- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Új hozzászólás Aktív témák
-
jasonka
aktív tag
Üdv !
Yongnuo 468II vakum "általában" jól működik Nikon D5100-ammal, de minden bekapcsolás után előfordul, hogy TTL üzemmódban rettenetesen túlvilágít. Először arra gondoltam, hogy a fgép "auto ISO" üzemmódja miatt van ez, mert ilyenkor a Nikon a fényviszonyok miatt felnyomhatja az ISO-t a kiválasztott felső ISO értékre, de szerintem TTL vaku üzemmódban mégsem lenne szabadna ilyennek történnie. Ha ezek után fix ISO-ra teszem a fgépet akkor is előfordul néha, de 2-3 expo / villantás után helyreáll a dolog, és attól kezdve már jó a vakuvezérlés.
Kérdéseim :
- találkozott-e már valaki lyen jelenséggel ? ( beleértve azt is, hogy pár expo után helyreáll a dolog )
- javítható-e, és ha igen hol (Csurgó L.-t kérdeztem, Ő ezzel a márkával nem foglalkozik... )
[ Szerkesztve ]
Hja kérem ! A Belváros !...
-
duni84
aktív tag
csak, h kis újdonságról is essen szó
tegnap az egyik "nem hivatalos" yn store bejelentette, h náluk már kapni a 600ex-rt canon verziót, de a forrás természetesen ki is apadt, viszont a többi "nem hivatalos" webshopot brutális akciókra sarkallta innen pl 150$ szállítással, amit november 15-reígérnek (természetesen +8-10 nap a posta), ha esetleg valaki ebben a vakuban gondolkodna. alternatív megoldás lehet még a shanny sn600sc (rt funkciók nélkül és nem tudom, h milyen minőségben, de mégiscsak 30e alatt)
#metszéspontok
-
Bíírka
csendes tag
Sziasztok!
Nekem innen van egy sikeres YN-568EX II rendelésem. Kevesebb mint két hét alatt megjött.
Így ~37k- ba fájt a cucc, most ismerkedek vele.Üdv,
B
tiszetelt
-
duni84
aktív tag
-
gatesz
tag
Sziasztok!
Nem vagyok nagy szekértő vakuk terén, csak néhány tesztet olvasgattam. Szeretném megkérdezni, hogy mit szóltok ehhez a vakuhoz nikon d3200-hoz?
http://www.ebay.com/itm/Yongnuo-YN-565EX-i-TTL-Flash-Speedlite-TTL-ITTL-for-Nikon-SB-900-SB-800-SB-700-/181036339260?pt=UK_CamerasPhoto_CameraAccessories_CameraFlashUnits_JN&hash=item2a269b503c
Azért UK, hogy még csak véletlenül se legyen vám + áfa.
Szerintetek érdemes megrendelni innen, vagy tudtok valami más alternatívát. Manuális vakut nem nagyon szeretnék, mert azokról csak annyit tudok, hogy beállított képekhez jobbak inkább.
Ja és ennyiért jó ajánlat? Itthon ha jól tudom 40 ezer
-
A Zéé
addikt
tőlük megrendelheted, 45k eladással 99,7% pozitívval nem sok kockázat van benne. Kicsit drágább, mintha Kínából küldenék, de legalább EU-n belüli, így nincs áfa, meg elvileg hamarabb ideér. Annó én is gondolkoztam Yongnuo vakun, tőlük akartam én is venni.
Just a simple Lineman...
-
dimmubogar
csendes tag
Sziasztok!
Ma váltam első rendszervakum gazdájává egy 568ex személyében.Lehet,hogy már ezren kérték,de nincs valakinek magyar nyelvű használatija hozzá,hogy jobban a lelkébe láthassak?
Amúgy pár expo után elég frankó kis cuccnak ígérkezik. -
Tlog
tag
Sziasztok egy canon eos 1100D hez keresek vakut.
Két típust néztem ki.1.Yongnuo YN-500EX E-TTL
2.Yongnuo YN-565EX II E-TTL (Canon)Szerintetek melyiket válasszam?
-
Fotonhámozó
senior tag
Ha kezdő vagy, bőven megteszi az 500EX is. Jó dolog a HSS. Méretben jobban passzol az 1100D-hez, de még így is ajánlott a vázat markolattal használni, mert a súlypontot elhúzza.
[ Szerkesztve ]
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
Tlog
tag
válasz Fotonhámozó #714 üzenetére
Kezdő vakunak kellene.
Akkor 500EX lesz a HSS miatt.Köszönöm a választ és a segítséget .
-
pentaxbarát
csendes tag
válasz Akos1994 #679 üzenetére
Az újabb Pentax vázak valóban csak a P TTL-t tudják,olyannyira,hogy az AF-360FGZ vakum ki sem írta a módok között a TTL-t,ameddig fel nem raktam,egy analóg vázra,utána meg csak azt írta ki,ameddig vissza nem raktam a K 20 D-re.Pentax vakuval viszont megy a gyors szinkron.Szinkron kapcsoló HS állásban, exp.mód programtól eltérő és megy (nálam)1/4000-ig, a kulcsszám rovására.
pentaxbarát
-
belovary
senior tag
Szasztok!
YN-568EX II -hoz milyen diffúzor kompatibilis a sajátján kívül? Sajnos elrontottam a rendelést, és már most vettem észre hogy nincs benne. Gondoltam hátha van valami másik alternatíva... vagy akár házi cucc. Köszi!
-
Lucián
újonc
Sziasztok!
Vettem egy 565EX vakut.
Nagyon jó, de sajnos nincs magyar nyelvű kezelési utasításom, mert a 220 Volt már egy hete nem forgalmazta ezt a vakut, mire rászántam magam a vásárlásra. Ezért máshol szereztem be.
Nagy segítség lenne számomra, ha hozzájutnék egy magyar nyelvű kezelésihez.
Ha tudnátok segíteni... -
Lucián
újonc
Az 565EX vakum Nikon kompatibilis.
-
belovary
senior tag
Az elején keresgettem hozzá leírást, aztán fogtam és elkezdtem használni. Sokkal gyorsabban rá lehet jönni hogy mi mire való, mint a leírásokból. A beállítás szerintem a legkevesebb... a használata, jó fényeket kreálni vele, tudni mit mikor... na az már nem egyszerű.
-
duni84
aktív tag
mivel nem nagyon pörög a topic: hosszú idő után elővettem az yn568 vakumat, mert egyik ismerősöm vakut keresett, nekem nincs rá szükség, így gondoltam elcseréljük néhány papírfecnire egymás között, viszont mindene működik, csak nem villan. esetleg szerelt már itt valaki yn568-ast, hogy tudja mit kéne átforrasztanom rajta első próbaképp? mielőtt rendelnék egy csövet 3ezerért. mégiscsak jobb lenne, ha 50 forintból meg tudnánk oldani
#metszéspontok
-
LimaBravo69
tag
Sziasztok,
bocs ha volt már a kérdés, de képtelenség végigolvasni pár nap alatt az összes hozzászólást (pedig rajta vagyok
Mi a "párja" Yongnuoban az SB-700-nak?
"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
A Zéé
addikt
válasz LimaBravo69 #725 üzenetére
Méretben, és tudásban az YN-500 lenne, ha lenne Nikonra.
Just a simple Lineman...
-
tomigonzo
aktív tag
Udv a forumozoknak,
hobbista hasznalatra szeretnek egy vakut az mar egyre gyanusabb, hogy Yongnuo lesz a valasztas, amit nem tudok igazan eldonteni, hogy YN-500EX vagy YN-565EXII elobbiben van HSS utobbinak magasabb a kulcsszama. Arrban azonosak.
Sok az a kulcsszam kulonbseg?? Vagy annyival fontosabb lehet pl sport fotozaskor a HSS?
Elore is koszi az infokat, otleteket, valaszokat[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
-
duni84
aktív tag
egyszerűbb volt a dolog, mint gondoltam. simán tervezési hibának tűnik: az egyik kábel (sárga) konkrétan el volt szakadva, ami a konditól az izzóig ment, mert szimplán rövid volt. ha esetleg másnak is lenne ilyen, akkor érdemes belenézni, mert lehet, hogy 2-3 perc alatt meg is tudja oldani. csókoltatom a kínai mérnököket, akik spóroltak 4mm vezetéken
#metszéspontok
-
A Zéé
addikt
válasz LimaBravo69 #730 üzenetére
Tudásra az YN-568 kb megegyezik vele. Az 565 annyival kevesebb, hogy hiányzik a nagysebességű szinkron. Ez mondjuk akkor érdekes, ha belátható időn belül tervezel belépő vázakról feljebb lépni, vagy ha eleve nem belépő vázad van. A D3x00 és D5x00 szériák nem tudnak gyors vakuszinkront.
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
LimaBravo69
tag
Nagyon kössz a segítséget mégegyszer.
D7000 vázzal lenne használva egy SB700 mellett, utánanézek a modellnek.
Van tapasztalata valakinek?
Kicsit le vagyok még maradva a totyikkal, igyekszem utolérni a hozzászólásokat.
"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
LimaBravo69
tag
válasz LimaBravo69 #732 üzenetére
Jól sejtem, hogy az EX II a Canon változat, a sima EX a Nikonos?
Másik kérdés: még az angol Amazonról rendelve is van vagy 20-25 E Ft különbség az árban (szállítással együtt kb 40E Ft), Aliexpressen meg még olcsóbb.
Miért ilyen drága ez itthon? 57ezernél jobb árat nem találtam.
-
A Zéé
addikt
válasz LimaBravo69 #733 üzenetére
inkább az az igaz, hogy az EXII-ből nincs Nikon verzió, a másikból van
SB-700 mellé miért kéne amúgy? Tartaléknak, ami bármikor helyettesíteni tudja a Nikont, vagy második vakunak, hogy több fényforrásod legyen? Mert utóbbi esetben lehet, hogy egy 568 árából jobban járnál 2 manuális 560-al, és pár kioldóval.
angol Amazonról nincs már vám+áfa fizetés, Aliexpressről nagy eséllyel van. Ekkora összeget szerintem már cinkes Kínából rendelni, mert ehhez már szerencse kell, hogy átcsússzon. Magyar ár meg azért magas, mert ha boltból veszed, akkor muszáj valamennyi jótállást is adniuk a cuccra, feltételezhetően rendesen lepapírozva hozták be, akkor ők az adókat is szépen kifizették rá, plusz ugye a kisker árrés...
Just a simple Lineman...
-
LimaBravo69
tag
"...inkább az az igaz, hogy az EXII-ből nincs Nikon verzió, a másikból van..."
Igen, SB700 mellé egyrészt tartaléknak (most tört le az akkutartó fedél, 6ezerért megcsinálták ugyan, de ott kellett hagynom kb 10 napra), nomeg a több fény sem ártana néhanapján.
Egyelőre egy plusz szerintem elég lenne, bár a vakus képeket csak gyakorolgatom még.
Angol Amazon szimpatikus, van kint ismerős aki el is hozná amikor jön haza, de postával is olcsóbb jóval, mint itthon. Jótállást ők is adnak, gondolom ott is keresnek rajta és nem kockáztatom a vám-áfa ráfizetést így.
Persze gariztatni bonyolultabb, az nem kérdés.Meghibásodásokra van tapasztalat? Mennyire megbízható ez a modell?
Yongnuoról elég jókat olvasgattam eddig, persze így is ki lehet fogni problémás darabot."The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
gotz
tag
Sziasztok!
Nincs véletlenül valakinek 565EX-hez magyar nyelvű "júsermánuál?"
Üdv,
gotz[ Szerkesztve ]
-
selbyfoto
újonc
Üdv mindenkinek.
Barátokon keresztül Angliában rendelve vettem egy yongnuo yn 560 IV vakut.
Nem tartott sokáig az öröm mivel a 7ik villantás után elromlott.Kijelző szépen működik minden beállítás szépen működik csak éppen a lényeget nem csinálja ,NEM VILLANT.Próbáltam más gépeken szám szerint 4
de azokkal sem működött.
A tesztgomb megnyomásával sem történik semmi.
Mivel nem Magyarországon vettem ezért nem tudom vagy kissé macerás a garanciát érvényesíttetni.
Valakinek valami ötlete tapasztalata ezzel kapcsolatban......
Köszönettel -
Byk01
őstag
válasz selbyfoto #737 üzenetére
Én 468-cal jártam így. Mikrosatnál 2000 Ft-ért szétszedték és az elengedett forrasztást újraforrasztották.
De simán lehet más baja is. Szétszedés nélkül nem mond neked senki biztosat sem a hiba okáról, se a javítás költségéről."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
600d-s
csendes tag
Sziasztok!
Felállás a következő: Canon 600d váz, ef-s 15-85 obj, Yongnuo 500EX vaku. Általában panellakás, normál körülmények. A gép P állásban, ISO100-200, 60ad, 3,5-5.6, (de akár M-ben, 1/15, 1/30) vaku E-TTL módban. indirekt, plafonra villantáskor következetesen alulexponál, meglehetősen sötét képeket produkál.Próbáltam a kiértékelő mérés helyett az átlagoló beállítást, ezzel kissé javult a helyzet, de nem sokat. Ráadásul a kompenzáció se a gépen, se a vakun szinte semmit nem javít.Így kénytelen vagyok ISO400-al, de méginkább 800-al fotózni, akkor sikerül, de akkor mi értelme van a vakunak? A barátomnak-kollégámnak ugyanez a probléma 5Dvel és 568EX-el.
Azt persze tudom, hogy a menők manuálban vakuznak, ha úgy belövöm, akkor nekem is jó, dehát azért vettem ttl vakut hogy azzal csináljam. Ha tud valaki valami tippet, beállítást, akkor kérem segítsen! Lehet, hogy a TTL csak direkt módban ad megfeleő eredményt? Mert persze abban tökéletes, de nekem indirekt kellene főleg!
Köszönöm, ha segítetek! -
csimpekve
tag
Nekem van mindkettő, de nem nagyon használom egyiket sem. Ha lehet leveszem a gépről a vakut és ernyő, ha nincs rá lehetőség vagy nincs kedvem előszedni az állványt, összeállítani stb., akkor mennyezetről derítek. Egyszer fordult elő, egy születésnapi partin, hogy nem volt nálam egyik sem. A mennyezet sárga volt, ráadásul elég alacsony, onnan deríteni nem lehetett. Hirtelen mást nem tudtam: felgumiztam egy papírzsebkendőt a vakura, ami kb. annyit ért, mint a kupak. A mini softbox egy fokkal jobb, de csodát attól sem kell várni.
www.csiro.hu
-
csimpekve
tag
Lehet ez a kérdésem ebbe a topikba jobban illik...
www.csiro.hu
-
-
*Ropi*
félisten
Amit linkeltél az softbox, még ha kicsi is. És kitakarja a vaku AF segédfényét. Ha kupakot akarsz, akkor Gary Fong Lightsphere [Clear].
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
matyi012345
őstag
A kupak semmivel sem ér többet a kihúzható kártyánál, a softbox pedig ha jól nézem úgy van kialakítva hogy ha felfelé irányítod akkor előre nem vet fényt, ahhoz viszont még mindig kicsi ekkra távolságokból hogy direktbe érdemben tudd használni. Lightspere (ez a legjobb, de az ára horror), Lambency? Lambency-be azért látnék fantáziát mert tudod moddolni, ha túl sok fényt vet előre akkor tudsz beletenni zsírpapírt, akár több réteget is a megfelelő részre, vagy akárhova és így a vakud erejének megfelelően tudod egy kicsit kontrollálni hogy fel és előre mennyi fényt küldjön. Bár még sehol nem láttam erről semmit, csak gondolom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest