Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gery1987

    őstag

    Hölgyeim és Uraim!

    Ez az Android vs. Windows Phone (Windows 10 Mobile) téma kicsit sarkos. Egy dolgot elfelejtünk. A legtöbb ember nem stock Android felületű készüléket kap/vesz hanem egy adott gyártó, adott felülettel megálmodott (kérdéses optimalizációs) Android alapú szoftverét (lásd Samsung-TouchWiz, LG is sajátja van, EMUI és a többi). Ellenben a WP egy adott stock felület. Illetve ha megnézzük az Android is rendelkezik egy adott stock felülettel.

    Én használtam már Prestigio-s WP-t, nyílván a rendszer adta magát a készülék minősége más volt. Használtam több Android-ot (Samsung Galaxy S Advance 2.3.6-al, 4.1.2-vel, Lenovo A328 és Lenovo A536 mindegyik 4.4.2).

    Marhára nem mindegy ott sem az optimalizáció és ez az amivel a Windows köröket ver bármelyik nem stock Android-ra. Egyszerűen brutális milyen mértékben eszik a RAM-ot egyes gyártók felületei és az azzal járó alkalmazások. Tapasztalatom alapján egyedül a Huawei csinál jól használható ROM-ot. Anyum és tesóm Y330-asa nem is annyira rossz pedig 2 magos rohadt régi MTK és 512MB RAM. Nem mondom hogy nem veri fossá a Lumia 635-öm főleg, hogy 1GB RAM-os, de használható.

    Röviden. Stock Android felület mellett azért annyira nem rossz. Bár nem használtam mert a Nexus-ok mocsok drágák. Kb. 50-60 ezer forintig kéne tarolnia a WP-nek de a kevés felhasználó, kevés app-ot generál és így klasszikus 22-es csapdájában vannak. Innen csak kitörni lehet. A kérdés hogy lefelé, vagy felfele. A Win10M-el úgy érzem lehetne felfele. De kár volt kiadni az 550, 950, 950XL-t egy viszonylag félkész rendszerrel. Tudom ki lett adva, ergó kész. De sok dolog nem egészen atom stabil még. Amint eléri a WP 8.1 szintjét rohadt jó lesz.

    "A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!" Bud&Terence: És megint dühbe jövünk

Új hozzászólás Aktív témák