Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz Dupree #25253 üzenetére

    253/2004. (VIII. 31.) Korm. rendtelet a fegyverekről és lőszerekről:
    39. § (1) A kizárólag 7,5 joule vagy ennél kisebb csőtorkolati energiájú tűzfegyvert, a légfegyvert, a festéklövő fegyvert, gáz- és riasztófegyvert a hozzá tartozó lövedékektől, tölténytől elkülönítve, jól zárható helyen úgy kell tárolni, hogy ahhoz illetéktelen személyek ne férjenek hozzá.
    (2) A kizárólag 7,5 joule vagy ennél kisebb csőtorkolati energiájú tűzfegyveren, a légfegyveren, a festéklövő fegyveren, a gáz- és riasztófegyveren olyan változtatás nem végezhető, amely annak csőtorkolati teljesítményét megnövelné, illetve azt a fegyver jellegének megváltoztatásával lőfegyverré alakítaná át.
    (3) A tizennyolcadik életévét be nem töltött személy csak cselekvőképes, nagykorú személy felügyelete mellett használhat festéklövő fegyvert, légfegyvert.
    (4) A kizárólag 7,5 joule vagy annál kisebb csőtorkolati energiájú tűzfegyver, festéklövő fegyver, légfegyver lőtéren (pincelőtéren, szobai lőtéren), céllövöldében, bekerített magánterületen, a fegyver használatára vonatkozó biztonsági előírások betartása mellett, kizárólag sportlövészetre vagy céllövészetre használható.
    (5) Jogszabály eltérő rendelkezése hiányában a kizárólag 7,5 joule vagy annál kisebb csőtorkolati energiájú légfegyver, számszeríj, szigonypuska közterületen, nyilvános helyen - ideértve az ott lévő járművek belső tereit is -, közforgalmú közlekedési eszközön csak zárt tárolóeszközben birtokolható (szállítható).

    A lényeget kiemelten. Tehát kocsiban is táskában legyen.
    A szomszéd kertjébe ne kerüljön BB, legyen kerítésed és a lőirány ne a szomszéd felé essen.
    Tárold úgy, hogy kulccsal nyíljon. (Nekünk a fegyverboltra úgy megadták az engedélyt, hogy a puskák zárható vitrinben voltak sima 6 mm üveg mögött.)

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

Új hozzászólás Aktív témák