Nincs olyan, hogy ip35-ös asus P35 chipsetes P5K Asus van.
Az, hogy pont belefutottál had idézzem:1 ből 1 hibás jaj helyesírás lapba, az simán pech. Én már jópár Abit lapot raktam gépbe, és azt kell hogy mondjam, hogy nem igaz a boltosok nyüszítése, hogy szarok. Ugyanolyan hibaszázalékban van rossz az ÖSSZES többi gyártó lapjainál. Azért morognak a boltosok az Abitra, mert abból adják el a legtöbbet. (!) Így a nagy számok törvénye alapján a több darab eladás több esetleges hibás példányt hozhat.
Milyen feszültség problémád van a lappal? Ezt fejtd ki légyszives, mert nem értem.
Ha pedig a kisker ennyire görény, hogy egy hibás lapon egy hónapot ül, akkor inkább keress egy másik boltot, ahol vásárolsz eztán...
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Hirdetés
Bali27
(őstag)
Még semmilyen fesz problémám nincsen. Mivel holnap akarom megvenni az alaplapot. Csak itt az Abit topicban olvastam h rengeteg ember szenvedet a proci és ram feszültség beálitásával. Föleg akinek mint pl nekem is 2.1V os geil ultrám van.. Szal valaki leirta hogy mit mennyire kell kb álitani. De sajna a boltosok tényelg azt mondják. Elhiszem neked h azért mert ebböl viszik a legtöbbet.. Végül uis bármelyikkel csöcsre szaladhatok.. MOst igazábol 3 alaplap van kinézve. Giga DS5(Gianninál 42.5 És az a késöbbiekben is jó lesz.. Bár ahogy a procik fejlödnek...) Abit IP35, és Asus P5K.. De lehet benevezek egy Abitra.. De ha ezzel si csöcsre futok akkor marad az asus.. 2 éve ugyanis Abitot vettem. amit irtam h rosz volt.(fagyot örökké akár mit csináltam) Utána az asus P5Ld2 azonnal tökéletes volt..
Tóth Bali

Bali27
(őstag)
Jaja.. 1 hóanpot ült rajta
Már ahajam téptem.. Pestre örökké Hatvanból felmászkálni a nagy semmire.. MIndeig csak kifogások,, AZt a kib 2x ezer ft ot már majdnem h ki kelet belölük verni, mivel nem tudtak más alaplapot adni normális áron...
Tóth Bali
Ha van 40k alaplapra, akkor IP35Pro-t vegyél. Tuningban nálam bizonyított.
Nekem semmiféle problémám nincs a RAM, és a CPU feszültségekkel. Szerintem összekeverheted az Asus-al. A Drop is kisebb az Abit alaplapokon. A régebbi chipsetes, tehát a 965-ös szériánál volt az AB9-nél memóriaprobléma.
Ennél a lapnál (IP35Pro)a CPU fesz. 1.86 voltig,CPUVTT1.4 voltig, az MCH1.72 voltig, a DDR3 voltig az ICHIO 2 voltig emelhető, plusz a CPU és a DDR referenciafesz. is állítható. A CPU-nál külön is akár. És Windows alól is on the fly! A Guru szoftverrel, amivel akár profilok is létrehozhatóak, az automatikus tuninghoz. Ezt egy másik gyártó sem tudja. Igaz, csak a Pro, és a QuadGT képes erre, de megéri kiadni a Pro verzió árát. A Sima IP35, és az IP35-E egy belépő modell, amin van természetesen tuning lehetőség is, csak a Guru chip hiányzik róluk. Az E-ről még egyéb más is.
Az Nforce maga a csöcs szerintem...
Ha nem tetszik mégsem az Abit, akkor inkább a Gigabyte. Az Asus már régen nem az a márka, ami megegyezik a minőséggel. Átment tömeggagyiba.

Bali27
(őstag)
Most tudok Intel P35DP t szerezni 25 ért. Ugy hallottam hogy az Intel által gyártot lapok stabilak.. Nektek mi a véleményetek? Itt van.. Amugy Abit Ip35 E lesz valoszinü.. Vagy ez az Intel.. Erröl keveset hallani de azok jók.
[link]
Tóth Bali
No tuning. Még egy MHZ-et sem tudsz emelni benne. Feszt meg pláne. Mivel referencia lap, a tuning ramok is instabilok benne, pont a fesz. emelés hiánya miatt.

Bali27
(őstag)
OK.. KÖZI A SEGITSÉGET.. gONDOLOM Intel P35DP ERRÖL BESZÉLTÉL.. aZ ip35E az sztem elég lesz nekem..
Tóth Bali

Bali27
(őstag)
Tudnátok segiteni? Geil ultrám van 4 4 4 12 bemegy.. Ha olyan alaplapot vezsek ami addr2 800 as ramokat támogatja.. Abba én még a memóriát tudom huzni.. Remélem nem olyan oltári nagy baromságot kérdeztem..
Tóth Bali

Als
(tag)
Sziasztok,
segítséget kérnék:
ABIT IP35-e alaplapot újonnan vásároltam + az összes komponens új lett, az új gép összeszerelése 1 napja történt meg. A korábbi konfigból maradt egy X-FI platinum kártya, azt beletettem a gépbe. Sem a VISTA, sem az XP nem ismeri fel a kártyát driver installálása után, bármely PCI csatiba is dugom. (3db PCI van).
Fogalmam sincsen, mi lehet a probléma.
Valaki esetleg tippet tud adni?
Nagyon el vagyok már keseredve.
Kösz
Als
nem akarlak még jobban elkeseríteni, de asszem Vigneau járt így, és nála egyszerüen hibás volt a lap, az összes pci aljzat rosz volt.
bazinga!

JohnDo
(tag)
Én jártam igy ,csak nekem a driver telepitéskor ki is fagyizott a rendszer ,bármelyik pci csatis cuccnál (tv tuner,hangkari stb). Gariban cserélték,hibás volt a lap sajnos.
Üdv
Alaplapi hangot próbáltad letiltani a biosban ?
[ Szerkesztve ]
John Do

awd
(lelkes újonc)
tudom hogy mar kerdeztem de nem jott valasz
tehat a sima ip35-re felmegy a 7700as zalman huto?

gézu
(őstag)
A zalman 7xxx széria felmegy a 775-s foglalatra egy +beépítókerettel, amit külön kb 800ft-ért meg lehet venni.
“Commutare necesse est!”

awd
(lelkes újonc)
azt tudom h felmegy a 775-os foglalatra, csak h konkretan erre a lapra felmegy e gondolok itt olyanra h nincs e utban az a sok fem ott korulotte?
amugy ez komoly h kell hozza vmi kulon cuccos is? adtak egy csomo ilyen olyan muanyag keretet a hutohoz

gézu
(őstag)
[link]
Szerintem felmegy
“Commutare necesse est!”

Als
(tag)
Üdv,
Alaplapi hangkártya már le van tíltva.
PCI slot tuti nem fos, mert más kártya megy benne. (PCI-s USB 2.0-s kártya)
A gép nem fagy, hanem driver felrakás után ismételten jelez, hogy ismeretlen eszköz. Leszarja a korábbi driver teleptést. Vista és XP alatt is....
A végén az lesz, hogy marad az alaplapi kártya, az X-fi-t meg eladom. De hát nem ezért vettem, valami megoldásnak kell lennie.
Akkor hibás az X-fi. Egy másik gépben azért egy teszt nem árt, de 90%, hogy az lesz a gond. Esetleg egy manuális IRQ kiosztás segíthet.
SP2 fenn van?
[ Szerkesztve ]

Als
(tag)
Üdv,
Mitől lett hirtelen hibás a kártya???
Nem tudom, hogy hogyan tudnék manuálisan IRQ-t adni neki.
SP2 fentvan, holnap délelött tudom kipróbálni egy másik gépben a kártyát.
Majd jelentkezem.
Kösz
Jó kérdés. Bármitől meghibásodhat.
Nézd meg, hogy az eszközkezelőben nincs-e IRQ ütközés. Az eszköz tulajdonságok erőforrás részén látod, egy kis ablakban. Manuálisan IRQ-t a bios-ban tudsz kiosztani, de alapesetben nem lehet gond az automatikus kiosztással.
micsoda
nekem eddid soha nem volt bajom az Abittal csak ezzel az intel verzióval
KN9 Ultra-ról nem halottál? 
NF8 és NV8 és a Fatality alaplapok is faszák voltak mindig is
javaslom várd meg mire kijőn az új bios talán avval jó lesz
nekem evvel a lappal csak a 2x indulás a gond amúgy jó az 1.2-es bios is
az 1.1essel a tv tunerem nem müködött most már az is jó
most 1.4 Beta05 van fenn most meg nem indul 2x de a hangkártya 1-2 filmbe nem szól
[ Szerkesztve ]

Als
(tag)
ÜDv,
már 3 gépben kipróbáltam az X-FI kártyát, és egyikben sem ment.
Úgy tűnik, meghalt a kártya. Hogy mitől, az rejtély marad.
Brühühü

milanscs
(fanatikus tag)
Előfordúlhat, hogy mikor fogdoztad akkor a Te töltésed kinyírta.
Vagy ahova leraktad ott kapott egy kis töltést.
Én mindig ha kiveszek egy kártyát akkor próbálom csak olyan helyen megfogni ahol nincs áramkör és persze mindig az antisztatikus zacsira rakom le.

Il Milan In Vetta All'Olimpo!!! Campioni D'Europa!!!

Zájec
(PH! kedvence)
a CPU VTT voltage és a CPU GTLref...
ezeket nem ismerem még... leirná valaki hogy ezek mire használhatok
a tuning során.. milyen értéken az ideális, vagy mennyire kell emelni?
gépet szerelni csak leföldelt csuklópántal és kihúzva a konnektroból szabad mert akkor szerelési hiba kizárva
Vidd vissza gariba, akkor cserélik. De ne említsd, hogy szerelés után döglött, meg, hanem azt, hogy egyszer csak csendben maradt.
A konnektor igaz, de csuklópántot szerezni egy átlagembernek nehéz. Én azt szoktam csinálni, hogy előtte megtapizom a radiátor csöveit. Utána nyúlok a géphez. És így is előfordult egyszer, hogy mikor vissza akartam dugni a tunerbe az antennát (kábel tv) akkor a csatlakozó fémháza, és a gépház között egy kicsi kis szikra keletkezett, és a fél utcának elment a net, és a TV
Mert a jómunkásember kábelszerelők, b@sztak leválaszókat beépíteni a csillagponthoz. Ezen eset után én is leválasztótagot használok a TV-n, és a PC tunerén is. A modem meg le van sz....va, mert a szolgáltatóé, a belőle kijövő UTP kábel meg át van futtatva az APC-m ethernet védő részén.
Azóta nem volt gondom statikus, és kapacitív lökésekkel.
Ja, meg cumival a szádban
7 éve foglalkozok kb. hardwareekkel, életemben nem láttam még csuklópántot és semmi nem ment tönkre a kezeim közt. Ha bedugott 220 mellett hozzáérsz a gép vázához, a fölös töltések azonnal távoznak. Utána meg kihúzod és túrhatod is. Persze nem "sercegős pulcsiban" kell szerelni...
★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

gézu
(őstag)
" The CPU GTLREF is for increasing FSB potential without actually overvolting your CPU. For instance, E2180 runs at 3.6G and vcore closes to 1.52. If I want to try 3.8G but I don’t want to increase vcore, I will try to increase the CPU GTLREF to see how it goes. "
Ezt egy hozzád hasonló tuningfan írta 
Ezt meg egy másik:
CPU VTT is the most important setting for stable overclocks. The CPU VTT Voltage sets the CPU termination voltage, allowing for a 1.55V maximum. Using this voltage in combination with the CPU VCore voltage setting can greatly enhance the system stability while overclocked. The system memory reference voltage is split between settings, the controller reference voltage and one option each for the two memory channels. In all cases, the base reference voltage can be set to a maximum of .03V over half of the set memory voltage.
In summary, the CPU VTT controls the CPU termination voltage. It reduces the number of false electrical signals by providing a form of "ground" to pull out these false currents.My experience with this board is that the max setting (1.55) provides the best results. I have not had a single crash or temperature variation as a result.
[ Szerkesztve ]
“Commutare necesse est!”

Zájec
(PH! kedvence)
köszi az informácio áramlatot
kiváncsi vagyok a gyakorlati hasznára..
ez föleg nagy feszeknél segit?
azt figyeltem meg hogy:ha megemelem az MCH feszt, csak akkor enged több
feszt állitani a CPU VTT-nek .. alap MCH feszen nem is lehet annyira emelni...
megemeltem 0,1v-al az MCH,ICH feszeket...kezdetnek..
a VTT csak egy egységgel emeltem,, egy picit eddig..

gézu
(őstag)
Azt írja, hogy a legjobb eredményt CPU VTT 1.55v-n kapta, az, hogy be tudod-e állítani ezt önmagában, az lehet lapfüggő. A srác asus lappal dolgozott, ha jól emlékszem.
A CPU GTLREF és CPU VTT-t szerintem külön érdemes kitesztelni, mivel nekem az infokból az jön le, hogy a két érték emelése más módon képes stabilabbá tenni a húzott procit és együtt emelve nem biztos hogy jobb eredményt ad.
“Commutare necesse est!”

Zájec
(PH! kedvence)
a CPU VTT más nevén FSB termination Voltage... ez után informálodtam..
ez a PH-s keresö jópofa dolog, ha nem lusta az ember használni
sok h.sz-t olvastam most a dologról...
a mi lapunkban 1.2v - 1.5v között lehet emelni...
de csak úgy hogyha az MCH-t is emeled... különben nem adja ki a magasabb
fesz lehetöséget.. te ezt nézted vagy tudtad 
az 1.2v elég kicsinek tünik, abit alulfeszelek rulez.
más lapoknál simán emelik 1.4v-1.45v -ra szivbaj nélkül...
a CPU GTLREF-röl még nem olvastam... de mi ez a % dolog? majd kiderül.

stfx
(tag)
A VTT az AGTL adat és cím busz high jel feszültsége,ez default 1.2v, a 0.8v jelenti a low jelet=GTLREF. Ebből mindjárt látod, hogy azért 67% GTLREF mert 1.2v*0.67=0.8v
Ezt értem . Viszont akkor csökkenteni kell, vagy növelni, a stabilabb tuning érdekében?
Gondolom csökkenteni....

pyth
(újonc)
Meg tudná mondani valaki hogy az Abit GURU Clock GC-02 műkődik-e az ip35 lappal vagy csak a régebbi lapokkal?

JohnDo
(tag)
A Pro lappal működik,a többivel tudtommal nem .
John Do
mondjuk csak a pro-val működhet, mert az ip-35-ös lapok közül csak azon van guru. hogy működik-e, azt nem tudom, de így néz a pro guru csatlakozója, hátha ez segít:

bazinga!

pyth
(újonc)
Ja persze az IP35 pro-ra gondoltam
itt csak régi lapok vannak felsorolva.
A rajz az uguru panelhoz való, a GC-02 pedig USB-s csatlakozóju kijelző
Ha jól tudom, a Guru Clock jó az új Guru-képes lapok mindegyikéhez.
Én is szeretnék valahonnan beszerezni egy 5.25-ös beépíthetőt, de sajnos sehol sem tudok... 
Hülye fejemmel anno visszaadtam a 3rd eye laphoz járó Clock-ot 
[ Szerkesztve ]

stfx
(tag)
Nincs quadom hogy kiprobaljam, conroe-val nem kell emelni a VTT-t. Mivel a lenyege az az egesznek hogy ne 0v es 0.4v kozott mozogjon a high/low signal hanem feljebb, ezert szerintem az lenne az egeszseges ha a VTT fesz-hez kepest a GTLREF 0.4v-al legyen kevesebb pl 1.35v VTT es 70% GTLREF.

m4rc!
(őstag)
Itt az új 1.4-es végleges BIOS változat IP35-höz!
"We are analog players in a digital wold"

Zájec
(PH! kedvence)
mivel az IP35 és IP35-E biosa megegyezik ezért igy lett volna a helyes:
[ Szerkesztve ]

m4rc!
(őstag)
Ez kib@ fontos volt...,de akkor linkeld be Te is.. 
"We are analog players in a digital wold"

Zájec
(PH! kedvence)
köszi a választ ..
értelmezem magamban a dolgot.. 
de miért a quadnál van csak értelme ?
mintha olvastam volna hogy másnál más lapban segitett a magas tuningnál..
de ha modjuk a VTT fesz 1.45v akkor mennyinek kell lennie..
vagy mondjuk a max 1.5v VTT fesznél?
(#2043) m4rc! szerintem te voltál hiányos
ne legyél önzö...
[ Szerkesztve ]

stfx
(tag)
Nagy tuningnál lehet hogy segít a 2magoson is, gondolom minnél nagyobb a terhelés annál nagyobb az interferencia, és ezért stabilizálható magasabb feszültségen. Miért akarsz egyből 1.5v VTT-t adni? Probáld ki először azt, hogy ami most ment max tuningod 1.2v-on, annál pár Mhz-el magasabb FSB-t beállítasz és kipróbálód kicsit emelni a VTT-t hozzáigazítva a GTLREF-et és megnézed hogy stabil-e.Persze arra mindenképp figyelj, hogy a ramod bírja a magasabb órajelet. Ha nem stabil akkor ujabb VTT+GTLREF emelés.Neked kell megtalálnod azt a pontot ami stabilabbá teszi a rendszered. Most nem vagyok otthon hogy megnézzem hány %-ig engedi a GTLREF-et emelni, de 1.5v VTT mellet 73% GTLREF-et adnák. Aztán az is lehet hogy magasabb VTT fesz mellett a VTT-GTLREF>0.4v, akkor értelemszerüen a GTLREF-et lejebb veszed.

stfx
(tag)
Tapasztalatokat várnák, akinek volt 4x1GB/1066Mhz-es kingmax ramja,leirhatná hogy mentek IP35pro-ba.Ami érdekelne mekkora órajelen mennyi fesz kellet a ramnak és az mch-nak.

DewiL
(senior tag)
Az 1.4es bios-al nekem még mindig ki-be kapcsol boot előtt másnál is így van
azt hhittem 1.2től ez eltünt
amit tapasztalatam az 1.1es bios-hoz képest
kicsit más logo
kn 10-15 fokkal magasabb processzor hőmérséklet (viszont külön-külön a mag hőmérsékletek nem sokat változtak)
egyébként sima IP35ös lapom van
ami még furcsa:
266fsb helyett alapból 272ad a procinak
a ramoknak 2.1 helyett csak 1.8 at (ha beállítom a 2.10et akkor is csak 2.05 körül van)
a régi an8 ultámon nem volt ilyen szar vagy a szenzor vagy a konstrukció 
egyébként még csak most ismerkedem a lappal kb 3órája van a gépben 
"I am the beginning... the end. The one who is many. I am the Borg."
BIOS release V14 for IP35, IP35-E
Release information:
[ENGLISH]
1. Fixed X9650 CPU not adjust ratio.
2. Fixed DDR2 Voltage unable adjust above 2V.
3. Update AHCI ROM version.
4. Enhanced E2160 and E6300 CPU compatibility.
5. Fixed incorrect string in BIOS.
6. BIOS compiled date: 11/26/2007.
új bios mingyá felrakom

DewiL
(senior tag)
csak 6-7 hsz kellet volna visszaolvasni... 
"I am the beginning... the end. The one who is many. I am the Borg."