Hirdetés

A Nitro Concepts D12 asztal egy picit közelebbről

Eltöltöttünk néhány napot a játékosok számára készült bútordarab társaságában.

Amikor az emberek gépet építenek, gyakran épp azokat a perifériákat hanyagolják kissé, melyeken keresztül a felhasználói élmény testet ölt. Ilyen például a monitor, a billentyűzet, az egér és egérpad, de ha ezek a megfelelő módon lettek kiválasztva, még mindig ott az asztal és a szék kérdése. Az utóbbi évtized elhatalmosodó gamer hullámának hátán ellepték a piacot a játékosoknak szánt bútorok, melyek közül egy nemrégiben tiszteletét tette szerkesztőségünkben: bemutatkozik a Nitro Concepts D12 asztal.


(forrás: Nitro Concepts) [+]

A dobozban megtalálható minden szükséges alkatrész, ami az "építkezéshez" kell: az asztallap és a hozzá való keret, két láb, négy műanyag talp, egy vízszintes merevítőcső, két függőleges merevítő, egy pohártartó, egy fejhallgató-tartó, illetve 18 db csavar (háromféle méretben) és egy imbuszkulcs. Az összeszerelés meglehetősen egyszerű folyamat, és mivel a mellékelt útmutató ábrái jól szemléltetik a nagyjából 30 perces procedúrát, nem látjuk értelmét különösebben taglalni azt. A végeredmény amúgy egészen masszív, nem illeg-billeg, stabil érzetet kelt.


(forrás: Nitro Concepts) [+]

A talajtól számítva 75 cm-es magasságban elterülő, 115 cm széles, 73,5 cm magas/mély és 1,8 cm vastag asztallap egy műanyagbevonattal ellátott MDF-lap, és amennyiben kedveljük a nem szövetből készült egérpadokat, nyugodt szívvel használhatjuk rajta rágcsálónkat, sőt erre a funkcióra a gyártó külön felhívja a figyelmet a brosúrában. Az asztallap felénk néző oldalán van egy enyhe ív, amit a nagyobb pocakkal megáldott felhasználók biztosan díjaznak majd, a tőlünk távolabb eső, felső szegmens két szélén található, (kétrészes) takarólappal ellátott lyukak pedig a kábelmenedzsmentet hivatottak elősegíteni. A lábak (és a keret) acélból vannak, s bár nálunk a piros színű verzió járt, létezik belőle némileg konszolidáltabb, fekete változat is.

(forrás: Nitro Concepts) [+]

Hirdetés

Az asztal felülete minket egy kicsit talán a jó öreg SteelPad S&S-re emlékeztetett, csak egy picit durvább textúrázással rendelkezik annál. Az egér (Ninox Aurora, Logitech G PRO Wireless) kétségtelenül precíz volt rajta, így valóban alternatíva az egéralátéttel szemben, bár az együtt töltött idő szűkös volta miatt nem tudjuk, hogy mennyire lesz tartós, hány hónap, esetleg év múltán kopik el úgy, hogy már inkább csupán egy korlátozó tényezőt jelent a mindennapok során, mintsem segédletet; a magunk részéről megmaradnánk a klasszikus szövetpadoknál.

Annyi bizonyos, hogy az ujjlenyomatok és az izzadság meglátszódnak a plasztikon, s bár ennek mértéke annyira nem zavaró, a kényesebbek gyakorta kaphatják elő a fiók mélyéről a törlőrongyot, főleg a nyári melegben. Úgy láttuk, a karcokra nem kifejezetten érzékeny az asztal, de azért a rá való pakolászás szempontjából célszerű úgy kezelni, mintha a feljebb már említett SteelPaddal volna dolgunk, hiszen az ördög nem alszik (és ajánlott megbizonyosodni róla, hogy kurzorkergetőnk alján minőségi teflon figyel).


[+]

A 115 cm-es szélesség nem nevezhető óriásinak, de a 32 hüvelykes monitor és a két fadobozos Genius hangfal kényelmesen elfért rajta, miközben a klaviatúra-egér párosának is tisztességes méretű placc maradt szabadon, hála a 73,5 cm-es mélységnek. Kisebb kijelzővel talán még a gépház is felköltözhetett volna a 19 kilogrammot nyomó asztalra, de úgy véljük, hogy ezesetben szerencsésebb azt földközelben tartani, hacsak nem valamilyen kompakt, Mini-ITX-es vagy fekvőházas vasunk van.

(forrás: Nitro Concepts) [+]

A pohártartó és a fejhallgató-tartó példásan végezték a rájuk szabott (nem túl bonyolult) feladatot, bár ezeknél nehéz olyan hibát összehozni, hogy a felhasználó bosszankodjon miattuk. Mindkettő egyaránt felszerelhető az asztal bal és jobb oldalára, és az előbbiben kényelmesen elférnek az energiaitalos, üdítős dobozok, netán egy üveg hideg sör.

(forrás: Nitro Concepts) [+]

A Nitro Concepts D12 a maga körülbelül 42 000 forintos árával nem mondható olcsónak, de a gamer asztalok – vagy úgy általában az irodabútorok – kategóriájában ez ma már nem számít túlságosan nagy összegnek, legfeljebb akkor, ha lapszabászatból (vagy használtpiacról) építkezünk. Az, hogy jobban járunk-e vele, mint ha mondjuk az IKEA kínálatából válogatnánk, csak a személyes ízlésünkön múlik, amennyiben nem kívánjuk a D12-es műanyag felületét egerészéshez használni, bár az tény, hogy a pohártartó és a fejhallgató-tartó, a kábelmenedzsment számára előkészített lyukak, illetve a nagyon könnyű szerelhetőség kedvező pozícióba mozgatják írásunk tárgyát.

Termék megnevezése Nitro Concepts D12 Gaming Desk
Méretek (sz x mé x ma) 115 x 73,5 x 75 cm
Asztallap 18 mm vastag, a felhasználó felöli oldalon enyhén ívelt, műanyag bevonatú MDF-lap, egérpadként funkcionál
Keret, talpak acél
Extrák - pohártartó (mindkét oldalra felszerelhető)
- fejhallgató-tartó (mindkét oldalra felszerelhető)
- 2 db, kétrészes takarólappal ellátott lyuk (kábelmenedzsment)
Tömeg 19 kg
Elérhető színek (lábak) piros, fekete
Termék weboldala Nitro Concepts D12 Gaming Desk
Garancia 2 év
Ár kb. 42 000 forint

Röviden összefoglalva, ha elnyerte a tetszésünket (és illeszkedik a célhelyiség atmoszférájába), akkor érdemes lehet elgondolkodni rajta – csak a magasság állításának lehetősége hiányzik a képletből, de az megmarad a drágább modellek privilégiumának.

Synthwave

A Nitro Concepts D12 asztalt a CaseKing Hungary Kft. bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Gamer ajánlatok a hidegebb napokra

    Elsősorban a játékosokat veszi célba heti gyűjteményünk, mely videókártyákat, monitorokat és mindenféle kiegészítőt tartalmaz.

  • RGB-s asztal a Thermaltake kínálatában

    A Level 20 RGB Battlestation színes világítással és motoros magasságállítással is rendelkezik, mindezért viszont szabad szemmel is jól látható összeget kell kifizetnünk.

Hirdetés