Hirdetés

CeBIT 2013: tápol és hűt a Cooler Master

A Cooler Master CeBIT standján számos érdekes újdonság volt található. A vállalat a tápok szempontjából a V-series megoldásokkal újítana, amelyek 700, 850 és 1000 wattos teljesítménnyel rendelkeznek. Mindegyik termék aktív PFC-vel dolgozik és a 80 Plus minősítés Gold, azaz arany fokozatára tettek szert, ami 87%-os hatékonyságot jelent teljes terhelés mellett.

Cooler Master V700, V850 és V1000
Cooler Master V700, V850 és V1000 (forrás: Guru3D) [+]

A teljesen moduláris újdonságok közül a V700-as négy, míg a V850-es és V1000-es hat darab 6+2 tűs PCI Express tápcsatlakozót kínál, emellett a belsejüket a hírek szerint a Seasonic gyártja, noha ezt a Cooler Master nem erősítette meg. Sajnos az árazásról és a megjelenésről még nincs információ.

A hűtők szempontjából bemutatkozott a JetFlo 120, ami 12 cm-es házhűtő lesz, a fordulatszáma pedig percenként 800 és 2000 között változhat. Utóbbi 85 cfm légszállítást eredményez.

Cooler Master JetFlo 120
Cooler Master JetFlo 120 (forrás: Guru3D)

A processzorhűtők piacára a TPC 612 és a V8 GTS érkezik. Előbbi a szerényebb kivitelű megoldás, de ez nem jelenti azt, hogy gyenge lenne, mivel a TPC 812 kistestvéréről van szó. Ennek megfelelően a talpazat hőkamrával dolgozik, de a nagyobb verzióhoz képest azért a méretek csökkentek. Ez egyrészt jelentkezik majd a hűtőteljesítményben, de cserébe a 120 mm-es ventilátorral dolgozó termék olcsóbb is lesz.

Cooler Master TPC 612
Cooler Master TPC 612 (forrás: Guru3D)

A V8 GTS már egy sokkal érdekesebb darab. A Cooler Master ezt a terméket kifejezetten a vízhűtők ellen szánja. Ezzel nem közvetlen versenytársként tekint a kategóriára, csupán jelezni szeretnék, hogy a hűtési teljesítmény a kisebb vízhűtőkkel vetekszik. Az újdonság ezt úgy éri el, hogy a talpazatból a hővezető csövek három különböző bordába futnak be, ezek között pedig két darab ventilátor teljesít szolgálatot. A titkos összetevő állítólag a kialakításban van, mivel az előbbi felépítés nem lenne elég, ha nem lennének tökéletes távolságban az elkülönülő hűtőbordák. A koncepció mindenképpen nagyon érdekes, és örömteli látni, hogy van még olyan cég a piacon, amely nem a korábbi modellek felújításában gondolkodik, hanem megpróbál valamit újítani is.

Cooler Master V8 GTS
Cooler Master V8 GTS (forrás: Guru3D)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés