Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • piglet76

    tag

    válasz fogtunder #1846 üzenetére

    A ház mérete és a hűtése létfontosságú. Nappaliba kerülne, a tv mellé, így fő helyen lenne. A szobám nem 70nm :DDD így minél kisebb, annál jobb. Természetesen nem Raspberry méretben gondolkodom, de lehetőleg kicsi legyen, és jól szellőző. Ezért lőttem ki a mATX vonulatot...

    A hot swap nem szempont, de kompakt, 4 merevlemezt befogadó, 12cm-es hűtővel ellátott házat nem nagyon találtam elfogadható áron. És ez, táppal együtt jó alternatívának minősült. (Sajnos LianLi, Silverstone házak nem nagyon jöhetnek szóba a 30-40 ezer+táp áraik miatt.)

    Igen, én is gondolkodtam a J1900 vonalon, a DC-s verzióban is. Egy barátomnak is ezt javasoltátok, segítségetekkel elégedett tulajjá vált, szint azonnal. :C Viszont ő sem használ 3-4 db merevlemezt benne, így a 2-2 db SATA3/SATA2 csatlakozó sem okoz neki fejfájást.
    Ahogy írtam, törekednék az egyforma sebességű portokra, mivel 3 db tisztességes sebességű 7200-es merevlemez menne bele, 64MB cache-el, nem szeretném, ha a JBOD-tömb bármelyik meghajtója másképpen viselkedne. (Ez lehet, hogy hülyeség sokaknak, de LEHETŐSÉG szerint így szeretném megoldani.)

    A passzív hűtés hiánya, és a ~10W-os többletfogyasztás viszont nem akkora érvágás számomra. Ahogy viszont a tápokat néztem egy pico táp, és egy külső notebook adapter együtt többe kerül, és még mindig ott lenne a ház kérdése... (Az árakat most csak gyorsan kerestem, lehet, hogy vannak jobb alternatívák is, én nem vitatom. :K ) Szerelés szempontjából továbbra is kérdéses lenne, az átalakító kábelek (SATA számára), és a 4 pin-es CPU táp hossza...

    (Korábban, évekkel ezelőtt szemezgettem az akkor újonnan, nagyon jó áron elérhető 54L-es HP microszerverrel, de akkoriban még nem volt képben az XPEnology, és a merevlemezeim a gépben voltak, úgyhogy nem volt égető a téma. Azóta változtak az igényeim, és a felhasználás módja.)

Új hozzászólás Aktív témák