Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#7451) Vegitaa válasza LordVader80 (#7450) üzenetére

Vegitaa
(tag)

De, a második indítás után szintén felpörög a venti, sőt, egy picivel hosszabb ideig marad bekapcsolva. Épp hogy megjelenik valami a képernyőn, majd azonnal leáll.

Eladó PC házak moddig célra: http://hardverapro.hu/apro/elado_pc_hazak_barkacs_modding_celra/hsz_1-50.html#msg1

(#7452) lsc válasza Vegitaa (#7451) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Milyen proci, clear cmost csináltál ?

Az élet kegyetlen .

(#7453) LordVader80 válasza Vegitaa (#7451) üzenetére

LordVader80
(őstag)

szerintem nem processzor hiba, próbáld ki másik táppal (nem a másik c-nel, vmi minőségivel), ha azzal is ugyanez, akkor proci másik lapba, ha ott megy, akkor alaplap hiba, mert nagyjából így mindent kizártunk már

szerk: lsc P4, 3400MH cpu

[ Szerkesztve ]

May The Force Be With You!

(#7454) Vegitaa

Vegitaa
(tag)

A proci más lapban sem megy. Csak ha tényleg az a rossz, akkor miért jelenik meg az abit logo, ilyenkor elvileg totális "csendnek" kéne lennie...
Sajnos csak ez a két tápon van itthon.

Egyébként nézegettem hasonló problémás hozzászólásokat. Minden Abit lapnál megesik a dupla indulásos hiba jelenség? Vagy inkább csak konkrét típusoknál?

Isc: Igen próbáltam, jelenleg elem nélkül próbálgatom.

[ Szerkesztve ]

Eladó PC házak moddig célra: http://hardverapro.hu/apro/elado_pc_hazak_barkacs_modding_celra/hsz_1-50.html#msg1

(#7455) LordVader80 válasza Vegitaa (#7454) üzenetére

LordVader80
(őstag)

és mi van, ha kell neki mind a 8tű? Elég régi, nagy fogyasztású processzorról van szó (legalábbis ha jól gondolom)

(#7456) Vegitaa válasza LordVader80 (#7455) üzenetére

Vegitaa
(tag)

Igen ez lehet, csak sajnos nincs ilyen tápom...

(#7457) LordVader80 válasza Vegitaa (#7456) üzenetére

LordVader80
(őstag)

ment az a cpu ezekkel a tápokkal más lapban? amúgy eléggé körbejártuk a témát, nem marad más, külön külön le kell őket más hardverkörnyezetben tesztelni :K

(#7458) lsc válasza Vegitaa (#7456) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Amennyiben a proci másik lapban sem megy akkor nem az lehet hibás ?

Az élet kegyetlen .

(#7459) Vegitaa

Vegitaa
(tag)

Az a probléma, hogy jelenleg kicsit szegényesen vagyok felszerelve hardverekkel. Most csak 2 db LGA775-ös lapon van.

Az egyik egy MSI, ezzel nem indul. Bár felpörög a venti, de semmi sem történik.

A másik az Abit, ahol hasonló a helyzet, de egy pillanatra megjelenik a kép, s kiírja a POST-ot. De amint tovább menne, vagy bemennék a BIOS-ba, kikapcsol. Ebből leszűrtem, hogy a proci nem lehet rosz.

A tápok ugyanazok voltak.

[ Szerkesztve ]

(#7460) Vegitaa

Vegitaa
(tag)

Bár lehet, hogy tényleg kéne neki az a 8 tús tápkábel.

(#7461) dattis válasza Vegitaa (#7456) üzenetére

dattis
(kvázi-tag)

Franc tudja, ahogy körbeírtátok a sztorit lehet tényleg a procival van a baj. Írtad, hogy néha elindul, néha nem, amikor nekem mostanában a memóriával volt / van gondom, az is néha elindult néha nem. Esetemben abszolút semmilyen hasznát nem vettem a post displaynek, mert mindig máshol állt meg a kijelző. Úgyhogy leírások alapján a procival próbálkoznék tovább azt hiszem.

(#7462) dattis

dattis
(kvázi-tag)

sziasztok

Tudnátok-e nekem segíteni abban, hogy bár nem IP35-ös kérdés, hanem általános, de hátha. A procit még decemberben kiszedtem a helyéről, ebből kifolyólag a hűtőventit is, ebből kifolyólag most újra kéne zsíroznom, pasztáznom. Kérdésem, hogy 2 gramm paszta elég-e, vagy kell 4 gramm? Mivel új pasztakiszerelést kell vennem.
Szerintetek?

köszi
üdv:
DAttis

(#7463) LordVader80 válasza dattis (#7462) üzenetére

LordVader80
(őstag)

Bőven elég 2 gramm :K

(#7464) dattis válasza LordVader80 (#7463) üzenetére

dattis
(kvázi-tag)

köszi:), akkor 2 lesz. Ezüstözött mehet???
Az a legjobb? Van valami csúcs???
2 gramm belőle nem lehet olyan drága

(#7465) Agyzuzo válasza dattis (#7464) üzenetére

Agyzuzo
(PH! addikt)

Sztem sokat nem számít, van aki esküszik az ezüstre mert hogy milyen jól vezeti a hőt, de gyakorlatban max. pár fok a különbség, cserébe viszont vezeti az áramot és ha nem kened fel pontosan akkor meg is szívhatod vele.

(#7466) LordVader80 válasza dattis (#7464) üzenetére

LordVader80
(őstag)

kb tökmindegy, hogy milyet veszel, volt itt a ph-n teszt, hogy gyakorlatilag 1 fok eltérés van a hiperszuper meg a legolcsóbb között, sőt bacsis kolléga meg lekvárt meg mittudoménmár miket :DDD is kipróbált, még azok is elmentek ;]

(#7467) dattis válasza Agyzuzo (#7465) üzenetére

dattis
(kvázi-tag)

ha pár fok van, akkor az nekem okés, ha nem hallom mindig felpörögni a ventit mert éppen melege van. Ha legalább 2-3 fok küli megvan, akkor simán veszek párszáz ft-al többet. Alaplap árához képest ez semmi...

(#7468) Agyzuzo válasza dattis (#7467) üzenetére

Agyzuzo
(PH! addikt)

Én sima pasztát használok és nekem így se pörög fel. :) Ha szellős a házad és jó a coolered, szvsz télleg nem oszt, nem szoroz.

(#7469) lbalog01 válasza Vegitaa (#7459) üzenetére

lbalog01
(tag)

Szerintem amíg nem próbálod ki egy normális 8tûs táppal, addig nem jutsz elôbbre. A bios postnál kezdené a proci megszívni magát delejjel és pont ott száll el a gép.... Nekem inkább a táp tûnik kevésnek. A másik lapnak is 8as csati kellene nem? Egy ilyen tápra egyébként sem bíznék rá semmit! szvsz: a tápcsere elkerülhetetlen

***ROGER***

(#7470) LordVader80 válasza lbalog01 (#7469) üzenetére

LordVader80
(őstag)

tápcsere elkerülhetetlen --> egyet értek :K

(#7471) dattis válasza Agyzuzo (#7468) üzenetére

dattis
(kvázi-tag)

Amúgy szellősnek szellés, meg "teli van" csendes ventilátorokkal. De érzésem szerint miután megbontottam a CPU hűtőt, én azt éreztem, hogy picit csökkent a hatásfok. Meg amúgy sem fog ártani egy kis zsírfrissítés. 3 évből szerintem 2 évet folyamatosan ment a gépem, a zsír is vesztett sokat a hatásfokából érzésre. Megrendeltem jó kis ezüstözött pasztát, ha megjött javításból a memóriám, fel is avatom...

(#7472) Agyzuzo válasza dattis (#7471) üzenetére

Agyzuzo
(PH! addikt)

Én még 2007-ben vettem meg a Pro-mat és dobtam bele egy E6600-at. Azóta (vicc nélkül), megy non-stop 0-24-ben a gép, a proci ráadásul húzva (3 gigára 2.4-ről). Csak akkor volt kikapcsolva, mikor épp vmi alkatrészt (vinyót, VGA-t) cseréltem benne. A hűtőkhöz hozzá se értem, valami sima paszta van rajta amit még akkor kentem fel rá. Azóta is bírja. :DDD
Úgyhogy szerintem a paszta sokat nem számít, mert nálam aztán megtapasztalta a cucc az extrém bánásmódot. :DD

(Azért egy hőfokot mérhetsz előtte-utána, hogy mennyit dob a témán a frissen kent cucc nálad)

(#7473) dattis

dattis
(kvázi-tag)

Sziasztok, hírek van:). Meghozták a csodálatos procisíkosítót, és hát nagyon királyos. Komolyan mondom, ebben a formában, ahogy nálam volt a rendszer, legalább 10 fokot jelent az, hogy újrazsíroztam a procit. Konkrétan most épen futtatok egy hotcpu tesztert, legalább 10 perce, konkrétan a hűtőventi nem jutott el arra a pontra, hogy elkezdje emelni a fordulatszámát (48foknál kezdi emelni). Nagyon jó 5let volt újrazsírozni. Zsírozás előtt 53-54 fokon teljes fordulaton ment a hűtő, most meg 45-46 fok körül van, és minimális fordulaton az össze ventilátor. Úgyhogy akinek hűtési gondja van javaslok egy újrazsírozást.

(#7474) Agyzuzo válasza dattis (#7473) üzenetére

Agyzuzo
(PH! addikt)

Na, ezt én úgy oldotta meg, hogy uGuru-ban belőttem, hogy 50 fokig ne basztassa a hűtőt, az gáz? Így is kuss van. :DDD

(#7475) dattis válasza Agyzuzo (#7472) üzenetére

dattis
(kvázi-tag)

Jajj, de egyszerre válaszoltunk:). Nálam is non stop megy. Emlékeztek rá, hogy néhány hete megbontottam a CPU + Hűtő párost. Abban biztos vagyok, hogy ilyen esetben ha szélsőséges körülmények között (pl. éjjel nappal v. tartós 100%-on) megy a gép, újra kell zsírozni.

(#7476) dattis válasza Agyzuzo (#7474) üzenetére

dattis
(kvázi-tag)

Igen, csak nálam amikor elkezd éjszaka dolgozni, indexelni vagy a franc tudja mit, akkor fölpörögetett a venti immel-ámmal. És sajnos egy légtérben vagyok a géppel:). Komolyan mondom télen ez a quad nagyon jó:), ha csinálok valami ufókutatást plusz 3 fok a lakásban azonnal:)

(#7477) Agyzuzo válasza dattis (#7475) üzenetére

Agyzuzo
(PH! addikt)

Na az tuti. :D Én lehet má le se tudnám szedni a hűtőt, odaforrasztódot az évek alatt. :D
(Toltam néha ilyen soknapos maratoni video-kódolásokat a legkeményebb nyári kánikulában, csak hogy érezze a törődést :DDD). De lényeg, hogy akkor neked megérte. :K Én az enyémet szétszedni már csak akkor fogom, ha alaplapot cserélek. :)

szerk: ismerős, másik szoba jégverem, itt meg néha melegem van. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#7478) dattis

dattis
(kvázi-tag)

Szevasztok,

Megjött a friss, ropogós új memória, így ismét 8 giga van a gépbe:). Eddig minden jó, lekopogom, kop-kop-kop.

üdv:
DAttis

(#7479) dattis válasza dattis (#7478) üzenetére

dattis
(kvázi-tag)

Egyelőre még mindig állja a sarat:).

(#7480) Agyzuzo válasza dattis (#7479) üzenetére

Agyzuzo
(PH! addikt)

Egy éjszaka MemTest-et neki, ha azt bírja, akkor mindent. :)

(#7481) dattis válasza Agyzuzo (#7480) üzenetére

dattis
(kvázi-tag)

Még mindig jó, bár nem memteszteltem neki egy napon keresztül, de gyakorlatilag 2 hete (majdnem éjjel nappal) folyamatosan megy a gépem, és hát hála istennek hibátlanul működik a cuccos. Futtatok virtuális gépeket, memóriát teljesen kihasználva, hála istennek bírja az iramot. Úgyhogy köszi az assistanceot mindenkinek:).

(#7482) rétisün

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

most olvastam.....

tudom, hogy már régen megszűnt az Abit, ez már olyan "utolsó szög a koporsóba" dolog. sajnálom, mert jó kis lapokat, vga-kat csináltak, kedvenc márkám volt, ha nem is használom már az IP35-pro-t

R.I.P. :R

[ Módosította: Viktor77 ]

bazinga!

(#7483) LordVader80 válasza rétisün (#7482) üzenetére

LordVader80
(őstag)

:O

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.