- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
-
-
nagyúr
Bakker, így megbonyolítani mindent!
Megnyitok mondjuk egy pdf fájlt, és be akarom zárni, az minimum 3 kattintás, meg össze vissza bóklászás az egérrel. Látszik, hogy csak táblagépre fejlesztették, bazi nagy bukta lesz így ebből, mivel nemsoká kipukkan a táblagép lufi, kb mint ahogy a netbookkal volt...
Remélem jön valami frissítés, amivel gondolnak a desktop felhasználókra is. Amúgy jó kis rendszer elnne ez, gyors meg minden, de egy rohadt piros x-et nem lehet tenni az ablak jobb felső sarkába, hogy be lehessen zárni egy alkalmazást?Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
válasz pilóta #29453 üzenetére
Pdf nézegetőt megnyitni, majd tetejére ráállni hogy kezecske legyen megfogni és lehúzni. Mi ebben a bonyolult?
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
válasz Sub-ZeRo #29454 üzenetére
Mert akkor nem bezárja, csak kisebb lesz és utána visszaugrik nagyra. De én nem azt akarom, hogy kisebb legyen, hanem be akarom zárni. Bal alsó sarokra egér levisz, kezdőképernyő kiválaszt, majd bal felső sarokba visz, előjön a pdf dokumnetum kicsiben, ott jobb klikk majd bezárás. Nem lenne egyszerűbb egy piros x-t tenni mint eddig, hogy aki nem tableten használja (tippem szerint a felhsználók úgy 99,9999%-a...), az ne legyen feleslegesen idegesítve?
Aki él és nem boldog, az téved!
-
AtHoS
nagyúr
válasz pilóta #29456 üzenetére
Pedig, ha a képernyő tetejénél megfogod az ablakot és lehúzod a képernyő aljára, akkor bezárja.
Húzd csak kicsit tovább, mint eddig (lógjon ki alul az ablak)
Szerk.:
Kis olvasnivaló a Windows 8-al ismerkedőknek: Windows 8 a porondonKár, hogy ez nincs a topik összefoglalóban linkelve
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
v-paci
aktív tag
Üdv.
Adott két windows (8 és 7) telepítés két külön partíción. A hetes utólag lett feltéve egy olyan szoftver miatt, ami nem futott 8 alól. Mivel közben megoldódott a probléma eltávolítanám a hetes telepítést. Boot menüből már kigyomláltam a bejegyzést, a windows 8 partíciója az aktív, illetve próbálkoztam takeown paranccsal a szükséges mappákra, viszont amikor törölném mindig "Unauthorized access" hibaüzenetet dob...
Sajnos a teljes partíció törlés nem jöhet szóba. Ötlet
"Mi kalandvágyból itthon maradtunk."
-
nagyúr
-
bon
őstag
-
nagyúr
válasz Psychonaut #29461 üzenetére
Nyilván. Ha meg a nagymamámnak áramszedője lenne, ő lenne a villamos, de nincs neki.
Mint ahogy 20 éven keresztül ez lett megszokva, és nem más, ráadásul arra tuti könnyebb lenne átszokni, ha két mozdulat helyett egy kell, mint most, amikor egy helyett kell kettő. Mert szerintem bonyolultabb megfogni és lehúzni a lap aljára, mint kattintani egyet.Érintőképernyőre és ujjal bizgálásra ez egy jó módszer, a probléma ott van, hogy szinte senki nem használja ujjal, hanem mindenki egérrel, és ahhoz az eddigi egy jól bevált rendszer volt. Minek változtani valamin, ami jól működött egy olyanra, ami lassabb és bonyolultabb?
Nem lenne ez baj, ha lehetne mondjuk választani telepítéskor (vagy akármikor), hogy desktopon akarom használni, vagy érintősőn, és akkor zsír, de nem lehet.Asszem elkezdek utánajárni, hogy honnan lesz startmenüm, mert amúgy a rendszer jó, csak a metró nem használható kényelmesen.
Vidgeteket lehet kirakni az asztalra, mint Win7-nél?
-
t72killer
titán
válasz pilóta #29456 üzenetére
A magam részéről a Metro csak egy második asztal/start menü, desktop appok számára, egyik modern UI-s appot sem használom.
#29464: ez a "válaszd ki telepítéskor, hogy milyen legyen a rendszered" nem M$ módi . A win8-at meg tény, hogy elsiették (ezért kellett rögtön rtm után egy mega-updatepack), nem gondoltak mindenre. Szerencsére a rendszer kb van olyan stabil, mint a win7, és elvileg biztonságosabb, gyorsabb (?) - én ezért váltottam.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
nagyúr
És hogy kattintok át másra, ha teljes képernyőn ott van a pdf dokumentum? Mindenképp több kattintásra lesz szükség egy helyett.
Egyébként ha meg van nyitva egy 500 oldalas pdf dokumentum, ami tele van effektekkel stb, azután Corelben egy többgigás anyaggal kezdek el dolgozni, akkor nem fogja lelassítani a rendszert, hogy nyitva marad a pdf? Nem foglal memóriát stb.?
-
netpeti98
addikt
Nálatok megy probléma nélkül a Defender? Random kikapcsolja magát, de még a műveletközpont szerint minden rendben.
Néha magától is megteszi, de ha gyors vizsgálatot futtatnék akkor a vége felé is, bepirosodik.
Esetleg megtudnátok nézni, hogy nálatok működik-e és lefuttatnátok és gyors vizsgálatot?Üdv netpeti98
-
arnyekxxx
veterán
válasz pilóta #29453 üzenetére
amivel gondolnak a desktop felhasználókra is
próbálj ki egy desktop pdf olvasót telepíteni, ahogy tetted korábbi rendszereken. Nem csap a kezedte a monitor ha nem a metróssal olvasol.
az minimum 3 kattintás, meg össze vissza bóklászás az egérrel.
1 kattintás felül meg egy lehúzás alulra ez 1 kattintás, 1 mozdulat. Mondjuk tény, hogy ez 1 mozdulattal több mint az x-es bezárás.
És hogy kattintok át másra, ha teljes képernyőn ott van a pdf dokumentum?
kihúzod az egeret a balfelső sarokba és bejönnek a futó alkalmazások
"akkor nem fogja lelassítani a rendszert, hogy nyitva marad a pdf? Nem foglal memóriát stb.?"
nem
[ Szerkesztve ]
-
Psychonaut
veterán
válasz pilóta #29464 üzenetére
Egyébként én csak azt nem értem, hogy mi a te gondod a Windows 8-cal. Ha nem tetszik a Modern UI, akkor ne használd sokat. Egy korábbi posztodban sérelmezted, hogy nem gondoltak a desktop felhasználókra - mégis mit értesz ezalatt? A desktop ugyanolyan, mint eddig, csak a Start menüből Start Screen lett. Ennyi. Ettől még az összes alkalmazás ugyanúgy telepíthető és használható, mint eddig. Ha nem tetszik a beépített PDF-olvasó (aminek a bezárására egyébként eddig két pofonegyszerű módot írtunk), akkor nem használod, ennyi. Nem vagy rákényszerítve.
A widgetes kérdésedre: A gadgetek kikerültek a rendszerből, de van rá 3rd party program.
-
Ice&Lime
veterán
válasz pilóta #29470 üzenetére
szia!
én nemrég, amikor megismerkedtem a win8-cal már az első nap eldöntöttem, hogy a rendszer tetszik és tényleg jó lett, de a metro ui-ból nem kérek úgy ahogy van semmit, de egyáltalán semmit.
Majd start menü vissza és kész, neked is megoldódna minden problémád, mert úgy látom neked is csak ebből származik.
Szóval start menü vissza, nem jön be a metro ui sem és kész, minden megy a jól bevált "régiben" és nem húzod fel többet magad és boldog vagy a win8-cal./mellesleg, megmaradhatott volna benne belső beállítási lehetőségként és nem külső program által az aero felület, mert win7-en az elég szép volt, a másik, hogy hiányolom az ablakok hátterének a megváltoztatását is-itt a nagy fehérségre gondolok-,tudom win7-ben sem volt benne legalábbis aero-ban nem, de klasszikusban viszont igen, na de hát kérem, ki az akinek a klasszikus mód tetszik win7-ben?...szóval win8-ból ezt is hiányolom,,ezek a fehér hátterű ablakok.... .
Tudom, hogy "apróságok", de teljesebb lett volna a win8 ezekkel az esztétikai bővítésekkel.,,,mintha ez olyan nagy munka lett volna a fejlesztőknek , de hát microsoft, úgyhogy értem én a lényeget.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Psychonaut #29471 üzenetére
Az a gondom, hogy éppenhogy tetszene a Modern UI, szerintem jól néz ki, jó lenne használni is ha ezek az egyszerű kis dolgok, amik felesleges bonyolítások desktop rendszeren nem lennének (érintősön kiváló lehet, csak így tovább...), de így idegesítőek, mégpedig annyira, hogy emiatt mégis a régi nézetet leszek kénytelen használni.
-
t72killer
titán
válasz netpeti98 #29474 üzenetére
Részvétem, sajna (?) nem használom a Defendert, még telepítés után kilőttem. Jobban bízom a 3rd party védelmi szoftverekben, és amik nálam vannak, nem mennének együtt vele (Comodo tűzfal + Trustport AV)
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
nagyúr
válasz Psychonaut #29475 üzenetére
Hát jó. De remélem azért valamit kitalálnak ezekre...
-
Ice&Lime
veterán
válasz netpeti98 #29474 üzenetére
én is a defendert használom, amire én használom a gépet arra elégnek érzem, most frissítettem és lefuttattam egy gyors vizsgálatot rendben.
mondjuk a frissítéseket nem teszem mindig mindet fel.(#29478) pilóta: szerintem ne bízzál te ebben ismerve a microsoftot, szerintem úgy marad ahogy van, tudod.. "kis dolgokra" nem adunk....
[ Szerkesztve ]
-
a1200
aktív tag
Steelmanus, Sub-ZeRo: Így használtam 1 telepített Mozillával 5 ablakban 5 külön folyamatként 5×25 lapot: [link]
Muszáj volt több folyamatra osztanom, mert 1 böngészőt túlterhel 100+ lap, nem ajánlott 30 lapnál többet használni 1 böngészőben, kikísérleteztem XP alatt.
A Mozilla ugyanaz a 32 bites W8 alatt is.
Persze 5 külön megnyitott Mozilla program 5-ször annyi RAM-ot foglal, mint 1 folyamatban, de ez csak pár 10 MB/folyamat, ezután jönnek a lapok RAM foglalásai. A feladatkezelőben is 5 folyamatként látszik.
Nálam sincs bejelölve a csak kijelöléskor töltse be a lapot négyzet.Indítás után a W8 Enterprise 840 MB-ot foglalt a VGA-val, és a többi kisebb folyamattal együtt. Készenléti RAM 1340 MB, szabad 861 MB.
1 Mozillában 1 ablakban kinyitottam 19 lapot, ez után 20 perccel 1460 MB foglalt, készenléti 1430 MB, szabad 160 MB.
Mi ez a baromság? 3 GB RAM van a gépben. Miért írják azt, hogy X64-nél 2 GB RAM a minimális követelmény? Ez most alig lenne elég!
Ha még kinyitnék ebben 10 lapot, és még 4 külön folyamatban 100-at, akkor kizárt hogy elég lenne a 3 GB RAM, de még a 4 sem.t72killer: A netbankot nem használom minden nap, és csak 5-10 percig vagyok belépve, utána kilépek.
Itt hol van az XP-nél megszokott pagefile.sys file, elérési út? Csak mert a feladatkezelő nem írja ki. Vagy ez = a készenléti RAM-mal?
Hogyan lehet elérni a számológépet, beépített játékokat, a HDD-n keresés menüt, és egyebeket, ami az XP-nél is megvolt? Nem találom.
-
k78chriss
tag
Sziasztok
Honnan tudok letölteni hivatalos próbaverziót, szeretném kipróbálni de hivatalos formában!
Köszi
-
Ice&Lime
veterán
van már olyan, mint rt seven win 8-hoz?
az rt sevent nagyon szerettem, jó lenne már, ha 8-hoz is lenne..[ Szerkesztve ]
-
netpeti98
addikt
válasz t72killer #29476 üzenetére
Közben úgy néz ki az új adatbázis óta nem sikerült megakasztani, remélhetőleg most már tényleg javították a hibát.
A Defender-nél azt tetszett, hogy mivel a rendszer része észrevétlenül tette a dolgát, egyenlőre még marad, persze ez nem jelenti azt hogy később nem próbálok ki más védelmi programokat.
Amúgy erről a hibáról a felhasználók többsége nem is tudott, mivel a műveletközpont nem is jelezte hogy probléma lenne a védelemmel, holott az állandó védelem megadta magát.Üdv netpeti98
[ Szerkesztve ]
-
alienpapa
senior tag
Vannak olyan .exe fájlok, melyeknek nincsen "kompatibilitás" a tulajdonságaik között. Így nem tudom nekik beállítani, hogy egyfolytában rendszergazaként legyenek futtatva. Ez miért van? Be lehet-e állítani egy parancsikonnak valamilyen csatolóval, hogy rendszergazdaként futtasson?
''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.
-
bgabi1
aktív tag
Miért van az, hogy Windows 8-ban shutdown gombot létrehozva a tálcán a Windows bootidő 2.5 szeresére növekszik?
Alapesetben bekapcs. gomb-csempés képernyő 9.46 mp, shutdown gombbal történő kikapcsolás után bekapcsoláskor pedig ugyanez 22,5 mp.
Többféle módszerrel is létrehoztam ezt a shutdown gombot, az eredmény mindig 22.5mp.
Sokan ajánlgatják ezt a gombot, de ez nem tűnt fel nekik idáig? Vagy én baltázok el valamit?
Egyenlőre száműztem shutdown-t a tálcáról. Marad a körülményes kikapcs, amíg valaki rá nem világít a lényegre. OS SSD-n.[ Szerkesztve ]
-
pincehely
addikt
válasz bgabi1 #29494 üzenetére
Engedélyezve van nálad a hibrid boot. Alapesetben a rendszer ebbe az állapotba áll le, és ilyenkor gyorsan elindul!
Az általad létrehozott kikapcsolási parancs, viszont a teljes kikapcsolásra mutat, így az OS "hidegen" indul, ezért a sokkal magasabb boot idő.
[ Szerkesztve ]
http://kefetemap.deviantart.com/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...