Megjött a Phenom

Hirdetés

Yuraku Yur.Beat MediaX

Másik Yuraku versenyzőnk a Yur.Beat MediaX volt. Nagyobb, 2,2”-os, 220x176 pixel felbontású kijelzője dominál az előlapon. A panel mind a négy éle felé el tud billenni, ezekre négy funkciót tettek, melyekkel a hangerőt állíthatjuk vagy a menüben navigálhatunk. A többi kezelőszervet felül szállásolták el. Itt található a „hold” retesze, a mikrofon, a play/pause, a szakaszos ismétlés gombja és a menü előhívója. Jobbra került az egyetlen fülesnek való kimenet, a függesztőszem és a fedetlen mini USB csatlakozó.

Alulra már csak a microSD kártyahely jutott, hátul pedig ismét hangszórót találtunk. Általános anyagminősége jobb volt a Yur.Beat Duónál tapasztaltnál. A fényes felület itt is mágnesként vonzza az ujjlenyomatokat, de a karcolásokkal szemben sokkal ellenállóbbnak bizonyult.

Sajnos a füles ugyanaz a gyenge minőségű példány volt, mint a Duónál, tehát rövid idő után a Creative-ra váltottunk. Azzal már teljesen rendben volt a MediaX hangja. A kijelző négy peremét nyomogatva kényelmesen és gyorsan navigáltunk a menüben, ami ezúttal sem tudott magyarul.

Hosszan nyomva a „Menu” gombot előjött egy kis böngésző, amiben külön megnézhettük a belső memória vagy az SD-kártya tartalmát, felvételeinket, az összes hang-, kép- vagy videóállományt. A listákban tallózva kis pipákkal adhattuk meg, mely állományokat szeretnénk a lejátszási listába tenni. Beépített akkumulátora durván 14 óráig bírta.

Összefoglalva egészen jó kis kütyünek tűnt a Yuraku Yur.Beat MediaX, csak adhattak volna hozzá egy tisztességes fülhallgatót. Van viszont egy probléma vele, pontosabban az árával, ugyanis a 4 GB-os modell 34 900 forintba kerül, amit kicsit sokallunk. Csupán 4000 forinttal drágább nála a gyárilag jó minőségű fülessel szerelt Meizu M6. Igaz, hogy ez nem bővíthető memóriakártyával, de kijelzője 2,4”-os, 320x240 pixel felbontású, menüje magyar, kezeli ez e-bookot, van rajta játék, ébresztőóra, számológép, naptár, akkumulátora pedig zenével közel 20 óráig kitart.

rudi

Azóta történt

Hirdetés