Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#4001) lipi67 válasza Zájec (#3999) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Miért?Ne morogj már(igaz,legalább tudom,hogy nem vagy beteg:) )Ha 1x nem csinál nálam semmit,hiába lenne jó elméletileg,ha nálam a gyakorlatba nem működik...
Vagy a ramok miatt?Ha szorosra veszem a ramokat,nyomják az L1-L2-t.Ez tény.s ezért is nehezebb 1:1-ben figatni őket.Sőt!Szarni a misztikus vackokba!(Most dicsérni foglak!!!)
Itt elterjedőben lenne a STalent ram..Több bolt rendelte,hozta.S kvára nem hozza a hozzá fűzött reményeket.A kutyának se kell!Pedig olcsó,de nem megy.Mindenki kingmax után nyomoz.S az meg..Feléd már 4200/1GB..
Na...ne csináld már barátom...békülj már meg..(úgy se hagylak békén..)

Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

(#4002) lipi67 válasza DemonDani (#3997) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Sajna most nincs 2180-am,de az eredményei itt vannak:

[link]

Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

(#4003) DemonDani válasza lipi67 (#4002) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszi! :) :R

Mostmár csak E6xxx és E6x50 kell! :C

asd fgh jkl éáű

(#4004) lipi67 válasza DemonDani (#4003) üzenetére

lipi67
(PH! nagyúr)

Hétvégén hazajön a 2180!majd kitöltöm Neked a táblázatot,kibővítem még 3,8 GHz-ig vagy felette.(attól függ,mikor adom el,lesz-e időm)

(#4005) LordVader80 válasza _core (#4000) üzenetére

LordVader80
(őstag)

Nem nem, a lapon levő alkatrszéek közül semmi sincs útban, a vga-m nyúlik annyira hátra, hogy ez miatt nem fér el.
De van egy tesz vga-m is (7300gt), azzal együtt simén elférne.
Tehát aki rövidebb vga-val akarja használni, annak nem lesz gondja

May The Force Be With You!

(#4006) DemonDani válasza lipi67 (#4004) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mennyiért akarod eladni? :U

asd fgh jkl éáű

(#4007) engusz

engusz
(PH! nagyúr)

Asszem újra vizezni fogok. Nem olcsó mulattság összevásárolni a blokkokat, de hosszútávon megéri. Még Prescott mellett volt vizes rendszerem, és most visszasírom.

(#4008) lorcsi válasza engusz (#4007) üzenetére

lorcsi
(PH! addikt)

miért éri meg hosszú távon?

(#4009) Zájec válasza engusz (#4007) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

naa, hogy-hogy? úgy érzed melegedési problémáid vannak?
azért egy wolfdale kicsit hüvösebb mint a prescott...

egyébként a vizhütés csak arra jó hogy csúcseredményeket mutogass
P95 v orthos stabilan... ez megér annyi pénzt?

(#4010) engusz válasza lorcsi (#4008) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Azért, mert a rendszer legtöbb komponensét tovább tudom vinni. Ha akkor, másfél-két évvel ezelőtt nem adom el a cuccokat, a nagy részük még ma is jó lenne.

(#4011) engusz válasza Zájec (#4009) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Több apróbb és nagyobb tényező is szerepet játszott abban, hogy komolyan elkezdjek gondolkodni a vizen. A házam (CM 690) alapból alkalmas arra, hogy pl. a radiátort kényelmesen és esztétikusan el lehessen helyezni. A sok ventilátor hangos, de valamilyen szinten szükséges. Ezeket nyílván minimális számúra lehetne redukálni vízhűtés esetén.

Sokkal hatékonyabb és eredményes lenne a hűtős, akár a procira, akár a videokártyára gondolva. Első körben csak ezek lennének hűtve. Az alaplapi blokkok sokasága egy kisebb vagyon.

Lenne egy bitang csendes, de nagyon jól hűtött gépicsku, aminek a hűtésére most sokat kellett költeni, ám később tovább lehetne vinni a pumpát, radiátort, tartályt, CPU blokkot. Egyedül a videokártya és a sok-sok alaplapi lenne bukó idővel. Utóbbin amúgy is filózom. Jó a jelenlegi heat-pipe-os rendszer. És sok wetercooler project logban látom, hogy meg is hagyják ezeket, nem szórakoznak a blokkokkal.

(#4012) engusz

engusz
(PH! nagyúr)

Az abit fórumán most olvastam, hogy az egyik srác e-mailben panaszkodott a gyártónak, hogy kaki a 16-os final BIOS. Erre visszaküldtek neki egy 17-est, béta 2-est. Ha nem sérti a fórum szabályait, ki fogja tenni publikusba.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ebben mennyi lesz a GTLREF értéke a Wolfadle procik mellett. Ha netán 63%, akkor tuti lúzerek ülnek abitéknál a BIOS-írók között.

(#4013) Vigneau válasza engusz (#4011) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egyébként mennyire jött be Neked a ház? A lap szépen, kényelmesen elfér benne?

A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

(#4014) DemonDani

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hali! Belekezdtem a dolgokba és az lenne a gond hogy nem tudom miért de 1,3450v-al C1E off, EIST off-al 1óra 20perc után hibázott tán az orthos, 3Ghz mellett! Igazából nem tudom mi lehetett a gondja! :((( Tipp? valami?

Elörre is köszi! :R

asd fgh jkl éáű

(#4015) DemonDani válasza DemonDani (#4014) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hozzáteszem a hőmérséklet az első 10perc után nem változott! 66-67 fokon ingadozott. (E4300 VID:1,325)

[ Szerkesztve ]

asd fgh jkl éáű

(#4016) paduc válasza ShadeX (#3991) üzenetére

paduc
(fanatikus tag)

Próbáld meg a 16B03-at.
Nekem Q6600-hoz az vált be a legjobban.

(#4017) engusz

engusz
(PH! nagyúr)

Csak óvatosan és saját felelősségre!
Beta 17-es, B02-es.

(#4018) engusz válasza Vigneau (#4013) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Ez még egy korábbi állapot, de közel áll a véglegeshez. Az eddigi legjobb házam!

(#4019) engusz válasza engusz (#4017) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Feltettem, mert a "hivatalos" abit fórumon már túl voltak rajta. Eddig semmi különös, semmi változást nem tapasztaltam a verziószám-ugráson kívül. A GTLREF értéke még mindig 67%.

(#4020) Fáraó

Fáraó
(őstag)

Sziasztok!

IP 35Pro-m van, X1950Pro-val. Az lenne az első kérdésem, hogy ez a lap Crossfire-t vagy SLI-t támogat? A gyorskereső kihozott pár találatot, de feketén-fehéren senki nem írta le, ill. a manual-ban sem volt.
A második, hogy ha crossfire-t, akkor elgondolkozom egy uilyen VGA beszerzésén, de aggaszt, hogy a technikai spec. a másik PCI-E slotnak csak 4X sebességet adott. Ez most igazából visszavenné a másidik VGA adatküldését/fogadását, vagy pontosabban mit jelent? Tudom, ez VGA-s dolog, de az első kérdés miatt ide tenném fel. Érdemes a Crossfire-t kipróbálni ebben a lapban? Ha igen milyen teljesítmény javulást tapasztalt az illető?

Üdv!
F

[ Szerkesztve ]

VIGYORRRGAZMUS.....

(#4021) DemonDani válasza Fáraó (#4020) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Üdv köreinkben!

A lap CF támpgatásban szenved, arról hogy az a 4x es mennyiben fogná vissza a gépet arról leginkább egy tesztet kellene keresni ahol ilyesmit mérnek le (szinte lehetetlen ilyet találni) és nagyban függ a drever fejlesztőktöl a CF által nyújtott teljesítmény! Javaslatom a következö:
Igen! Érdemes. De nem azzal a vgaval -.-" Egy 38xx vagy esetleg egy 36xx-el! Mert jelenleg ezekhez fejlesztik a drivert! :(((

[ Szerkesztve ]

asd fgh jkl éáű

(#4022) engusz válasza DemonDani (#4021) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Azt olvastam valahol, hogy a P35/X38 elég bugos a CF tekintetében, s az X48-ban minden OK. Hát, a fene se tudja.

(#4023) Telefunen válasza DemonDani (#4021) üzenetére

Telefunen
(őstag)

P35CF -alaposan visszafogja a teljesítményt a 16/4-es kiosztás.

[ Szerkesztve ]

(#4024) Fáraó válasza Telefunen (#4023) üzenetére

Fáraó
(őstag)

Köszi! A teljes tesztet is be tudnád linkelni? Vagy más támpontot pl. dátum adni és megkeresem a PH!-s tesztek között.
Köszönöm a válaszokat!

Ha van még új ötlet/vélemény ne kíméljetek! :)

[ Szerkesztve ]

VIGYORRRGAZMUS.....

(#4025) DemonDani

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszi az infókat! Ezek tekintetében csak akkor ajánlott ha már nem tudsz jobb kártyát 1 slotba zsúfolni de még mindig több teljesítmény kéne. :DDD

asd fgh jkl éáű

(#4026) Fáraó válasza DemonDani (#4025) üzenetére

Fáraó
(őstag)

Vagy kb. 20k-t kiadok egy használt uilyen kártyára, vagy kb. 20-ért eladom a sajátomat, hozzácsapom azt a másik 20-t és veszek pl. 8800GT-t. Jelenleg ezt a két járható utat látom.

VIGYORRRGAZMUS.....

(#4027) engusz válasza Fáraó (#4026) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Szerintem ne cicózz a CF-fel, vedd meg a 88GT-t.

(#4028) Aszem válasza Fáraó (#4026) üzenetére

Aszem
(tag)

Amennyiben vállalkozó szellemű vagy semmi képp ne hagyd ki a Crossfire-t tetszeni fog nekem is tetszett annak idején ;)

(#4029) Telefunen válasza Fáraó (#4024) üzenetére

Telefunen
(őstag)

A teljes teszt az X38 tesztje (keresőbe X38), de a CF teljesítménnyel ez az egy táblázat foglalkozik, azért csak ezt linkeltem.

(#4030) stfx válasza Aszem (#4028) üzenetére

stfx
(tag)

Ne vicceljünk már. Azt írta Fáraó, hogy kb ugyanannyibban lenne neki a CF mint ha 8800GT-t venne. Egyértelműen A 8800GT vel jár jobban, még akkor is ha full CF (2* 16xPCIe)lapja lenne. Ez nem vállalkozó szellem kérdése, hanem józan meggondolás.

(#4031) rento

rento
(senior tag)

Akinek 8200-es vagy 8400-es procija van a pro lapban, az megnézné nekem h mennyit megy neki fsb-re a lap? mert nekem elég gyatra ahogy nézegettem. jah és aki megnézi attól arra is kíváncsi lennék h mien biost használt. előre is köszi! :R

Lejárt hirdetésekre ne írjatok! köszi

(#4032) engusz válasza rento (#4031) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Nálam 500-as FSB-n rohangál egy E8200. Szinte bármelyik BIOS jó alá. 16-os béták, a végleges vagy 17-es béta.

(#4033) rento válasza engusz (#4032) üzenetére

rento
(senior tag)

és mien szorzón?
mod.: lapnak adtál feszt? és ha igen akkor minek pontosan?

[ Szerkesztve ]

(#4034) engusz válasza rento (#4033) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

8x-os szorzóval. MCH kap 1.5V körül, az ICH-k egy vagy két lépéssel többet, mint a gyári.
Procinál most járok 1.8...V-nál. :(

(#4035) rento válasza engusz (#4034) üzenetére

rento
(senior tag)

hát nem tom, én néztem 6-os és 7-es szorzóval, szétfeszeltem a lapot és 460-as fsb-n sem akarta betölteni a win.-t. nem tom mi lehet a baj. 1.6 09-es bios van fenn.

mod.: 1.8V procinak? :Y mivel hűtöd? :U

[ Szerkesztve ]

(#4036) engusz válasza rento (#4035) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Bocs, dehogy 1.8, csak 1.3850V. :)

Ne feszeld szét, mert valaki szerint az sem jó. Probálj meg apró lépésekben haladni. A 16B09-es nem rossz BIOS, sokáig nekem is az volt fent.

(#4037) rento válasza engusz (#4036) üzenetére

rento
(senior tag)

azért, mondom 1 wolf-ot addig feszelni... :DD
nyugi próbáltam úgy is h alapfeszen, aztán szépen haladtam kis léptékben felfelé, még elértem a szétfeszelést, de semmi. :O

(#4038) Zájec válasza rento (#4037) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

x8 szorzón probáltad? ugyse viszi az 500 fsb-t...?
probáld meg lapfesz nélkül,, se az MCH-nak se az ICH-nak ne adjál...
a VTT is maradjon 1.2v-n, a GTL ref is maradjon alap%-on..

vannak esetek amikor a plussz lapfesz ront a dolgon... ( erröl lipi kolléga tunda mesélni )

(#4039) rento válasza Zájec (#4038) üzenetére

rento
(senior tag)

úgy még nem, de mindjárt megnézem.

(#4040) Vigneau válasza engusz (#4018) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hm... Egészen kellemes a belső. Még mindig nincs hír az 590-es kistesóról?

(#4041) engusz válasza Zájec (#4038) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

A VTT 1.10V a Wolfdale-eknél. ;)

(#4042) Zájec válasza Vigneau (#4040) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

jópofa, de a táp alaul van... ha az embernek olyan tápja van amialulról sziv és
oldalt kifúj ,akkor az nem valami jó megoldás.. a vincsik meg oldalal merölegesen
helyezkednek el, nempedig párhuzamosan..

(#4041) engusz :: igy van, igaza van , rosszul mondtam :B :R VTT::1.1v

(#4043) engusz :: a tápodnak nem rossz hogy alul van? alulról kapja
a friss levegöt? vagy hogyan müködik? gondolom a ház alaján valami
rács van meg porszürö...

[ Szerkesztve ]

(#4043) engusz válasza Vigneau (#4040) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Igen, nagyon kellemes. Az 590-esről még nincs hír. Majd kukorélkolok. ha lesz. :)

(#4044) Vigneau válasza engusz (#4043) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Rendben, egyelőre ugy néz ki, várok. Bejött még a net/TV szolgáltató cserém pluszban a kocsi nyűg mellé. :U

(#4045) rento válasza rento (#4039) üzenetére

rento
(senior tag)

semmi, ugyanaz a jelenség. kezd felbaszni a dolog :(((

[ Szerkesztve ]

(#4046) Zájec válasza rento (#4045) üzenetére

Zájec
(PH! kedvence)

lehet még bios cserével probálkozni.. lehet hogy bios miatt csinálja...
vagy rakd fel az 1.7betát..vagy valami korábbit..
milyen cpu-fesszel probáltad egyébként?

lehet még tovább szórakozni a VTT fesz emelésével és vele párhuzamosan
a GTLref % csökkentésével....
azént ki tudja , lehet a proci wallos ennyinél,,, milyen FPO-ja van , mit irnak róla
a többiek?

(#4047) rento válasza Zájec (#4046) üzenetére

rento
(senior tag)

az lesz, mindjárt feldobom a legújabb béta biost, a cpu fesz az biztos h jó volt, mert ha 9-es szorzón járatom akkor megy simán. próbáltam emelni a VTT-t, de úgy sem volt jó. az a GTLref% pedig h mire jó a mai napig nem vágom. 67%-on van. az a default neki. a proci nem lehet wallos, mert 9-es szorzón ment 4.3-on is, szal...

(#4048) engusz

engusz
(PH! nagyúr)

AnandTech abit IP35 Pro teszt cím: Houston, We Have a Winner :D

(#4049) syn7h37ic válasza engusz (#4048) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mit keres Winner_hun Houstonban? :DDD :DDD :DDD

(#4050) engusz válasza syn7h37ic (#4049) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Na ez az! Lehet Kingmax vagy Foxconn Mars-ra akar szállni! :D

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.