok embert érint a dolog, nekem szerencsére mázlim volt.....
10 éve a PH-n
Mi lesz a brutál páros helyett? 

Igen, reméljük válaszra fognak méltatni., kíváncsi vagyok mit fognak írni.. 
Papa
Hátha találkozott már valaki hasonló hibával... 
Vagy monitor vagy VGA hibára gyanakszom. DVI-HDMI kábellel van összekötve a 4890 a monitorral. Egy ideje csinál olyat teljesen rapszódikusan a gépem, hogy elveszi a jelet, és fekete képernyő, majd 1mp múlva ismét visszaadja a jelet és megint van kép. Nem sűrűn előforduló hiba, de azért zavar. Azon kívül a monitor is furcsán viselkedik...néha-néha vízszintes középen áthaladó szines csík is megjelenik majd ahogy jött olyan gyorsan el is tünik. Elő szokott fordulni hogy az egész képernyő rövidebb időre átfordul zöldbe vagy mikor melyik színbe éppen...a gond az, hogy ezeke nem állandóan fennálló hibák, és így a gari is kérdéses, mert tuti pont akkor nem fogja csinálni a hibát, amikor betesztelik.
Ezeket a hibákat eddig csak 2D-ben láttam, játék közben még sosem.
Valami közelebbi jó lenne, mert nem tudom melyik hardverre fókuszáljak inkább...
OP rendszer, driver csere, volt. Kábel csere is volt...nincs több ötletem, ezért gondoltam hogy esetleg hardveres a gubanc.
Samsung Galaxy S II (CriskeloServanTEAM ICS V10) + 32GB Class 10 MicroSDHC + Sennheiser IE8 (Sony MDR-EX10 Hybrid) + FiiO E11 + SanDisk Sansa Fuze+
Előbbi nálam is elő szokott fordulni. Elveszti a jelet... bár annyi különbség van, hogy nekem ez TV-n van, és restartnál csinálja, Catalyst-ben újra meg kell neki mutatni a TV-t.
[ Szerkesztve ]

Én ilyen hibával -szerencsére- nem találkoztam, de tudtommal a DDR5 memória -legalábbis ami a 4xxx-es szériákon van- az "rosszul viseli" a menet közbeni órajelváltást, ilyenkor "villan/elsötétedik" a kép.
Nekem nem veszi vissza 2D-ben a memória órajelet, és nem is csinál ilyet.
Ha van rá időd nézd meg hogy 2D-ben visszaveszi-e az órajelet, ha igen akkor nézd meg hogy órajelváltás pillanatában produkálja-e ezt a hibát, mert ha igen, akkor hozz létre AtiTool-ban egy olyan 2D profilt ami csak a mag órajelet veszi vissza a mem órajelét nem, és nézd meg hogy megoldódik-e a problémád.
Egy próbát megér. 
''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
hali!
köszi a választ!
amúgy nekem is az a széria van.. mármint a dobozon megegyezik mindegyik kód/serial... de viszont nálam nem csinál ilyet [100%os venti, és nem indul a gép]... pedig mint írtam nekem is abból a sorozatból van a vaporom...
de teszem azt majd idővel eladom valakinek, és nála meg pont szórakozni fog, akkor is él majd ez a cseregari? mondjuk 1év múlva... na ezt válaszolja meg valaki 

A levelemben írtam a Sapphire-nak, hogy adjanak ki hivatalos közleményt erről a sorozatról, h kaki... ha kiadják, élni fog a cserelehetőség a garin kívül is hiszen eleve hibás termék. Szerintem!
Üdv:
Papa
Papa

Hát mindenképp értesítsd kérlek a forumlátogatókat, ha valami hivatalos értesítés kapnál Sappire-éktól a hibás szériaszámokról.
Bár attól a magyar kereskedő nem fog másként reagálni...
De morciságom arra afokra emelkedett, hogy mindenképp kikeresem a számlát.
Legfeljebb egy gagyikártyás netezésre rendezkedem be átmenetileg.

Nem veszi vissza a memó órajeleket. 240/1000 megy a kártya 2D-ben. 
Samsung Galaxy S II (CriskeloServanTEAM ICS V10) + 32GB Class 10 MicroSDHC + Sennheiser IE8 (Sony MDR-EX10 Hybrid) + FiiO E11 + SanDisk Sansa Fuze+

Ezek a tessellation DX10vsDX11 képek szerintem nagyon ki vannak sarkítva,szerintem valóságban nagyobb a füstje mint a lángja.
Akkor ennek játéknak a motorja szerinted melyik dx-en alapul?
DX14c? 

Hi!Ez a link nagyon ott van
.
én csak kérdeztem, nem állítottam 
igazából amit próbáltam eddig 3dx10es gémet, ott se vettem észre nagy különbséget dx10 és dx9 között
szal ennyi

0% segitett koszonom! 
Nekem a GPU ugrál 240 és 880Mhz között. Holott folyamatosan 2D-ben vagyok.
Lehet ez a gond...de mit csináljak ezzel? Friss Win7 rendszer van fent 9.9 Catalyst-tal. 

azért azt gondoltam én is hogy nem olyan lesz a játék 
de jó lenne.. akkor tuti kipróbálnám.. de így biztos nem 

Sziasztok.
Nekem is a hibás szériából való volt a Vapor-X , és 1.5 hónap után cserélték , igaz nem úgy ahogy elképzeltem , mert levásárolhattam az árát. De legalább most egy Gigabyte OC van , és azzal semmi gond nincs.
Szerintem érdemes küzdeni egy másikért, mivel nem 300 ft volt. Aki kiadott érte ennyi pénzt az nem egy selejtre akarta költeni. Ráadásúl addig az egy hétig amíg nem tudtam a valódi problémáról, tönkre ment az állandó többszöri indítgatástól a winyom.
Na mind1 sok szerencsét minden szerencsétlenül járt vásárlónak.
Üdv : W
3210=>6210=>6310=>6310i=>7210=>6610=>samsung sgh-200=>6230=>6230i=>e50=>5630 xpm=>iPhone 4/16

Sziasztok!
Vettem egy 1gb XFX HD 4890 XT kártyát,a problémám az,ha az ATI oldaláról telepítem a 9.9-es drivert akkor nem látja a hardwert a windows,viszont ha a gyári 9.4-es catalyst-et telepítem akkor meg minden rendben,tud valaki olyan oldalt ahol normális drivert tudok feltenni a kártyámhoz?
Köszönöm!

ez egy gpu-z bug , nem kell vele különösebben foglalkozni (nekem is tolja a 240-880-at ha a gpu-zt nézem 2d-ben de amugy ha lerakom tálcára a gpu-zt akkor rendesen megy nem váltogat) szal emiatt ne aggódj
Na ez jó hír...
Viszont a kártya tegnap összefosta magát, úgyhogy ma megy vissza gariba.
Bekapcsolás után nem adott képet..most egy PCI kölcsön kártyával nyomom.