Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hiperFizikus

    aktív tag

    válasz #57018880 #16243 üzenetére

    Szia Gave !

    A lista nyit_csuk -ot alaposabban át akarom még gondolni, nem akarom elkapkodni a választ. Közben jelentkezett egy egészen más problémám, ami azért még szervesen kapcsolódik az írogatásaimhoz. Elnézést, de kénytelen vagyok egy kicsit hosszú lére ereszteni a magyarázatomat róla!
    Adva van egy weboldal, amit egy tudás_bázis.html fájl nyit meg; természetesen tartozik hozzá egy tudás_bázis_subory mappa is. Ez a két elem a fő része a weboldalamnak. A tudás_bázis_subory mappában van egy lista nevű almappa, benne szótár;01.html fájlok 01-02-03 további változatban. A tudás_bázis_subory mappában vannak a frame ablakokat betöltő fő fájlok is: frame bal.html , frame fent.html , frame lent.html ,. Tehát a tudás_bázis.html fájl egy frameset struktúrát alakít ki: frame balra , frame jobbra fent és frame jobbra lent részekkel. El is küldöm neked, hogy minden világos lehessen, és ne kelljen törni a fejed az újra kódolásán. A frame jobbra fent a frame fent.html fájlt hívja be, ami a következő kódból áll:
    <html>
    <head><title>frame fent</title></head>
    <body>
    <!-- ide jönnek a mindenféle input-output html tagok -->

    <SCRIPT Language="JavaScript" >
    ….
    ugorj = url('lista/szótár;01.html#section_12' target='lentre') // ez a sor az, amit nem tudok
    ….
    </SCRIPT>
    </body>
    </html>

    Az a kérdésem, hogy az » ugorj = url('lista/szótár;01.html#section_12' target='lentre') « parancssort, hogyan kell valójában megadni ahoz, hogy az ugrás a jobb fenti frame scriptjéből kérve a jobb lenti frameba mutasson? Biztosan sok minden nem jó benne ! Ugyanis bonyolult algoritmus közepette akarnám megadni ezt a kérdéses parancssort. Megjegyzem, az <A href=... terget=...></A> meg tudom adni; továbbá vigyázat a fent – fentre mást jelent, a lent – lentre mást jelent és a bal – balra is mást jelent.
    :)

    A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !

Új hozzászólás Aktív témák