Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#3001) Vigneau válasza csigi (#3000) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Holnap veszem át, utána meg jön a friss OS. Aztán nyilatkozom. Napok kérdése, van még más dolgom is sajna... :K

A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

(#3002) _core válasza Vigneau (#2995) üzenetére

_core
(fanatikus tag)

6 es 8 szorzonal is 530FSB-nel van a vege nalam egy E6750-s processzorral.

[ Szerkesztve ]

HW info: href.hu/x/4qaw

(#3003) Omega81 válasza _core (#3002) üzenetére

Omega81
(senior tag)
LOGOUT blog

8*530MHz? :Y

(#3004) Mike 32 válasza _core (#3002) üzenetére

Mike 32
(fanatikus tag)

Birja a proci ?

Hajók,csúzdák,Kerti butorok eladók,OPEL Corsa hátsó idom :) 3D munkáin http://www.renderosity.com/mod/gallery/browse.php?user_id=335454

(#3005) Vigneau

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Apropó, a tulajok újrapasztázták a chipeket? Hogy állunk melegedés terén?

_core: Köszönöm szépen a választ. :R

[ Szerkesztve ]

(#3006) engusz

engusz
(PH! nagyúr)

Van valakinek E8200 & IP35 Pro párosa? :)

(#3007) Kleroo válasza engusz (#3006) üzenetére

Kleroo
(PH! addikt)

Van :K ;)

Focus Ghia 1.8 <3

(#3008) engusz válasza Kleroo (#3007) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Jé, és HyperTX 2-vel. Milyen tuning eredmények/hőfokok születtek? :)

(#3009) Kleroo válasza engusz (#3008) üzenetére

Kleroo
(PH! addikt)

Jelenleg nincs rajta, mert rettentően meghajlítja az alaplapot. A gyári hűtőt használom 3,1 ghz-en, ami 40 fok alatt tartja(alapfesz)

Focus Ghia 1.8 <3

(#3010) engusz válasza Kleroo (#3009) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Az elég jól hangzik. Szerencsére van itt elfekvőben egy réz magos Intel cooler, de HyperTX 2 is. Még gondolkodom melyik kerüljön rá. Holnap dobom össze a konfigot.

Olvastam, te szívtál a hálókártyával Vista alatt, de még az elején a procival is. Ezek megoldódtak?

(#3011) Kleroo válasza engusz (#3010) üzenetére

Kleroo
(PH! addikt)

Igen. Gyors segítséget kaptam :D

Focus Ghia 1.8 <3

(#3012) engusz válasza Kleroo (#3011) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Tehát elindult a deszkával a proci?

(#3013) Kleroo válasza engusz (#3012) üzenetére

Kleroo
(PH! addikt)

elindult és felismerte, csak csipogott mint a nyavaja, így frissíteni kellet a biost.

Focus Ghia 1.8 <3

(#3014) Omega81 válasza engusz (#3010) üzenetére

Omega81
(senior tag)
LOGOUT blog

HyperTX 2, egyértelmü. ;) Nem kell annyira erősen rögzíteni, hogy meghajlítsa a lapot... az enyémre Zalman CNPS 9700CULED megy majd!

(#3015) Omega81 válasza Vigneau (#3005) üzenetére

Omega81
(senior tag)
LOGOUT blog

Igen, erre én is kíváncsi vagyok. Az IP35PRO-n mennyire melegszenek a hidak? A déli híd valódi réz, vagy réz színű aluminium/műanyag? A nagy északi hidas heat pipe rendszer mennyire jó? Csak mert van nekem egy nagy Zalman réz bordám a déli hídra, és egy ForceTake JTS-0006 hűtőm az északi hídra. A proci melletti FET-ekre ugye nem kötelező a hűtés, nem melegszenek annyira? Látom más lapgyártók sem raktak rá... ugyanakkor olvastam olyat is, hogy visszafűtik a heat pipe-on keresztül a chipsetet... valaki írhatna erről tapasztalatokat, megköszönném.
Ja, és melyik most a legjobb BIOS a laphoz? Gyári, illetve moddolt tuninbios is érdekelne.
Ui.: kismalac. :DDD

(#3016) Kleroo válasza Omega81 (#3014) üzenetére

Kleroo
(PH! addikt)

a hyper tx nagyszerű hűtő, szó se róla, de csak egy-féle képp lehet felrakni. amikor azt hallod hogy katt akkor van fent. nem lehet kevésbé erősen felrakni(vagy ha igen akkor leeshet) :K :)

Focus Ghia 1.8 <3

(#3017) _core válasza Mike 32 (#3004) üzenetére

_core
(fanatikus tag)

8x525FSB-s erteken az osszes super PI meres lefutot a 3DMark 05,06 szinten.8x530 nal a 32M Super PI meres kozben fagyott a gep. (MCH 1.25V Voltage-nak: 1.44-1.48V-ot adtam ha jol emlekszem

Most nezegettem hogy masok 550-555FSB elereshez MCH nak 1.56-1.72V-ot is adnak ;)

HW info: href.hu/x/4qaw

(#3018) engusz válasza Omega81 (#3014) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Na jó, de a gyári hűtő egy fillérbe sem került, mert elfekvőben van (úgy 5-6 db a társaival együtt), míg a HyperTX bontatlan, ezért valamivel többe kerül. :) De egy picit megálljt parancsol a nem PWM-es ventilátora.

Amúgy ja, LGA775-nél nincs olyan, hogy kicsit vagy nagyon meghúzod. Ott vagy bepattan vagy nem.

(#3019) Omega81

Omega81
(senior tag)
LOGOUT blog

Hú, elnézést, valóban... az S775 szabvány rögzítés nagyon el van b@szva tényleg.* Így már értem a vacillát. Faragtam rá már ilyen hűtővel, az Arctic Cooling Freezer 7 PRO-val alaposan meggyűlt a bajom. Olyan feszes volt, hogy egyszerűen nem lehetett bepattintani a lapba, csak a lap kiszerelésével, jelentős ujjbütyökbőr-vékonyodással, hosszú kínszenvedések árán. Ezt megelőzően, egy tanács előtt, nem szedvén ki az alaplapot csodálkoztam a magas hőfokokon... mind a 6 próbálkozásomnál.
Szóval ha ez a hűtő tényleg veszélyezteti a lapot (elvileg kétséges), akkor nem kell vele foglalkozni valóban. Kérdés, hogy tényleg meghajol tőle a lap? Kockáztatna a hűtőgyártó ilyen blamát? Vagy az Abit IP35 PRO nyákja vékony?

*Zalmanban gondolkodtam hirtelen, én a szívás óta szabvány S775 hűtést nem tennék fel. A Zalmi egyszerű, a Scythe már nem annyira, de legalább nincs para. :B

A fenti kérdéseim továbbra is fennállnak'. :R

[ Szerkesztve ]

(#3020) Omega81 válasza _core (#3017) üzenetére

Omega81
(senior tag)
LOGOUT blog

Szép eredmény! :K

(#3021) engusz válasza Omega81 (#3019) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Szerintem, ha be van szerelve a lap a házba, akkor nem lehet probléma, ha egy kicsit erőszakosabb a hűtő. Akkor talán - mivel sok helyen van rögzítve - nem tud annyira meghajlani a lap.

(#3022) rétisün válasza engusz (#3018) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"De egy picit megálljt parancsol a nem PWM-es ventilátora."

ez egy picit se zavarjon, nekem is hyper tx-em van, és az első perctől vezérli a lap (pontosabban a guru, mivel pro-m van; de ha jól rémlik neked is az lesz) a ventit. tény, hogy hajlítja a lapot, de én még nem vettem észre, hogy bármi baj lenne ebből.

bazinga!

(#3023) engusz válasza rétisün (#3022) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Igen, szereltem már pár gépet ilyen hűtővel. Vicces, mert néhány deszkánál az Auto ventilátorszabályzás (Amúgy: Auto, PWM, Voltage) nem szabályozza a ventilátort, tehát nem érzékeli, hogy az csak 3 tűs. Külön be kell állítani, hogy feszültség-szabályzást szeretnél.

És nem értem... ha a sima HyperTX (ilyen van most is) PWM-es, akkor egy frissített verzió, ami a rögzíthetőség szempontjából univerzális és ezért jó, azon miért kell "lebutítani" a huzatpuskát?

Igazából nem is az zavar, hogy nem csak 3 tűs, mert tényleg rendesen szabályozzák a deszkák ezeket is, hanem az, hogy lehetne 4 tűs, csak valami barmot engedtek beleszólni a tervezésbe.

Ha sokáig töprengek a dolgon, akkor úgy is valami Xigmatek lesz. Most van kint teszten pár darab, és később jön a legerősebb is, ami ventivel jóval olcsóbb, mint a Thermalright HR-01 Plus és Extreme, de hozza a szintjüket. Természetesen a Xigmatek-hez jár venti is.

Szerk.: Ja, igen, Pro lesz. Ha már lúd, legyen kövér.

[ Szerkesztve ]

(#3024) Vigneau válasza csigi (#3000) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Megvan a lap, csigi Barátom! ;)
Épp most tesztelgetem a szokásos 450MHz-en. Arra viszont majd kiváncsi lennék, hogy ki milyen feszültségeket használ ennél az órajelnél. :R

(#3025) Omega81

Omega81
(senior tag)
LOGOUT blog

Hol lehet most a legolcsóbban hozzájutni PRO-hoz, 3 év gari kellene?

(#3026) engusz válasza Vigneau (#3024) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Itt is megvan a lap, ráaduásul két E8200 is. Lehet nagy különbség kettőjük között? A jobbikat választanám (logikusan). :)

(#3027) Vigneau válasza engusz (#3026) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ahogy elnézem, Te már előrébb jársz, mint én. Nálam még a "jó öreg" E6300 dolgozik a lapban. Azonos széria esetében nem sok különbségre számítok a 2db E8200 között, bár a pudig próbája az evés - még szerezhetnek meglepetéseket. ;)

engusz, Te régebben nem Házigazda / Moderátor voltál?

(#3028) engusz válasza Vigneau (#3027) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Az lehet, hogy az E8200 hőmérséklete fix 1 vagy fix 127 fok között váltakozik? Csak ezt a két értéket mutatja a uGuru. Mindjárt frissítek egy BIOS-t, hátha...

Igen, korábban az voltam. Időhiány miatt léptem vissza.

(#3029) csigi válasza Vigneau (#3024) üzenetére

csigi
(PH! addikt)

Gratula hozzá! :C Aztán adjál neki rendesen. :K

Én inkább nem írok feszültség és hőmérséklet adatokat, más a lapunk, más a procink is... :(

ASRock 970 Extreme4 + Phenom II X4 955 BE eladó.

(#3030) Vigneau válasza engusz (#3028) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Milyen bios van fent? Elvileg a 14 az, ami már jól kezeli a 45nm-es procikat.

Akkor jól emlékeztem, így viszont már érthető a dolog. :K

Rendben, majd várom a fejleményeket, hogy mire jutottál. ;)

[ Szerkesztve ]

(#3031) engusz válasza Vigneau (#3030) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Most megpróbálom feltenni azt, szerintem korábbi van fent.

(#3032) Vigneau válasza csigi (#3029) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Köszi szépen, Öreg Barátom! :R
A 450MHz simán összejött ismét, nem is nagyon gyűrtem tovább. Majd talán később.
Jelenleg én így állok:

VCore: 1.405V
DDR2: 2V
MCH: 1.41V
ICHIO: 1.5V
CPU VTT: 1.2V
DDR2 REF: 0%
ICH: 1.05V

Bár még korongot nem égettem, ha megtalálom az újraírhatót, azt is megnézem.

(#3033) engusz válasza Vigneau (#3030) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Mit kel nyomnom, hogy mindenféle segédprogram nélkül lehessen BIOS-t frissíteni pendrive-ról? Úgy, ahogy a Giga lapoknál az End nyomkodása...

[ Szerkesztve ]

(#3034) Vigneau válasza engusz (#3033) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Úgy emlékszem, bebootolsz floppyról, vagy pendriveról és utána begépeled: runme.bat. De gyorsan próbálok utánanézni. Az Asus-é még bennem van most is, az ALT + F2 volt...

Az Abit oldalán ennyit találtam... Vagy marad a Windows-os Flashmenu, bár én azt nem igazán szeretem. :B

[ Szerkesztve ]

(#3035) engusz válasza Vigneau (#3034) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Én is próbálok kutakodni, de úgy néz ki, hogy az Abiték nem tudnak mit kezdeni egy darab BIOS fájllal, kell nekik, hogy bebootolj valami eszközről. Hallelúja.

(#3036) csigi válasza engusz (#3033) üzenetére

csigi
(PH! addikt)

Abit-féle win alól flashelő progi?

(#3037) engusz válasza csigi (#3036) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Az lesz, csak ahhoz előbb kell egy Win is. :)

(#3038) csigi válasza engusz (#3037) üzenetére

csigi
(PH! addikt)

Pardn... az valóban kell hozzá.

(#3039) engusz válasza csigi (#3038) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Fura, mer' most nem nem csipog veszettül. Mindegy. Végülis 14-es BIOS-szal jött, de van beta 16-os, azt fogom feltenni.

(#3040) Vigneau válasza engusz (#3039) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jáááj, de nem komálom a beta bios-okat. Attól függetlenül majd jelezz vissza, hogy mik a tapasztalataid. :R

(#3041) engusz válasza Vigneau (#3040) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Nem tudok mit tenni. Hiába rev1.1-es a lap, hiába van rajta gyárilag a 14-es BIOS, a proci hőmérsékletét rosszul detektálja. Ezáltal a rajta lévő hűtő ventilátorának a sebességét sem tudom szabályoztatni. Az pedig fontos, mert csendes gépet szeretnék.

(#3042) Vigneau válasza engusz (#3041) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Látom, hasonszőrűek vagyunk, én szintén díjazom a csendes gépet. Ezért szerettem korábban is az uGuru miatt az Abit-ot. Valószínűleg nálam azért nem jelentkezik ilyen jellegű hiba, mert még korábbi generációs procit használok. Drukkolok, hogy sikerüljön megoldani a problémádat. ;)

(#3043) engusz válasza Vigneau (#3042) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Jó ideje csendesek a gépek. Az előző is az volt, most is az lesz. :) Jelenleg van benne elöl-hátul egy-egy 120mm-es, gumibakon rögzített ventilátor, úgy 6-800 RPM-mel, a tápban is egy, úgy 1000 RPM körül. A videokártyán és a CPU-n 92mm-esek vannak. A VGA-n 6-800, a CPU-n 800-1800 RPM körül.

Némileg zajszigetelt a ház, gumibakokon áll, és szeretem. :)

(#3044) Vigneau válasza engusz (#3043) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha nem csal a szemem, ez egy fordított ház? Mióta van meg, és mennyire vált be?

(#3045) engusz válasza Vigneau (#3044) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Igen, fordított kialakítású. Nekem eddig tetszik. Igaz, az előző lapom (Asus M2N-E) nem érezte magát annyira jól, mert az eleve gyenge heat-pipe chipset-pwn hűtő fejjel lefelé került. Ezáltal a chipset sokkal, de sokkal jobban melegedett, mint "normál" állásban.

Szerencsére az IP35 Pro-nál nem tapasztalok ilyet. Ezen tök jól szuperál a gyári hűtés. A HyperTX2 (végül ez lett) is jól végzi a dolgát, fújja a hátsó bordára a levegőt. (Ja, és tényleg piszok nehéz volt felszerelni, tényleg hajlik a deszka, de nem vészes. Egyszer felkerül, aztán nem kell hozzányúlni.)

Szerk.: Úgy fél éve lehet meg. Van róla a Logout.hu-n egy kisebb szösszenet a nevem alatt.

Szerk2.: Éppen frissül a BIOS. 16-os beta-ra.

[ Szerkesztve ]

(#3046) Vigneau válasza engusz (#3045) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szimpatikus ház, meg kell hagyni. Még lehet, hogy egyszer kipróbálom én is - remélem van szürkében is.
Nálam egy Scythe Mine van a procin, de nem vettem észre hajlást. Bár az is igaz, hogy elég erőteljesen szorítja magát a laphoz. Ahogy a P5KC-nál, úgy itt is egy kondi picit útban van, de az a 0.5-1mm annyira nem vészes.

(#3047) engusz válasza Vigneau (#3046) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Csak feketében van. :)

Fent a 16-os beta bios, 4 GHz-en bootol a gép, eddig nem fagyott. Feszből 1.3 felett adok valamivel, végre a hőfok is rendesen kerül kiírásra. Jó lesz ez.

(#3048) Vigneau válasza engusz (#3047) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kár érte...

Jó hír, amint látom. Kiváncsi vagyok, mikor lesz belőle hivatalos bios.

(#3049) engusz válasza Vigneau (#3048) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Egyelőre jól megy minden, stabilnak tűnik a rendszer. Este majd jobban kitesztelem, és még megpróbálom feljebb tornázni az órajeleket.

De alapvetően nagyon-nagyon elégedett vagyok az IP-35 Pro és E8200 párossal.

(#3050) Vigneau válasza engusz (#3049) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én egy E8400-re várok. Korábban az E6300-at választottam az E6400 ellenében - gyorsabb RAM-ok is kellettek így a tuninghoz. Most megpróbálok türelmesen várni a nagyobb példányra.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.