Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adi mester

    tag

    Sziasztok!
    Egy kis segítségre lenne szükségem, google kereső és a topik keresőjének használatán már túl vagyok, itt most megakadtam, így kérdeznem kell.

    Projekt:
    Szeretnék egy Windows 10 telepítő pendrive-t készíteni, S775 / AM3 tokozású gépekhez, olyan gépekhez, ahol nem UEFI, hanem még a régi BIOS-ok működnek.

    Rufus esetén "MBR partíciós séma BIOS-os, vagy UEFI-s gépekhez" opció kiválasztását ajánlották, így megíródik a pendrive, az adott gépben elindítva, elindul a telepítő, megjelenik a Windows logó, tölt egy ideig kb 2-3 perc (pendrive is villog), majd újra indul a gép.

    A gép hibátlan alkatrészekből van összeállítva, két gépet is elővettem, egy AMD 640 X4 + egy Xeon L5420 procival szerelt masinát is, mindkét esetben ugyan ez a hiba jelenség.

    - UUI / windows gyári telepítőjével megírt pendrive esetén is ugyan ez a helyzet.
    - már kínomban torrentről letöltött tört oprenszert +sok az egyben oprendszert is kipróbáltam, kerestem egy 2017-es MSDN Windows 10 rendszert is, azzal sem jött össze a dolog.

    Itt megakadtam.

    A pendrive hiba nélkül megíródik, elindul a telepítő, a régi 2017-es rendszernél még ott a kis töltő karika, tölt a gép kb 2-3 percig, majd újraindítja magát. Mind a két gépnél ugyan ez a helyzet, a Xeon processzoros gép esetében több ideig kell várni.

    Két gép:
    - Athlon II 640 X4
    - Asus M4N75TD
    - 4x2 GB DDR3 1333 MHz
    - 120 GB A400 SSD

    - Xeon L5420
    - MSI G41M-P33 Combo
    - 2x2 GB DDR3 1333 MHz
    - 120 GB A400 SSD

    Valakinek lenne ötlete a problémára?
    Rosszul készítem el a pendrive-okat? Akad itt kéznél Sandisk, Kingston, több pendrive, több rendszer, több gép, ugyan az a hiba.

    Köszönöm előre is!

    [ Szerkesztve ]

    Csak két közönséges herkentyű husi, de ha egy bajnok tudásával szakértő módon hajítjuk el: "Ez a jegy a fájdalomba, csak odaaaa :D

Új hozzászólás Aktív témák