Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zvaragabor

    senior tag

    Hi. Kis gond van. Az incidens előtt a konfig úgy nézett ki, hogy AsRock P4V88, 2,6-os celeron, 1 giga ram, Yuan Radeon 9600(a lehető legszarabb gyártótól), xp sp3. Minden flottul ment, a kártya tette a dolgát, amit tőle el lehetett várni, azt nyújtotta.
    Nyár végén elszállt a gép, alaplapot kellett cserélni. Új lap AsRock P4i65GV, és ráadásul a rendszernek is baja volt, így telepítővel javítani kellett, nem volt kedvem újra telepíteni. Egy ideig új kari nélkül, alaplapi vga-val futogatott a gép, elég keserves időszak volt, szaggattak a weboldalak gördítésnél, Firefox többet volt 100-as procihasználaton, mint rendesen, és játékot sem lehetett futtatni.
    Jött egy Leadtek 6800-as kari kb egy hónappal ezelőtt. Oké, win reinstall, frissen kell üdvözölni az új kártyát. Na de valahogy így se lett jobb. Driver (195.62) legújabb a gyártó oldaláról, Dx9.c. A több grafikai elemet használó, összetettebb oldalak ugyan úgy szaggatnak, élvezhetetlen. A Motorm4x minimum grafon (1024x768-as felbontás 19 colos monitoron) szaggatott mint az isten nyila, "el sem bírtam a kocsival indulni". Pedig anno a 9600-zal tudtam tolni a játékot, igaz nem maxon, de szaggatásmentesen, 100%-ig élvezhetően.
    Fontos még, hogy a Firefox gyakran 100-as procihasználatot produkál, akár akkor is, ha csak két lap van megnyitva, tök átlagos oldalak, SG, rpg forum, port.hu, akármi. Nem tudom, hogy ennek van-e köze a többihez, szerintem van, mert az alaplapi vga-s időszak idején is ezt csinálta. Tehát újratelepítés sem oldja meg.
    Alaplap elszállás előtt SP3 volt. Uránna a redszerfájlok javítását egy másik (kalózöbölről származó xp sp3 hun) telepítővel véheztem, majd az újratelepítést szintén ezzel végeztem.
    Nem hiszem el, hogy a kari csak ennyit nyújt, lehetetlen, 9600-tól nem kicsivel erősebb az nvidia 6800. Mi lehet a baj? Mitől szaggat a játék, aminek nem kellene szaggatnia, és mitől szaggatnak a weboldalak, amiknek nem kellene szaggatniuk?
    VGA driverét kétlem, hisz mint mondtam, az alaplai vga idején is ez volt a helyzet. Esetleg az XP?

    I put a joke into the joke so you can laugh while you laugh,

Új hozzászólás Aktív témák