Inkább nem hulladék tervezéssel, gyártástechnológiával,hűtéssel stb stb kellene növelni az élettartalmat.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák

antikomcsi
(PH! kedvence)
Ha még legalább 5 évig akarják virítani a 360-ast a boltok polcain, az szerintem nem túl jó dolog.
Lehet nincs igazam, de így úgy érzem, hogy a konzolok a "hatalmas" tartalékok ellenére visszafogják a játékokat, sebességben és látványban is. Mármint magát a fejlődést. Pedig a valóság az lenne, hogy egy konzolt is le kéne cserélni ~2 évente, akárcsak mondjuk egy vga-t.
Persze ez a konzolpiac ellen szól.

Integra
(Jómunkásember)
profitmaximalizálásnak hívják ezt

KG.
(kvázi-tag)
Ezzel mi PC-se csak szívni fogunk, mert a konzolok csak DX9-et tudnak, hiába DX11 PC-n de a legtöbb játék kozolport, és ez meg is fog látszani rajtuk, ennyit a grafika fejődésről, az elkövetkezendő 5 éveben! 
Ha érdeklődsz valamelyik termékem iránt, írd le melyik hirdetésre hivatkozol!, nem vagyok gondolatolvasó hogy kitaláljam!
Pc-n is lesz tesszalláció a Mass Effect 2-ben? 
[ Szerkesztve ]
''Jobb ma egy XP mint holnap egy Duron''

Exelsior
(tag)
ennek örülök meg nem is. mert PC vagyok de unom hogy midig ujitani kell a pc-t vagyis sokba kerül.boxal ellentétben nem kell és fél éve vettem egy X-box 360-at mert a PC-m nagyon sok pénzemet elvitte,és legalább nincs olyasmi gondom hogy szaggatás stb. a Natal-al kapcsolatban meg nagyon is bízok ahogy sok mindenki,erősen ajánlott vétel lesz ha kijön és ha nem lesz nagyon drága.
Device: HTC Desire PVT4 | S-ON |.HBOOT: AlphaRev CM7/R2 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: Runnymede AIO V6.0.4.3 Special Edition [Stable] Recovery: 4EXT (v1.0.0.4 RC2)MicroSD: Kingston 8GB Class 6
Ez akár egy lehetőség is lehet a PC számára, hogy a grafikai előnyét kihasználva exklúzív legyen.
A Natal nem véletlenül jött. Feltételezem, hogy egyre inkább a Wii szerű játékokra lesz helyezve a hangsúly X360-on is, a komolyabb teljesítményt igénylő játékokat pedig valószínűleg átcsoportosítják a Windows Live-ra. (Elvégre annak az erősítése is kulcsfontosságú a Microsoft szempontjából nézve.)
[ Szerkesztve ]
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

einstein
(senior tag)
Az, hogy még legalább öt évig lesz x360 nem feltétlen jelenti azt, hogy nem lesz mellette más. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Egyébként meg furcsa is lenne, ha akár az MS, akár a Sony azzal állna elő, hogy most már ne vegyetek új konzolokat, mert 1,5 év múlva itt a következő. 
Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

adorjant
(senior tag)
szerintem nem rossz dolog,ha megveszel egy konzolt,és hosszabb ideig tudod használni,mint gondoltad.
a pc-s játékipar meg nem fontos nekik... 
sajnos ilyen irányban haladunk
Lehet PS2-est kapni újonnan? Igen. Pedig lassan 10 éves lesz!
"Nobody expects the Spanish Inquisition!"
Viszont sima Xbox már fehér holló kategória.
Family Guy Online - Closed Beta
Mert tul jo volt.
Imadtam. Megbizhato egy szerkezet.
gyúrunk vazze

M@trixfan
(őstag)
Megy a pókerarc ezerrel. "Nem tervezünk HDMI-s Xbox-ot" ismerős valakinek?
Az eredeti szövegben azt mondja, hogy még a félidőt sem érte el az Xbox 360. Nagyon necces lenne ha ezt a következő kiadásig értené. Ha meg úgy értette akkor kamu az egész, csak nem akarnak ilyen fontos stratégiai lépéssel idő előtt előjönni.
Az viszont simán lehet, hogy a Wii HD ellenfeleként a casual piacból is hasítani akarnak és azért lesz hosszú életű a 360. Ide csatolódik a Natal is. Engem mondjuk nem érdekel a casual és nem kívánok a levegőben drungatni órákon át egy autóversenyben. Fárasztó és gagyi.
Egyébként egy olcsó GPU frissítéssel tényleg ki lehetne tolni az élettartamot ha moduláris lenne a rendszer. Egy Radeon 5750 csodát művelne 1080P-ben egy zárt, konzolos környezetben.
twitter: MatrixfanLive

Integra
(Jómunkásember)
elmondani nem tudom, hogy beleuntam már a wii féle ugrálásba.
inkább megyek edzésre normálisan.
A pláne az egészben az, hogy rossz a végkövetkeztetés. A mai napig lehet kapni ps2-t is, tehát ez nem jelenti azt, hogy 5 évig nem jelenik meg újabb változat.
Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)
Egy Radeon 5750 csodát művelne 1080P-ben egy zárt, konzolos környezetben.
Minden bizonnyal 
ATi Radeon HD5750:
Matematikai számítás: 1008 GigaFlops (1,008 teraFLOPS)
ATi Radeon HD5770:
Matematikai számítás: 1360 GigaFlops (1,36 teraFLOPS)
Playstation3's Nvidia-designed graphics processor ~ GPU:
1.8 TFLOPS / Teraflops floating point performance.
A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!
ez hülyeség 
ne mond nekem, hogy egy g70es gpu 550 mhzen ennyit tud 
A szerver a kérést zavarosnak találta és nem tudja hogy hajtsa végre.

jookomak
(senior tag)
"enyhén" aládolgozik a cell processzor. gpu szinte csak kiteszi a képet a szemünk elé.
Eladó NFL Pittsburgh Steelers baseball sapka http://href.hu/x/gpnb
Látod, ezek mennek, egyébként is a konzolokba időtállóbb vga kellett, ezt hülyeség is hasonlitgatni egy 5750-hez mint az előttem már megtették 
A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!
utánanéztem, mindenhol ennyit írnak rá, de valami akkor sem klappol, ennyi nem lehet 
jöhetne egy szaki, aki megmondja a frankót
[ Szerkesztve ]
A szerver a kérést zavarosnak találta és nem tudja hogy hajtsa végre.

Peetig
(lelkes újonc)
Aki esetleg nézi Angry Video Game Nerd tesztjeit, ott nem egy helyen szerepelnek halott ötletek a konzolok élettartamának növelésére. Legjobb példa az Atari Jaguar és annak CD-s kiegészítője. Nekem ez jut eszembe a Natalról is. Remélem tévedek.
PC foreva 
Compaq Armada 7400.
ez nem ilyen egyszerű, vagy azt mondod hogy a 2005-ben tervezett playstation3 többet tud
mint egy GTX 285? (1,1 körüli tflops)
egyébként: [link]
NVIDIA CEO Jen-Hsun Huang stated during Sony's pre-show press conference at E3 2005 that the RSX is twice as powerful as the GeForce 6800 Ultra.
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

kecsawi
(kvázi-tag)
Jó lenne de be kéne üzemelni a pc-vel giga wlan kártyán keresztül a media center extendert...
Hol van erre segítség? nem találom 
Egy dolgot nagyon elfelejtetek! Az utóbbi években rohamosan fejlődött a grafika, szinte már csak ebben versenyeznek a PC-s játékok, és közben mindenki panaszkodik a játékélmény hiányára, a történet elnagyoltságára, stb. Nos, ha behatároltak a hw lehetőségek, akkor előtérbe kerülhet a tartalom...
(#17) kelzsoca: Nem kellene keverni a programozható, kvázi szabadon használható számítási teljesítményt (shader-kódok) önmagában a fix-funkciós teljesítményt is magában foglaló számokkal...
(#19) jookomak: Ez ebben a formában nem igaz.
2 éve lett egy kis pénzem, Építettem egy jó kis PC-t, játékra. Jól felhúzott 8800GTS + széthajtott C2D. Megvettem a boltban az NFS
arbon-t, meg az Outlaws-t. Mert régi vágyam volt, hogy úgy játszhassak a kedvenceimmel, hogy a program nyújtotta grafikai lehetőségeket maximálisan kihasználhassam, a gyártókat megfizethessem, és legyen supportom.
Mindkét játéknak kompatibilitási problémái voltak, mert a support szerint: " a VGA annyira új, hogy a program nem tud 100%-osan együttműködni a grafikus vezérlővel".
Gyakorlatilag izélhettem a csúcs-gépemet, meg a jogtiszta játékaimat. 
Ezen akkor úgy felhúztam magam, hogy a PC-mből noti lett, játszani meg csak Xbox 360.
Azóta minden OK. Nem is kell a vason változtatni, csak jó játékokat kell írni
X-akták, Miért éppen alaszka?, Battlestar Galactica, Matrix, 4400, Star Wars IV-V-VI -ezek tetszenek

Gl4diator
(kvázi-tag)
user error 
[ Szerkesztve ]

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Köztudott volt, hogy akkoriban a ForceWare inkább BugWare nevet érdemelt volna.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
Akkor meséld el nekünk, ha már ennyire vágod a témát, hogy mennyire is erős a PS3-ban lévő gpu, de mondhatjuk az Xbox360-at is, az egyikben Nvidia a másikban ATI chip 
A PS3 GPU-ja lényegében egy GF 7900GT, kiegészítve pár újabb shader-utasítással, hangkezeléssel és a PCI-Express interfész helyett egy másikkal a Cell proci felé. A programozható, szabadabban használható shaderteljesítményét láthatod a linkelt oldalon. De emellett jóval több fix-funkciós egység van benne, mint a későbbi sorozatokban.
Az Xbox360 GPU-ja valahol a HD 19xx és a 28xx között van valahol.
Viszont: ezekből normális optimalizációval sokkal több kihozható, mint ami PC-n szokás, mert az utóbbinál sokféle kártyán kell megfelelően futnia a játéknak, így nincs idő minden egyes hw-re külön a végletekig finomítgatni a dolgokat (így is több különböző code-path-ra van szükség [DX9-10-10.1-11]), meg amúgy is úgy vannak vele, hogy majd szíveskedik a kedves vevő újabb videokártyát venni, ha nem elég gyors a játék. Konzolon meg abból kell minnél többet kihozni, ami van, de az legalább nem változik évente, megéri vele behatóbban foglalkozni.
[ Szerkesztve ]

brd
(PH! kedvence)
Az mekkora, szinte minden video-t végigröhögök. 
A Jaguar-nál, ahogy mondja, hogy olyan, mint egy ba???tt wc, aztán prezentálja is a végén. 
Nekem a Sega Genesis+CD+32 bit monster tetszik még "nagyon" ( ...és ahogy mondja a srác, hogy úgy néz ki, mint valami tumor
).
One trend a day keeps the doctor away
Köszöntem uram, és le is írtad a konzolok lényegét, illetve azt hogy miért tudnak erre a viszonylag "régi" architektúrára is olyan gyönyörű játékokat készíteni mint mondjuk az Uncharted 2 

M@trixfan
(őstag)
A zen nyugalmával lélegezd be amit dezz írt a 30. hsz-ben!
A FLOPS-szal szeretnek dobálózni: mindig szintetikusan, ideális helyzetben a gyártó kedve szerint. Az megint tekjesen más kérdés, hogy milyen szervezése van hardveresen a GPU-nak és miként oszlik el a teljesítmény. Túlzott példa, de kb. olyan mint Hi-Fi hangfalat Watt alapján választani.
twitter: MatrixfanLive

eeaa
(senior tag)
...gondoltam, hogy ez lessz, ....a nextgen. konzolok meg tuti, hogy dupla ennyi ideig lesznek pengetve...
Hmmm
Ha vége ennek a szutyok válságnak (talán 1 év... talán...) akkor lehet venni kéne egy X360-at meg valami finom full HD-s LCD tévét aztán azon lehet mókázni. Na meg még ha egy Natal is ott sasol a polcon és valami jó kis FPS gamet kihoznak (esetleg Crysis 3
) akkor az lenne a totális élvezet 
Kezd iPon szint lenni...
Te igen, de a Wii eladásait nézve, sokan nincsenek ezzel így. 
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]
Az X360 még sokáig fog élni szerintem.
All you need is love! - The Beatles

x_o_n
(PH! addikt)
szerettem az x360am de az a borzalmas zugás...én részben emiatt adtam el,nagyon hangos...
:igényes festés vállalok referenciákkal:::::Diablo 3: Guest Pass -t keresek!!:::