Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#5001) G@ß! válasza DewiL (#4998) üzenetére

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

Akkor az illető rosszul tudja :(

engusz: ;) :R

[ Szerkesztve ]

i9000 + CM9 nightly 04.22 + Devil 0.72

(#5002) lsc válasza csigi (#5000) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nálam 10x299-nél már néha csinálta az alapon indulást , a kétszer indulás állandó , ott is , meg a mostani 10x289-nél , viszont itt nem indul alapon .

Az élet kegyetlen .

(#5003) csigi válasza lsc (#5002) üzenetére

csigi
(PH! addikt)

Akkor kicsit más Nálad. Nekem E4400-al 10 X FSB300-nál soha nem csinálta. Nem is tudtam, hogy létezik ez a hiba, míg le nem cseréltem a procim. Most a 6750-el a kissebb szorzó miatt kell a nagyobb FSB, és olyan 400 fölött előjön az alapon indulás...

De akkor már van ez a hiba 2xxx, 6xxx és 8xxx procikkal is, így tuti nem a proci a ludas.
Neked -E lapod van, nekem sima, PRO-val még nem volt ilyen. :U

Ha valamelyikünk rájönne a megoldásra, legyen kedves ossza meg a többiekkel! :R

[ Szerkesztve ]

ASRock 970 Extreme4 + Phenom II X4 955 BE eladó.

(#5004) m4rc! válasza csigi (#5003) üzenetére

m4rc!
(őstag)

Olvasgatom néha ezt a topicot és furcsállom, hogy ilyen probléma van... Nekem régen sima IP35-öm volt E6750-el és sohasem tapasztaltam ilyen jellegű problémát, még 500-as FSB-nél sem, uh tuti BIOS gubanc szvsz.

Remélhetőleg hamarosan újra klubtag leszek egy PRO XE-vel :))

"We are analog players in a digital wold"

(#5005) DemonDani válasza csigi (#5000) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jelentem! 333as FSB-vel nállam elsőre indul! XD

asd fgh jkl éáű

(#5006) csigi

csigi
(PH! addikt)

Na mit találtam....
Ezt segítsetek légyszi lefordítani! :R Egyszerű angol tudásom szerint, mintha a mi problémánkról szólna, illetve, hogy javítják a következő bioszban.
Jól értem? :U

(#5007) VBalu987

VBalu987
(lelkes újonc)

Szerbusztok!

Lehet ilyenről már volt szó, elnézést, de a több száz oldalt nem akartam végigolvasni.
1 rövid kérdés. Az Abit honlapján IP35 pro szerint képes meghajtani 1066-os ddr2-es ramot, de több más oldalon nem ezt olvasni.
Mivel már van egy Kingston HyperX 2GB KIT 1066 DDR2-es memóm, meg szeretném kérdezni, hogy kompatibilis-e a 2 termék?

Üdv: VBalu987

[ Szerkesztve ]

(#5008) m4rc! válasza csigi (#5006) üzenetére

m4rc!
(őstag)

Igen, arról van szó! :K

"We are analog players in a digital wold"

(#5009) Ari18 válasza VBalu987 (#5007) üzenetére

Ari18
(őstag)
LOGOUT blog

Pont ezt kérdeztem kb 20hsz -el feljebb.Amúgy igen,kezeli.

(#5010) csigi válasza m4rc! (#5008) üzenetére

csigi
(PH! addikt)

Köszi! :R
És a negyedik hozzászólásnál meg olyasmi van, hogy az utolsó biosz, ami nem csinálja ezt az FSB alapraállós hibát, az a 12 volt. Ez után javították a kétszerindulást, szóval tényleg összefügghet a két dolog... :U
Lehet megnézem azt a 12-est.

(#5011) DemonDani

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

IP35P teszt

asd fgh jkl éáű

(#5012) G@ß! válasza DemonDani (#5011) üzenetére

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

Egy, Kettő, Háom, MÚKOGGY!

És tényleg működött a tuning! :DDD

i9000 + CM9 nightly 04.22 + Devil 0.72

(#5013) DemonDani válasza G@ß! (#5012) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

XDDDD

asd fgh jkl éáű

(#5014) kNorbi88

kNorbi88
(újonc)

Halihó!

Olvastam, hogy az IP35-ökön nem lehet biosból .5ös szorzót állítani. igaz ez? ha igen, hogy lehet megoldani?

Shit happens:)

(#5015) csigi válasza csigi (#5010) üzenetére

csigi
(PH! addikt)

Az alap FSB-ről indulós hiba miatt most besütöttem a 12-es bioszt. Elsőre jó, de ez még kevés, majd megírom hogyan működik ilyen szempontból.

Más:
A bioszom nagyon nehezen "indul", ma rájöttem, hogy a nyavajás Sata DVD író a ludas. Mikor a bioszképernyőn azonosítaná a meghajtókat, csak egy halom krixkrax van ott, és befagy. Ha rendesen azonosítja, akkor egyből szépen megy tovább...
Régen ez nem volt (FSB300-at használtam), most a tuning miatt (FSB425MHz) lehet ez? Vagy a sata eszközök felé nem megy ki semmilyen tuning?
Esetleg döglődik a lap vagy az író?
Segítsetek! Köszi. :R

(#5016) Vigneau válasza csigi (#5015) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nálam pl. 450-es FSB felett nem megy a korongpörkölés - még... Lehet, hasonló dolog áll a Te esetedben is. Esetleg az ICHIO és az ICH feszültségének emelése javallott.

A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

(#5017) csigi válasza Vigneau (#5016) üzenetére

csigi
(PH! addikt)

Nekem ez az eszköznemfelismerős dolog már FSB400-nál is jelentkezett de 425-nél erősebben. Viszont, ha egyszer bevette a biosz, akkor onnantól már hibátlanul működik.
Feszültségeket ki fogom próbálni, köszi. :R

Alap FSB-s hiba: Már másodszorra lett jó FSB425-ön! ;] Reménykedem...

(#5018) lsc

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Abit IP35P teszt .

Az élet kegyetlen .

(#5019) Zájec válasza lsc (#5018) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

köszi, de már belinkelték,, pár sorral feljebb... :R

(#5020) lsc válasza Zájec (#5019) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hát , már a szemem sem a régi :) .

Az élet kegyetlen .

(#5021) DemonDani válasza lsc (#5020) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nembaj, azt még meg lehet javítani... Csak tedd a monitorra és nézd meg! MOST! :K

[ Szerkesztve ]

asd fgh jkl éáű

(#5022) csigi

csigi
(PH! addikt)

Jelentem a 12-es biosz harmadikra alapon indította az FSB-t. :W

Ennyit erről... de legalább már tudjuk, hogy biosz hiba, mi több tudnak is róla Abiték. Akkor most várom a 18-as verziót.

(#5023) kNorbi88 válasza kNorbi88 (#5014) üzenetére

kNorbi88
(újonc)

erre valaki?

(#5024) Zájec válasza kNorbi88 (#5023) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

válasz : igaz. ( de megnézném én is azt a cikket )

de egyébként minek neked a x5 szorzó.. a x6 nem elég..?

(#5025) kNorbi88 válasza Zájec (#5024) üzenetére

kNorbi88
(újonc)

Nem érted. x.5-ös szorzó. E7200-at akarok venni és ahhoz kellene a 9.5ös szorzó.

(#5026) Zájec válasza kNorbi88 (#5025) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

a szorzó a procitól függ, nem a laptól...
ha prociba benne van , akkor a lapnak is tudnia kell..

(#5027) PyroS válasza Zájec (#5026) üzenetére

PyroS
(senior tag)

Jaja,nekem is megy a E8400-em 8.5*500Mhz igaz itt egyenlőre még nem stabil.Ez egy sima IP35-ös lap.

(#5028) lipi67 válasza Zájec (#5026) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Hali!!!Mi lesz a lapunkkal?Láttad krammerkát,nyúz egy 1200cerkát,3520GHz-en járt tegnap du.Nekem meg hol van gépem,hol nincs(oprendszereket pakolgatok)

Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

(#5029) Zájec válasza lipi67 (#5028) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

szia.mi lenne? :) én már másfelé kalandozok...
kiakarom probálni milyen a 12.fázis... hátha megnyugtat.. :R

(#5030) Omega81 válasza DemonDani (#5011) üzenetére

Omega81
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem kapkodták el... már mióta lehet kapni ezt a lapot. :)

(#5031) lipi67 válasza Zájec (#5029) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Értelek ám.. ;) Majd ha jók a tapasztalatok,megyek utánad ,s kipróbálom én is:)

Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

(#5032) Zájec válasza lipi67 (#5031) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

nagyon jó a mostani lapunk ( ip35 ) hétköznapi tuningra..
csak ha már egy 4 hengerest akarsz komolyabban tesztelgetni, játszani a tuningal
akkor már néha korlátokba ütközök... de a kétmagosra is igaz lehet...

most kiöntöm a szivem!:: van egy idegesitö problémám amitöl nem tudok szabadulni::

olyat tud csinálni a gép : hogy egy pillanatra megfagy ( kb 5cec) és utána megy tovább..
ezt bármelyik pillanatban tudja produkálni.. akár az XP betöltésénél , akár játék alatt
akár akkor is ha épp nem csinálok semmit a gépen.... szóval bármikor..
megfagy 5 sec-ra és utána megy tovább mintha mi sem történt volna...
közben a vincsi LED-je persze hasznátságot jelez, tehát folyamatosan piros..

a másik rémálmom amit még csinál a tuningnál , az hogy kirja hogy::
"egy jack csatlakozó ki lett húzva" és kidobja a média ablakot...
persze a hozzá nem lett nyúlva... bent van a helyén...

szóval ilyenek... de ez tuningnál jelentkezik.. :B

(#5033) DemonDani válasza Zájec (#5032) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

olyat tud csinálni a gép : hogy egy pillanatra megfagy ( kb 5cec) és utána megy tovább..
ezt bármelyik pillanatban tudja produkálni.. akár az XP betöltésénél , akár játék alatt
akár akkor is ha épp nem csinálok semmit a gépen.... szóval bármikor..
megfagy 5 sec-ra és utána megy tovább mintha mi sem történt volna...
közben a vincsi LED-je persze hasznátságot jelez, tehát folyamatosan piros..

Ez elég nagy esélyel merevlemez hiba... Nekem is ilyen volt! kb 7-800óra használattal később meg is adta magát... És az uj vinyóval egyből nem volt semmi gond. Próbáld ki hogy másik vinyóra teszed az oprendszert, akkor talán megjavul valamelyest. (akkor kevesebbszer nyul a hibas vinyohoz)

A másik az olyan nocommentes lol XD

asd fgh jkl éáű

(#5034) Zájec válasza DemonDani (#5033) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

én is arra gondoltam, hogy vincsi hiba lesz....
de ez a gondolat is megdölt...::: mert:::: ha visszaveszem a tuningot ugymond
"közepes szintre" akkor meg nem csinálja,, akkár hetekig is kusba van és
teljesen jól müködik.... igy nemmondhatom 100%-ra hogy a vincsi rossz...

de még ezt is tudta fokozni.... egy beállitás vigan ment napokig,hetekig...
(a quad 9x400-on ) örültem is hogy megjavult... ezen fellelkesedve kiprobáltam
egy másik beállitást... az nem igazán lett jó... oksa, mondom akkor beállitom
teljesen csont ugyanugy a biost mint elözöleg volt, amikor 100% müködött...
és jött a csalodás.. ami 100%ig jó volt eddig , az a beállitás is elkezdett
ilyen jelenséget csinálni.... mondom ilyen nincs !! és mégis van .. :(( grrr

(#5035) csigi

csigi
(PH! addikt)

No emberek, leépültem szépen... :((( .
Mivel tegnapra kiderült, hogy a 12-es biosz sem oldja meg az alapraállós FSB problémám, gondoltam visszateszem a legújabbat. Igen ám, de az a nyomi 12-es valahogy nem bírkózott meg a pendrive-ról való bootolással, floppym meg már rég nincs. Sebaj, gondoltam, használtam az AbitFlash-t már elég sokat, namégegyszer.
Nem jött be. :Y Befagyott a win, a gép. Úgy 10 perc után ki\bekapcsoltam valami cheksum error, fütty, stb... Biosz chip már a Mikronika cégnél figyel, remélem holnap estére már megy vele a gépem.

Hab a torkán, hogy előtte alig bírtam már elindítani a gépet. Az optikai meghajtómat nem akarja felismerni a biosz, egyre gyakrabban fagy bele az indításba. Remélem az optika a ludas, az olcsóbb lenne.

(#5036) csigi válasza Zájec (#5032) üzenetére

csigi
(PH! addikt)

Ezt "egy jack csatlakozó ki lett húzva" az alaplapi hangkártyád vagy Audigy csinálja? Erről már valahol olvastam, és mintha ki lehetne kapcsolni ezt a jackdugó detektálást... :U

(#5037) lipi67

lipi67
(PH! nagyúr)

Hát ...nem jókat olvasni itt mostanában. :U :(
Zájec,értelek ,csak nem értem ,mi az ok.A hdd nekem is csinált már régebben ghasonlót,1xüen lassú lett,nem érte utol magát,s be nem állt a szája..Hdd sentinel?Tedd fel,s nézd meg,mit mutat.Elég kprrekt.Tudom,nem nyugtat meg de régebben a jack -es dolog nekem is előfordult 1x-2x. :K Én semmit se tettem,elmúlt.Mostanában meg..sose bootol 2x!bármit is teszek
csigi:Ugye nem a 12-biosra akartad 1ből rátenni?(Régebben asszem Ddaninak szóltam pont,h azt ne-persze nem olvasta el:)-mert majdnem belegalt a lapom a 12@16-ra ..
S végül:Chaser felhívta a figyelmemet az ubuntu 8.04-re.Win alól simán "programként"telepíthető stb...Képtelen voltam!Mejelent egy fekete képernyő menet közben s hazavágott.(egy iso file mountolásával csináltam,azt mondták úgy jó.Bele is törődtem,h szar az ubuntum amiot leszedte.Erre:Vasárnap Tildy kiírta cd-re,hogy az úgy kell stb..S live cd-ként simán futtatta a gépemen!Tegnap gondoltam menő leszek már én is,gyakorlom,ismerkedem a lin.-szal egy kicsit.S erre ?Nem tudom futtatni mint live cd!Semmi se lett cserélve!Olyan mintha vagy nem olvasná a dvd,vagy nem tudna írni (idéglenesen)a satás hdd-re.(de vasárnap Neki miért tudodtt???)Ma vidéken voltam volt ott 2 gép az asztalin ment elsőre,a asatás laptoppon is.Ja!S uez a Tildy laptopján is simán mint oprendszer.Mi szar a gépembe?S miért nem állandóan?miért nem kezeli normálisan s folyamatosan a dvd-t és/vagy a HDD-t?Kategóriával gyengébb gépen simán fut,nálam szarik rá!Ja!!!S a jány mikor az enyémen futtata mondta,hogy piszok gyors(nekem nincs viszonyítási alapom),erre 2 nap múlva nem ,hogy gyors,nem is fut!!!!-Mi a fene ez?

[ Szerkesztve ]

(#5038) lipi67

lipi67
(PH! nagyúr)

Bocs az előző sok elgépelésért,kicsit nyomi vok... :R

(#5039) csigi válasza lipi67 (#5037) üzenetére

csigi
(PH! addikt)

12-esre a 17-et akartam volna rátenni.
De ez miért gond, elébb törlődik a tartalma a csipnek nem? Elméletileg mindegy, hogy mi volt rajta korábban.... Vagy tévedek? :F

(#5040) zorius válasza DemonDani (#4471) üzenetére

zorius
(tag)

Ez azért tényleg súlyos...
Bár sztem én levenném a matricát. És akkor lenne egy OC-s, moddolt festésű pro-m ;-)

Magyarul: IP35-öt szeretnék, de valljuk be a sima/pro gányul néz ki színek terén (nem nevet, ez is számít!!!), ezért majdnem vettem egy e-t, bár az tényleg nagyon lebutított.
De végre itt az XE, amit az olyan megszállott ABIT rajongóknak találtak ki, mint én, hogy a fekete festésért meg egy kis BIOS újításért képes több pénzt adni :))
Szóval én lehet, hogy őt választom.

[ Szerkesztve ]

(#5041) lipi67 válasza csigi (#5039) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Szia!
Nem tudom,hogy miért,de nekem 12-ről 16 és vissza is majdnem meghalta magát!Irtam is,mert DDani is arra készült,csak nem olvasta el s majdnem neki is!Minde mást pakolhattam össze-vissza,de már a 16-től nem mehettem 12 re!!!Pedig nálam csak 0 12-es volt a favorit(eddig),igy gyakran visszaugrottam!!
Nézd csak!:
[link]

(#5042) csigi válasza lipi67 (#5041) üzenetére

csigi
(PH! addikt)

Biztos úgy van. De érteni nem értem... :(

Közben pedig itt lapul a zsebemben a bioszcsip. Remélem jól írták meg. Ha este írok otthonról, akkor jól... :DDD

(#5043) Zájec válasza csigi (#5036) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

az alaplapi hangkártya csinálja... DE csak az extrémebb tuningnál,terhelésnél...
a 2magosnál is elöfordult, most a 4magosnál mégjobban mert nagyobb a terhelés..

Prime95-el tesztelek egy erösebb tuningot, és olyankor kidobja ezt az ablakot..
de nem hibázik, megy tovább a Prime,, ezt akár percenként is tudja csinálni,,
és nem hibázik a rendszer, megy tovább hibátlanul....csak kidobja az ablakot.

de ismétlem, ezt csak erösebb tehelésnél csinálja, amugy nem.. megy normálisan.

(#5044) lipi67 válasza csigi (#5042) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Reméljük,hogy este otthonról fogsz írni!!!!

Zájec: Üdv!!!
Szard le,tegye ha kedve van.Én már ilyen"apróságokat"észre se veszek.(nem akarok mérgelődni miattuk)Jön a meleg,utálom,miért nem lehet mingíg 22fok?

(#5045) csigi válasza Zájec (#5043) üzenetére

csigi
(PH! addikt)

És nem lehet valahol szoftveresen kikapcsolni ezt az auto jackdugó érzékelést? :U

lipi67: Remélem. :R

[ Szerkesztve ]

(#5046) Zájec válasza lipi67 (#5037) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

szia lipi67 haver :)

"Tudom,nem nyugtat meg de régebben a jack -es dolog nekem is előfordult 1x-2x."
de, megnyugtat, legalább tudom hogy nem egyedi hiba.. :)

a hdd-re visszatérve, meg nem biztos hogy az a ludas... inkább a lap és a tápellátás.
ha hdd lenne, akkor mindig csinálná, de mivel csak erösebb tuningnál fordul elö
igy a lap és tápellátás gyengeségére tudok csak gondolni...

de mondom a 24/7 beállitásnál nincs gond.. ezért ugy ahogy mondod:: rá se fütty!! :R

csigi:: nemtudom hogy ki lehet e kapcsolni... szerintem nem nagyon...
egyszerüen kiirja hogy egy jack dugo ki lett húzva... ennyi,,, csak figyelmeztet...
hibát nem csinál, nem fagy meg , müködik tovább rendesen..

(#5047) kNorbi88 válasza Zájec (#5026) üzenetére

kNorbi88
(újonc)

Megvettem a lapot és a procit és láss csodát : maximálisan beállítható szorzó : 9:) 15ös biossal nem vitt többet (és erről már olvastam máshol is) felraktam a 17-est, így most atomstabil és viszi a 9.5-öt. 3800 MHz egy 24-26ezres procitól:) nem rossz :P (Persze Orthos/prime/OCCT/memtest stabil)

[ Szerkesztve ]

(#5048) Zájec válasza kNorbi88 (#5047) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

gratula, akkor sikerült és renben müködik ;)

a régebbi biossal elöfurdul hogy nem ismeri az újjabb procit...
de ez érthetö, mert amikor irták, még nem volt az a tipusu proci..

ha van kedved vagy szoktál is tuningolni akkor nézz egy max FSB-t kicsi szorzóval :)

(#5049) kNorbi88 válasza Zájec (#5048) üzenetére

kNorbi88
(újonc)

Egyelőre a tanulásra összpontosítok, utána megkínzom kegyetlenül

(#5050) csigi

csigi
(PH! addikt)

Bioszégetés sikerült, megy a gépem! :C
Mindenkinek ajánlom a Mikronika céget, 500 Ft nem nagy pénz egy rontott bioszért. Hátránya, hogy este csinálnak csak ilyesmit, szóval egy nap átfutási idővel kell számolni.

A nyomorult optikai meghajtó bioszból való nemfelismerés miatt vagy 5-10 indítás szükséges már, hogy egyáltalán elinduljon a gépem. Szerintetek a NEC a ludas vagy az IP35?

Az alapFSB-s hiba meg már 100% körül mozog. Ma még nem is láttam a tuningot, csak FSB333-at... :W

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.