Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Magique Dee

    csendes tag

    Sziasztok, win8.1 telepítés előtt állok, de akadnak gondok...

    Másfél éves a laptopom amire szeretném telepíteni. Már úgy vettem, hogy rajta volt egy win8 (áruházból, előre telepítve, tehát eredeti, gondolom). Múlt héten elvittem szervízbe, hogy tegyenek bele egy SSD-t, ez meg is történt, HDD helyére került az SSD, ODD helyére pedig a HDD. Rendben megy is a HDD-ről, most pedig az SSD-re telepíteném a win8-at, de még az "Előkészületek" alatt kiírja, hogy "A telepítő nem tudta érvényesíteni a termékkulcsot". Mivel nem adtam még meg kulcsot a jelen telepítés során, feltételezem a már telepített rendszer kulcsát ellenőrzi, ami elvileg eredeti.
    A kérdésem tehát: a telepítő bugos, vagy elképzelhető, hogy a Media Marktban raktak tört win8-at a gépre? Bár igazából nem látom semmi nyomát annak, hogy törve lenne, se activátor vagy hasonló, frissítések is mentek, amikor voltak...

    Másodlagos kérdés: az volt a tervem, hogy miután felraktam a win-t az SSD-re, majd szépen leformázom a HDD-t hogy az azon lévő win, ne legyen útban, DE a szerelő azt mondta, hogy mikor kiszedte a HDD-t, nem volt BIOS. Nem is látott még ilyet, így kérdezem: van olyan, hogy a merevlemezen van a BIOS és nem az alaplapon? Ha igen, akkor egy formázás legyalulja a BIOS-t is?

    Előre is köszönöm a válaszokat!

    "A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!"

Új hozzászólás Aktív témák