Hirdetés

2018. szeptember 25., kedd

Szponzorunk

Útvonal

Tesztek » Ház/Táp rovat

Be quiet! SFX L Power 600W: nagy(obb) tápegység a kicsik között

A 80 Plus Gold hatásfok, a minőségi belső és a halk működés már alapból ígéretes.

Hirdetés

Külső, tartozékok

A német cég az idei Computexen mutatta be az SFX szabványú SFX Power 2 széria utódjának szánt, erősebb, hosszított változatát, az SFX L tápcsaládot (ami 100 helyett 130 milliméter hosszú). Ezt követően augusztus végén jelentették be, hogy az új tápok már elérhetőek a boltokban is, így időközben nálunk is landolt egy példány, a két jelenleg megvásárolható – 500 és 600 wattos – variáns közül az erősebbik. Átlagos gépbe ez a teljesítmény is több mint sok, az 500 wattos modell szerencsésebb lett volna, aki ilyen tápban gondolkodik és racionálisan dönt, az valószínűleg a kisebbet választja. De lépjünk is túl ezen, és nézzük meg, mit kapunk akkor, ha emellett a tápegység mellett döntenénk!


[+]

A "dobozfetisiszták" örülni fognak, de itt főleg a csomagolás hátoldala a lényeg, ugyanis minden fontos információt korrekten feltüntettek, és persze egy kis marketing is belefért.


[+]

Külsejét tekintve a termék átlagos, a be quiet!-től megszokott matt fekete, kábelek nélkül 64 x 125 x 130 milliméteres fémdobozt kapjuk, rajta egy ráccsal védett, majd a teljes fedelet elfoglaló, 120 milliméteres ventilátorral. Némi matrica, kis dombornyomás, és máris összeállt a tápdizájn.


[+]

A táp mellé csomagolt kiegészítők között fellelhető egy kis kézikönyv, a tápkábel és a moduláris kábelezéshez szükséges további kábelek, valamint egy átalakító hátlap és a hozzávaló csavarok, amivel normál ATX házakba is beszerelhető az eszköz, amennyiben a helyzet úgy kívánja. Magukról a kábelekről érdemes megjegyezni, hogy a 20+4 tűs alaplapi kábelkorbácson és a két darab 4 tűs CPU tápcsatlakozón felül jár két darab eltérő hosszúságú PCIe tápkábel, melyek végén 2-2 darab 6+2 tűs PCIe tápcsatlakozó található. Ugyanez a helyzet a SATA tápkábelekkel is, azzal a különbséggel, hogy mindegyiken 3-3 darab SATA tápcsatlakozó helyezkedik el, tehát ez hat darab meghajtóhoz elegendő. A "molex-nek" csúfolt 4 tűs periféria tápcsatlakozóból csak egy kábelt kapunk, amire három eszköz fűzhető fel, FDD tápcsatlakozó tehát nincs.


[+]

A 600 watt összteljesítmény leadására képes modell (is) egyetlen 12 voltos ágon adja le ereje nagy részét, ezen az ágon 50 amper a terhelhetőség, kvázi a teljes névleges teljesítmény kivehető lenne. A 3,3 és 5 voltos ágon egyaránt 22 amper a terhelhetőség, kombináltan viszont 105 watt leadására képesek. Jól látható a matricán a hatásfokot jelző 80 Plus Gold matrica, ami azt jelenti, hogy 20-100%-os tartományban mindig 87% feletti a hatásfok, de 50%-os terhelés mellett akár a 92% elérése sem elképzelhetetlen.


[+]

A táp teljesen moduláris kábelezésű, beleértve tehát a fő tápkábelt is. Ezen a téren nincs semmi trükk, a jól ismert módon csatlakoztathatjuk és választhatjuk le a kábelkorbácsokat. A másik oldalon sem látunk extrát, a méhsejtrácsos szellőzőnyílásból csak a fizikai áramtalanító és a tápcsatlakozó harap ki egy kis szeletet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.