Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#1001) Speed(R) válasza Gorneck23 (#1000) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nade ezt most mire? :D

★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

(#1002) Gorneck23 válasza Speed(R) (#1001) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

chipsetfesz mindig is kellett, 965Pnél is, hogy stabilabb legyen a lap.
Ezt csak Abitra írod igaz?

[Szerkesztve]

(#1003) Speed(R) válasza Gorneck23 (#1002) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jó, esetleg egy ''tuningnál'' szót beleszőhettem volna, a ''stabilabb'' elé..
Nálam a viszonlyag alacsony FSB miatt nem volt szükség rá, de mások irományaiból következtettem arra, hogy magasabb FSB eléréséhez MCHnak mindig is javasolt volt a +. Vagy te másképp tudod?

Szerk.: nem csak ABITra értem, lévén Gigám van nekem is jelenleg még.

[Szerkesztve]

(#1004) éN79 válasza Speed(R) (#1003) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

400-ig nem kell semmi monhatni, 450 körül már persze elkél, legalábbis ab9-nél.

(#1005) Gorneck23 válasza Speed(R) (#1003) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ha csak abit-ról beszélünk, akkor nem szóltam...ha más lapok is játszanak, akkor ez nem teljesen igaz...

[Szerkesztve]

(#1006) Speed(R) válasza Gorneck23 (#1005) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Giga topikban is sok stabilitásproblémára az MCH+ lett a megoldás, nincs ez más alaplapoknál sem másképp. Persze éN79 is írja alant, ez 400as FSB felett jön képbe, én sem értettem másként. Nálam is alapon van pl. minden.

(#1007) Gorneck23 válasza Speed(R) (#1006) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

490 és afelett se a mostani, se a 965ös lapomnál nem kellett feszt emelni...sőőt, a mostani giga p35nél nem kell feszt emelni, de ez mind1ikre jellemző...965-nél a ram miatt kellett egyes lap+ram kombinációknál...

(#1008) rétisün

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hát, így jártam....IP35, C2D 6750, 2x1GB Geil 800Mhz. még nincs összerakva, de remélem hétvégén meglesz.

bazinga!

(#1009) Speed(R) válasza Gorneck23 (#1007) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mázli :U Haverom DS4e E6320al 440es FSB felett alapon instabilkodott..

rétisün
Jól hangzik, az összerakás max 1 óra ha nem remeg a kezed az izgalomtól :)
Tesztet kérünk :))

[Szerkesztve]

(#1010) Gorneck23 válasza Speed(R) (#1009) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

P35ösök esetén nézd meg az oldalam...

(#1011) Finwe válasza rétisün (#1008) üzenetére

Finwe
(őstag)
LOGOUT blog

Látom csak rászántad magad :)
Én átpártoltam a giga p35c lapjára :DDD

Finwe

-{PoH}- Patriots of Hungary (Battlefield3,Crysis2 klán) || Fysiikka || Eladó cuccok: http://href.hu/x/a6uw ||

(#1012) Speed(R) válasza Gorneck23 (#1010) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nézegettem már régebben, láttam hogy +MCH szinte csak maxtuningnál kellett, jól össze vannak rakva a P35ök. De attól még előfordulhat, hogy lordringnél segít, egy próbát megér.

(#1013) rétisün válasza Speed(R) (#1009) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem is az az egy óra....attól félek, ha most nekiállok, nem fekszem le mostanában :D pedig rám férne persze, ahogy magamat ismerem, ha tuningot nem is, de egy alapjáratos beröffentést ugyse bírok holnapig halasztgatni.

Finwe: abitról váltottál gigára? miért, ha szabad érdeklődni?

bazinga!

(#1014) Gorneck23 válasza Speed(R) (#1012) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

530-540en se kell...ha jól össze van tákolva a gép...:D

Abit szériát annyira nem ismerem, szal egy próbát biztos megér...nem volt dolgom vele...ritka jelenség felénk... :(

(#1015) Finwe válasza rétisün (#1013) üzenetére

Finwe
(őstag)
LOGOUT blog

Végül azért döntöttem a giga p35c-ds3r mellet az ip35 helyett mert arra a lapra abszolút semmi panasz/kisebb probléma nem érkezett, 8 sata van rajta és minden kondi szilárd, remélem tényleg jobban bírják majd. Jah és könnyebb vizet rakni rá :DDD

Persze az abit még mindig jobban tetszik :B

Finwe

-{PoH}- Patriots of Hungary (Battlefield3,Crysis2 klán) || Fysiikka || Eladó cuccok: http://href.hu/x/a6uw ||

(#1016) éN79 válasza rétisün (#1008) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nocsak, ez monhatni ''gyors'' volt. :C Kiváncsi vagyok nagyon meddig jutsz, és különben is, aludni ráérsz később is, ha már láttad pöfögni min. 400-as FSB-n a gépet.

(#1017) Speed(R) válasza Finwe (#1015) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A proci részleg körül ABITokon is szilárdelektrolitok vannak...amúgy nem értem ezt a szilárdelektrolit mizériát, mi végre hypeolják annyira..az ABITon található Rubycon kondik ellenében maximum a kompaktabb méretüket tartanám előnynek, merthogy élettartamra nekem tökmindegy, hogy 10 vagy 20év, az tuti..

Amúgy hány SATA egységet használsz? Mert IP35ön is van 4/6/8..én 4el simán beérem, inkább az IDE csatikból szeretnék 1nél többet..2 íróm lévén.

Én is nézegettem a Gigákat, de a színkavalkád nem jön be..tuningban meg nagy eltérés nincs, legalábbis amire nekem kell (FSB400), nem hiszem.

(#1018) rétisün válasza éN79 (#1016) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

tudom, az éjszaka arra való, hogy sötét legyen :D viszont hogy is van ezzel a PWM (vagy mi) csatalakozóval, ami négyes, a hyper tx-en meg hármas csati van? ami a legfurább volt nekem az egészben, hogy a 6750 olcsóbb volt (igaz csak egy ezressel) mint a 6420-as... :C

[Szerkesztve]

bazinga!

(#1019) rétisün válasza éN79 (#1016) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

má' megin kétszer ment el ez a hülye hsz.....

[Szerkesztve]

bazinga!

(#1020) Finwe válasza Speed(R) (#1017) üzenetére

Finwe
(őstag)
LOGOUT blog

Hát, ez a kondi dolog valóban elég gyenge lábakon áll, ettől még nekem jobban tetszik a szilárd kondi :P
Az 1 ide csati nekem is kevés :( ezért inkább a több satára hajtottam, max veszek átalakítót is. Egyébként az IP35-ön csak 6 sata van :(
Tuning nemigen döntött, elég jók ezek a p35-ös lapok, mind1 milyet veszek, nekem a kis apróságok számítotak, kevesebb gond a tuningal, ilyenek.

Egyébként (már kérdeztem más topikban de jobb 2x :D ) ha ide vinyóra akarok telepíteni akkor ennek be kell tenni valami floppy-t, h hajlandó legyen települni vagy képesek megoldani ezt a p35-ös lapok :F :B

Finwe

(#1021) Gorneck23 válasza Speed(R) (#1017) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

6 fázis azé nem árt a kvazánnak...talán itt nem is a kondikat kéne megemlíteni.

Aki tuningol annak meg jobb a Giga...ez viszont majdnem saját tapasztalat...főleg, ha nem a PRO-ról van szó...

Persze ettől függetlenül nagyon jó lapokról van szó...

(#1022) rétisün

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hát, az első (ujraindulós) indítás nem lett túl sikeres, ugyanis a ventik felpörögnek, a zöld led a lapon világít, csak éppen kép nincs....... :O most mé' csinál velem ilyet?

bazinga!

(#1023) rétisün válasza rétisün (#1022) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

el is ment a kedvem az egésztől, kicsit lövöldözök (játékban persze :DDD ) oszt lefekszek...

bazinga!

(#1024) XaraX válasza rétisün (#1022) üzenetére

XaraX
(PH! addikt)

Esetleg egy cmos clear...
Neem sem indult újkorában egyből,csak bios reset után..
Ki tudja,miért.

(#1025) rétisün válasza XaraX (#1024) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

megvolt...semmi javulás. visszaviszem, aztán vesződjenek vele garanciába. asszem Vigneau botlott bele olyan AB9-be (quad gt-be?), amelyiken rossz volt a pci-e aljzat. lehet én is így jártam?

[Szerkesztve]

bazinga!

(#1026) Speed(R) válasza rétisün (#1025) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:(
Remélem az enyém nem játsza majd el ezt, mert akkor csalódok ABITékban..amióta PCm van, minden érában volt ABIT lapom és elégedett voltam.

(#1027) éN79 válasza rétisün (#1022) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Próbáltad hogy elsőre csak egy memóval és a slotok között váltogatva, nem indulás esetén bőszen cmos reset?

(#1028) rétisün válasza éN79 (#1027) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

próbáltam... de valami képnek akkor is kéne lenni, nem? mindegy, visszavittem, mrgnézték a boltban is, sajnálkoztak, garancia indul.

Speed(R): én is abitos voltam (maradok is) egész eddig, remélem ennyivel meguszom...

[Szerkesztve]

bazinga!

(#1029) éN79 válasza rétisün (#1028) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem, akkor egyáltalán nincsen kép csak a ventik pörögnek fel. Az a furcsa, ha egyszer beröffen, akkor nagy átlagban jó is lesz. :U

mod: milyen ramok kerültek bele?

[Szerkesztve]

(#1030) rétisün válasza éN79 (#1029) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

most má mindegy, kicsit csuszik legfeljebb a C2D projekt :D de legalább már elindult.

bazinga!

(#1031) JohnDo

JohnDo
(tag)

Hello
A problémám a következő.
Egy Abit ip35 pro lapot használok d530j procival 2 giga 667 es corsair rammal 480 as enermax táppal.
Van a házban 7 sata 2 es vinyó ,egy 7950 gt vidkari ,egy pcie to sata kártya 2 sata csatival .

Xp-t teljesen rendben sikerült felraknom ,minden müxik is ,a procit az elözö aw 8 as lapban is 4 gigára huzva használtam,ebben a lapban is gond nélkül megy 4 gigán.

Ami nem müxik az az összes olyan dolog ami pci buszt használ. Ezek az alaplapi dual lan,egy pvr 2000 es leadtek tuner,egy x-fi extreme hangkártya. Az xp érzékeli a cuccokat ,de telepités közben egyszerüen lefagy,ha a dual lan engedélyezve van biosban akkor fagyás után már az xp sem akar indulni. Ha ujra letiltom simán indul.

H valakinek bármi tapasztalata ,ötlete van hálás lennék a segitségért mielött nekiállok lebontani a gépet és visszavinni a lapot ,esetleg potyára.

John Do

(#1032) rétisün válasza éN79 (#1029) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a boltban kipróbáltuk kétféle mmemóriával is, én itthon egy harmadikkal (geil 1gb/800mhz) de egyikkel se volt jó. semmi sipolás, amiből valami következtetést le lehetne vonni, hogy mi nem tetszett neki.

bazinga!

(#1033) XaraX válasza rétisün (#1025) üzenetére

XaraX
(PH! addikt)

:((

(#1034) rétisün

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

viszont most azt találtam ki, hogy ha csere lesz, akkor inkább egy pro-t kérek helyette....úgy alapból sokalltam a pro árát, így viszont, hogy rá kell fizetni, nem egyben, már nem tűnik olyan vészesnek :D (tudom, hogy így is ugyanannyiba kerül, de valahogy ez mégis más :B )

[Szerkesztve]

bazinga!

(#1035) MaSzKa válasza JohnDo (#1031) üzenetére

MaSzKa
(őstag)
LOGOUT blog

tv tuner nekem se működik de nem fagyle telepítéskor csak mikor indul a dscaler

de az sbpci 128-as hang kari az igen

(#1036) JohnDo válasza MaSzKa (#1035) üzenetére

JohnDo
(tag)

Hát most csak szétkaptam a cuccost ,visszaraktam a jo öreg aw8 as lapot és minden klappol.Uj lapot holnap visszaadom kinlodjanak vele ők .Kiv vagyok mi sül ki a dologbol.

Köszi a hozzászólást

John Do

(#1037) MaSzKa válasza JohnDo (#1036) üzenetére

MaSzKa
(őstag)
LOGOUT blog

lehet nekem is vissza kéne küldenem

bandit nem rajongana érte az biztos

mindig azt mondja ez nem garanciális probléma (2x indulás)

(#1038) rétisün válasza MaSzKa (#1037) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem is az....(mármint garanciális probléma) márcsak azért sem, mert ha jól emlékszem már valamelyik korábbi C2D-s alaplap is csinálja, most hirtelen meg nem mondom melyik.

bazinga!

(#1039) rétisün válasza éN79 (#1029) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

kicsit megkésve bár (de törve nem :D ) még annyit tennék hozzá, hogy lehet, kicsit elkapkodtam ezek szerint a lap visszavitelét? lehettem volna kicsit türelmesebb a próbálgatáshoz :F (igaz azért elég fura, hogy egy uj alaplappal kísérletezni kell, hogy elinduljon)

bazinga!

(#1040) Vigneau válasza rétisün (#1025) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Parancsolj, nálam ezek a hibajelenségek fordultak elő, amik garanciáztatáshoz is vezettek - az első két hiba vadonatúj lapnál jelentkezett. :(

AB9 PRO: 25-ös hibakód, ha a PS/2-be raktam valamit.
1. AB9 QuadGT: 25-ös hibakód, ha a PCI-be raktam valamit.
2. AB9 QuadGT: 87-es hibakód, a CPU nem kapott feszt (PWM hiba).

A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

(#1041) Vigneau válasza Speed(R) (#1026) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az eggyel fentebb írt post eredménye, hogy annyi év - és egy kis DFI kitérő után :B - elfordultam az Abit-tól... :(

(#1042) rétisün válasza Vigneau (#1040) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

igaz, ami igaz, amikor visszavittem, a boltban a srác is csak ennyit mondot: ja, abit...szerinte az tett/tesz be az abitnak, hogy megvette az a ''mostnemjuteszembe'' cég, és bőven a réginél gagyibb minőségben csinálják a cuccaikat. pedig a legtöbb boltban már régebben is a szar minőségre hivatkozva nem nagyon foglalkoztak abittal.

bazinga!

(#1043) Vigneau válasza rétisün (#1042) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az ULi vásárolta fel az Abit-ot annak idején. Akkor hírtelen el is tüntek a drágább cuccaik: pl. AN8 és társai. Az alsóbb szegmensben való értékesítésükkel szedték össze magukat és utána tértek vissza a régi területükre. Azonban még van mit javítaniuk a fejlesztéseken, ahogy azt már én is megtapasztaltam. Álmomban sem mertem volna gondolni, hogy egyszer majd Asus lapom lesz és azt fogom rá mondani, hogy még tetszik is.

(#1044) Tibiajax válasza rétisün (#1042) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Milyet vettél végül? Simát?

SuperOnyx™ DLP™ light engine

(#1045) m4rc!

m4rc!
(őstag)

Emberek itt az új BIOS!!! [link]

"We are analog players in a digital wold"

(#1046) Tibiajax válasza m4rc! (#1045) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Add S1 Function
Ez mit takar?

SuperOnyx™ DLP™ light engine

(#1047) éN79 válasza rétisün (#1039) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lehet, velem sajnos a ''szegényes'' tapasztalat azt mondatja, hogy az új lap se szent, az is szereti szivatni a gazdáját, nem egy lappal varázslatokat kellett művelnem a fentebb leírtakhoz hasonlóan, hogy hajlandóak legyenek működni, de utána viszont többnyire meghálálták a ''törődést'', viszont ha ez kellett hogy PRO-d legyen, háááát..., nem rossz trükk. :) :R

(#1048) XaraX válasza m4rc! (#1045) üzenetére

XaraX
(PH! addikt)

A dupla indulás ezzel is megmaradt. :(( :(

(#1049) rétisün válasza Tibiajax (#1044) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

igen, simával kezdtem, aztán vissza is vittem :O ha belemegy a nagyker (vagy akin ez múlik) akkor pro-ra cseréltetem.

éN79: igen, ez is egy módja, hogy pro-m legyen, ha már elsőre sokalltam az árát :DDD bár azért ez így már nem az igazi. sőt, addig haza se hozom, amíg a boltban ''be nem rugjuk'', még ha ezzel elvész az ''első indítás öröme''

mod: miután szombaton csak a lapot vittem, procival, a tartozékokat nem, ma vittem be hozzá. szombaton még (miután eljöttem) kipróbálták egy másk procival is, és azzal se volt jó....

[Szerkesztve]

bazinga!

(#1050) rétisün válasza XaraX (#1048) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

érdekes, a béta biosnál mintha emlitették volna, hogy megszünteti a duplaindulást, itt már szó sincs róla :F (igaz nem is szünteti meg...)

bazinga!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.