Új hozzászólás Aktív témák
-
Darth11
aktív tag
-
válasz
Darth11 #1188 üzenetére
SZVSZ!
Eleve,hogy be van esve már necces szerintem.
Nekem ugyan nem ilyen tipusom van, de éllítható vele az érzékenység.. pont ez a célja.
Neked sztem egy eleve selejt jött össze..
Vidd vissza.. remélhetőleg cserélik, és nem mondják,hogy már te nyomtad be.szerk: végre betöltött a link amit beirtál...ott ott van a feature 4.. anim gif.. asszem elég egyértelmű!
Vidd vissza, és csapj az asztalra ha kötöszködnek..pláne ha még a 3 nap se telt el..
-
Darth11
aktív tag
Sziasztok,
Tegnap vettem egy A4tech xl-747h egeret és ahogy kivettem a dobozából a DPI váltó gomb már nem működött, be van esve és nem lehet megnyomni.
Mielőtt visszavinném megkérdezném, hogy az egyáltalán gomb-e és nem csak egy visszajelző, hogy éppen milyen beállítást használok. Oscarban tudom állítani, de én úgy tudom, hogy azzal menet közben is kéne tudni váltani.http://www.x7.cn/en/product.asp?id=47
Köszi -
szatocs
őstag
válasz
anonymus89 #1177 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék, mert pont most tervezem egy 718 bk vételét, de ha ilyen bajai vannak win7 alatt, akkor leteszek róla.
Használ még valaki 718bk-t win7 alatt? Neki is vannak ilyen jellegű problémák?
-
voyi
aktív tag
Na lassan már fél éve hasnzálom az XL 747H egerentyűm, ahhoz képest, hogy mennyire igénybeveszem codozásnál, teljesen masszív még mindig
Bár a treble gombot (az a 3 sorozatlövés) codnál mindig átálíltom késelésre (E billentyű), úgy nagyon kényelmes!
-
Shad0w
senior tag
válasz
anonymus89 #1182 üzenetére
Vártam, hátha valaki tud, de sztm ez windows baj, de mivel nincs win7-em ezért csak találgatok...
-
anonymus89
addikt
Senkis sem tud rá valami magyarázatot?
-
havast
aktív tag
hello!tenne nekem valaki 1 szivesseget??
a4tech x710-es vista vagy win 7 drivert feltoltene nekem valaki??mert a hivatalos oldal nem uzemel, illetve jelszot ker..:S
ha feltoltenetek,es adnatok 1 linket,megkoszonnem. (win 7 64bitet hasznalok,azzal kompatibilis driver kellene...) -
pr05p3c
tag
Tud valaki olyan oldalt ahonnan x750bh egérhez lehet makrókat letölteni? Konkrétan cod4-hez érdekelne 180 fokos fordulás.
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Van egy 718bk-m és win7 alatt megszokott fagyni néhanapján (azaz a muató megáll és nem mozdul de továbbra is mozog alatt az egér). Nem tudjátok mitő lehet most az egér a win7 vagy netalán a vkari a ludas?
-
miazazeq
csendes tag
LOL de basszus. Ma meg már megint csinálja, pedig a pipa ki van véve a simított görgetésből. Többször ellenőriztem.
Most akkor ez mi? Van esetleg egyébb ötlet? Ez az egér hibája lehet? -
miazazeq
csendes tag
ÁÁÁÁ te egy isten vagy!
tökéletesen bevált Köszi! -
miazazeq
csendes tag
Sziasztok!
Talán igazatok lehet, kicseréltem azt az x7-est egy ugyanolyanra és most ezzel nincs gondom. Azazhogy mégis van egy kicsi, de nagyon remélem ez megoldható.
Az a problémám hogyha egy olyan ablakba kezdek el görgetni az egeremmel, amibe nagyon sok fájl van és egyszerre többet görgetek pl:6-ot , akkor a kép elkezd így egyenletesen lefelé haladni és nekem meg kell várni amíg elér a 6 görgetésnek megfelelő helyre, és én közbe az égvilágon semmit nem tudok csinálni. Ott várok és nézem ahogy halad a kép lefelé.
Mit csináljak? -
Jmedve
tag
válasz
miazazeq #1169 üzenetére
Csatlakozom az előttem szóló Shad0w kollégához. Ugyan nekem XL750BH van, de eddig semmi bajom nem volt az egér görgőjével. Hozzá teszem más alkatrészével sem. Most szvsz. vagy kifogtál egy selejtet (ami bizony a legjobb családban is előferdül) vagy maga az egér működése nem megfelelő a te ízlésednek, stílusodnak.
-
Shad0w
senior tag
válasz
miazazeq #1169 üzenetére
Hát, a görgője sztm pont hogy kurvajó, pont jó a recézés ereje és teljesen halk. Bár nekem x-718F-em van, de az írásodból úgy vettem ki, hogy tied is ilyen. Sztm pont a logitechnek rossz, hogy nagyon erősen kell görgetni ráadásul nagyon hangos is, bár csak G5-öt láttam, azta csoda lendkerekes görgőset még nempróbáltam, arról nem is tudok nyilatkozni.
Úgy tudod ellenőrizni a görgőt, hogy legörgetsz pl egy weblap aljára (vagy vmibe, amiben közvetlen a görgetés, ja es windows simitott görgetés legyen kikapcsolva) és után lefelé kezdesz görgetni eszeveszett tempóban, és ha az oldal egy pillanatra is felugrik egy görgetésnyit akkor a görgő halott. Természtesen a másik irányba is meg lehet nézni. -
miazazeq
csendes tag
Vettem egy X710BH-t. Nagyon pontos, rángatással nem lehet zavarba hozni. Gombok nem lötyögnek, talán a 3x-os gomb egy kicsit, de az nem számít.
Viszont ez a görgő nagyon nem tetszik. Valahogy ez az egér és főleg a görgő nem nyújtja azt a masszív érzést mint a régi logitech egeremnél. Ráadásul talán néha nem is görget normálisan.
Vazze én csak egy normális masszív egeret szeretnék normális görgővel, +2 gombbal és kb 1000 DPI-vel. Ja és mellesleg nem ilyen 15E forintért. ( Az Microsoft Intellimouse Opticalt ne mondjátok, mert nekem a 400dpi kicsit kevés)
Szóval valaki ajánljon már valamit, ami nem ilyen gány egér és megfelel azoknak az elvárásoknak, mert sztem ezt a 710-es visszacserélem. -
miazazeq
csendes tag
Az előző kérdéseimre ne válaszoljatok, már választ kaptam rájuk.
De ez a görgős típushiba dolog mellbevágott, mert én igencsak görgetni fogom azt az egeret.
Mindegyik típuson már ez a szarabb mechanikus görgő van?Nem hiszem, hogy szét merném szedni az egeret hogy kitisztítsam belülről.
-
miazazeq
csendes tag
Most már csak 2 egér között gondolkozom.
A4tech x710
A4tech x718
A lézeres x7-ekről megoszlóak a vélemények, olyat inkább nem veszek, meg amúgyis drágább.
Megéri egy kicsit többet fizetni az x718-asért? Azon kívül hogy több DPI-t tud , más különbség van közte?
Bár lehet ígyis inkább 718 lesz, mert a 710-esek közül van egy modell, asszem a BH, amelyiken van ilyen Anti Vibration funkció, ami annyi hogy van egy gomb az alján, ha az nincs lenyomva, kikapcsol az egér. Nekem valahogy ez az funkció nem túl szimpatikus.
(Valószínű rendelem az egeret, s ha 710-et rendelek, senki nem garantálja, hogy nem pont a BH-s modellt kapom) -
Jmedve
tag
-
Shad0w
senior tag
Elvileg a bal és a jobb gombnak van ütköző bakja (vagymi), hogy ne lehessen agyonnyomni a mikrokapcsolót, de persze egyeseknek ez sem akadály...
A görgő pedig típushiba, az X7-eseknél a jól bevált optikai érzékelőt lecserélték egy mechanikusra ami bizony el tud kopni, koszolódni vagy csak az érintkezők vesztik el a tartásukat, nemtom, de itt többen is írtuk már, hogy bizony ~1 év után bizonytalanná válik a görgő. Természetesen a tisztításhoz szét kell szedni a görgő érzékelőjét és ez a szétszedés nem végezhető el túl sokszor anélkül, hogy maradandó mechanikai sérülés ne keletkezzen benne. De majd úgyis rájössz 1-1,5 év után. -
Jmedve
tag
Szerintem van néhány vehemensebb játékos (ilyen a fiam is) aki a játék hevében ütközésig nyomja az egér gombját. Az ütköző persze ebben az esetben az asztal lapja. Hogy az egeret tisztítani, kell? Szerintem nem évente kellene hanem folyamatosan. Ez olyan mint bármi más (pl személyautó) ha karbantartod rendesen, akkor sokáig jól fog muzsikálni.
-
miazazeq
csendes tag
Hát ja.
Amúgy megnéztem és nekem most alapból 1000 DPI-s egerem van. (Logitech Pilot Optical)
Ezek után félek megvenni a 400 DPi-s Microsoftot, mert végülis akkor most egy lassabb (vagy pontatlanabb? ) egeret vennék, mint az előző. Vagy egyáltalán feltűne a változás?
De főleg arra válaszoljon valaki , hogy az A4tech x710-nek vagy x718-nak kb mennyi az élettartama? Ha nem vágom a földhöz meg nem taposom meg, akkor kibír nekem kb 5 évet? -
miazazeq
csendes tag
Sziasztok!
Egeret vennék, de nem nagyon akarnám a 4000 Ft-ot túllépni. Legszívesebben Logitech-et vennék, de az nem kínál olyan egeret, amin van +2 programozható gomb meg görgő, és 4000 Ft körül van. A minőség számít nekem, mert az ezutáni egeremet kb 5 év múlva szeretném megvenni.
Tehát vezetékes optikai egeret vennék +2 programozható gombbal. Azonban lövöldözős játékokkal is játszok, mint pl cod4 stb. Asszem ezt hívják FPS játékoknak.
Most jelenleg 2 egér között dilemmázok:
Microsoft Intellimouse Optical 1.1a vagy A4tech x710( talán BH vagy valami ilyesmi)
Árban kb egymás mellet vannak. A fenti kritériumoknak megfelelnek. A microsoftos egér biztos jó minőség, azt lehet rendesen használni, strapabíró, azonban öszvissz 400 DPI-s.
Az a4tech minőségéről nem tudok semmit, az számomra eddig no name volt, szal a minőségében nem bízok, azonban ez meg 1000 DPi-t tud és van dpi váltó gomb is rajta.
Ez a DPi dolog olyan nagy cucc játékoknál? Megéri megvenni a nagy DPI-t, vagy nyugodtan válasszam a számomra biztos minőségű Microsoftot? (Microsofton nincs DPi váltó gomb) -
Jmedve
tag
Most újítottam be egy A4Tech XL-750BH egérre. Az első benyomások nagyon jók, Nagyon tetszetős, formás, nagyon jól kézre áll. A hüvelyk ujjnál lévő bordázott gumi nagyon jó, csúszásmentes felületet biztosít a kéznek. A súlyát is nagyon eltalálták. Először féltem tőle hogy nem lehet állítani az egér súlyán, de azt hiszem nem is lesz rá szükség. Nincs hozzá külön driver, csak az OSCAR Editor, de ez is teljesen oké. Még nem játszottam vele, de este erre is sort kerítek. Nyomok vele egy kis Gears of War-t. Remélem játék alatt is jól szuperál.
Van hozzá egy teszt program is, bár ezt nem igazán tudom hogy mi a francra jó.
Tehát első benyomásaim rendkívül kellemesek a kicsikéről -
Shad0w
senior tag
-
Mike
veterán
Üdv!
Régóta használok A4tech egereket, volt wop35-öm, aztán később az X7-es (izzadós) aminek tönkrement a bal gombja, így kénytelen voltam lecserélni. Ideiglenenesen egy Glaser X6-70D-re, ami meglepően jól működött, de mégiscsak egy komolyabbat akartam, így lett a 750BH, amivel már vannak bajaim.
Egyrészt nem kell hozzá driver, csak oscar. Hű de jó, hogy egy exe-t kell futtatni, ha az elszáll (pl. odább akarod húzni a most már vizszntesen scrollozok jelzést Word alatt - fagy) akkor meg is szünt mindenféle plusz egérszolgáltatás. A dpi váltás hatása is elég rapszódikus, van amlyiknél röpül a kurzor egy finom mozdulatra is, a következőnél meg lassú, holott ez az ősnél (X7) aminek még volt drivere, bizony nem így működött. De nem baj, kitapasztaltam melyik kell, nem nyomkodom a dpi váltás állandóan. Ellenben a scrolltól falra mászon:1. nem böngészőkben, hanem más felületeken (pl. Total Commender) fellép az a jelenség hogy a tekerő hatása nem közvetlen, tekersz egyet, és mint a csiga, szépen elkezd scrollozni 10s-ig, szép lassan ráérősen, és addig ülsz és nézel, hogy vmikor befejezze
és ami csak szimplán zavar:
2. amíg volt driver, az egér beállításoknál a control panelen, csomó mindent lehetett állítani, akár a scrollnál is, itt most az egeret vmi noname semminek látja (fel sem ismeri az xp hogy mi ez) és az alap dolgokon kivül semmit nem lehet állítani (tudom ott az oscar, de pont a scroll az, aminél ott sincsenek meg azok a beállítások mint az X7-nél)
Ha erre tudtok vmi megoldást mondani (főleg az elsőre) azt megköszönném!
-
Jmedve
tag
Sziasztok!
Légyszi segítsetek nekem Gamer egér kiválasztásában. Kinéztem 2 A4tech egeret.
- A4tech X-710BH optikai
- A4tech X-750BH lézerMilyen tapasztalatotok van a 2 tipussal kapcsolatban. Ebben az árkategóriában érdemes megvenni valamelyiket, vagy tudtok ajánlani jobbat?
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
h_rowley
tag
válasz
CHIPman #1148 üzenetére
Nemtom mit csináltál azzal az egérrel.. de azok vasbetonból vannak. legalábbis a 750bf-em abból volt ameddig a földhöz nem vágtam úgy Istenesen
mérgemben.. azt csak a balgomb ragadt be szétkaptam visszapattintottam azt jo, de már nem annyira mint újkorába
szal vettem egy 750bh-t
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
A második X7-esem, és a harmadik A4tech egerem halt be részben mostanára. A jelenlegi egy XL-755K, ami azért nem az alsó réteg. Teljesen elromlott a kisgomb a bal egérgomb sarkában valamint a görgő középső gombja is csak erős nyomásra reagál. Továbbá a görgő is véletlenszerű irányba érzékeli a görgetést, és egyszerre többet is. Az egér így gyakorlatilag használhatatlan, gari már nincs. Mit tudok tenni? Dobjam ki az ablakon ismét a hétezres egeret? -
h_rowley
tag
válasz
zitromz #1145 üzenetére
Pont ma vettem egy olyat amiről te írtál, nos nekem is 750bf-em volt.. a különbségek: predátor fej mintázat a tetején
, van egy kis pöcök ami ha az asztalon van érzékeli h huzogatod stb és ha felemeled az egeret akkor észreveszi a kis pöcök h nem nyomja alulról semmi így a kurzor nem mozog. ennyi a változás, ja meg nehéz felismerni a sárga led-et
a kis váltó pöckön. Azért vettem ezt mert ez volt a legnormálisabb egér egész szegeden a "olcsó " árkategóriában
750bf-el meg az volt a baj h földhöz vágtam.. és beragadt a bal gomb..
aztán szétkaptam aztán a jobb gomb utána megcsináltam , de akkor már akartam egy újat
és ez lett nos vége a wall of text-nek
-
epinephrin
csendes tag
Hi!
Én a mai nap büszke tulaja vagyok egy A4-Tech XL747H-nek! Remek kis egér, nagyon kézre áll. Nagyobb kezűeknek is(mint pl én). Eddig Logitech párti voltam, de remek kis alternativa az X7 sorozat. Ajánlom mindenkinek!
-
zitromz
tag
halihó
egy A4tech 750BH egeret néztem ki magamnak
milyen tapasztalatok vannak erről az Anti Vibration funkcióról?
jól járnék evvel az egérrel vagy maradjak a 750BFnél? -
olisadebe
tag
üdv.egérrel lenne gondom ,/MSI/ olyan mint az X7-es !de azért leírom a modelt is
X-750F drivert keresek win 7 64bit alá, de sehol sem találom ! valaki már megtalálta a megoldást!?
köszke -
jantsike
csendes tag
Sikerült
Amúgy nagyon megvagyok vele elégedve -
jantsike
csendes tag
Sziasztok
Van egy A4Tech X-710 BH eddig be bírtam állítani az oldalsó gombokat de valamiért elment Nem tudna segíteni valaki hogy kell visszaállítani előre is köszi -
malystryx
senior tag
Mindenkinek elnézést a linkelésért, de nem tudom megcsinálni... :-(
-
malystryx
senior tag
válasz
devpetx #1103 üzenetére
Kedves Devpetx!
Én is most készülök megrendelni az X-710 BH-t. Küllemre nagyon tetszik, bár még nem volt ehhez hasonló egerem, ami most van az már vagy 10-12 éves. Nincs vele baj, de már a sok használattól teljesen tükörsimák lettek a gombok, és az oldala..
Az lenne a kérdésem, hogy eddig meg vagy elégedve az X-710-el?? Valakinek van még ilyen?
Drivert honnan lehet tölteni hozzá?Egérpadom sincs, eddig egy "konyharuhán" futott a régi :-)
Szerintetek ez milyen választás?
<a href="http://www.joszamitogep.hu/szamitogep/eger/egerpad_cs_szka/func/surface_1030_fekete__fekete_" target="ujablak">egérpad</a> -
Shad0w
senior tag
válasz
BudaiZoli #1136 üzenetére
Az A4tech lézerével adódhatnak gondok, szal én csak optikásat javaslok. Sztm a legjobb most az X-748K, tudásban az X-738K ugyanaz, csak más a fogása, de ránézésre nem túl bizalomgerjesztő.
Elvileg mindegyik oscar egérnél lehet állítani a makrókat. Amúgymeg X7-es egerek.
-
BudaiZoli
tag
köszönöm! Amúgy mi a véleményetek egy A4TECH XL-755K USB egérről? Leginkább lövöldőzös játékra kellene. Ezen állítható a makro? Mert leginkább olyan kéne, amin állíthatom a makrot, de azért nem 15 000 Ft..
Valakinek ötlet? vagy ajánlás?
mi a különbség egy lézeres vagy optikai egér között? Bocsi a sok kérdésért...
-
mathgery
aktív tag
sziasztok!
Én egy bf 750 egeret használok, de egérpadom nincs hozzá. Biztos volt róla szó, de nem nagyon van időm visszaolvasni ezért bocsánat, de milyen egérpadot ajánlotok hozzá, ami emberi árban van 2-3 ezer forint!?
előre is kösz! -
voyi
aktív tag
válasz
pintérnorbi #1128 üzenetére
gyártó oldalán ezek a paraméterek szerepelnek ennél az egérnél
125.12L x 72.11W x 42.31H mm
-
pintérnorbi
csendes tag
Sziasztok!
Szemezek egy A4-Tech XL747H gamer egérrel ,de sajnos nem tudom a környékben kipróbálni egy boltban sem hogy milyen a fogása.
Esetleg ,valaki megtudná adni ennek az egerentyünek a méreteit(hosszúság-széllesség-magasság)?
Így lenne viszonyítási alapom az egér méretét illetően.Köszi szépen!
-
caprine
senior tag
Nekem is volt WOP-35
Elajándékoztam mert behülyült. Álló állapotában a kurzor össze vissza ugrált, vagy csak éppen átugrott a képernyő ellentétes részére.
Azóta is volt több A4tech, még noti egér is, a kis mérete ellenére szerettem, kissé el is koptattam az alját, pöpec állapotban volt napi 8 óra, és kb. 3 év után is.
Ezután vettem egy egyszerűbb (nem emlékszem a típusára) A4tech-et, de törte a kezemet, elajándékoztam.
Egy 718-at vettem a keresztfiamnak, rengeteget megy vele, de még mindig müxik, mondjuk a lakozott felülete nem tetszik.
A mostani 750BF-nek időnként a bal gombja mintha akadna, nem jár már olyan simán, ha kell valakinek olcson odaadom, egy Razer Deathadder van beüzemelve helyette.
Teljesítmény/ár viszonyban az A4tech X7xx mindent visz, ez tény, de nem bír ki annyit mint egy Logitech MX xxx sorozatú egér.
Ha valami olcsobb egér kell és nincs extrém igény akkor a Gigabyte GA M6800/ 6850 a maga 2500 forintos árával tökéletes (ilyenem is van).
-
liqquid
tag
válasz
liqquid #1125 üzenetére
Na 1 kis bővebb akit érdekelne (X-718BK): Kicsit nehezen találtam rá a boltokban, neten keresgélve, de végül találtam helyet ahol kapható volt egész jó áron.
Az anyagáról annyit, hogy ez már ilyen érdes műanyag ami kicsit furcsa elsőre de egész kellemes, és minőségi, egyedi hatást nyújt.
A 3200 DPi elég rendesen érezhető! Volt már 2000DPI-s optikás x7-esem, de az meg se közelítette ezt a pontosságot, valahogy ebbe nagyon jó érzékelőt építettek szerencsére, azt mondhatom, hogy ez már van olyan pontos mint az MX518-asom, volt.
És a további dolog még, hogy jóval kényelmesebb és komfortosabb!
A gombjai jó minőségűek és egész halkak!
Egyetlen egy gombról tudnék negatívumot mondani, a 3x katt gombról ami az én példányomba és gondolom a többibe is eléggé lötyög és csak középen nyomva lehet normálisan üzemeltetni.
A görgő teljesen halk mint a többinél és egész jó talán 1 picit túl könnyen léptet, de azért nem vészes, a lenyomása is rendben van (jóval könnyebb és jobb mint a logitech-eknél) ennek már műanyag között gumis változat, ami minőségibb mint a régebbi modelleké.
A szoftvere pedig nagyon hasznos és teljes mértékben kalibrálható könnyedén, főnyeremény.
A kábele se túl merev és vastag ahhoz képest, hogy 1000Hz-en üzemel, és ez idővel még úgyis jobban bejáródik.
Hát nagyjából ennyit tudtam róla összeszedni, én nagyon ajánlom mindenkinek, eddigi legjobb egerem, azt mondhatom.
-
liqquid
tag
Na megvettem az X-718BK-t. Konklúzió, nagyon pontos, kényelmes, igényes jó, csak ajánlani tudom mindenkinek!!! Még majd írok róla, eddig csak pozitív!
-
Tasareo
csendes tag
lol, tényleg
még a dobozán is rajta van
ez hülye kérdés volt -
Tasareo
csendes tag
Hali
Nekem van egy a4tech XL-750BF típusú egerem.
Olyan problémám lenne, hogy van rajta 1 duplakatt gomb, és lehet hogy én tudom rosszul, de nem kéne annak úgy működnie, pl.: ha van egy videó, és neadj isten ki is akarom tenni teljes képernyőre a videót, akkor azzal 1 kattintással kiteszem...?
Mert nekem úgy csinál, hogy kiteszi, de meg is állítja, úgy mintha 3szor kattintana.
Szóval, az lenne a kérdés, hogy ez most hiba, vagy valami beállítás kell csak?ha hülyén fogalmaztam bocs
-
ati2
őstag
válasz
liqquid #1116 üzenetére
Én X-750BF-t használok kb 2 éve, semmi baj a lézerével.
Előtte volt egy Razer Copperhead-em, az volt a legszebb egér amit valaha láttam, de a kábele olyan kemény volt, hogy nem lehetett normálisan használni, eltolta az egeret amikor elengedtem, a fogása meg kriminálisan szar volt.
A Razer azért érezhetően pontosabb volt (folyamatosabb volt a mozgás).
Havernál próbáltam G5-öt, de annak se jött be a fogása.Az X-750BF-nél nem olyan zavaró az a pár pixel ugrálás , főleg hogy mintha nem is lenne kábel rajta. Tarcsiban van még egy X-718BF optikai is itthon, az is jó egér
-
liqquid
tag
Amúgy a K és BK a típusszámukban az mit jelent? Miben különböznek? Mert látszólag 1formák... Anyaghasználat? Méret? Netán valami a belsejében?
-
Shad0w
senior tag
válasz
liqquid #1116 üzenetére
X-718F-em van, logi G5-el tudtam összehasonlítani, és semmi különbség nincs, csak más a fogása a kettőnek (G5 kényelmesebb).
A fűtés dolog jól jöhet, de az A4Tech az nekem már kezd hasonlítani a samsungra, ugyanazt hozzák ki más burkolatban. De lehet, hogy vmi szar optika került bele, hogy ellensúlyozzák az extra funkció árát.
Próbáltam lézerest, de nem konkrétan A4tech-et, hanem Sharkoon-t, de ez csak egy átmatricázott A4Tech. A linken lévő hsz-ben, meg az utánalévőkben sztm minden lényegeset leírtam, amúgymeg 2 hét alatt meghalt hál istennek...
-
liqquid
tag
Hát ezzel vitatkoznék, mert előttem van egy MX518 meg egy X-766FS és az mx az nagyon pontosan megy ha lassan mozgatom, az X7 meg olyan mintha kihagyna picit, nagyobbakat ugrik, ugyanolyan sebességnél (X7-nél 1el visszavettem win-be a sebességet mert kicsit nagyobb DPI és úgy lett 1forma sebességű a 2...) (dpi az ugye loginál1800 x7nél2000).
Szóval itt ez kicsit megbukott, de nem tudom, hogy ebbe a hűtő fűtős csodába szarabb optikát raktak e mint mondjuk az oscar-okba, ja és, hogy a 3200dpi-s oscar optikás amit írtam, jobb lehet e ennél, a hűtő fűtő nekem nem fontos, nem használom csak az alakja miatt vettem az egeret, mert az nagyon jó.
Lézert te amúgy teszteltél X7-ből valamelyik típusnál és ha igen melyiknél mert erről a lézer dologról elég vegyesek a vélemények.
-
-
liqquid
tag
3mat néztem ki igazából amik jó teljesítménnyel és formával bírnak, bár nem tudom, hogy itthon melyik méretet forgalmazzák de sajnos úgy tudom a nagy kezű méretet, mert nekem a normál volt kézhez álló, de még lehet ez is beleférne, szóval ezekről van szó:
Ha ezekből valamelyiknek a pontosságát valaki hasonlította össze MX500 vagy MX518-al az nagyon érdekelne, de egyéb tapasztalatok is erről a 3 fajtáról. (Anti-Vibrate-ből is lenne jó de azoknál félek a mikro-kapcsoló meghibásodásától...)
-
liqquid
tag
És ilyen egérpadot te hol kapsz? Megsúghatod ha majd visszatérek X7-re megint, mert tesztelgettem egy 2000DPI-s X7-eset összehasonlítva egy MX518-al, hát az MX pontosságban verte! Viszont kényelemre az X7 a nyerő, a görgője pedig az MX-emnek 2 hónap után már szarakodik, agyam elszáll...
Nem tudom ha az A4tech lézere lenne ilyen pontos akkor bevállalnám a cserét, de csak ha ezt valaki megerősítené, vagy tesztelte volna mind a 2őt, 2 fajta egérpadon is próbáltam, egy razer goliathus-on és egy Stealpad QCK-n, a QCK-n jobban teljesítettek de még ott is pontosabb volt a Logi. Kérdés, hogy van e ilyen pontos X7, mert akkor visszatérnék ha lenne...
(az egérpadot is ezért kérdezem mert gondolom azt az egerekhez igazították és azokon lehetnek a legpontosabbak)
-
apollo12
veterán
heló valaki nem tudja hol lehet rendelni egy x7 g100 billentyűzetet????????????
-
Dr.Én
veterán
Hali
Játékra..(főleg multira) mennyire lenne megfelelő ezen egér...A4 tech XL 75BF ?
-
havast
aktív tag
es amugy az x710fs-nel is vannak ilyen gorgoproblemak??ezt tudja valaki??
elore is kosz a valaszt! -
devpetx
csendes tag
Végül egy A4tech x-710BH mellett döntöttem, egy kicsit alacsonyabb mint a régi egerem, szokni kell, de nagyon tetszik
-
Szétszedtem megint az egeret.. igaz, most lusta voltam, igy a görgőt nem szedtem szét, csak megtakatítgattam a görgő kapcsolóját.. adtam neki egy kis kontaksprayt megint.. igy összerakott állapotban.. meg csipesszel kicsit megnyomogattam összefelé a rögzítéseket rajta... most megint jó, kb 1-2 hete... nem tom meddig. de ha megint szórakozik, majd megint szétkapom .. ennyire nem tart semmiből..
-
devpetx
csendes tag
Hát, ezt néztem még ki: A4Tech X-748K Oscar optikai egér
nagyon jól néz ki, és valahogy jobban tetszik -
FanatiK
csendes tag
Én is csak jót hallotam róla eddig szerintem jó választás
-
devpetx
csendes tag
Hétfőn tervezem megvenni az A4Tech X-710BH egeret, valakinek van valami ellenvéleménye róla? vagy valami rossz tapasztalat?
Mivel eddig csak jót hallottam róla -
voyi
aktív tag
válasz
fasirTTT #1068 üzenetére
hy all
tudna nekem valaki infót adni erről az egérről: XL-747H
most 1 X-718F-em van. (ezt adom el)Üdv!
Nemrég vettem magamnak pont egy ilyen egerentyűt, az észrevételeim:
- nagyon kényelmes fogása van.
- jobb meg a bal klikk kicsit hangos,de meglehet szokni.
- talpához vannak pót matricák is, ha a meglévők elkopnak (Ez számomra azért jó, mert az előző egeremnél elég hamar elkoptak azok a kis talpacskák)
- 3600 dpi nekem már sok, codozásnál meg hasonló játékoknál 2000 dpi-vel szoktam használni.Összességében megvagyok elégedve az egérrel.
-
bundaska
aktív tag
Üdv!
Nekem kérdésem lenne! Valakinek nincs véletlenül tapasztalata az A4Tech XL-750BH Anti-Vibrate Laser Gaming egérről?? Ha igen, akkor ossza már meg velem, mert kíváncsi vagyok, milyen!!! Eddig Logitech egereim voltak/vannak (MX Revolution, de csak a laptophoz használom, S510-hez kapott elemes egér meg rettentően nehéz a 2 db ceruzaelemtől), de nekem nem vált be, mert túl érzékeny, hiába állítgatom, nem tudom olyanra beállítani, ami nekem megfelelne (400 DPI-re van kalibrálva a kezem, nem tudom miért, a nagyobb felbontást nem szeretem, ezért esett a választás erre az egérre, mert ennek az ára is kedvező, meg a DPI -ből is tudja a 400-at).
Mekkora ez az egér méretileg, ezek is kisebbek, mint a Razer egerek, vagy nagyobbacskák (remélem a nagyobb, mert elég nagy kezem van)??Előre is köszönöm a választ!
-
killer1203
senior tag
Működik, szét nem szedtem csak a görgőnél szájjal belefújtam. Kompresszor lehet hatásosabb lenne.
Lassan 2 éves lessz, de megvagyok elégedve vele, eddigi egereim max 1000Ft-osak voltak de azok 2hónapnál tovább nem birták. De ez az A4tech elég jó, kárhogy az itteni boltba nemlehet kapni(Iponból rendeltem pk miatt kicsit drága volt de megérte)
-
HI!
Hááát.. nem hinném,hogy a kontakspray tenné, de asszem megint szét szedem majd, ha lesz időm,és akkor csak alkohollal kimosom... aztán összerakom.. hátha jó lesz egy darabig..
Csak sajna nem hinném, hogy túl sok szátszedést fog kibirni...Egzee
Nagy valószinűség szerint ha nem tudom megjavitani, akkor a kövi egerem nekem is A4tech lesz.. ár/minőség arányaiban sztem jó kis egerek..Lehet ki is nézem mi legyen..
-
Egzee
őstag
Nekem sosem volt görgő problémám...
Illetve hazudok, mert a 708-asomnak a görgő műanyaga és a gumiborítás között eleresztett a ragasztás és azt meg kellett ragasztani... Egyébként imádom őket és zsinórban a 3. egerem is X7-es lesz.
-
ProEvoFan
nagyúr
én is megvédeném a az X7 sorozatot
nagyon jó ár/érték arányú egér
nekem egy X7-710FS-em van és a hangos kattogó hangtól eltekintve jó kis egér 4.5Kért
már 1.5éve használom és semmi bajakop-kop
-
Shad0w
senior tag
Mióta legutoljára írtam erről (mittomén mikor), azután 1 hónappal megint szétszedtem takarításra és azóta jó. Sztm a kontaktspray-vel rontod el, mert utána az megszívja magát kosszal. Következő ilyen tisztításnál sztm veszek vmelyik elektronikai boltban olyen löttyöt amibe rezet téve cink bevonat kerül rá, házibarkács nyákoknál szokták, hogy ne korrodáljon a réz. (bár még nem használtam ilyet, de a logouton volt egy video a nyákkészítésről, és abban volt)
-
Neked legyen igazad! Bár félek tőle, hogy esetleg az lesz neki is mint nekem.
(a linkeken vannak képek, és lerás..) szerk: meg neked is
Neked jó lett azóta?
Nem tudom abban is ugyanilyen-e a görgö megoldása.. sajna ezek már nem optokapu, lukas tárcsa kombóval mennek...Tegnap COD4 közben már majdnem összetörtem.. (helyette csak a bill.t nyomkodtam össze vissza.. azért nem kár..lehet már vagy 8éves
)
Nem tudom mi lesz.. lehet szétkapom megint.. bosszantó, hogy egy egyébként teljesen jól működő, nekem megfelelő egéret, kb. másfél év után ezért kelljen cserélnem..
Egy jó öreg WOP-35 még most is itt műkszik a melóhelyen a notival.. pedig már ez se mai gyerek.. (igaz, nagyon válogatós arra, hogy min használom, illetve nem egy gamer egér
viszont van rajta 2 görgő is
)
-
Shad0w
senior tag
válasz
killer1203 #1090 üzenetére
Koszos, ki kell takarítani.
-
killer1203
senior tag
Sziasztok!
Van egy x-710FS egerem , aminek a görgője olyat csinál hogy amikor görgetem le vagy fel a dolgokat akkor ugrál a görgetés le/fel, lehet csak koszos és kikellene takaritani, vagy inkább cseréljem ki az egeret?
-
Adonimus
senior tag
Üdw. Volt egy A4tech X7-esem. Akkoriban nagy áttörés volt az 500 forintos Genius egér után. Évekig volt meg. Nem volt vele nagyon bajom (akkoriban). Véleményem szerint, nem olyan szépen megy a kurzor, nincs az a nagy pontosság, rántásokat nem bírja, ezért FPS játékra szerintem nem jó. Viszont szép.
-
Djuree
félisten
ilyen egerem van már vagy 3 éve. azóta is semmi baja, zseniális egér, nagyon kényelmes is. az x7 felirat már rég lekopott
olbaidhun: semmivel nem rosszabb mint egy razer. annak is csak a nevét fizeted meg, persze jó egér, de nem annyiért. volt razerem is, ennek még sztem az anyagminősége is jobb...
-
Egzee
őstag
válasz
olbaidhun #1083 üzenetére
Na ezt a formát rövid újjúaknak nem ajánlom... Az ujjam nem a mikrokapcsolót nyomta és a műanyag elfáradt... Jó, én mondjuk ha nagyon akartam lőni akkor nagyon nyomtam a gombot
de eddig mással nem volt ilyen gáz, sőt az elődjével sem, ami ugyan így nézett ki csak a lakkos fekete/piros egérke volt.
Hát ez lett belőle! LINK
EGYÉBKÉNT IMÁDTAM! KÖVETKEZŐ IS A4TECH LESZ ÉS MINDENKINEK CSAK AJÁNLANI TUDOM!
Persze ebben az egérben már van körülbelül 700 óra CoD4, 100 óra Diablo II stb... Kiszolgálta magát! Iponban lehet kapni a legújjabb lézeres széria pókemberes egerét, lehet megveszem, lehet rendelek egy olyat amilyet tényleg szeretnék és egy g800-as billt is... Ipon azt mondja, hogy ő csak azt tudja szerezni ami van...
-
olbaidhun
őstag
Hi!
Nekem is egy ilyen A4tech x755fs rágcsálót hozott asszony szülinapra és nagyon megszerettem a kicsikét. Később szereztem hozzá egy Size: XXL steelseries 450 x 400 x 4 mm padot és úgy érzem így már "egyben vagyunk".
Tudom, h nem RAZER, meg nem tud 80.000 dpi-t de valahogy szeretem a formáját és hatalmas előny az öt irányú oldalsó programozható gomb(pl w3dota-ban minden parancsot oda tettem, egy gombra többet is)!
A4tech-x755fs mindenkinek csak ajánlani tudom
-
liqquid
tag
Volt aki azt írta, hogy az optikás a jobb volt aki a lézert írta ezért nehéz dönteni, régen készült 1 teszt aminek az lett az eredménye, hogy a lézer nem sikerült jobban mint az optikás de ez már nem most volt nem tudom azóta mennyit fejlődött ez a technológia de hátha írnak róla többen hogy tapasztalataik alapján melyik a jobb, nekem volt már optikás és lézer is, eddig az optikás jobban teljesített nálam... Aztán hátha valaki tud még valami írni ezzel kapcsolatba.
-
Tcm
tag
A4Tech egerek olcsón, nagy választékban!!!!!!
Érdeklődj!
MSN: tcm[kukac]tcmnet[pont]hu
-
liqquid
tag
Az lenne a kérdésem aki tisztába van ezekkel az új Anti Vibrate egerekkel, hogy pontosabban működnek e mint a simák? Ezen kívül, hogy a lézeres vagy az optikás verzió a pontosabb?
Nekem jelenleg egy X-766FS (hűtő fűtő bár kb. totál fölös meg nem is emiatt vettem
típusú egerem van: X-766FS
Na most ez optikás és majdnem meg vagyok vele elégedve viszont nagy felbontásnál ha lassan is mozgatom és vissza is vettem a sebességen valamennyit úgyse pontos 100%-ig azért... fogásra nem rossz viszont a bal oldali gombjai közül az előrébb lévőt nem érem el az ujjammal normális használat mellett... Egérpadom Razer Goliathus , de használtam már máson is de ez volt a legjobb eddig, netán ha van konkrét típus amin tökéletesen működnek? Amit az A4-tech forgalmaz egérpadokat azt Magyarországon sehol nem láttam volna, hogy lehet kapni
.
Azért vettem ezt a típust még anno mert 4 irányú a görgetése de már ilyesmi nem izgat most mert volt ahol nem tudtam használni ahol pl. szerettem volna (photoshop) úgyhogy 2 irányú görgős is megfelel.
Ezeket a típusokat néztem ki: X-710BH , XL-750BH , XL-747H
Várom a válaszokat, tapasztalatokat, javaslatokat
.
-
Jópofa mindkét rágcsáló.. lehet még a végén én is ráveszem magam, hogy lecseréljem a patányt.. Mondjuk nem kicsit bosszantó, hogy csak a görgője szórakozik..(lásd fentebb).
De ha így folytatja tovább, egyik COD4 party közben lehet elhalálozik
Nagyon bosszantó tud lenni,hogy amikor gyors váltanám a fegyvert, csak ide-oda mocorog, és gyakorlatilag nem vált... -
Egzee
őstag
válasz
fasirTTT #1071 üzenetére
Én is most szemezek vele, de a báttya az XL-760H jobban tetszik... Mivel az iponban láttam az általad említett egerentyűt ezért írtam is nekik, hogy nem tudnak-e más fajtát is beszerezni, mert akkor hozhatnának nekem egy évek óta áhított G800-as billt is!
Most tört el az X710-F-em gombja, de ez azért van mert nagyon rövidek az ujjaim és nem a mechanikát nyomtam hanem a műanyagot... mind1 került vagy 3000-be...
Ezért nem veszek én 10ezrekért ilyen szarokat!
-
fasirTTT
őstag
hy all
tudna nekem valaki infót adni erről az egérről: XL-747H
most 1 X-718F-em van. (ezt adom el) -
Nekem az anno hozzá adott cd-ről szépen megy a driver..de azért köszi.
Az már jobban bosszant, hogy a görgőm megint xarakodik.. 1szer 2szer COD4 közben már majdnem összetörtem mérgemben.. a fegyverváltás van rajta.. és nagyon bosszantó amikor gyors váltanám a fegyót, helyette meg vissza visszadobja ami volt.(olyan mintha oda vissza tekergetném a görgőt) közben persze levadásznak mint atom....
szerk: most nézem, ez 64bit.. sry.. nekem 32
-
gogi?
tag
Hi
Egér XL-750F
Akinek esetleg nem megy a drivere win7-en ezt keressétek : Smart-X7_Vista X64 driver_X-750F ...Olyan mint a gyári telepitöje!!!!!!!!!!http://www.x7.cn/en/driver.asp?model=XL-750F
-
Zolinho1026
tag
Na skacok!
Mától én is büszke X7 egér tulajdonos vagyok
Sikerült beruháznom egy 718BK-ba. Valakinek tapasztalatok az egérrel kapcsolatban? -
Homer
tag
Üdv all! X-755K-hoz keresnék win7 64bit drivert. Honlapon nem műxik nekem a driverkereső valamiért.Ha x7-et választok ki, akkor típusnak már nem hoz semmit... Nektek megy?
-
<NewL>
addikt
Tudtam ,hogy írtam ide.
Most takarítottam ki elsőnek az egeret,majdnem egy gyufásdoboznyi kosz jött ki a résekből
Olyan mintha új lenne,egy kis parfümmel megtörölgettem,lecseréltem a kis teflonos talpakat az alján. csili-vili
Még az X7 felirat sem kopott meg a tetején pedig használom rendesen.
Nagyon elégedett vagyok vele,de lassan megérett a cserére,most egy Razeren gondolkozom. -
Tcm
tag
Sziasztok!
Még nem jártam ebben a fórumban... Képeket kerestem A4TEch egerekről, úgy jutottam ide. Nos nekem otthon egy A4Tech X-750BF-em van, kígyómintás, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Kb 2 éve nyúzom, eddig hibátlanul. Semmi görgő hiba, stb...
Amit mutatni szeretnék nektek az ez:
A4Tech XL-747H !!!!!!!
http://images01.olx.com.pk/ui/3/70/72/50636872_2.jpgNagyon jó árban nagyon jó tudású egér!!!!
Pár szóban: 3600dpi, 6 fokozatban állítható, fokozatok driverből állíthatók!, Súlyozható (+19,5g), 5 garnitúra szilikon talp, 64k beépített memória makróknak, 1ms, 20g, 1000Hz, AntiVibrate technológia, ami annyit tesz, hogy az egér felemelésekor nem ugrik meg a kurzor...
Akit érdekel 5.200,- Ft-os áron, írjon a tcm[kukac]tcmnet[pont]hu -ra (E-mail/MSN)
Az ár vadi új, bontatlan, garanciás, számlás ár.
Nagyon tudom ajánlani...
-
törölt tag
válasz
CHIPman #1049 üzenetére
Igazából golyós egeret vettem volna, csak nem lehet kapni ilyen színben
Na de... lényeg a lényeg, nem érzem szükségét hogy lézerrel vágjam az egérpadot, bőven megteszi a light fény is
Egyébként ma megvettem....X-710-BH.
Még csak szimpla használatban próbálgattam, de tetszik! Kifejezetten tetszik!!!
Az X-708 után kicsit furcsa, mert ez nem olyan sima. Bár mondjuk ez volt az egyik ok, hogy lecseréltem
Nagyon kellemes a fogása, egyáltalán nem csúszik és megmaradt a kényelmes fogás, ami nagyon jó, mert már nagyon megszoktam ezt a kényelmes formát.
Este kipróbálom játékban, majd esetleg nyilatkozom hogy milyen volt.... -
törölt tag
3 vagy 4 éves X-708-am gondoltam lecserélem....
Semmi gond vele, nagyon jól megy még mindig, pedig aztán amit ez nyúzva volt (gémer egérnek vettem), csak megkopott, meg.. mittudomén...
Szóval csak annyit akartam kérdezni, hogy van-é valakinek valami infója a helyette kinézett A4TECH X-710BH tííípúsúúú vágcsávóról?!
Érdekes módon a gyártó honlapján semmi infó nincs róla.....
innét rendelném, azaz ezaz -
bogey
csendes tag
Üdv! Tud valaki XL-750F-hez való drivert Win7 x64-re? A vista x64-es nem akar felmenni. XP-n nagyon jól lehetett állítani a DPI-t, de win7 alatt alapból csak "USB HID-compliant mouse".
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Nekem ma jött meg a gépházzal együtt az új rágcsálóm, egy XL-750F.
A multkori egerem ugyan ez volt csak csillogóba (azt hiszem X-750F) ... de megadta magát a görgő, eltört benn valami, vagy gőzöm sincs mi baja lehetett. Megvolt pedig kímélve.Nem is baj, új gép mellé jár az új egér is ( bár a gép még nincs meg). Meg amúgy is minden kéznyom meglátszódott rajt a fényes felület miatt. Amúgy nagyon jó kis egér, teljes mértékben meg vagyok vele elégedve! Csak ajánlani tudom!
Üdv: Dave
-
Tegnap voltam Lomex-ben,igaz más miatt(zalman ZM-MFC1-ben cseréltem ellenállásokat, mert kiégette a retinámat a LED fénye
).
Telcsin fényépen mutattam, meg mondtam mi kéne.. háááát.. ilyen nics..
Szal van egy olyan érzésem máshol se lesz..és mintha megint kezdene kicsit bizonytalanúl működni a görgő -
Ribi
nagyúr
Most vettem egy x-755FS egeret, mert hogy ennek viszonylag magas dpi-t írtak.
Megvettem, kipróbáltam, húú tényleg 2000 dpi-n végre nem kell sokat mozgatni az egeret.
Majd nemsokkal később vettem észre, hogy a dpi állítás űgy mőködik, hogy minél magasabban van, annál több pixelt ugrik egyszerre. Vagyis 0 fokozat 1 pixelenként, 1 fokozat még mindig 1 pixelenként,de gyorsabban. (és itt kb ki is merült szerintem a tényleges dpi állítás) 2-es fokozat 1.5 pixel ugrások, vagyis minden második ugrásnál 2 pixelt ugrik. 3-as fokozat 2 pixel ugrások és végül az elvileg 2000 dpi 2.5 pixelenként ugrik.
Ha ezt tudom inkább veszek 2000-ért egy normális egeret és win alatt felhuzom a csúszkát. De nem ezért vettem ezt az egeret.
Úgytűnik ezért ilyen olcsók ezek az egerek? Egy logitech egér lehet azért drágább mert nem hazudják rá a tényleges dpi értéket?Valaki meg tudja mondani hogy ez normális dolog az a4tech-nél, hogy hazudnak és átverik az embert a dpi értékkel, vagy valamit rosszul csináltam? Egyelőre igencsak elküldeném őket, a rokonaikat és a kisállataikat is hideg/meleg égtájakra egyaránt
-
Flame_
tag
Ha kapsz ilyet - vagy a kiváltásásra alkalmasat - akkor tedd már meg kérlek, hogy dobsz ebbe a topikba egy kommentet a ténnyel meg a részletekkel (hogy kell kérni, mivel lehet kiváltani). Ott van még a fiókban az egérkém, szívesen meggyógyítanám, ha minimális összegből meg lehet
-
hőlégfúvó?
Egy jó kis weller páka
Bár tény hogy van pár lába..(max egy ószippantó, vagy szallag nem lenne rossz.. vagy levagdosom a lábait.. annak már mindegy lesz akkor, és akkor egyessével, kettesével ki lehet szedni rendesen.. szvsz.. bár nem néztem még meg annyira...
De hoool van még karácsonyha kérdés, kapni-e egyátalán.. ha kapni, mennyiért.. ha 1000 alatt van oké, ha már drágább, nem biztos, hogy megéri szórakozni vele...(idő-pénz
)
-
c41r0^
őstag
válasz
Ragacska #1029 üzenetére
a vékonyabb kábel miatt...elhanyagolható paramétereiben jobb csak a BFS... nekem 1000 DPI is elég, mert low-sens-et használok, 125Hz-es frissítéssel ennél az egérnél meg ugyanolyan folyamatos a kurzor mozgása CS-ben 800x600-on, mint 1000 Hz-el
egyik sem egetrengető feature, mellyel a BFS rendelkezik a BF-el szemben
-
Asszem lassan mondhatjuk tipushibának
Nekem is ez volt..
Sajnos a kontakttisztító csak ideiglenesen volt hatásos.Ezután én is megjátszottam amit Shadow collega is.
Én is szétszedtem a kapcsolót magát. Szakbarbár módon, nem forrasztottam ki én se. (melóhelyen csináltam, csavarhúzón, kontaktisztítón kívűl nem vittem csak egy fogót)
Én is úgy csináltam mint fentebb írták. görgő kiszed, kapcsoló kis fülei kihajtogat. Kapcsoló szétszed.
Én még annyit csináltam, hogy a forgó részen az érintkezőket egy picit megemelgettem felfelé.. (hogy összerakva jobban ráfeszüljön a másik részre)
Aztán kontaktisztító neki.. és összerak. Azóta még műkszik jól.. kérdés meddig
Még több kép.. sajna elég gyengék.. nem vittem a gépem, csak a telcsi volt kéznél.. -
Ice!?
őstag
Sziasztok!
Típushiba, hogy néha lefelé görgetésnél felfelé is viszi az oldalt?
Mennyire van halálán az egér, ha ilyet tapasztalok? ~ Másfél, két éves lehet. Amúgy XL-750FJah, és Steelpad S&S -t használok mellé.
Üdv.
-
CHIPman
nagyúr
Nekem döglik a fél éves XL-755K, néha arrébb dobja a kurzort(tudjátok, mintha színváltás lenne az egérpadon, pedig egyszínű kék...). Driver nincs fenn. Van vkinek ötlete?
-
szinesz.bob
senior tag
A4Tech XL-740K. ennyi pénzért ilyen jó egeret nem kapsz!
Szerintem:TUTI TIPP! -
[DE2JAY]
senior tag
Most kezd meghalni a VX REVO-m szóval mit ajánlanátok helyette? kis kezem van tehát ideális méretű volt.
kinéztem egy ilyet
REVOLTEC FightMouse PRO
de félek hogy túl nagy valamit "magasan fog" mint az a4tech.Logitechbe melyik hasonló méretű mint a REVO?
-
Shad0w
senior tag
Na, most, hogy megjött a garanciális cseretermék már lemerem írni (ez a fránya babona):
Szal a Sharkoon FireGlider (közismertebb nevén A4tech XL-740K) egerem két hét után meghalt, szó szerint, semmi életjel, gép se látta már. Vissza is küldtem az iPonba, tulajdonképpen egyből rámondták, hogy kapok egy másikat, de kérésemre levásárolhattam és így örökre megszabadultam attól a förmedvénytől! Hipp-hipp-HURRÁÁ!!Amíg az A4tech nem jön ki vmi új, jófajta egérrel, addig nem veszek tőlük semmit.
-
[DE2JAY]
senior tag
Nekem olyan problémám lenne, hogy egy VX revóval nyomom egy pár éve és vettem egy X7-est és nagyon "magasan fog". tehát a vx revó kb 2-3mm után "elengedi" az érzékelést ez meg NEM! és marha magasra kell emelni, ami idegesít és most ott porosodik az egér a sarokban...
Erre van valami?Ha lehet akkor privátot küldjetek!
mod: itt a link
-
c41r0^
őstag
válasz
anonymus89 #1016 üzenetére
Én is az iPonból rendeltem az X-710BF-et és helyette x-710BFS-t kaptam kézhez, csak nem akartam írni a bolt nevét, de mostmár mindegy
"A 718bf-t már nem igazán forgalmazzák."
igen, szerintem is így van...az "S" karakter jelenti azt, hogy ez a "second edition" (más felület, vastagabb kábel, 500-1000 Hz USB) és már csak ilyet kapni, ezért kérdeztem, hogy hátha tud valaki tuti forrást, ahol beszerezhető a sima BF. -
c41r0^
őstag
A BFS a mintában tér csak el, mert az kígyóbőrös, az FS meg "homokfútt". Mind2 jól tapad, nem izzadós, nem fogsz bennük csalódni. Mind2-nek ugyanaz a technikai specifikációja, tehát:
- vastagabb USB kábelű (500 és 1000 Hz USB refresh rate megy), mint a régebbi 125Hzes széria, aminek vékonyabb volt a kábele
- max. 2000 DPI-s (400-800-1200-1600-2000 váltások)
- 3x fire gomb van
- gumis hüvelykujj támasztó vanEsetleg nem tudja valaki, hogy X-718BF Snake vagy X-710BF Snake egeret lehet kapni vhol újonnan? A vékony kábel miatt kéne, ezeknél az egereknél egyáltalán nem hátrány, hogy csak 125 Hzes USB refres rate-en mennek. Kb. 3 hónapja rendeltem egy X-710BF-et, de X-710BFS-t kaptam kézhez...Az X-710BF is elég lenne a maga 1000 DPI-jével és 125 Hzes USBjével, a régebbi görgőjével, de a kábele az maga a megváltás lenne.
Eddig komolyan a sima X-718 jött be a legjobban annak ellenére, hogy kopik a felülete...jobb a fogása, mint a többinek, kicsit kisebb is maga az egér, biztosabban áll a talpakon, nem is dölöngél álló helyzetben és a kábele, mintha nem is lenne. Ezért nézném meg az X-710BF Snake vagy X-718BF Snake-et és nem hinném, hogy visszalépés lenne az X-710BFS vagy X-718BK Oscar egereimhez képest, amik elméletileg nagyobb tudásúak, mégis ezzel a "sima szar" X-718-al lövöm a legtöbb fejest és ez áll a kezemben a legbiztosabban. Fura...
-
KIRU_l
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy A4Tech X-710FS egeret magamnak, Debrecen mellett lakom, de sajna nem leltem sehol: Cora, Media Mark, Elektro Word, Tesco
Egyedül a Media-ban leltem egy 750K-s modellt 10000 Ft-os áron, szerintem ez nagyon sok érte!Hol tudnám beszerezni?
Egyébként van itt egy "kisebb" info bolt ahol egy x710BFS modellt tudnék venni 4700-ért!
Ez megéri? Mik a specifikációi? Mit tud? A sima 710FS jobban megérné?Köszi a válaszokat!
-
Shad0w
senior tag
Nem kellett kiforrasztani, simán kihajtogattam a fém keretet és kihajlítottam az érzékelőt magát, annyira, hogy a forgórészt ki tudjam szedni. Nyilván ezzel az eljárással nem ismételhető a végtelenségig a dolog, de sztm 3-4 alkalommal ki fogják bírni a lábak. Jó minőségű, apró alkatrészek kezelésére alkalmas csipesz erősen ajánlott (mondjuk ilyen), meg egy pici csavarhúzó amivel le lehet hajtogatni a fém lábakat, amik az érzékelőt tartják.
Legyen, felrakom a képeket, de nem vállalok értük felelősséget
:
-
Hi!
Sajnos ezirányú tapasztalatom nekem is akad
Adott egy XL-750F. Szintén a görgő adta meg magát.. úgy látom, ezt lassan nyugodtan írhatjuk tipushibának
Eleinte csak azt vettem észre, hogy ha egy weblapon vagy valami doksiban gyorsan akartam "tekerni" lefelé, akkor néha bizonytalanúl "lapozott" oda-vissza ugrott.Aztán sajna már játékban is (COD4). Nekem a görgőn van a fegyver váltás..
Párszor csak az mentette meg, hogy barátnőmtől kaptam ajándékba, különben lehet széttörtem volna.
Nem kicsit volt, és sajna megint, idegesitő, amikor mondjuk akció van, kifogy az elsődleges, gyorsan váltanék az arany Eagle-re, hogy szétrobbantsam a társaságot, erre, oda-vissza vált, ergo sehova, és csak tárazna az elsődlegesbe..Nah, szóval ezt megelégeltem, és mivel sajna lejárt a gari(természetesen allig egy hónappal az eksön elött), gondoltam szétszedem.. hátha csak elkoszolódott.
Szétszedésről képek. 2009.06.27 A4Tech XL-750F Egér szétszedése
(ahol életlen a görgő, nem hiba, magát a lézert, meg az IC-t fényképeztem.. nem láttam még ilyen cuccot..bár így utólag, csinálhattam volna több képet a kapcsolóról)Ahogy elnéztem, eléggé egybe cuccnak láttam az érzékelőt(kapcsolót), ezért nem bántottam, csak kapott egy jó adag kontaktisztító sprayt.
Shad0w
Te full szétszedted a kapcsolót? Kiforrasztottad, a fém keretet kihajtogattad, leszedted róla?Flame_
(igy a képeken nem látok rajta semmi tipus számot)Szóval, spray, aztán összeszerelés.. szupi lett. Öröm és bododság..
... mostanáig
Eltelt két hónap.. a szitu ugyanaz ami volt.. megint össze vissza ugrál.. nem sok kellett, hogy össze ne törjem..Lehet megint szétszedem, esetleg magát a kapcsolót is jobban,és adok neki..kár,hogy ezt így el....ták.. jó kis egér lenne egyébként....
-
Shad0w
senior tag
Nem kerestem rajta, de a belsejében biztos nincs semmi (hadne szedjem szét megint...). De ha megvan az eredeti alkatrész akkor bemész a boltba és megkérdezed, hogy tud-e olyan inkrementális jeladót szerezni.
Érdeklődő kedvűeknek fel tudok tölteni 4 képet, de telefonnal készült és alig látszik rajta vmi -
Shad0w
senior tag
Szétszedtem a görgőt. Az optikát teljesen mellőzi, tisztán elektromechanikus az érzékelés, de az elv ugyanaz. Viszont réz elektródák vannak benne amik koszolódnak és kopnak is, tehát a konstrukció magában hordozza a meghibásodás nagy esélyét is. Én most kitisztítottam és olyan, mint új korában.
-
Flame_
tag
válasz
bolcsodal #871 üzenetére
Elnézést, hogy egy kábé fél éves posztra válaszolok, de gondolom nem csak én olvasgatok vissza rendesen. Gyűljön csak a tapasztalat
Két X7-es görgője ment tönkre e közvetlen környezetemben. Mindkettő ugyanúgy: egyszercsak a legkisebb érintésre fel-le ugrál, képtelen egy irányba görgetni: gyakorlatilag teljesen random csúsztatja fel-le. Viszonylag rövid idő alatt jutott el ide a normális működéstől.
Az enyém gariidőn túl hülyült meg. Szétszed, tisztít, satöbbi - ugyanaz. Kicsit megfeszegettem a fém házát az érzékelő keréknek, ettől rövid távon sokat javult, konkrétan tünetmentes lett. Vannak hülye szokások, na (pl. mindent szétszedni meg feszegetni) de bejött
Itt nem egy optikai szenzor+fényforrás és köztük egy résekkel teli tárcsa gyártja le a jelet (mint írta valaki később), hanem valami általam nem teljesen értett, alapvetően mechanikai cucc. Hát nálam úgy tűnik el is kopott. Még kábé 3-4 alkalommal tudtam összebb nyomni az egésznek a fém házát, amivel kábé másfél hónapnyi plusz korrekt működést tudtam kiügyeskedni. Ezek után már végleg elromlott, úgyhogy visszatértem a drága kis MX-310-hez.
Ismerős csak vett egy másikat, ott nem tudom pontosan mi volt.
Vannak amúgy a jó öreg optomechanikai módon működő görgős megoldással is A4tech egerek? Ez a kis apróság meg kell hogy mondjam nem rengette meg a bizalmam. Ezt leszámítva kiválóan működött, ergonómiailag is bejött, és ehhez egész jó ár is társul.
-
Shad0w
senior tag
Cirka 2 hét után úgy tűnik, hogy elkopott a jobb gomb, nyomva tartásnál random "elengedi" a gombot. Ugye ez játékokban amikor jobb gombbal zoomolnék akkor kilép belőle. Csak akkor működik jól, ha nagyon erősen nyomom a gombot, dehát ez így már nagyon kényelmetlen. Namind1, lényeg a lényeg, aki jót akar magának az ne vegyen A4tech XL-740K egeret.
Remélem rohamos sebességgel fog tovább romlani a gomb és akkor visszatudom küldeni garanciában, de most még annyira nem rossz (merhát ha erősen nyomom akkor jó...) -
gtamate2
veterán
kb 2 hete vettem egy X7 XL-750BK Oscar edition-t, 7k volt újonnon de nekem nagyon bejött, lehet hogy elég lenne a 2500DPI is de jó hogy van azért 3500 cod2be néha jól jön
a 3* fire gomb nekem annyira nem jött be cod2,cod4 alatt.. talán cs-be jó?
-
Ice!?
őstag
http://img269.imageshack.us/img269/3545/nvtelenyhe.jpg
Bocsi, hogy így másoltam be, de nálam most nem működik semmi sem.
Nem tudok se formázni, se linkelni, se képet feltölteni a ph szerverére, se smile-t berakni.Frekvenciát nem tudok állítani, de ezzel szemben nekem a dpi igen csak számít.
Az első 3 vonalat egyre lassabban, max dpi-n csináltam, az utolsó 3-at pedig legkisebb "fokozaton".Ermi11: Látom, nem érted, hogy mit mondok. A kettő nem ugyan az. Az a4tech nem kifejezetten gamer egereket gyárt, és az ára is sokkal barátibb, mint a razernek..
Persze még jó pár érvem lenne, de inkább be fejeztem veled. -
c41r0^
őstag
Látod, én pont ezért nem váltottam még optikai egérről és ezért lehet kiforratlan a lézeres szenzor. A lézeres szenzor biztosan drágább, mint a kiforrott optikai, tehát nem is kerülhet igazán jó lézeres szenzor egy ilyen árú egérbe. Optikain 1000 Hz is vígan megy haláli pontossággal, pl. X-718BK Oscar, X-710BFS (mind2 tapasztalat).
-
Shad0w
senior tag
Na, rajzoltam még egyet
Ha megnyitod paintben, akkor kilehet nagyítani a pixeleket.Hát ööö, izé. Most vmért jó az asztalon. Ha esetleg nem tűnne fel vkinek a különbség akkor az csak annyi, hogy 125 Hz-en az oldalra mozgásnál átlósan mozog a kurzor, 1000 Hz-nél pedig egyet oldalra egyet le. Nem tudom, hogy melyiknek kéne jónak lennie, de 1000 Hz-nél ez sztm már nem az érzékelő hibája.
-
Shad0w
senior tag
Igen, de a DPI-nek nincs hatása. Viszont az USB frissítési frekvenciájának igen. 125 Hz-en ugyanúgy viselkedik, mint az optikás egér. 1000 Hz-en pedig a képen látható. Továbbá kiszedtem alóla a fekete egérpadot és letettem az asztalra (grafitszürke, fekete/szürke pöttyös) és mérséklődött a dolog, de 1000 Hz-en továbbra is szar, 500 Hz-en tűrhető már-már hibátlan, de néha így is hibázik. Tehát elmondható, hogy nagyon érzékeny a felületre.
A másik idegesítő, amit most vettem észre, hogy 1000 Hz-en (igazából 125 Hz felett) az alaplap nagyon hangosan sípol, amikor húzom az egeret, a hangerő arányos a frekvenciával. Gigabyte P35-DS3 rev2.0 alaplapom van
-
Shad0w
senior tag
Vettem egy Sharkoon FireGlider egeret. Elvileg ugyanaz, mint az A4Tech XL-740K. Gondoltam leírom röviden az első benyomásokat.
Eddig egy X-718F egerem volt, ahhoz képest nagyobb, de főleg magasabb. Az előző egéren mindig lelógtak az ujjaim, de most végre elfér az egész kezem a rajta és nem is állnak olyan meredeken az ujjaim, így kényelmesebbnek tűnik, de eközben nagyon furcsa is, biztos meg fogom szokni idővel. A másik, hogy az X-718F-et általában az ujjaimmal mozgattam, de ezt már könnyedén lehet tenyérrel is terelgetni de majd kiderül, hogy ez mennyire lesz fárasztó, mert így most a csuklóm sokkal többet mozog.
A lézer érzékelő felbontása 600 és 3600 DPI között állítható 1-es léptékekben. 6 db előre beállított DPI értékek között lehet váltani a választó gombbal és az X,Y értékek tetszés szerint állíthatóak. Nem kell végigpörgetni a DPI-ket, ugyanis kilehet választani, hogy melyikek között váltson és hogy milyen színnel világítson/villogjon a led. Az USB-n akár 1000 Hz-en is képes kommunikálni.
A beállítások azután érvényesülnek, hogy rátöltjük az egérre cserébe ha ezek után akárhova visszük az egeret a beállítások megmaradnak (talán az USB frissítési frekvenciája nem, de az alapból is 500 Hz, szal az nem is baj)És a legeslegfontosabb, hogy hosszú idő után - az első A4Tech egerem óta - ez az első egér ami végre megint úgy működik, hogy a görgetés abban az ablakban megy ahol az egérkurzor áll és nem az aktív ablakban. Végre!!
Ja és persze ott vannak az aljában a súlyok. Még nem játszottam velük, de elsőre úgy tűnik, hogy az összes súllyal egy picit hátul van a súlyközéppontja. Majd később játszok vele, egyelőre jó így is.
Ha esetleg van kérdés, óhaj-sóhaj, akkor szívesen válaszolok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest