-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lúzer
veterán
-
-
-
lúzer
veterán
válasz sigmoid #29152 üzenetére
azért pl. a scannert nézd meg, van-e driver
nekem nem volt, ezért virtuális gép alól scannelekja, és most néztem hogy gondod van xp alatt a vga-val, akkor megéri a próbát
előtte ghostold le az xp-t, és akkor vissza tudod rakni!MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
deicide
veterán
válasz Macsek1988 #26406 üzenetére
Adott 2 merevlemez, mindkettőn 2 partició van. Miden partició Primary-ra van formázva. Egy IDE kábelen van mindkettő. 0-n a 15gigás XP-s partició, valamint egy tároló. 1-en a 40 gigás Vista partició és szintén egy tároló partició.(Szal Vista alól C:Vista D:Tároló2 E:XP F: Tároló ; Xp alól C:XP D: Tároló E:Vista F: Tároló2) A lényeg, amiért így oldottam meg az, hogy ha kiveszem az egyik merevlemezt, akkor szó nélkül induljon a másik oprendszer. Szal ötletet várok arra (lehetőleg kipróbáltat és működőt), hogy vista alatt, hogyan tudom beállítani a bootmenüt, hogy az xp-t is el tudjam indítani, ha a vistás merevlemezről bootolok?(xp-s boot.ini-vel azért nem lehet megoldani mert a vista mást használ(bcd)) A vistán hiába adom meg a bcdedit-el, hogy az xp-s partició hol van(minden létező meghajtót kipróbáltam), egyfolytában azt írja, hogy az ntldr hiányzik(pedig ott van ahol kell lenni az xp-s partíció gyökerében...) Azt hiszem elég információt írtam, de ha mégsem akkor kérdezzetek és remélem valakinek lesz valami ötlete. (EasyBCD, VistaBootPro-t is próbáltam)
A fenti problémám van nekem is, külön vinyón vannak, biosban beállitva a prioritást indul mindegyik, de bootmenüből nem találja az ntldr-t...született erre megoldás?[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Morden24
nagyúr
válasz sigmoid #29152 üzenetére
Már nem azért, de az említett integrált kártya véletlenül nem DirectX 8.1-es? Merthogy akkor tökmindegy, mert nem is megy rajta az Aero (dx9-et támogató VGA kell hozzá).
Amúgy Home Basic-et 18 és 22 ezer forint között találsz, javaslom az argep.hu oldalt.
Sectumsempra - For Enemies
-
sereeff
aktív tag
Sziasztok! Ma beszürkült a monitorom felső fele! Előtte A rendszer atimakdiag hibával ( Vagymi) Leállt, majd helyreállt! Lehet ez a vista baja, vagy behalt a monyó, vagy a videokari... volt valakinél ilyen?
Asrock 970 Extr3 AMD FX81120 Corsair Vengeance 2x4gb kit Scyteh Ninja 3.....Galaxy S20 Plus Watchactive 2
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Az mitől lehet , hogy a vista telepítésekor, amígy eljut addig a részig hogy kilehet választani melyik merevlemezre telepítse a rendszert addig eltelík kb 5 perc, csak áll egy helyben a gép, nem tölts semmi és a dvd sem pörög. Fel feltelepült és most már nincs is gond vele, de ezt akkor se értem a régi gépemen nem volt ilyen ott pikk-pakk ment a telwpítés (amd x2 3800+, 3 Gb-ram, vga _mostani gondolom nem befolyásolja, vinyó ugyanaz mint most csak akkor raidbe voltak) mostani gép adataimnál.. -
westlake
félisten
Windows 7 Beta 1 64-bit ISO
aztan ugye nincs kizarva, hogy kamuPlay nice!
-
ToBeY
nagyúr
Eltünt az eszközkezelőből és a sajátgépből is a DVD íróm,hogyan lehetne visszavarázsolni?
-
sereeff
aktív tag
válasz WonderCSabo #29162 üzenetére
Szia! Köszi a törődést!
Igen próbáltam s azóta kibányásztam a monitort s átvittem a másik gépre, ott is sz@r.......
Az a ludas bár ma reggelre alig látható, 1-2 árnyalatnyi a különbség aztán lehet bemelegszik..... Megkérdeztem a samsung topicban javítható e szerintük, de ott most ciánoztak! :-) Nincs senki!Asrock 970 Extr3 AMD FX81120 Corsair Vengeance 2x4gb kit Scyteh Ninja 3.....Galaxy S20 Plus Watchactive 2
-
gardener
senior tag
Megosztás problem. Átolvastam a topikot amennyire csak tudtam, de nem találtam megoldást.
Vistás gép látja az xp-s gépeim mindegyikét tökéletesen. Bengedik őt másolhatok módosíthatok fileokat.
Viszont fordítva nem.
Nem engedi be az xp-s gépeket.Olvastam a topikban, hogy ez azért van mert nem biztonságos kapcsolatnak az xp-s gépeket.
De ez pl. hogyan lehet megoldani?A Vista hálózatban saját magánára engedi belépni látom is a megosztott driveok tartalmát is meg a többi gépet is.
De, ha másik xp-s gépről akarnék belépni: "\\Pc7 nem érhető el.Lehet, hogy nincs joga az erőforrás használatához....."Ugyan a megosztandó driveoknál beállítottam a teljes hozzáférést "Mindenki" részére, de még a gépre se enged belépni, nemhogy a dráviokat tallózzam.
Kérlek segítsetek! Köszönöm szépen előre is.
Mer már jópár órát elb..tam rá és az ideg megöl. -
Bajnokfoto
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon kellene egy kis segítség a hozzáértőktől!
Tegnap megjött az új gépem minden tökéletesen működött(játékok,benchmarkok,programok). Reggel azonban mikor bekapcsoltam fekete képernyő és semmi más, resetelés után 3 kis pittyenés aztán kidog megint egy fekete hátteret egy oldal szöveggel.
Valami ilyesmiket írt: valami probléma lépett fel valami hardver digitális aláírásával, vagy esetleg kártevő van a gépen stb... A végefelé meg azt javasolja, hogy tegyem be a telepítőlemezt és javítsam a rendszert.
Nem minden kikapcs meg bekapcs után jelentkezik de valami gond van és nagyon zavar!
Eredeti Vista Ultimate 64bitem van!
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!!!Studio Manager / Lead Photographer
-
harley
őstag
üdv
olyan gondom van, hogy ha meg akarok nézni valamilyen videót az interneten, azt írja ki, hogy nincs telepítve a win media player beépülő...
mit töltsek le ehez, mivel semmit nem ajánl fel..
milyen beépülő tartalomról beszél?
"Olyan még nem volt, hogy ne lett volna valahogy" :)
-
Balinov
titán
válasz harley #29171 üzenetére
Firefox,ugye? Ha igen, ez kell neked.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
birooo
tag
Valaki segítsen. Eltünt a sajátgépből a C meghajtóm! Két partícióm van C,D és csak a D-t látni. A total commanderben megvan mindkettő. A C-re van telepítve a vista is.
-
akasp
senior tag
hali!
azonnal kellene help!van 2 rack a gépemben. vista telepítővel véletlenül a másik vinyó partícióit töröltem pedig azon voltak a legfontosabb dolgok! nem formázta mmeg semmi, csak töröltem a partíciókat. hogyan tudom megmenteni az adatokat?
köszi előre is!
mod: ahol töröltem a partíciókat egy xp volt de a másik partíciót kellene helyreállítani.
[ Szerkesztve ]
-
caracarn
csendes tag
Hali!
Nem tudja valaki, hogy a vistaában lévő media playerben hol lehet képarányt változtatni? -
harley
őstag
üdv
mi az az MSU fájl?
az látom hogy valami önálló telepítő fájl, de a vista nem tudja telepíteni.azt írja, hogy a frissítés nem érvényes erre a rendszerre...
"Olyan még nem volt, hogy ne lett volna valahogy" :)
-
pete_21
addikt
Hello!
Egy elég érdekes problémám lenne: KMPlayer-rel /2.9.4.1433/ játszom le a filmeket, hozzá is van szépen minden társítva. Ha megnyitom a Total Commandert, a társításokat nem látja, mintha nem lenne hozzárendelve. Ha megnyitom a KMPlayert, ő sem látja a társításokat. Hiába állítom be, újra kiveszi őket. Ha rendszergazdaként futtatom /UAC bekapcsolva/, akkor már látja a KMPlayer is a társításokat, illetve ha a Total Commandert futtatom rendszergazdaként, az is szépen látja a társításokat.
Van valami megoldás, hogy a Total Commandert ne kelljen mindig rendszergazdaként futtatni? :S -
bolic
őstag
válasz Barthezz2 #29177 üzenetére
Igen képes visszahozni a GetDataBack segítségével, eddig kétszer visszahoztam legfeljebb 90%-ban sajnos. Volt hogy rajta véletlenül kétszer telepítettem az XP-t, olyan kb. 75% körüli adatokat tudtam csak így menteni. Szerencsére a fontosabb adatok megmaradtak, azóta óvatosabb lettem.
[ Szerkesztve ]
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
methyl
tag
Srácok lenne egy kérdésem. Vista 64bit SP1-em van. Tegnap mikor nem voltam itthon volt egy kék halálom, mondták a lakótársaim...
Most próbálom visszanyomozni, minidump-om is van, meg memory dump-om is.
Debuggin Tools for Windows x64-et is raktam fel. A WinDbg symbol-okat hiányol... meg próbáltam dumpchk-t a minidumpból (is), de az számomra analizálhatatlan eredményt mutat. Pedig anno még XP-n még csináltam ilyet.
Hogy tudnék rájönni, hogy kb. mi körül lehetett a BSOD oka? Nem akarok várni a következőig. A memóriáim le vannak tesztelve (egy éjszakát mentek memtest+86-on), tehát azok körül kétlem a dolgot. No meg múltkor volt egy gyanús újraindulásom, de sajna az eseménynapló sem ad értékelhető eredményt arra az időpontra, csak annyit hogy váratlan leállás volt.
Tudnátok segíteni?''Nem én vottam''
-
{Zodiac}
senior tag
Nem találtam megoldást a topicban kifejezetten az én problémámra, ezért felteszem a kérdést:
Vista Ultimate 64-em van egy darab sata vinyón, DE úgy telepítettem, hogy be volt konfigurálva egy raid0 tömb, amin volt egy xp, stb, stb... mikor kész lettem a vista telepítéssel, gondoltam megszüntetem a raid0-t, mert minek. Erre nem indul a vista, bár teljesen másik vinyón van. Na ez mi? Ha visszaállítom a raid0 tömböt, akkor meg megy a vista és ha a raid0 tömböt adom meg first boot-nak, akkor szépen elindul az xp... de nem akarok xp-t már! Szóval egymás nélkül nem tudnak élni? Vagy mi?
[ Szerkesztve ]
Öntörvényű Sünmalac
-
GyepmesterBé
csendes tag
válasz methyl #29186 üzenetére
Használati útmutató a WinDbg programhoz:
1. WinDbg telepítése
2. C:\Symbols könyvtár létrehozása
3. A Windbg programban: "File" "Symbol File Path" beírni: SRV*C:\Symbols*http://msdl.microsoft.com/download/symbols4. "File/Open Crash Dump -ban megnyitni a dump filet a C:\Windows\Minidump könyvtárból
5. Eredmény után beírni: !analyze -v így részletes eredményt kapunkSok sikert, nekem működött.
-
Morden24
nagyúr
válasz {Zodiac} #29187 üzenetére
Szóval ez úgy van szerintem, hogy a telepítésnél be kellett adni a RAID drivereket (vagy nem, de azokat használta a Vista), mert a BIOS-ban raid-re volt állítva a vezérlő. Most meg, hogy nem raid-ben mennek a vinyók, kicsit megszeppent.
Ez a cikk ugyan AHCI-ról való váltásról szól, de valszeg jó lesz erre is, de nem esküszöm rá, csak tippelem, hogy így jó lesz.
-
Core2duo6600
veterán
Mert nem huzad le azt a hdd ét amire nem telepítettél
(#29114) Napster01
Ujabban nem adnak recovery disket, azonban lehetőség van kiírni dvd kre vagy cd kre a recovery disket, ezzel kellet volna kezdenie.(#29128) Ijk
A legfrisebbett tedd fel, gond nélkül felmegy.(#29133) debut12
Hálókártya gond, vagy a drivere szarakszik, próbáld meg frisebb driverrel.(#29144) talizma46
Próbáld meg, lehet, hogy csak nem látja a meghajtót, ha műszaki hibás gond nélkül cserélik.
http://support.microsoft.com/kb/929461/en-us(#29145) simon7012
A firefox nem is fogja le kell szedni az adobe oldaláról, amikor a manuál installra kattintasz, majd telepíteni, gond nélkül felmegy ez is.(#29147) sigmoid
Tegyél a gépbe még 1 GB ramot legalább(#29152) sigmoid
Ha nincsenek meg az aero feltételei, akkor nem is lesz aktiv.(#29157) deicide
Vista alol felteszed pl. az acronis os selectort, vagy más boot managert, sok féle van(#29159) sereeff
Mit értesz azon, hogy beszürkült ?(#29166) ToBeY
Ha a link nem segít, akkor ellenörizd a kábeleket.
Ha az rendben van és a link sem segít akkor egyszerűen beszart a drive od
http://support.microsoft.com/kb/929461/en-us(#29169) gardener
Olvass vissza egy kicsit, képekkel illusztráltam a megosztást vistan(#29175) akasp
Szerezd be a get data back nevű progit.
Valahonnan torrentezd le, de ne azon a rendszeren ahol a helyreállítandó hdd van.
Vagy azt huzd le addi.g, hogy ne piszkálja.
Majd ezzel a progival scanneld végig, sokáig fog tartani a hdd méretétől fűggöen akár
8 -10óra is lehet.
Majd kiadja, hogy milyen fileokat talált meg, ezt az eredménylistát célszerű lementeni, arra az esetre ha lefagyna a progi.Úgy csináld, hogy a helyreállítandó hdd ne legyen felkötve a gépre, tegyél fel egy rendszert, mindegy, hogy xp vagy vista
semmi más ne legyen fent csak a rendszer, és a legszukségesebb driverek a vga sem feltétlenül kell, és persze semmi crack meg ilyesmi, ha vista alol csinálod akkor 30 napos módban felteszed az egyiket.Majd ha ezzel megvagy,a kkor felteszed a get data backot.
De elötte tiltsad le a win nek a degragolojátMajd tedd be a sérült hdd ét, és imádkozz.
Lehetőleg rendesen bekötve a gépbe, nem rackon keresztül.Bővebben a get data back topikjában.
(#29178) birooo
Formátáld ujra a rendszert, ha a c: ra van a vistát téve akkor vagy beszedtél valami csúnya férget, vagy annyira beteg már, hogy ez a legegyszerűbb módja.(#29184) Morden24
De ebben az esetben állandóan nyomkodni kell az uac nak a felugráló abakát ami zavaró
Olyat nem lehet, hogy adminként fusson és ne kelljen nyomkodni ?(#29186) methyl
Hogy a memtest lefutott nem jelent semmit sem, még lehet ram inkompatibilitásGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Morden24
nagyúr
válasz Core2duo6600 #29190 üzenetére
(#29184) Morden24
De ebben az esetben állandóan nyomkodni kell az uac nak a felugráló abakát ami zavaró
Olyat nem lehet, hogy adminként fusson és ne kelljen nyomkodni ?Gyári UAC-al tudtommal nem. Vagy kikapcsolod az UAC-t, vagy van valami silent mode-os akármi, amivel ha jól tudom, be lehet ezt lőni, de ahhoz én sosem szagoltam hozz.
-
methyl
tag
válasz GyepmesterBé #29188 üzenetére
köszi szépen ez a WinDbg leírás nagyon könnyűvé tette a dolgot számomra.
Meg volt az analízis, két alkalmazással kapcsolatos hivatkozást találtam, ugyhogy ezen az úton kell elindulnom:PROCESS_NAME: bittorrent.exe
[...]
IMAGE_NAME: Rtlh64.sysA hálókártya driver-e körül lesz szerintem vmi.
to Core2duo6600:
A RAM teszt az szerintem ki van zárva, mert kétlem hogy 2 hét terhelés után most kezdene kijönni az inkompatibilítás. 2hete raktam össze ezt a gépet magamnak a régi gépemből átrakott néhány alkatrészből, meg új cuccokból.Azért köszi mindegyikőtöknek az útmutatást..
[ Szerkesztve ]
''Nem én vottam''
-
AMD Power
titán
Kérdésem lenne!
Az xp kezeli a 3-4 magot, vagy csak a vista?
-
Core2duo6600
veterán
válasz AMD Power #29194 üzenetére
kezelni éppenséggel kezeli, de a vista jobban kihasználja, ergo gyorsabb lehet a rendszereden.
HA azt nézem, hogy az én gépemen melyik csinálja meg hamarabb amit akarok, akkor egyértelműen a vista.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
gardener
senior tag
A megosztásnál vegyem fel a felhasználónevet?
-
gardener
senior tag
válasz Core2duo6600 #29190 üzenetére
Azt végigcsináltam. De nem enged be a gépre se.
viszont csak a vistás gépet engedi tallózni[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz gardener #29197 üzenetére
A jelszavas megosztást kapcsold ki.
Így elvben már mennie kell, valamit az everyone felhasználót fel kell venni az adott mappa felhasználói közé is.Mit akarsz ezzen a képen mutatni ?
[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Haart
addikt
Lenne egy kérdésem. A szitu hogy xp volt a gépen, most telepítettem pistát és ugy érzékeli még hogy 2 oprendszer van a gépen ezért bejön egy boot menü ahol választhatok. Ezt el lehet távolítani valahogy? Csakmert minden indításnál kell egy entert nyomni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- Apple asztali gépek
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Politika
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hálózati / IP kamera
- Automobilista 2
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- További aktív témák...
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest