Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gabenvagyok

    csendes tag

    Üdv,

    Windows XP Home edition, eredeti licence-el.

    Már nagyon sok mindent próbáltam, és a mostani megoldás valamennyire jó is nekünk, de..

    Van egy csomó régi, használt hardverünk, hozzá mindhez Windows XP Home. (terminálok, amin a dolgozók adminisztrálják egy alkalmazáson keresztül a munkájukat)

    A cél az, hogy csak ezt az alkalmazást tudja futtatni azon a gépen a felhasználó. A felhasználó egy korlátozott fiókon keresztül használja a gépet. Van mellette rendszergazda fiók is, de a gép automatikusan ezzel a fiókkal indul. Indítópultban benne van ez az alkalmazás, ez is indul egyből. De ezzel még természetesen nem akadályoztuk meg, hogy más is futhasson a gépen. Fájl és nyomtatómegosztás kikapcsoltam.

    Eltávolítottam minden felhasználói programot. Eltávolítottam mindent, amit a Windows összetevő hozzáadása/eltávolítása enged. XP security console programmal sok jogosultságot elvettem ettől a fióktól. (pl nem jelenik meg sajátgép, dokumentumok, vezérlőpult, nem lehet hozzáférni megjelenítési beállításokhoz, asztalon nincs jobb klikk, hálózati helyeket nem éri el stb..)

    Még mindig nagyon sok mindent tud megtenni a user, szóval ez sem a tökéles megoldás. (pl nem látszik ugyan hálózati helyek, de ha számítógépre keres az illető még mindig láthat gépeket a belső hálózatunkról.) Internettel nincs gond, routeren letiltottam.

    Tehát a kérdés az, hogy tudom teljesen lecsupaszítani az XP-t, csak ezt a bizonyos programot tudja használni a user?? Talán létezik egy program, amivel zárólható a számítógép?

    Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák