-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GD
őstag
válasz
bambano #4607 üzenetére
olyat olvastam, hogy belső host kéréseket a külső trace-ra váltogat a két wan között talán..nekem az is bőven elég, meg ha az egyik ledöglik, attól még van net és kézzel nem kell adhock utána állítgatni..
b verzói mindkettő vpn-zik egy 100megás szerverre de akkor a szerver ip látszik kifelé, akkor van ciki ha reccsen a szerver és vagy a vpn, arra meg talán lehet vmi emergency script..
illetve, láttam olyan dlink routert aminek két wan portja van olyan ~180$-ért
mivel azok is linux alapon mennek, gondolom ezt egy p2-es kiszolgálná linux-al
tehát ha nem is lesz dupla sebesség, de lesz dupla biztonság,és vagy fele terheltség/vonal
még körberágom a témát, egyenlőre nem éles de a közeljövőben az is lehet -
bambano
titán
A bgp-hez autonóm rendszerré kell válnod, autonóm rendszer számmal tudtommal. Ehhez optimális esetben provider independent ip címtartományt kell kapni, de ilyet az én tapasztalatom szerint gyakorlatilag lehetetlen keríteni (hacsak nem vagy bazira nagy isp). Elméletileg provider aggregateable címekkel is megy, de azt nem hiszem, hogy egy isp-t rá tudsz beszélni arra, hogy routolja a másik isp címtartományait. Szóval ez a dolog nagyon szép műszakilag, de a magyar isp viszonyok útvesztőiben kivitelezhetetlen (pontosítok: nekem 2-3 év alatt nem sikerült leverni nagy magyar isp-ken).
Több asdl-t úgy lehet kihasználni, ha valamilyen metódussal fel tudod osztani a forgalmat. Például protokoll szerint (az egyik dróton jön be a webes forgalom, a másikon a többi), vagy a kliensek ip címe szerint (a páros végű ip-ket az egyik drótra natolod, a páratlant a másikra).
De ezek nem igazán teljes értékű load balancingok, a semminél azért jobbak.
-
GD
őstag
válasz
bambano #4605 üzenetére
valahol pedig olvasta már egy doksit adsl megoldásban a témára de nem raktam el a linket..
"Abban az esetben, amikor a network load balance több internet kapcsolat (például több bérelt vonal több különböző ISP-hez) ugyan abban a zónában végződtetését jelenti, [[BGP|Border Gateway Protocol]-t kell használni. Ez load balance-ot tesz lehetővé a bejövő és kimenő kapcsolatok között, valamint ha az egyik kapcsolat valamiért megszakad, a kliensek automatikusan átkerülnek a másik kapcsolatra (fail-over). Hátránya, hogy csak statikus IP címekkel működik, és az ISP-knek BGP-t kell szolgáltatnia - ez bérelt vonal esetén csak némi plussz adminisztrációt jelent, *DSL vonalak esetén általában az ISP-k nem szolgáltatnak BGP-t". -
GD
őstag
hogy is hívják az külföldiül mikor 2 wan-os netet összefésülnek és a sávszélességek összeadódnak egy NAT mögött?
erről akarok vmi howto-t keresni, köszi
tehát 2 fajta külső netkapcsolat egy linux gépen összefűzése majd tovább natolása
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged