A Nintendo Wii lett a befutó az ünnepi szezon alatt

Újra eltelt egy év, és újra eltelt egy karácsony. Ennek a konzolgyártók borzalmasan örültek, hiszen fantasztikus eladásokat produkáltak az ünnepi szezon alatt. Az NPD Group felmérése szerint az észak-amerikai piacon a Nintendo dominált, ugyanis a Wii-ből 3,81 millió, míg a DS kézikonzolból 3,31 millió gép talált gazdára, ami mondani sem kell, elképesztő eredmény. Ezzel a teljesítménnyel a Nintendo tovább erősítette betonbiztos pozícióját, bizonyítva, hogy a hétköznapi játékosokra érdemes építeni. Nem meglepő, hogy a Microsoft és a Sony gőzerővel fejleszti a Project Natalt és a varázspálcát, mellyel reményeik szerint versenyre kelnek majd a nagy riválissal.


Nintendo Wii

A „nagyvasak” csatája is folytatódott, az Xbox 360 és a PlayStation 3 fej-fej mellett haladt, melynek eredményeképpen az előbbi gép 1,31 milliós eredménnyel zárt, míg az utóbbi 1,36 millió vevőt tudhatott magáénak, azaz a Sony megverte a Microsoft rendszerét az Egyesült Államokban. Ez a tény egyébként nagy szó, ugyanis a japán vállalattól ritkán kap ki a redmondi óriáscég hazai környezetben. A Sony eredményét vélhetőleg az exkluzív címek alapozták meg, mivel a Microsoft komolyabb fejlesztései az idei évre csúsztak.

A sereghajtók szerepét a Sony PlayStation Portable és PlayStation 2 rendszerei töltik be, az előbbiek 654 700, míg az utóbbiak 333 200 vásárlót hódítottak meg. A PlayStation Portable helyzete egyébként érdekes. A kézikonzol nemrég jobb eredményeket könyvelhetett el, de mára a Nintendo DS egyértelműen fölé nőtt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés