Befutott a hónap második GeForce drivere

GeForce driverekben igazán gazdag a március, ám ez nem feltétlenül jelent jót, hiszen a korábban megjelent, 196.75-ös meghajtót eltávolította az NVIDIA, mivel hibás volt a ventilátor vezérléséért felelős rutin. Az új, WHQL minősítésű GeForce meghajtó már javítja a problémát, így bátran telepíthető a Windows 7, Vista és XP operációs rendszerekre. A 197.13-as verziójú drivert a GeForce 6, 7, 8, 9, valamint az Ion és a 100, 200, illetve 300 szériás termékekkel rendelkező felhasználók hasznosíthatják, emellett az illesztőprogram tartalmazza a 9.10.0129-es verziójú PhysX eszközillesztőt is.

A meghajtó az újításokat tekintve megfelel a nemrég törölt driver paramétereinek, azaz a hibajavítások mellett főleg a jobb teljesítményre koncentrál, ugyanis az NVIDIA mérései szerint a Crysis: Warhead, a Left 4 Dead és a H.A.W.X egy GPU-s rendszer esetén 13, 30, illetve 13%-kal gyorsulhat, míg SLI konfiguráció mellett az előbbi értékek 30, 28 és 15%-ra módosulnak. Ezenkívül Ambient Occlusion profilt kapott a Call of Juarez: Bound in Blood, a Need for Speed: Shift, a Resident Evil 5, a RUSE, és a Street Fighter 4 című játékprogram.

Az eszközillesztő az SLI profilok tekintetében az Assassin's Creed II, a Command and Conquer 4: Tiberium Twilight, a Grand Theft Auto IV: Episodes from Liberty City, a Napoleon: Total War és a Zombie Driver című játékokhoz kínál újítást, továbbá jobb skálázódást ígér a Metro 2033, a Supreme Commander 2, valamint a World of Warcraft névre keresztelt programok futtatásakor.

Az új driver telepítése után várható változások pontos listáját az alábbi dokumentáció tartalmazza, míg maga a meghajtó – a megfelelő adatokat megadva – letölthető az NVIDIA szerveréről.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés