Hirdetés

Végre megérkezett a Cooler Master CM 690 II Advanced

Hirdetés

Hosszú idő telt a Cooler Master sikeres CM 690-es házának megjelenése óta, amit mi is teszteltünk, és nagyon meg voltunk vele elégedve. Most itt az utód a CM 690 II Advanced személyében. A rendkívül elegáns kinézetű miditorony természetesen kívül-belül fekete.

A CM 690 II Advanced valóban nagyon igényesre sikeredett, határozottan jól mutat. Kívül a szokásos kiegészítőkön túl (mint például a gumitalpak vagy az I/O panel) hamar észrevehető egy furcsaság, ami adott esetben nagyon hasznos lehet. Ez pedig a ház tetején elhelyezkedő dokkoló, amire SATA csatlakozós merevlemezeket csatlakoztathatunk. Így nagyon egyszerűvé válik a 3,5 és 2,5 colos adattárolók számítógéphez kapcsolása.

Forrás: Overlockers Club
Forrás: Overlockers Club

Az egyszerű acélvázról hiányoznak a plexiablakok, a két oldalon csak szellőzőrácsok találhatók. A ház hűtését egyébként nagyon gondosan megtervezték, és akár 10 ventilátor is dolgozhat benne egyszerre. Ezek közül hármat mellékelnek a CM 690 II Advancedhez, méghozzá egy elülső 140 mm-est, ami kék LED-del is rendelkezik, 1200-as percenkénti fodulatszámon jár, és maximum 19 dBA zajt csap; egy hátsó 120 mm-est (1200 rpm, 17 dBA) és egy felső 140 mm-est (1200 rpm, 19 dBA). Ha ez nem lenne elég, akkor folyadékhűtést is alkalmazhatunk.

Forrás: Coolermaster.com
Forrás: Coolermaster.com

Az I/O panelen két audiocsatlakozó, két USB 2.0 és egy eSATA port kapott helyet. Elöl négy külső, 5,25"-os bővítőhelyet találunk, belülre pedig hat darab, 3,5 hüvelykes meghajtót helyezhetünk be akár csavarhúzó nélkül is, a belső rekeszekbe a mellékelt átalakítók segítségével a 2,5 vagy akár az 1,8 colos egységek is beszerelhetők. A tápegység alulra kerülhet, a 215 x 512 x 529 mm-es, 9,56 kg-os ház ATX-es és microATX-es alaplapokat fogad.

Belül is bőven van hely, akár három videokártyát is beszerelhetünk, így akár egy erős, igazi gémer konfiguráció is kialakítható. A nyílásokat természetesen porszűrő betétek takarják, így megvédhetjük a kényes alkatrészeket. A Cooler Master CM 690 II Advanced már elérhető 100 dollár körüli áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés