Bemutatkozik az Asus ki-Chi T90-ese

Értékelés

Nagyon szépen alakul az Asus Transformer Book családja. Már az első T100 is egy igen jól sikerült készülék volt, a Chi széria pedig a T90-nel gyűjtött tapasztalatok alapján éppen azon a részen – a külalakban – fejlesztett, ahol az előd le volt maradva. Végre-valahára egy igazán karcsú Windows tabletet kaptunk, ami a kis billentyűzettel tényleg elég sok notebookos feladatra használható. Nagyon jót tett a Chi T90-nek a mindössze 7,5 milliméter vastag, fémburkolatos ház, és a kategóriájában nagynak mondható, 18 wattórás akku mellett mért 400 grammos súly is dicséretes.

Kár, hogy a klaviatúra minősége nem ér fel a tabletével, de hát valahol spórolni kell. A két komponens Bluetooth csatlakozása és külön tölthetősége sem valami elegáns, a kettős együttműködése viszont példás, igazi kis notebookká forrnak össze. Az Atom nem túl erős, de nincs is mindig szükség erőműre, így legalább elfogadható szinten sikerült tartani az árat. Azért egy HDMI kimenet, további USB csatlakozó, esetleg GPS vagy mobilinternet modem jól jött volna, de tudjuk, hogy ezek a komponensek inkább a vállalati vonalba szánt Windows tabletek sajátjai.

Az Asus Transformer Book T90 Chi jelenleg 2 GB memóriával és 64 GB-os háttértárral nagyjából 130 000 forintba kerül, míg a nagyobb és kevésbé szép T100-ért 105-110 000 forintot kérnek. A kisebb, 8 hüvelykes modelleket lényegesen olcsóbban, 80-85 000 forint környékén adják, viszont azokhoz nincs billentyűzet. Szerintünk a T90 Chi felárát sokan bevállalják majd a csinosabb, kompaktabb formáért cserébe, ráadásul szinte biztos, hogy az ár néhány hónapon belül csökkenni fog. Akkor a mostani ajánlott cím elé akár a különösen szót is oda lehet tenni majd.


ASUS Transformer Book T90 Chi
tablet-notebook hibrid

rudi

Az ASUS Transformer Book T90 Chi convertible-t az ASUS hazai képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés