Nade ezt most mire? 
★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★
Nade ezt most mire? 
chipsetfesz mindig is kellett, 965Pnél is, hogy stabilabb legyen a lap.
Ezt csak Abitra írod igaz?
[Szerkesztve]
Jó, esetleg egy ''tuningnál'' szót beleszőhettem volna, a ''stabilabb'' elé..
Nálam a viszonlyag alacsony FSB miatt nem volt szükség rá, de mások irományaiból következtettem arra, hogy magasabb FSB eléréséhez MCHnak mindig is javasolt volt a +. Vagy te másképp tudod?
Szerk.: nem csak ABITra értem, lévén Gigám van nekem is jelenleg még.
[Szerkesztve]
400-ig nem kell semmi monhatni, 450 körül már persze elkél, legalábbis ab9-nél.
Ha csak abit-ról beszélünk, akkor nem szóltam...ha más lapok is játszanak, akkor ez nem teljesen igaz...
[Szerkesztve]
Giga topikban is sok stabilitásproblémára az MCH+ lett a megoldás, nincs ez más alaplapoknál sem másképp. Persze éN79 is írja alant, ez 400as FSB felett jön képbe, én sem értettem másként. Nálam is alapon van pl. minden.
490 és afelett se a mostani, se a 965ös lapomnál nem kellett feszt emelni...sőőt, a mostani giga p35nél nem kell feszt emelni, de ez mind1ikre jellemző...965-nél a ram miatt kellett egyes lap+ram kombinációknál...
hát, így jártam....IP35, C2D 6750, 2x1GB Geil 800Mhz. még nincs összerakva, de remélem hétvégén meglesz.
bazinga!
Mázli
Haverom DS4e E6320al 440es FSB felett alapon instabilkodott..
rétisün
Jól hangzik, az összerakás max 1 óra ha nem remeg a kezed az izgalomtól 
Tesztet kérünk 
[Szerkesztve]
P35ösök esetén nézd meg az oldalam...
Látom csak rászántad magad 
Én átpártoltam a giga p35c lapjára 
Finwe
-{PoH}- Patriots of Hungary (Battlefield3,Crysis2 klán) || Fysiikka || Eladó cuccok: http://href.hu/x/a6uw ||
Nézegettem már régebben, láttam hogy +MCH szinte csak maxtuningnál kellett, jól össze vannak rakva a P35ök. De attól még előfordulhat, hogy lordringnél segít, egy próbát megér.
nem is az az egy óra....attól félek, ha most nekiállok, nem fekszem le mostanában
pedig rám férne persze, ahogy magamat ismerem, ha tuningot nem is, de egy alapjáratos beröffentést ugyse bírok holnapig halasztgatni.
Finwe: abitról váltottál gigára? miért, ha szabad érdeklődni?
bazinga!
530-540en se kell...ha jól össze van tákolva a gép...
Abit szériát annyira nem ismerem, szal egy próbát biztos megér...nem volt dolgom vele...ritka jelenség felénk... 
Végül azért döntöttem a giga p35c-ds3r mellet az ip35 helyett mert arra a lapra abszolút semmi panasz/kisebb probléma nem érkezett, 8 sata van rajta és minden kondi szilárd, remélem tényleg jobban bírják majd. Jah és könnyebb vizet rakni rá 
Persze az abit még mindig jobban tetszik 
Finwe
-{PoH}- Patriots of Hungary (Battlefield3,Crysis2 klán) || Fysiikka || Eladó cuccok: http://href.hu/x/a6uw ||
Nocsak, ez monhatni ''gyors'' volt.
Kiváncsi vagyok nagyon meddig jutsz, és különben is, aludni ráérsz később is, ha már láttad pöfögni min. 400-as FSB-n a gépet.
A proci részleg körül ABITokon is szilárdelektrolitok vannak...amúgy nem értem ezt a szilárdelektrolit mizériát, mi végre hypeolják annyira..az ABITon található Rubycon kondik ellenében maximum a kompaktabb méretüket tartanám előnynek, merthogy élettartamra nekem tökmindegy, hogy 10 vagy 20év, az tuti..
Amúgy hány SATA egységet használsz? Mert IP35ön is van 4/6/8..én 4el simán beérem, inkább az IDE csatikból szeretnék 1nél többet..2 íróm lévén.
Én is nézegettem a Gigákat, de a színkavalkád nem jön be..tuningban meg nagy eltérés nincs, legalábbis amire nekem kell (FSB400), nem hiszem.
tudom, az éjszaka arra való, hogy sötét legyen
viszont hogy is van ezzel a PWM (vagy mi) csatalakozóval, ami négyes, a hyper tx-en meg hármas csati van? ami a legfurább volt nekem az egészben, hogy a 6750 olcsóbb volt (igaz csak egy ezressel) mint a 6420-as... 
[Szerkesztve]
bazinga!
má' megin kétszer ment el ez a hülye hsz.....
[Szerkesztve]
bazinga!
Hát, ez a kondi dolog valóban elég gyenge lábakon áll, ettől még nekem jobban tetszik a szilárd kondi 
Az 1 ide csati nekem is kevés
ezért inkább a több satára hajtottam, max veszek átalakítót is. Egyébként az IP35-ön csak 6 sata van 
Tuning nemigen döntött, elég jók ezek a p35-ös lapok, mind1 milyet veszek, nekem a kis apróságok számítotak, kevesebb gond a tuningal, ilyenek.
Egyébként (már kérdeztem más topikban de jobb 2x
) ha ide vinyóra akarok telepíteni akkor ennek be kell tenni valami floppy-t, h hajlandó legyen települni vagy képesek megoldani ezt a p35-ös lapok

Finwe
6 fázis azé nem árt a kvazánnak...talán itt nem is a kondikat kéne megemlíteni.
Aki tuningol annak meg jobb a Giga...ez viszont majdnem saját tapasztalat...főleg, ha nem a PRO-ról van szó...
Persze ettől függetlenül nagyon jó lapokról van szó...
hát, az első (ujraindulós) indítás nem lett túl sikeres, ugyanis a ventik felpörögnek, a zöld led a lapon világít, csak éppen kép nincs.......
most mé' csinál velem ilyet?
bazinga!
el is ment a kedvem az egésztől, kicsit lövöldözök (játékban persze
) oszt lefekszek...
bazinga!

Esetleg egy cmos clear...
Neem sem indult újkorában egyből,csak bios reset után..
Ki tudja,miért.
megvolt...semmi javulás. visszaviszem, aztán vesződjenek vele garanciába. asszem Vigneau botlott bele olyan AB9-be (quad gt-be?), amelyiken rossz volt a pci-e aljzat. lehet én is így jártam?
[Szerkesztve]
bazinga!

Remélem az enyém nem játsza majd el ezt, mert akkor csalódok ABITékban..amióta PCm van, minden érában volt ABIT lapom és elégedett voltam.
Próbáltad hogy elsőre csak egy memóval és a slotok között váltogatva, nem indulás esetén bőszen cmos reset?
próbáltam... de valami képnek akkor is kéne lenni, nem? mindegy, visszavittem, mrgnézték a boltban is, sajnálkoztak, garancia indul.
Speed(R): én is abitos voltam (maradok is) egész eddig, remélem ennyivel meguszom...
[Szerkesztve]
bazinga!
Nem, akkor egyáltalán nincsen kép csak a ventik pörögnek fel. Az a furcsa, ha egyszer beröffen, akkor nagy átlagban jó is lesz. 
mod: milyen ramok kerültek bele?
[Szerkesztve]
most má mindegy, kicsit csuszik legfeljebb a C2D projekt
de legalább már elindult.
bazinga!

Hello
A problémám a következő.
Egy Abit ip35 pro lapot használok d530j procival 2 giga 667 es corsair rammal 480 as enermax táppal.
Van a házban 7 sata 2 es vinyó ,egy 7950 gt vidkari ,egy pcie to sata kártya 2 sata csatival .
Xp-t teljesen rendben sikerült felraknom ,minden müxik is ,a procit az elözö aw 8 as lapban is 4 gigára huzva használtam,ebben a lapban is gond nélkül megy 4 gigán.
Ami nem müxik az az összes olyan dolog ami pci buszt használ. Ezek az alaplapi dual lan,egy pvr 2000 es leadtek tuner,egy x-fi extreme hangkártya. Az xp érzékeli a cuccokat ,de telepités közben egyszerüen lefagy,ha a dual lan engedélyezve van biosban akkor fagyás után már az xp sem akar indulni. Ha ujra letiltom simán indul.
H valakinek bármi tapasztalata ,ötlete van hálás lennék a segitségért mielött nekiállok lebontani a gépet és visszavinni a lapot ,esetleg potyára.
John Do
a boltban kipróbáltuk kétféle mmemóriával is, én itthon egy harmadikkal (geil 1gb/800mhz) de egyikkel se volt jó. semmi sipolás, amiből valami következtetést le lehetne vonni, hogy mi nem tetszett neki.
bazinga!
viszont most azt találtam ki, hogy ha csere lesz, akkor inkább egy pro-t kérek helyette....úgy alapból sokalltam a pro árát, így viszont, hogy rá kell fizetni, nem egyben, már nem tűnik olyan vészesnek
(tudom, hogy így is ugyanannyiba kerül, de valahogy ez mégis más
)
[Szerkesztve]
bazinga!
tv tuner nekem se működik de nem fagyle telepítéskor csak mikor indul a dscaler
de az sbpci 128-as hang kari az igen

Hát most csak szétkaptam a cuccost ,visszaraktam a jo öreg aw8 as lapot és minden klappol.Uj lapot holnap visszaadom kinlodjanak vele ők .Kiv vagyok mi sül ki a dologbol.
Köszi a hozzászólást
John Do
lehet nekem is vissza kéne küldenem
bandit nem rajongana érte az biztos
mindig azt mondja ez nem garanciális probléma (2x indulás)
nem is az....(mármint garanciális probléma) márcsak azért sem, mert ha jól emlékszem már valamelyik korábbi C2D-s alaplap is csinálja, most hirtelen meg nem mondom melyik.
bazinga!
kicsit megkésve bár (de törve nem
) még annyit tennék hozzá, hogy lehet, kicsit elkapkodtam ezek szerint a lap visszavitelét? lehettem volna kicsit türelmesebb a próbálgatáshoz
(igaz azért elég fura, hogy egy uj alaplappal kísérletezni kell, hogy elinduljon)
bazinga!
Parancsolj, nálam ezek a hibajelenségek fordultak elő, amik garanciáztatáshoz is vezettek - az első két hiba vadonatúj lapnál jelentkezett. 
AB9 PRO: 25-ös hibakód, ha a PS/2-be raktam valamit.
1. AB9 QuadGT: 25-ös hibakód, ha a PCI-be raktam valamit.
2. AB9 QuadGT: 87-es hibakód, a CPU nem kapott feszt (PWM hiba).
A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...
Az eggyel fentebb írt post eredménye, hogy annyi év - és egy kis DFI kitérő után
- elfordultam az Abit-tól... 
igaz, ami igaz, amikor visszavittem, a boltban a srác is csak ennyit mondot: ja, abit...szerinte az tett/tesz be az abitnak, hogy megvette az a ''mostnemjuteszembe'' cég, és bőven a réginél gagyibb minőségben csinálják a cuccaikat. pedig a legtöbb boltban már régebben is a szar minőségre hivatkozva nem nagyon foglalkoztak abittal.
bazinga!
Az ULi vásárolta fel az Abit-ot annak idején. Akkor hírtelen el is tüntek a drágább cuccaik: pl. AN8 és társai. Az alsóbb szegmensben való értékesítésükkel szedték össze magukat és utána tértek vissza a régi területükre. Azonban még van mit javítaniuk a fejlesztéseken, ahogy azt már én is megtapasztaltam. Álmomban sem mertem volna gondolni, hogy egyszer majd Asus lapom lesz és azt fogom rá mondani, hogy még tetszik is.
Milyet vettél végül? Simát?
SuperOnyx™ DLP™ light engine

Emberek itt az új BIOS!!! [link]
"We are analog players in a digital wold"
Add S1 Function
Ez mit takar?
SuperOnyx™ DLP™ light engine
Lehet, velem sajnos a ''szegényes'' tapasztalat azt mondatja, hogy az új lap se szent, az is szereti szivatni a gazdáját, nem egy lappal varázslatokat kellett művelnem a fentebb leírtakhoz hasonlóan, hogy hajlandóak legyenek működni, de utána viszont többnyire meghálálták a ''törődést'', viszont ha ez kellett hogy PRO-d legyen, háááát..., nem rossz trükk.

A dupla indulás ezzel is megmaradt.

igen, simával kezdtem, aztán vissza is vittem
ha belemegy a nagyker (vagy akin ez múlik) akkor pro-ra cseréltetem.
éN79: igen, ez is egy módja, hogy pro-m legyen, ha már elsőre sokalltam az árát
bár azért ez így már nem az igazi. sőt, addig haza se hozom, amíg a boltban ''be nem rugjuk'', még ha ezzel elvész az ''első indítás öröme''
mod: miután szombaton csak a lapot vittem, procival, a tartozékokat nem, ma vittem be hozzá. szombaton még (miután eljöttem) kipróbálták egy másk procival is, és azzal se volt jó....
[Szerkesztve]
bazinga!