Hirdetés

CeBIT 2013: Cooler Master Eisberg vízhűtők újra és újra...és újra

A tavalyi CeBIT alkalmával is láthatók voltak a Cooler Master nagyreményű kompakt vízhűtései, az Eisberg 120 és az Esiberg 240. Ezek a gyártó Seidon szériás hűtőivel ellentétben nem a jól megszokott és más vállalatok által is alkalmazott Asetek és CoolIT OEM megoldásra épülnek, hanem egy sokkal szabadabb, egyedi és egyénre szabható vonalat kívántak vele megragadni. A többi kompakt vízhűtéssel ellentétben Eisberg sorozat könnyen szétszedhető, a csövek cserélhetők, akárcsak a radiátor maga, illetve a rendszerben keringő hűtőfolyadék könnyű leeresztése és egyéni feltöltése is megoldható.


[+] Forrás: Guru3D.com

Az ígéretek ellenére az Eisberg család a mai napig nem tudott elrajtolni, mivel kisebb-nagyobb problémák miatt több ízben is elhalasztották a startot – pedig hivatalos sajtóközlemény is készült a termékbejelentésről, amit a média le is közölt, ám a termék sosem került forgalomba. Az okoktól és miértekről nincs részletes információ, de a hangos pumpát több helyen említik. Utóbbit egyébiránt a friss információk szerint a német Eheim szállítja, és a gyártó állítása szerint a kerámiacsapágyas egység elég tartalékkal rendelkezik, hogy két (CPU-t és a GPU-t egyaránt hűtő) körrel is megbirkózzon.


[+] Forrás: Guru3D.com

A Cooler Master képviselői a CeBIT-en most óvatosabban nyilatkoztak. Eszerint a termékek még mindig fejlesztés alatt állnak, így leghamarabb az idei év második vagy harmadik negyedévében kerülhetnek a boltokba, ha minden jól megy. Természetesen az ár változatlanul 130 és 140 euró attól függően, hogy a 120 vagy 240 mm-es radiátorral egybecsomagolt Eisberg 120 vagy Eisberg 240-re fáj a fogunk. Akinek ez kevés lenne, az várja meg a 360 mm-es verziót, mert állítólag ilyen is lesz, de erről további információt nem árultak el.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés