Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Balazs_

    aktív tag

    Sziasztok!
    Gondoltam összerittyentek ide egy pár sort a tapasztalataimból, hátha más is belefutott a problémákba, vagy pont e hozzászólás miatt lesz kedve Win8-azni.
    (Win8x64; E8200@3,2GhZ, 2*2GB ram, HD5770)
    1.A telepítés iszonyat gyors, boot úgyszintén, a Desktopon meg betöltés közben is lehet programokat megnyitni, nem lassul le drasztikusan, mint a Win7.
    2.Windows Media Center aktiválható külön kóddal, szóval lesz, Media Playerem is van, de ha jól emlékszem, akkor nem volt alapból, csak Zene app. (Ami egy nagy rakás ....rosszaság!)
    3.Gyorsabb, kevesebb procit eszik, memóriabarát
    4.Normális feladatkezelő. Nem volt bajom a régivel, de ez sokkal jobb.
    5.Live integrálás nem is rossz. Live tile-k élővé teszik az egészet, eddig az volt a véleményem, hogy felesleges, hülyeség kivenni a start menüt, de ezzel megnyertek. A kidobom oldalra a Metro-appot az elég jó ötlet, és még a felbontást is visszaveszi az "asztalnak", így az appot nem takarhatja le semmi.
    6. Bővebben a start menüről: nem annyira energiazabáló mint amennyire sokan gondolják, hasznosabb lesz majd, ha lesz több app.
    Bugjaim:
    1.Realtek R2.69-es Driver (ami elvileg Win8 támogatott) nem tudta átállítani 5.1-re (se másra) sztereóról a hangszórókat. Jelenleg az R2.65-ös driverrel tökéletes.
    2.A billentyűzetemen lévő hangerőszabályzó eddig jól működött Win8 alatt, de pár napja nem megy le a hangerő folyamatosan, hanem 2-3%-onként lépked, és befagyasztja a tálcát is. Aztán, ha megáll a hangerőnövelés, akkor minden megy tovább rendben, ezt valami program okozza gondolom, majd utánanézek.
    3. Chrome duplán indul el első indítással. Bagatell probléma, nem is nagyon zavar.

    Vannak benne ennél biztos komolyabb bugok is, de egy ingyenes továbbá 'béta' rendszertől ez is bőven elég, lehet használni a mindennapokban. Remélem a Metros képnézegetőt, meg a Zene appot megcsinálják jobbra. (De szerencsére WMP-rel, meg a régi képnézegetővel [jobb gomb a képen és preview] kiküszöbölhetőek a problémák.)

Új hozzászólás Aktív témák