Mozgásérzékelő kamera az Xbox 360-hoz

Hirdetés

A Microsoft az E3 rendezvényen egy új mozgásérzékelő kameráról rántotta le a leplet, mely az Xbox 360 konzolhoz érkezik. A Project Natal névre keresztelt technológia egy mélységérzékelő szenzor segítségével állapítja meg a test aktuális térbeli állapotát, amit a speciálisan kivitelezett processzor dolgoz fel, emellett a kamera képes az arcvonások alapján azonosítani a felhasználókat. A beépített mikrofon segítségével a hangfelismerés is elérhetővé válik, így a rendszer akár parancsokkal is utasítható, továbbá a termék a beszéd alapján felismeri az ember érzelmi reakcióit.


Project Natal kamera

Bár a Microsoft forradalminak nevezte a 3DV Systems által fejlesztett terméket, azonban érdemes megjegyezni, hogy a Project Natal alapötlete a Nintendo Wii mozgásérzékelő kontrollereire vezethető vissza. Természetesen a bemutatott kamera a térbeli mozgásfelismerés egy új állomása, az első lépést mégis a japán vállalat tette meg. Ez ugyan semmit nem von le a Microsoft érdemeiből, igazi forradalmat viszont túlzás emlegetni. A Project Natal legnagyobb előnye, hogy a Nintendo Wii-vel ellentétben nem kell kontroller a mozgásfelismeréshez, ami a kényelmi szempontok alapján kifejezetten kedvező lehet.


Project Natal mozgásérzékelés

A Microsoft számára fontos szempont az új termék bevezetése, hiszen segítségével az Xbox 360 be tud törni a hétköznapi játékosok világába, ahol jelenleg a Nintendo Wii ellenfél hiányában tarol, és ez meg is látszik a konzolok eladási mutatóiban. A redmondi óriáscég szerint már számos fejlesztő dolgozik a kamerával, így a Project Natal hivatalos debütálását a hétköznapi szórakozásra vágyó felhasználók számára értékes játékprogramok is erősítik majd.

A Microsoft tehát nem elégszik meg az úgynevezett hardcore közösség által biztosított piaccal, a nagyobb bevételekkel kecsegtető családi szórakoztatás felé is kitérőt tesz. A Project Natal pontos megjelenéséről és áráról egyelőre még nincs információ, de ha minden jól megy, akkor még idén megvásárolható lesz az új fejlesztés.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés