Hirdetés

Merevlemezes körkép

ÚjdonságokA cikkben közölt árakat nagykereskedelmi partnereink listái alapján képeztük kiskereskedői haszon és 25% áfa hozzászámításával. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Erre a hétre elsősorban HDD-ket és SSD-ket tartogatunk, de azért haladni kell a nyár végén már lassacskán csordogálni kezdő újdonságáradattal. Először a Computexen láttuk élőben az Asus Formula sorozatának grafikus kártyáit. Mostanra a hazai vásárlók is rácsodálkozhatnak az együléses versenyautókat idéző hűtéssel szerelt vasakra. Pontosabban a széria középső tagjára, amit Radeon HD 4770-ra alapoztak. Most, hogy végre rendesen üzemel a TSMC 40 nm-es gyártósora, várhatóan megoldódik a jó kis közepes Radeonok ellátása. A versenyautós Asus ventilátora körül jól kivehető a méretes első és hátsó szárny, valamint az autó orra. Állítólag ez a forma a speciális, hullámos felületi kiképzéssel 33%-kal jobb hűtést biztosít a referenciamegoldásnál. A GPU és az 512 MB GDDR5 memória órajele maradt az AMD által specifikált 750 MHz, illetve 800 MHz (effektív 3200 MHz). A látványos közepes Radeon vételára három év garanciával körülbelül 31 000 forint.

Ugyancsak a nagy tajvani kiállításon mutatkozott be az Asus első digitális médialejátszója, az O!Play HDP-R1. Külsőre tengernyi konkurensére hasonlít, tehát durván féltéglányi, elejét kijelző és gombok, hátulját csatlakozók borítják, valamint jár hozzá távirányító. Belülről viszont nem a szokásos receptet követi: Sigma Desings chip helyett egy Realtek médiaprocesszort használ, ami elvileg megbirkózik mindennel, ami HD, kezeli az MKV-be csomagolt H.264-es kódolású videót, az OGG és FLAC hangot stb. Hogy mi a valós helyzet, azt reméljük, hogy majd egy tesztben kideríthetjük. Merevlemezt ugyan nem lehet beletenni, de van USB és eSATA portja, szóval külső tárakkal használható, de akár Ethernet hálózatunkra is köthetjük. Kimenetből az 1.3-as szabványú HDMI viszi a prímet, de van mellette kompozit, a hangnak pedig digitális kiút. Szerencsére nem szabták túl meredekre a multimédiás dobozka árát, ez is 31 000 forintért lehet a miénk, akárcsak az előbbi VGA.

Multimédiában jeleskedik, de sok más dologra is jó az Acer Revo R3600 miniszámítógép. Benne az NVIDIA Ion platformja dolgozik. A Full HD felbontású H.264 kódolású videók lejátszásában a soványka, egymagos, 1,60 GHz-es Atom 230-at a combos kis GeForce 9400 segíti ki, és néhány egyszerűbb játéknak is nekifoghatunk vele. A kis gépbe alapból 2 GB memóriát, 320 GB-os merevlemezt és legfeljebb g-s szabványt támogató Wi-Fi modult tesznek, csatlakozók közül a HDMI, az eSATA és a hat USB érdemel említést. Jár hozzá drót nélküli, mini billentyűzet és egér, egy év garancia, operációs rendszer viszont sajnos nem. Ára így 74 000 forint környékén alakul.

Hangot, képet, videót és szöveget kezel az iriver E150 is, de teljesen más szinten. Az új jövevény a tesztlaborunkat is megjárt E100 médialejátszó frissítése. A korábbi fekete mellett további színekben is kapható, kabátját itt-ott megigazították, valamint új grafikát kapott a menürendszere, de a lényeg nem változott. Továbbra is 2,4 hüvelykes, 320x240 pixel felbontású ablakban jelenik meg a tartalom, alatta pedig igényesen kialakított kezelőszerveket találunk. Hangja egy jófajta fülessel, tárkapacitása pedig microSD kártyával fejleszthető. A 2 GB-os alapmodell jelenleg 20 900 forintba kerül. A 4 GB-os négyezer, a 8 GB-os tízezer forinttal drágább ennél, szóval inkább memóriakártyát érdemes venni a legkisebbhez, mert úgy olcsóbban jövünk ki.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Hirdetés