Bemutatkozik az Asus ki-Chi T90-ese

Képernyő, hang, kamera, akkumulátor

A mai okostelefonok és komolyabb Android vagy iOS tabletek mellett kevésnek tűnhet a kijelző 1280x800 pixeles felbontása, de Windowsra és nagyjából kilenc hüvelykre szerintünk éppen elegendő. A Modern felület egyáltalán nem tűnt töredezettnek, a hagyományos asztalon pedig alapbeállítással kifejezetten aprók az elemek, ujjal nehezen, inkább csak érintőtollal vagy egérrel kényelmes kezelni őket. Kellemesnek találtuk a képernyő színárnyalatait, és az IPS panel révén a betekintési szögekkel sincs gond. Ugyan fényes a felülete, mint minden hasonló eszköznek, de a 343 cd/m² maximális és a nagyon alacsony, mindösze 0,16 cd/m²-es minimális fényerőből adódó, 2000:1 fölötti kontrasztarány révén fényes környezetben is elég jól leolvasható marad.

Hangzásban amolyan átlagosan nem rossz a T90 Chi. Két kicsi hangszórója van, ami máris több mint a legtöbb kisméretű Windows tabletnél, de hangjuk nem valami komoly. Az operációs rendszer és az egyszerűbb játékok megszólaltatásához éppen jó lesz, filmhez is elmegy szükségmegoldásnak, de ilyen esetben célszerűbb külső hangforrás (mondjuk egy jobb fülhallgató) után nézni.

Hasonló a helyzet a kamerákkal is: vannak, működnek, de ha tényleg fényképezni szeretnénk, akkor inkább egy erre rendszeresített gépet használjunk. Az előlapi, 2 megapixeles kamera képe 640x480 pixelesre leméretezve élvezhető a részleteket tekintve, színei nem az igaziak és zajosodik is. A hátlapi, 5 megapixeles kamera egyetlen jó tulajdonsága a széles látószöge, fényereje viszont nagyon gyenge. Még az extra sok fényt biztosító, napos, fehér téli táj is sötét és tompa maradt, az irodában készült kép is sötét lett, a félhomályból (fehér virágos kép) pedig szinte teljes sötétséget varázsolt, makró képességei sem komolyak.


Előlapi kamerával készített fotó

Szerencsére az akkumulátoros üzemidő nevezetű, sokkal lényegesebb versenyszámban határozottan jól szerepelt a T90 Chi. A 18 wattos telep nagynak számít a kis tabletek körében, így takarékos üzemmódban több mint 17 órás üzemidőt értünk el vele, ehhez közeli eredmény például e-book olvasás közben jön ki. Nagyfelbontású videót több mint kilenc óráig nézhettünk, teljes terhelés mellett pedig nagyjából három óra után kellett a töltőért nyúlnunk. Azzal egy óra alatt 27 százaléknyi töltési szintet értünk el, a teljes töltés pedig négy órát vett igénybe. Végig egyenletes volt a folyamat, tehát két óra után 50%, három óra után 75% környékén volt az akku szintje.Hátlapi kamerával készített fotók

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés