Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • micafighter

    nagyúr

    válasz starpeter #34955 üzenetére

    Négy gond lehetséges:

    1) Alaplap hiba, például a memória foglalat hibás.

    2) Memória hiba.

    E kettő közül bármelyik megmagyarázná a kék képernyődet, és hogy miért csak 2 GB-ot érez használhatónak a gép.

    3) Rossz driver

    Ez a kék képernyődnek a kevésbé valószínű oka.

    4) BIOS frissítés kéne.

    Az első kettőt garancián kereszül lehetne megoldani. Ezeket kéne a végére hagyni, mert gondolom nem akarod nélkülözni a gépet napokig vagy hetekig.

    A BIOS frissítése nagyon egyszerű, viszont veszélyes művelet, mert ha rossz BIOS-t telepítesz, nem fog tudni bebootlni a géped. Ugyhogy ezt vagy nem kéne megpróbálni, vagy csak ha már kifogytunk az ötletekből, de akkor is nagyon odafigyelve.. BIOS frissítést egyenlőre jegeljük.

    A kép hibádat viszont a rossz memória és alaplap nem magyarázza, legfeljebb hogy a PCI slotja is hibás.. Viszont valoszínűbbnek tartom hogy a vga drivereddel lesz a gond. Ahogy visszakerestem most a hozzászólásaidat a win 8 topicban, úgy látom akkor kezdődtek a gondok, amikor felraktad a vga drivert.

    Jó lenne ha a pontos kék képernyőkről tudnál képet mutatni / csinálni, tehát ha netről keresel hasonlót az nemjó. Az kéne nekünk amit neked mutat, mivel a képernyőn paraméterekkel le van írva hogy mi a baj.

    Az utolsó müködö konfigurációnál milyen driverek voltak fent? Ugyanazokat használod most is? VGA-hoz biztos jó drivert tettél fel?

    Memory remapot próbáld meg átállítani. [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák