Hirdetés

Az Asetek a bíróságon megy neki a Cooler Masternek

Szinte már mindennapos, hogy a cégek szabadalomsértéssel vádolják egymást, de ezek java része általában lezárul anélkül, hogy eljutnának a bírósági szakaszba. Persze vannak kivételek, mint például az Apple és a Samsung között viszonylag régóta húzódó jogi csatározása, ám a főként zártrendszerű, kompakt vízhűtőiről ismert Aseteket sem kell félteni, ha pereskedésről van szó. A dán cég már rutinosnak számít ezen a téren is, hiszen korábban a CoolIT-et perelte be szabadalomsértés miatt, most pedig a Cooler Masterre kívánnak csapást mérni.

Cooler Master Seidon 120M: a család legkisebb tagja
Cooler Master Seidon 120M: a család legkisebb tagja

Az ok most is ugyanaz, mint a CoolIT esetében: a Cooler Master nemrég bemutatott Seidon vízhűtői az Asetek szerint sértik az amerikai szabadalmi hivatalnál bejegyzett 8245764 és 8240362 számú szabadalmaikat. Az Asetek már tavaly ősszel, a termék megjelenése előtt felszólította a Cooler Mastert, hogy hagyjon fel a jogsértő magatartással. A vádakra a cég érdemben azóta sem válaszolt, így az ügy a kaliforniai bíróságon kötött ki, ahol az Asetek a szándékosnak vélt szabadalomsértés felfüggesztése mellett most már kártérítést is követelhet.

Az ügy egyelőre nagyon korai fázisban van, kimenetele pedig bizonytalan, ugyanakkor a döntés a jövőbeni felhasználók/vásárlók számára sem teljesen mindegy. Amennyiben az Asetek megnyeri a pert, úgy a vállalat tovább erősíti a dominanciáját a zártkörű vízhűtések piacán, ezzel könnyen ellehetetlenítve a jövőbeni próbálkozásokat más gyártók részéről.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés