Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Most néztem a gamers nexus tesztet, vicces hogy a 6800xt kvázi elverte, vagy pariban van a 7800xt-vel.
5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X
-
hajbel
addikt
Egész 4%-al erősebb 4K-ban, mint az előd 6800XT, ráadásul nem is olcsóbb. Gratulálok újra AMD! Most látom, hogy ajánlott
Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek.
[ Szerkesztve ]
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
PuMbA
titán
A hasonlóan teljesítő előző generáció jól kimaradt a tesztből. Ez így hogy segíti a vásárlót a döntésben? A tesztek lényege, hogy tisztán lássunk
Marad a Hardware Unboxed és a hozzá hasonló pár csatorna, ami még a vásárlók érdekeiben tesztel és belerakja a régi kártyákat is.
[ Szerkesztve ]
-
elder troll
senior tag
Akkor össze lehetne hasonlítani az előző generációval, ami nem tűnik előnyösnek a korábbi tesztet elnézve.
Pár szám: 6750XT (OC) vs 7700XT:
HZD QHD: 94/116 vs 99/124
AC Valhalla QHD: 77/91 vs 84/102Amúgy simán át lehetett volna emelni az előző tesztből, csak abból kiderülne, hogy érdemi előrelépés nem történt. Így viszont az látszik, hogy a konkurenciához képest 30% többletfogyasztással akár 10%-kal is gyorsabb lehet.
#4 hajbel: elfogult amd szurkolóként is nagyon zavaró, hogy már-már origo szintet ütik meg a konkurenciával kapcsolatos negatív hírek.
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Ezt sikerult fejleszteni 2-3 ev alatt? Huh. 5% plusz?
Minden fejleszto megeri a pénzét
-
MolGabi
tag
Úgy tűnik, hogy megismétlődött az RX 480/580 korszak... Bár ott csak tuningolt kártyákról volt szó, itt hiába részben új a kártya, akkor sem jobb.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Újonnan az ára miatt egyébként jó vétel az NVIDIA-khoz képest, de akinek 6800XT-je van vagy tud beszerezni használtan még ilyet, annak nem kell szaladnia ezért a kártyáért. Csomó pénz meg lett spórolva
[ Szerkesztve ]
-
Egyetértek, ez egy refresh, az aprónak köszönhetően pedig mi járunk jól... bár lehet hogy néhány driver frissítés után nőni fog a különbség.
Azt sajnálom, hogy az RX 6600-nak nem lett utóda, kellene egy kártya 100W TDP körül, mint az RTX4060.#10 Dark KillerX
Az komoly, akkor itt van a kutya elásva.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50 HTPC ház, Silverstone Sugo SG05B ...................................................................
-
Mindeközben a jó áron beszerezhető 6700XT meg kiröhögi az utódját. Még az AMD sem merte hozzá hasonlítani az utódot, elővették inkább az előző generációt de még ahhoz képest sem fényes amit nyújt az új cucc.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
- = Zk = -
félisten
a táblázatban:
Extreme Preset, RTQ Normal, Reflections Hybrid (csak DXR-rel fut)" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Alogonomus
őstag
Vannak hibái a kártyáknak, de a jelenlegi piaci helyzetben bőven ezek a legjobb midrange és upper midrange kártyák. Remélem főleg a 7800 XT-ből van elég készlet, mert ilyen adottságok mellett kereslet az lesz rá.
-
noblem1983
senior tag
válasz
Alogonomus #18 üzenetére
Biztos javulni fognak a drivereknek köszönhetően és akkor még jobb lesz a helyzet. Egy fehér 7800 Xt-re én is pályázok majd. Newegg-en vannak már fent új kártyák.
[ Szerkesztve ]
Lamborghini fan Uplay/Origin-noblem1983, PSN: noblem1983_2
-
válasz
- = Zk = - #17 üzenetére
Oké, de a 9 játékól 1-ben van bekapcsolva. Most a többiben vagy nincs vagy nem tartottátok fontosnak bekapcsolni
Mindegy nem akarok ezen rugózni, csak én szeretem, ha meg van mutatva, igen ez a kártya nyers ereje és ezt tudja ha bekapcsoljuk azz RT-t. És akkor ez alapján a User el tudja dönteni, hogy neki m a fontos, fontosabb. De mindegy, nem rossz szándékból írtam, csak egy vélemény, PEACE
Sétál a Hold a háztetőn, zsinóron húzza maga után a szívem.
-
koni016
tag
De jó hogy nyáron vettem egy 6800xt-t, így van egy új generációs kártyám 😄😄😄
-
- = Zk = -
félisten
a többiben van RT?... fingom sincs, én csak válaszoltam mert nekem is ez volt az első dolgom amit kerestem
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
hajbel
addikt
válasz
Dark KillerX #10 üzenetére
A cherry picked tesztpéldányoknál, amiket tesztre küldtek. Mennyi lehet a 6800XT-hez képest az előnye így? Max 5%?
#11AxBattler: "Azt sajnálom, hogy az RX 6600-nak nem lett utóda" Ahogy látod a 6800, 6800 XT-nek sem.
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
Duck663
senior tag
Nem a fejlesztőkkel van a baj, hanem a döntéshozókkal! Ott kellene mészárlást tartani! És még csodálkoznak hogy a béka segge alatt van a piaci részesedésük! Az összes értelmes munkatárs meg átvándorol az Intelhez!
Ez úgy sz@r ahogy van! Komolyan jobb lett volna, hogyha csak simán átültetik a Navi 21-et 6nm-re.Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
Oké, akkor 4 játéknál ott van.
Elnézést kérek, valahogy hozzá van szokva a kocka szemem, hogy a RAY Tracing az RT, nem DXR.
Ettől függetlenül nincs sajnos külön mérve bekapcsolt RT-vel és RT nélkül, nekem egy hiányzik.Sétál a Hold a háztetőn, zsinóron húzza maga után a szívem.
-
Duck663
senior tag
válasz
Dark KillerX #27 üzenetére
A 6800XT talán nem húzható? Dehogynem! Nekem 2550MHz-ig simán, csak a fogyasztási keret szab neki határt időnként.
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
Na, az NVIDIA után az AMD is megcsinálta az össze-vissza nevezgetős katyvaszt.
A következőképpen egyszerűbb értelmezni a látottakat:
- 7800XT helyett olvass 7700XT-t
- 7700XT helyett olvass 7700-atÍgy a helyére kerül a chipméret, az ár és a teljesítménynövekedés is. A fogyasztás kicsit gatya, de az sem kirívó a 6700-akhoz képes. Szóval ha az előző széria rendben volt megjelenéskor, akkor ez is rendben van.
Érdekes még, hogy mind a 7900XT, mind a 7700XT mennyire szarul teljesít a 7800XT-hez képest. Úgy fest, hogy a memória-sávszélesség + L3 kombó nagyon alul van tervezve ezeken a kártyákon - a 7800XT relatíve jobban el van eresztve ezen a téren.
A tesztet köszönjük!
[ Szerkesztve ]
"If there is a world left for the meek to inherit, these bastards would bomb it the moment they get it"
-
nyakdam
aktív tag
Köszi a tesztet. Úgy néz ki, hogy ez a generáció nem egy nagy ugrás. Talán majd a következő.
-
válasz
Busterftw #15 üzenetére
ITX gépekbe max. 100-120W körüli kártyákat látok szívesen, pl. RTX4060, RX6600.
7600 konkrétan kevesebbet fogyaszt a 6600XT-nél, jobb teljesítmény mellett, és gondolom alul lehet feszelni, vagy OC-zni, kívánság szerint.
Hmm... lehet mégsem lesz ez olyan rossz, pár év múlva válthatok, apróról."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50 HTPC ház, Silverstone Sugo SG05B ...................................................................
-
D55
tag
igazán sok pénzt az olcsóbb termékekkel szoktak keresni a cégek
Ezaz, végre valaki le merte írni! De légyszi akkor már ha ismertek (bárki, aki ezt olvassa) nVidia vagy AMD részvényest, akkor ezt pár naponta az összes ismert elérhetőségére küldjétek már el nekik (alkalmanként redundánsan 5-10 példányban, hátha néhány elveszik a postán, vagy az üzenetküldéshez használt rendszer szerverei között) emlékeztetőül... Szerintem párszáz millióan hálásak lennének érte a bolygón. Köszi!Az utóbbihoz elvileg minden adott, hiszen az ajánlott fogyasztói árat az RX 7700 XT esetében 449 dollárra, az RX 7800 XT esetében pedig 499 dollárra lőtték be
249 és 299-et akartatok írni ugye? Nyilván, mert a kb. hasonló kategóriát képviselő RX 470 jött ki $179, a 480 $200-220 körüli MSRP-n annak idején, amikor épp hasonlóan (egészséges) kínálatoldali piaci viszonyok uralkodtak. Az utánuk következő abnormális periódusokat nyilván nem vehetjük alapul (Ethereum PoW bányászat, felelős kapacitástervezés végzetes gondatlansága miatt előidézett globális chiphiány), csak az inflációt nézzük. Az globális szinten átlagosan olyan 40-50% lehetett azóta. 180*1,5=270, 200*1,5=300. Elnézést, legyen akkor 269$ és 349$. Az mostani árfolyamon, 27% ÁFÁval növelve is 110, illetve 140 ezer Ft. Elfogadható szerintem.RT kapcsán:
Nekem van egy 3060 Ti-m, meg hozzá egy 165Hz-es 1440p (QHD) felbontású monitorom. Ha nem létezne az RT, mint technológia (és ne lenne olyan szemét természete a dolognak, hogy miután bekapcsoltad, alig tűnik fel valami, viszont amikor kikapcsolod, akkor rögtön arconvág, hogy milyen unrealisztikusak nélküle az árnyékok és mennyire gagyi rajzfilmszerű hatást kelt onnantól az egész), akkor szerintem 2-3 évig még biztos eszembe sem jutna, hogy lecseréljem. Ahol igazán számít az framerate, ott simán képes azt szinte kompromisszummentesen hozni (most jött ki pl. a CS2, ha jól emlékszem 4xMSAA+maximum részletesség mellett stabil 300 fölött tudta mielőtt lekorlátoztam volna), ahol pedig nem számít, ellenben rengeteg időt képes elvinni a játék (Diablo 4, BG3, stb...), ott mostanában a villanyszámla miatt még le is korlátozom inkább csak 90fps-re (illetve CS2-ben is ezért nem raktam fel végül 8x-os MSAA-ra az élsimítást, mert akkor már a 80%-ot megközelítette 162fps korlátozással, 4x-essel csak 50% környéke). Viszont az RT egy teljesen más kérdéskör. Van szerencsére sok játék, ahol egész élhetőre (80-100fps környéke) kihozható egy minimális upscaling mellett (DLSS quality), de azért látszik, hogy ott elférne több erő, ezért is igyekszem követni mit tud közben a piac felmutatni, ami esetleg meggyőzhetne majd fél - egy éven belül egy újabb áldozatvállalásról. Viszont ez így nagyon gáz, hogy pl. tudom, hogy a Metro Exodus EE-ben helyből ki sem lehet kapcsolni, de hogy egy teszt ennyire nem emeli ki, amikor szerintem manapság a fent sorolt példáim alapján kb. a leglényegesebb kihívást / lehetséges bottleneck-et jelenti egy GPU számára ez a technológia. Tehát kb. mindenkit pont csak ez érdekelne igazán, hiszen kis túlzással a belépőszint felett manapság majdhogynem bármi megteszi hacsak nem esetleg 4K felbontás kell 60Hz felett, de arra talán a mai napig kisebb is az igény, mint sem az RT effektek használatára az azt támogató játékokban.[ Szerkesztve ]
-
CabalX
aktív tag
Az Nvidia már csökkentette a 16GB-os 4060 árát 50USD-vel, remélhetőleg az AMD is követi a 7700XT árával pár héten belül.
Még a sima 4070 árát kellene csökkenteni a 7800XT közeli szintre és még a végén megindulna egy kis árverseny.
Tudom... ébredjek fel... az Nvidiának már úgysem a játékos piac termeli a pénzt.
Kíváncsi leszek az FSR3 és Fluid motion frames teljesítményre és minőségre. -
Ragnar_
addikt
A 8 Gb és a 16 Gb-os 4060 Ti között különösebb teljesítménykülönbség nincs. Annyi, ha elfogy a 8 Gb akkor ott akadások vannak, de ahol elég ott ugyanúgy megy kb. a 8 és a 16 Gb-os is.
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
Raymond
félisten
A CB tesztben a 6700XT-tol a 7700XT 30%-al gyorsabb, azert az nem keves [link] Az arak persze mas mert 45%-al dragabb igy bevezeteskor a 7700XT mit a kiarusitott 6700XT (489 vs 339EUR), de 30% elonynel szerintem azert mas teljesitmenykategorial beszelunk.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
-
Cyrusv10
tag
Szóval ha behúztad pár hónappal ezelőtt a 6950 XT-t 220 környékén akkor megcsináltad a bestbestbuyt...
3 év után, ennek a release-nek csak a jelenlegi piaci környezetben lehet jó felhangja, külföldön, mert fabatka forintunk és a világbajnok ÁFA mellett nem sok maradt az árelőnyből amit a tesztek megénekelnek.
Alzánál a 7700 XT 210-230, a 7800XT 240-260 között nyit...
6800XT-k ennek hatására szépen elfogynak, talán még az Aquanál láttam értelmes áron párat. 6800 ami maradt már túl drága.
Itthon még a 4060 ti is versenyzik ezzel az árral...
4070 meg így pláne mert pl volt hét végén 240 környékén 3 ventis gainward...
Késöbb ha leesik a belépő ár már jók is lehetnek, de itthon ez szánalmas kezdés. -
kabortex
újonc
Végre valaki kihozott egy kártyát értelmes áron.
-
Ragnar_
addikt
Én 1080-ra gondoltam ott nem nagyon van 5% difi, 1440p-ben is TLOU pl. ott 10% de állítólag ott is a VRAM a szűk keresztmetszet a többi 5%-on belül. Egyértelmű FHD-ben is, az RT-nek kell a memória, Callisto Protocol 84 FPS vs 33 FPS már nagyon nem mindegy. Én ha 4060 Ti-t veszek csak a 16Gb ost.
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
Cyrusv10
tag
HA lesz 200 környékén vagy a 7800XT vagy a 4070 valami akcióban, akár itthon, akár nekem elérhető a szlovák vagy az osztrák piacon akkor ott veszek, ha meg nem, akkor várok. És még a 200 is durván túl van árazva a 2019 előtti évekhez képest, dehát ez egy luxuscikk, ha tetszik, ha nem.
A tetejére sose pályáztam, az RT-t egy hatalmas és kiválóan sikerült marketing trükknek találom, így a dlssfsr se kell, hacsaknem kényszerítenek a szarul optimalizáló fejlesztők rá, bár, ahogy elnéztem a minőségét az idén megjelenő játékoknak, ettől még nem kell félnem. -
-
Predatorr
őstag
Sugárkövetés, fogyasztás... ennyit az nV lenyomásáról.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az AMD új RX 7800 XT és 7700 XT GPU-i kifejezetten az RTX 4070 és 4060 Ti kártyákat veszik célba.
- Mint az új! SAPPHIRE Radeon PULSE RX 6600 8GB GDDR6 128bit Videokártya!
- MSI RTX 4070 Ti GAMING X TRIO 12GB GDDR6X Videokártya!
- MSI Radeon RX 6600 8GB GDDR6 128bit (RX 6600 MECH 2X 8G) Videokártya
- ASUS Radeon RX 6600 8GB GDDR6 128bit (DUAL-RX6600-8G) Videokártya
- ZOTAC GeForce GTX 1080 AMP Edition 8GB GDDR5X 256bit
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest